MZ-125 50-LUVULTA

Karjalanpoika

Moikka, kävin aamulla lapsuuden kodissani ns.vanhassa tuvassa, jossa nukuimme kesäsin penskana. Säilömme sielä isäni vanhaa MZ-125 moottoripyörää. Muistan, että vanhassa monisivuisessa rekisterikirjassa (nyt jo hävinnyt) luki moottoripyörä, eikä 50-luvulla varmaan kevytmoottoripyöriä ollutkaan. Isäni osti pyörän Suni Oy:stä n. -56 vuonna. Hän käytti sitä työmatkoihin uudesta alkaen aina kuuskymmentäluvun alkupuolelle, jolloin pyörään tuli puolavika ja ajot jäi. Pyörä on seisonut siitä asti. Me pojanvekarat kaivoimme pyörän joskus -70 luvulla riihestä ja aloimme korjata sitä. Mäntä oli hapettunut kiinni ja sitä irroittaessa onnistuimme lohkaisemaan sylinterin helman. Pyörässä on suht kaikki osat tallella. Sillähän on loppupelissä melko vähän ajettu. Pyörässä on kaksi satulaa mallia "pulska" polkupyörän satula hyvin jousin. Isäni kertoi, jotta hän otti aina viikoksi takasatulan pois ja pisti viikonlopuksi takaisin (taisi lähteä riiuu-reissuille). Hän kertoi, että päihitti sillä serkkuni 175 cc Zunndapinkin kun ajoivat kilpaa sen aikaisella sorapäällysteisellä 6-tiellä Luumäen ja Lappeenrannan välillä. Olen monasti ajatellut ottaa projektiksi ko. pyörän. Olisihan se varmaan aika nostalgista isällenikin, jos vielä näkisi sen käyvän, kuulevan pompotuksen ja haistavan 2-tahtibensiinin tuoksun. Jos jollakin tietoa osista, kromaajista jne, toivon, että kirjoittaisitte asiasta vinkkejä. Luulisin, että hankintalistalle menisi ainakin: sylinteri, mäntä tappeineen, kk-laakerit, mahd kaasutin jne. Pyörässä on vielä alkuperöiset rekistetikilvetkin paikallaan, myös edessä komeilee RG-200!
Pääsiäisen jatkoa toivottaa Karjalanpoika.

10

4497

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • projektia etsivä

      Paljollako myisit ?

      • poikakarjalasta

        Ei ainkaan tässä vaiheessa kaupan.


      • Heinistä löytynyt

        Siivoilin purettavaa rakennusta ja aivan peräkulmasta heinien alta paljastui moottoripyörä. Epäilen pyörän olevan MZ 125-150 kuutioinen, vuosimalli arvio -50 luvun alusta. Kone ei ole leikannut kiinni ja jopa renkaissa oli ilmaa? Ainakaan 30 vuoteen ei pyörällä ole ajettu. Mitä tälle teen? Onko tämä myytävää kamaa vai romukuormaan kuuluva?


      • siupe
        Heinistä löytynyt kirjoitti:

        Siivoilin purettavaa rakennusta ja aivan peräkulmasta heinien alta paljastui moottoripyörä. Epäilen pyörän olevan MZ 125-150 kuutioinen, vuosimalli arvio -50 luvun alusta. Kone ei ole leikannut kiinni ja jopa renkaissa oli ilmaa? Ainakaan 30 vuoteen ei pyörällä ole ajettu. Mitä tälle teen? Onko tämä myytävää kamaa vai romukuormaan kuuluva?

        Terve. Näin vuodenvanhan kirjoittelusi. onko MZ:ta vielä sinulla.


    • mennä tänne

      Parempi, kun käyt täältä kysymässä http://www.vmpk.fi/joomla/index.php saat melkovarmasti asiallisia vastauksia ja uskoakseni myös tietoa paikoista, joissa ois MZ osia ja tietoa!!

      • poikakarjalasta

        Kurkkasin linkkiin ja uskon sieltä löytyvän apua asiaan. Kiitoksia vaan vinkistäsi.


      • mz-60

        onko mz-vielä myynnissä


    • Säilytettävä

      Ehdottomasti säilytettävän arvoinen pyörä.Onko pyörä tummanpunainen väritykseltään.Se jousitus takana tuo aitoa komeutta pyörään.Onnea vaan pyörän laittamiseksi ajokuntoiseksi.

      • ....

        Ei kai noita ollut kuin porkkanan värisiä ja mustia.


    • Lumivalo Pohjanmaalt

      Laita hyvä mies pyörä lyöntiin, siinä on aivan oma jytinänsä näihin nyky-singereihin verrattuna. Seppäähän nämä laitteet kaipaavat, mutta kyllä ne siinä liikkeelle lähtevät, kuin vanhat traktoritkin.
      Tuossa omalla pihalla seisoo kaivon kannella mustakeltainen tsekkiläinen CZ-125, vuosimalli 1975. Renkaita kaipailee uusiksi, ketjut ja sähköjen kanssa olisi ilmeisesti suurin työ, ne olivat heti uutena pienoinen ongelma. Milloin suostui käymään valot kytkettynä, milloin ei. Suurin syy kai tuo Zetorin PAL-merkkinen virtalukko, jolla pitäisi aina ensimmäiseksi muistaa "heittää vesilintua".
      Aikanaan tuli kaksipyöräisellä kiusattua tuttua miestä keleistä ja pakkasista riippumatta, ja sen tuntuu kolotuksena joka puolella kropassa. Mutta katsotaan nyt, vieläkö vanhus keksii ryhtyä leikkiin mukaan. Muuten 1966-mallin kahden maattava Simson Star oli sitkeä sekin, pienestä moottoristaan huolimatta. Puhallin toki säästi moottoria aikatavalla. Ja laakeat tasaiset maastot nekin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      119
      2681
    2. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      256
      1155
    3. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      91
      1129
    4. Taas kuoli kuortaneella

      Mitä tapahtui kuhinoilla kun auton alle jäi ja kuoli 66.
      Kuortane
      8
      1084
    5. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1011
    6. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      12
      940
    7. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      63
      933
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      906
    9. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      41
      842
    10. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      37
      809
    Aihe