Viimeinen käsi pelattu

Game Over

Viime viikolla pelasin eräällä saitilla 10 sentin ja 25 sentin pöydissä, max 6 pelaajaa.

10 sentin pöydissä katselin tarkoituksella kortteja melko avarasti, mistä syystä päädyin all in -tilanteisiin ainakin kuusi kertaa, joskus suosikkina, joskus altavastaajana. Kertaakaan ennen riveriä johtanut ei voittanut kättä 70 - 95 prosentin keulasta. Parhaimmillaan hävisin siten, että vastustajalla oli kolme outtia. Paras good beatini osui vain kahdella outilla.

25 sentin pöydissä osa pelaajista vaikutti ammattilaisilta. Näissä pöydissä oli silmiinpistävää se, että nämä herrat maksoivat mielellään lyöntejä. Luonnollisesti he jahtasivat pienillä pareilla settiä ja roskalla rattaita. Hämmästyttävän hyvin he osuivatkin. Itse en päässyt maksuilla kertaakaan tilanteeseen, jossa olisin näitä herroja vastaan saanut mainion käden jo flopilla ja samalla nämä herrat olisivat olleet valmiit pelaamaan eteenpäin. Lukuisia kertoja olin kuitenkin tilanteessa, jossa normaalin korotuksen jälkeen käteni ei osunut floppiin, ja tällöin vastapeliä löytyi betsin jälkeenkin. Kun potissa oli reilusti rahaa, river ei muuttanut tilannetta kertaakaan. Se, joka johti ennen riveriä, voitti jaon.

Siirryin sitten uuteen pokeriverkkoon. Perjantai ja lauantai sujuivat loistavasti. Pääsin voitolle noin 500 isoa blindiä. Tämä päivä olikin sitten downswingin aikaa. Tässä toteutui liiankin tarkasti se, mitä usein on väitetty tapahtuvan: aluksi kauniita voittoja, jotka kääntyvät pian tappioiksi. Mikään ei siis onnistunut.

30 sentin pöydässä oli 5 pelaajaa. Istuin kolmantena reilu 100 ison blindin seurassa. Jakajalla oli vajaat 200 isoa blindiä. Tapahtumat etenivät näin:

1. 0,15$
2. 0,30$
3. Maksoin 0,30$ kädessäni KhJh
4. Luopui
5. Jakaja korotti 1,50$
1. Luopui
2. Maksoi 1,20$
3. Maksoin 1,20$

Floppiin 4h3d6h. Värinvetoon siis kiinni.

2. Passasi
3. Lyön 3,00$
5. Maksoi 3,00$
2. Luopui

Turn 3h. Väri siis valmistui.

3. Lyön 10,12$
5. Korottaa all in 54,58$
3. Maksan all in 18,01$

River 3s. Pöytään siis kolme kolmosta. Jakaja esittää TdTs ja vie potin noin 65$.

Jakajaa vastaan olin ennen floppia 46 %:n altavastaaja, flopilla 55 %:n suosikki ja turnin jälkeen jo 91 %:n suosikki. Jakajalla oli vain neljä outtia (kaksi kolmosta ja kymppiä), mutta eihän hän voinut sitä tietää. Lyöntini flopilla ehkä johti hänet ajattelemaan, että minulla oli vain pieni pari tai että bluffaan.

Aiemmin päivällä pääsin lyömään kymppiparilla flopilta potinkokoisen betsin. Sain maksun nelosparilta, jolla oli kahdella outillaan vain 5 %:n mahdollisuus ohittaa minut turnilla. Sieltähän se ohitus tuli. Tämä kaveri oli juuri hävinnyt kakkostaskuparillaan flopatulle J-parille.

Tämä jako sai maljani vuotamaan ylitse. Enää en käytä aikaani enkä rahaani pokeriin. Millään en malta olla ajattelematta, että pokeriin on syötetty ravintoketju. Oma paikkani on ilmeisesti olla alimpana, jolloin tehtäväksi jää newcomereiden alkuinnostuksen kasvattaminen ja ammattilaisten rollin lihottaminen. Tuolta paikalta voinee nousta vain, mikäli ryhtyy pelaamaan useammissa pöydissä ja lihottaa tällä tavalla verkkojen rakekassoja. Yhdessä pöydässä pelaava jää näköjään väistämättä jalkoihin. Game on kohdallani over, vaikka pelaaminen sinällään onkin mainiota viihdettä.

13

2115

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ........

      No mutta mitä ihmeellistä siinä on? Sehän on väistämätöntä, että tulee kausia jolloin häviää jatkuvasti vaikka olisi suuri suosikki voittamaan.

