Ajovalojen korkeussäätö

mathias55

Hei,
Tuli ongelma vähän niinkuin puun takaa. Kyselen ajovalojen korkeudensäätölaitteista, täytyykö rellu espaceen -95 hankkia alkuperäinen (nestekäyttöinenkö ?) järjestelmä renaultilta tai saako muualta halvemmalla, tietääkö kukaan hinta-arviota ? Vai olisiko tilalle esim jonkun muun merkin sähköinen järjestelmä helpommin ja edullisemmin ?
Alkuperäisestä oik-etuvalolta kovamuovinen,halkaisijaltaan noin 6mm pienireikäinen putki poikki "työsylinterin" juuresta. Katsastuksessa merkintä viasta rek-otteeseen 9.4, ja 1 kk aikaa korjata.

5

1495

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mathias55

      ajovalojen korkeussäädöstä...
      Kirjoittanut: mathias55 11.4.2009 klo 13.22


      Vastaankin ite hydraulisin säätimin varustetun systeemin korjauksesta: Lueskelin muutamia aikaisempia juttuja, eikä taida olla korjattavissa, vaan uudet työsylinterit molemmille puolille, muoviputkineen, sisältä rintapellistä läpi ja umpioihin paikoilleen. Käyttökytkin yhdellä työsylinterillä (josta muoviputket 2 kpl, lähtevät) sisälle omalle paikalleen. Neste sisällä vissiin glygolia tai vastaavaa.
      Hinta varmaan selviää kun arki koittaa pääsiäisen jälkeen.

      Hyvää pääsiäistä kaikille !

      • ongelma kun

        ... minulla Volvo 460 autossa. Järjästelmä on suljettu, eikä siten sinne voi nestettä lisätä. Volvoon maksaa koko järjästelmä 290.00 e.

        Tuo hintahan ei ole asian pahin, vaan sen järjästelmän asennus. Ainakaan sitä ei voi yhtä hyvin asentaa kun alkuperäinen.


    • mathias55

      Espacessa on hydraulinen säätösysteemi. Vanhasta järjestelmästä putket poikki, työsylinterit ajovaloista pihdeillä kiertämällä irti, voi vääntää avuksi, irtoaa helposti. Putket vedetään rintapellin läpi auton sisään. Alkuperäiseen läpivientiin ei sisätilasta päässyt käsiksi, joten sähkönipun läpiviennistä kumit irti molemmin puolin, reikää kumitulpissa veitsellä suuremmaksi ja molemmat työsylinterit yksi kerrallaan kääntäen läpi (syl putki= kulma 90 astetta). Työsylinterit painetaan umpion reikään, kierretään noin neljänneskierros kiinni. Säätöpää kiinni kahdella ruuvilla ratin alla säätökytkimeen. Homma kesti "tuhertamisineen" yli kolme tuntia. Nyt sen tekisi tunnissa. Hinta oli Autosalvassa 140 euroa, sain tingittyä 130 euroon.

      • matti nybergh

        käykö katseatuksessa manuaalinen säätö umpion n vuerestä konepellin alta vipua vääntämällä saa vakot nostettua ylös ja alas. Vastausta odotta köyhä, mutta mainiom twingon onnellinen omistaja.?? voin myydäkkin katsastuksen jälkeen. twingo 96 mittarissa 82000km puh 0415837372 autu lohjalla


    • M-JAA

      Millä saan lähivalojen perussäädön korkeammalle? Kärry on Scenic 04, korkeussäätö toimii kojelaudan rullasta hyvin, mutta korkeinkin säätöasento osoittaa turhan lähelle. Katsastuksessa suuntaus on kelvannut, joten lienee sallitun alarajoilla?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      97
      2713
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      104
      2300
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2060
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      15
      1797
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1711
    6. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      36
      1686
    7. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1676
    8. 92
      1612
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      129
      1467
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1284
    Aihe