MZ-125 50-LUVULTA

Karjalanpoika

Moikka, kävin aamulla lapsuuden kodissani ns.vanhassa tuvassa, jossa nukuimme kesäsin penskana. Säilömme sielä isäni vanhaa MZ-125 moottoripyörää. Muistan, että vanhassa monisivuisessa rekisterikirjassa (nyt jo hävinnyt) luki moottoripyörä, eikä 50-luvulla varmaan kevytmoottoripyöriä ollutkaan. Isäni osti pyörän Suni Oy:stä n. -56 vuonna. Hän käytti sitä työmatkoihin uudesta alkaen aina kuuskymmentäluvun alkupuolelle, jolloin pyörään tuli puolavika ja ajot jäi. Pyörä on seisonut siitä asti. Me pojanvekarat kaivoimme pyörän joskus -70 luvulla riihestä ja aloimme korjata sitä. Mäntä oli hapettunut kiinni ja sitä irroittaessa onnistuimme lohkaisemaan sylinterin helman. Pyörässä on suht kaikki osat tallella. Sillähän on loppupelissä melko vähän ajettu. Pyörässä on kaksi satulaa mallia "pulska" polkupyörän satula hyvin jousin. Isäni kertoi, jotta hän otti aina viikoksi takasatulan pois ja pisti viikonlopuksi takaisin (taisi lähteä riiuu-reissuille). Hän kertoi, että päihitti sillä serkkuni 175 cc Zunndapinkin kun ajoivat kilpaa sen aikaisella sorapäällysteisellä 6-tiellä Luumäen ja Lappeenrannan välillä. Olen monasti ajatellut ottaa projektiksi ko. pyörän. Olisihan se varmaan aika nostalgista isällenikin, jos vielä näkisi sen käyvän, kuulevan pompotuksen ja haistavan 2-tahtibensiinin tuoksun. Jos jollakin tietoa osista, kromaajista jne, toivon, että kirjoittaisitte asiasta vinkkejä. Luulisin, että hankintalistalle menisi ainakin: sylinteri, mäntä tappeineen, kk-laakerit, mahd kaasutin jne. Pyörässä on vielä alkuperöiset rekistetikilvetkin paikallaan, myös edessä komeilee RG-200!
Pääsiäisen jatkoa toivottaa Karjalanpoika.

10

4376

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • projektia etsivä

      Paljollako myisit ?

      • poikakarjalasta

        Ei ainkaan tässä vaiheessa kaupan.


      • Heinistä löytynyt

        Siivoilin purettavaa rakennusta ja aivan peräkulmasta heinien alta paljastui moottoripyörä. Epäilen pyörän olevan MZ 125-150 kuutioinen, vuosimalli arvio -50 luvun alusta. Kone ei ole leikannut kiinni ja jopa renkaissa oli ilmaa? Ainakaan 30 vuoteen ei pyörällä ole ajettu. Mitä tälle teen? Onko tämä myytävää kamaa vai romukuormaan kuuluva?


      • siupe
        Heinistä löytynyt kirjoitti:

        Siivoilin purettavaa rakennusta ja aivan peräkulmasta heinien alta paljastui moottoripyörä. Epäilen pyörän olevan MZ 125-150 kuutioinen, vuosimalli arvio -50 luvun alusta. Kone ei ole leikannut kiinni ja jopa renkaissa oli ilmaa? Ainakaan 30 vuoteen ei pyörällä ole ajettu. Mitä tälle teen? Onko tämä myytävää kamaa vai romukuormaan kuuluva?

        Terve. Näin vuodenvanhan kirjoittelusi. onko MZ:ta vielä sinulla.


    • mennä tänne

      Parempi, kun käyt täältä kysymässä http://www.vmpk.fi/joomla/index.php saat melkovarmasti asiallisia vastauksia ja uskoakseni myös tietoa paikoista, joissa ois MZ osia ja tietoa!!

      • poikakarjalasta

        Kurkkasin linkkiin ja uskon sieltä löytyvän apua asiaan. Kiitoksia vaan vinkistäsi.


      • mz-60

        onko mz-vielä myynnissä


    • Säilytettävä

      Ehdottomasti säilytettävän arvoinen pyörä.Onko pyörä tummanpunainen väritykseltään.Se jousitus takana tuo aitoa komeutta pyörään.Onnea vaan pyörän laittamiseksi ajokuntoiseksi.

      • ....

        Ei kai noita ollut kuin porkkanan värisiä ja mustia.


    • Lumivalo Pohjanmaalt

      Laita hyvä mies pyörä lyöntiin, siinä on aivan oma jytinänsä näihin nyky-singereihin verrattuna. Seppäähän nämä laitteet kaipaavat, mutta kyllä ne siinä liikkeelle lähtevät, kuin vanhat traktoritkin.
      Tuossa omalla pihalla seisoo kaivon kannella mustakeltainen tsekkiläinen CZ-125, vuosimalli 1975. Renkaita kaipailee uusiksi, ketjut ja sähköjen kanssa olisi ilmeisesti suurin työ, ne olivat heti uutena pienoinen ongelma. Milloin suostui käymään valot kytkettynä, milloin ei. Suurin syy kai tuo Zetorin PAL-merkkinen virtalukko, jolla pitäisi aina ensimmäiseksi muistaa "heittää vesilintua".
      Aikanaan tuli kaksipyöräisellä kiusattua tuttua miestä keleistä ja pakkasista riippumatta, ja sen tuntuu kolotuksena joka puolella kropassa. Mutta katsotaan nyt, vieläkö vanhus keksii ryhtyä leikkiin mukaan. Muuten 1966-mallin kahden maattava Simson Star oli sitkeä sekin, pienestä moottoristaan huolimatta. Puhallin toki säästi moottoria aikatavalla. Ja laakeat tasaiset maastot nekin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      242
      2144
    2. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      154
      1378
    3. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      53
      1270
    4. Kaipaaville

      Kerro sun tunteesi ja ajatukset tähän jos et uskalla irl!
      Ikävä
      74
      1025
    5. Tiesitkö? Farmi Suomi Kirsikka Simberg on tämän julkkisnaisen tytär - Katso tyrmäävät mallikuvat!

      Oho, aikamoinen ylläri. Tiesitkö?! Kirsikka Simberg on yksi tämän kauden Farmi Suomi -kisaajista. Hänellä ei ole tuttu t
      Suomalaiset julkkikset
      3
      999
    6. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      211
      933
    7. Miten haluaisit

      Että reagoisin jos näkisin sinut nyt?
      Ikävä
      78
      930
    8. Sinua tulen kyllä ikävöimään pitkään nainen

      mutta oli pakko tehdä päätös oman mielenrauhan vuoksi. Toivottavasti saat elämältä kaiken mitä haluat.
      Ikävä
      45
      835
    9. Kärsämäki rosvojen ja tuhopolttajien kylä?

      Poliisi ampui uhkaava miestä Kärsämäellä. Ja vasta joku poltti rivitalon. Mikä riivaa Kärsämäkisiä? Joko tuulimyllyjen
      Kärsämäki
      15
      650
    10. Kohta me ei enää nähdä :(

      En pääse enää uppoutumaan silmiisi enkä kuunnella ihanaa ääntäsi. Elämä on pstä.
      Ikävä
      39
      649
    Aihe