      Mutta miksi muuten limppaat ja maksat UTG:stä 6-pelaajan pöydässä KJs:llä, eihän siinä ole mitään järkeä. Cutoffissa ja buttonissa olevat voivat pöydän tiukkuudesta riippuen tehdä isolate-reissun melkeinpä millä tahansa, että pääsee pelaamaan positiosta tyypillistä weak-tight limp-maksavaa fisua vastaan.

      Tuo flopin semi-bluffilyönti värin vedolla on ihan OK vaikka, vaikka tuosta sinun preflop limp-maksusta ja flopin heikosta lyönnistä voi päätellä, että todennäköisesti suoran tai värin vedolla lyöt eikä niin että sulle ois osunu pienellä parilla setti jota haluat suojella lyömällä enemmän kun pöydässä on vetoja, sulla ei ole positioetua, ja takana on kaksi pelaajaa odottamassa vuoroaan sen jälkeen kun olet lyönyt.

      Ja jos buttonissa oleva vastustaja on edes jonkun verran pätevä, niin se olisi reissannu tuon flopin lyönnin jos sillä itsellään ois esim osunu setti, johtuen värin vedosta ja suoran vedosta. Todennäköisesti sillä on sillon joku ylipari, tai se maksoi itse jollain vedolla, värin veto luultavammin kuin suoran veto johtuen flopin tekstuurista ja preflop-korotuksesta. Jos se ois pätevä pelaaja, niin se, että se flouttais jollain AK:lla, AQ:lla tai vastaavilla isoilla parittomilla kuvakorteilla tuon flopin lyönnin katsoakseen mitä turnilla tapahtuu on aika epätodennäköistä kun se blindi on kuitenkin vielä takana odottamassa vuoroaan.

      Mutta se button siis maksoi T-T:llä. Jos se ajatteli, että limp-maksoit preflop jollain pienellä parilla kuten monet noilla limiiteillä tekevät pienillä pareilla, niin silloin sen kuuluisi tajuta, että tuolla boardilla sulla useimmiten on joko setti, pari suoran veto, tai sitten sulla on jotain suittarikonnektoreita tai suittari kuvakortteja joilla semibluffaat. Mutta tapahtumien kulun perusteella se setti on kaikkein epätodennäköisin noista; jos oletetaan että olet järkevä pelaaja(?), jolle olisi osunut setti, niin silloin tosiaan ilman positioetua tuollaisella flopilla löisit enemmän kahta vastustajaa vastaan, jotta niillä ei olisi kertoimia yrittää osua vetoon ja voittaa sinun stäkki.

      Ja sitten turnilla se buttonin tyyppi näköjään toivoo värin valmistumisen mahdollisuudesta huolimatta, että sillä on paras käsi, koska jos oletetaan että se ei ole donkki, niin se tajuaa että et ole kippaamassa kun olet laittanut melkein puolet stäkistä pottiin.

      Mutta toisaalta se vaikuttaa olevan donkki sillä sen käsi on turnilla aika arvoton kun väri on mahdollinen ja kun flopilla löit melko heikosti 2/3 pottia ja turnilla lyötkin sitten jo koko potin verran ja olet laittanut n. 45% stäkistä pottiin, niin silloin pätevä pelaaja tajuaisi, että et ole kippaamassa ja et ole yrittämässä typerää bluffia (ellet sitten ole donkki joka yrittäisi typerää bluffia tuossa).

      Ja T-T varsinkin ilman herttaa on aika pahasti yleensä jäljessä tuossa tilanteessa joko väriä tai flopattua settiä ja turnin täyskättä (tai nelosia jos niin hyvä tsäkä että osuis joskus).

      Mutta vastustajan kohdalla tuo kallistuisi turnilla kippaukseen kun se on laittanut pottiin vasta 4.5 dollaria ja loput rahat on joka tapauksessa menossa pottiin viimeistään riverillä tuosta sinun turnilyönnistä ja jäljellä olevasta stäkistä johtuen.

      Tai no turhapa noita senttilimiittien pelejä on analysoida kovin paljon kun ne on täynnä donkkeja, jotka pelaavat yleensä vailla järjen häivääkään eivätkä tajua juurikaan huomioida vastustajan peliä.

    • Näin meillä

      Aivan basic juttu on että kun pöytä pariutuu niin jollakin melkovarmasti se täkäri löytyy. Tuossa pelaat aivan kaikilta osin väärin. Edestä limppailu pf, lyöt ylisuuresti värin vetoa, lyöt kaikki sisään kun pöytä pariutuu eli kaikin puolin pelaat väärin. Lopettaminen on siis aivan oikea päätös tai sitten aiheen opettelu.

    • ........

      että nettipokeri on samaa kuin live-pokerikin. Pokerissa tosiaankin on ravintoketju, huonot pelaajat häviävät rahaa tekemällä virheitä ja hyvät pelaajat voittavat rahaa hyödyntämällä toisten virheitä. Vain alle 10% pelaajista on voittavia pitemmän päälle ja loput ovat häviäjiä. Jos pokerissa ei olisi sijaa tuurille ja ohivedoille, niin eivät huonot pelaajat pelaisi sitä lainkaan, koska he eivät silloin voittaisi juuri koskaan.

    • dsfhserhsrthsredrzzdr

      pelasit vissii pokkahuoneel, älä pelaa siel?

    • on, että

      ...nettipokeri on täyttä kusetusta.

      • 123.

        on se, että sinä yrität kusettaa muita jauhamalla tuollaista paskaa.


      • lintux
        123. kirjoitti:

        on se, että sinä yrität kusettaa muita jauhamalla tuollaista paskaa.

        Hah,,, ei kai kukaan ole niin hölmö että perustaa firman joka lahjottaa ihmisille rahaa? Nettipokeri on firma ja se vie ihmisiltä rahaa, ei kai se oo sen vaikeampaa ymmärtää?
        Jos sieltä sais rahaa, ni kukaan meistä ei enää viittis mennä töihin vaan pelattas vaan ajankuluksemme ja saatais rahaa =))


      • huoioki
        123. kirjoitti:

        on se, että sinä yrität kusettaa muita jauhamalla tuollaista paskaa.

        kikikio


      • kkvs qq

        aaa vs jj


    • Guitardude-

      En kyllä yhtään tiedä miten saat joistain pelajista ammattilaisia jos he cold callaa aivan liikaa prefloppeja jollain kahdella roskalla. Ei kukaan ole niin idiootti että maksaa 83o tyylisillä käsillä käsillä joka tarkoittaisi että vihu pelais jo 80% käsistä ja näin ollen ammattilaisuus on hyvin kaukana.

      Itse tähän käteen. 5max 6max peleissä jos päätät pelata kätesi reissaa AINA painottaen sanaa AINA. 9max tai 10max in ihan eri asia mutta siis shortti pöydissä open reissataan aina. Jos vihu open limppaa niin pistän kyllä merkille tämän tavan ja toisin sanoen voin olettaa vihu on kohtuu huono ja pelaa juuri tuon KJs tapaisia roskakäsiä. Toinen virhe on maksaa tuo 5bb reissu buttonilta. Olisi ymmärrettävää jos olisit BB:llä ja foldataan buttonille ja tiedät että kaveri ryöstää laajalla rangella blindeja ja tällöin voisit maksaa. Mutta tässä tilanteessa olet tappiolla yli puolta vihun rangea vastaan ja loppujakin vastaan vain flippaamassa siitä kummalle osuu paremmin. Flopin lyönti on ok ei heikko niinkuin tämä eräs kaveri sanoi. En itsekään lyö millään osumalla vedolla tai tyhjällä erilailla vaan aina suunnilleen samankokoinen lyönti, verrattuna pottiin tietenkin. TT:ltä omituinen maksu. Itse olisin ehkä mieluummin Lyönyt ehkä top 10$ tai vähän enemmän ja jos vihu olisi lyönyt all olisin vielä päässyt over pairista settiä vastaan yli ja osannut ehkä foldata. Näin ollen vihukaan ei nyt kovin vahvasti pelannut. Toisaalta hän saattoi laittaa sut A6 A4 A3 käsillekkin. Turnin koko potin lyönti on mun mielestä ehkä huono. Se paljastaa jotain riippuen pelityylistä ja vihun riideistä. Ehkä vihu siis oletti että sulla on A6 ja päätti lyödä all jolloin et voisi enää luopua kädestäsi.

    • Ei pelinimeä

      Tohon logiikkaan...voisiko olla niin, että tämä newcomer nappasi altavastaajana potin, eli kävi tsäkä. Kaveri jatkaa pelaamista samalla tavalla, tuuri jatkuu, vetää muutaman tuuri voiton lisää...pohtii, että minäpä olen nyt pelimies ja tämä on helppoa...no jatkaa samalla tyylillä, häviää todennäköisesti kaikki ja hieman lisää... valittaa jollain saitilla, että on perseestä ohjelma...voisiko mennä näin...

      Ainakin itsellä soi hälytyskellot aina, kun olen värillä (ja yleensä vain Ax) johdossa ja pöydässä pari, ja vihu heittää allinn....olisin päräyttänyt miehekkäämmin turnilla...

      • Ei pelinimeä

        yö viesti tuli väärään paikkaan...


    • cxzffs

      kuulostaa everestiltä

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1896
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      48
      1648
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1574
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1527
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1495
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1415
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1306
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1163
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1138
    Aihe