Jännitysniska, posken puutuminen jne.

pelkästään niskatko?

Mulla alkoi huimausoireilu ( puutumisia) jo pari vuotta sitten. Neurologi ei katsonut magneettikuvausta tarpeelliseksi, sanoi johtuvan niskoista.

Välillä ollut parempi, välillä huonompi.

Nyt viikko sitten sain huimauskohtauksen ja sen jälkeen tuntui puutumista lyhyen aikaa vasemmassa jalkaterässä, meni kuitenkin nopeasti ohitse.
Siitä lähtien on myös vasemmassa poskessa ollut enemmän ja vähemmän puutumistuntemuksia. Välillä hellittää hetkeksi, mutta sitten tulee taas. Makuulla näitä oireita ei juurikaan tunnu.
Lisääntyvät jotenkin tässä koneella kirjoittaessa.
Eilen aamulla ei ollut ekaan tuntiin kumpaakaan oiretta, mutta sitten alkoi taas ja tänä aamuna ei ollut herätessä huimausta, mutta poski (ja osa leukaa) tuntui vähän oudolta.

Istumisen jälkeen saattaa tulla nuo puutumiset jalkoihin hetkeksi (nyt etenkin oikean jalan varpaat). Käsissä ei juuri mitään.
Yöllä saattanut olla oikeassa kädessä jotain, kun olen nukkunut käsi tyynyn alla.

Voiko tosiaan olla pelkkää jännitysniskaa, vai onko jo muuta?
On peloteltu kyllä jo aivoverisuonten tukkeutumillakin, mutta eikö siinä olis pitänyt näkyä jo muitakin oireita ja vähän nopeammassa tahdissa?

5

3737

  Vastaukset

  • Huomenna pääsen neurologille, mutta tämä tosiaan hermostuttaa aika tavalla.

   Niskat ei siis ole edes varsinaisesti kipeät. Jotain pientä kipupistettä saattaa löytyä, kun oikein painelee ja yöllä saattaa ehkä tuntua hetken aikaa epämukavalta ja joutuu vaihtamaan tyynyn asentoa (on fysioterapeutilta ostettu pallokuitutyyny), mutta muuten ei mitään sellaista varsinaista särkyä ja kolotusta missään.

   Kipuileeko jännitysniska aina selvästi?

   • Terve !
    Mulla on ollut juuri samanlaisia oireita ,kun sullakin ja kävin kuvassa tammikuussa ja siellä oli muutoksia kaularangan aluella ja sain lähetteen Töölöön.Siellä neurokirurgi katsoi kuvat ja kyseli oireet ja suositteli leikkausta.
    Mulla löydös oli 5-6 nikamavälin välilevy oire.Eli se oli puristuksessa ja sieltä pitää nyt poistaa "jotain " ja laittaa tilalle "jotain".Leikkaus kestää kuulemma 2 tuntia ja 5-6 viikkoa sairaslomaa ja sitten siitä on toivottavasti apua.Multa leikattiin saman sormien puutumisen takia jo muutama viikko sitten rannekanavaoireyhtymän vuoksi,ranne ja siitä apu oli se ,että sormet ei enää puudu.Mutta kaikki muut oireet on edelleen olemassa.Että olen nyt siis leikkausjonossa sinne töölöön.Mulla on ollut näitä oireita jo kauan ja nämä vaan pahenee.Että tälläinen tarina.


  • mulla naaman puutumista kans... ollu kuukauden päivät... onks teil loppunu tää puutuminen, vai loppuuko tää ikinä? välillä parempi, välillä huonompi. tykkäään urheilla ulkona ku siellä sitä ei niin huomaa...

  • Samoin täällä oikea poski puutunut jo pari kuukautta ja hierojalla olen käynyt - akupunktiossakin, mutta ei ole löytynyt apua.

   Parin viikon päästä pääsen jäsenkorjaajalle. Kerron sitten, jos puutuminen loppuu... Kertokaa te muutkin, please.

  • Käy ensin lääkärissä,ennen jäsenparantajaa

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Järkyttäviä Paljastuksia Nikon TV-sarjasta

   Tänään se sitten alkaa, sarja nikosta ja katiskasta. Ennakkotietojen mukaan sisältö paljon ikävämpää kuin luulin. Niko käyttänyt huumeita jo 13 vuotia
   Kotimaiset julkkisjuorut
   160
   4759
  2. Kuka maksaa ei-turvallisesta maasta tulevan pakkokatanteenin..

   ..eivät kai veronmaksajat Kelan ansiosidonnaisella päivärahalla? Vastuuton mokailija maksakoon mokiensa kulut itse! Se on Ruotsin risteilyltä tai Balk
   Maailman menoa
   156
   4557
  3. Henna ja Tauski jälleen yhdessä onnellisina

   Kihlatkin hankittu. https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/503fdd42-5bef-4519-ae07-de01ca6aa9ba
   Viihde ja kulttuuri
   24
   2436
  4. Suomi olisi itse tarvinnut kehitysapua

   suomen koronatalous ja sannan lahjarahat italiaan on kestämätön setti. Suomen julkinen ajetaan alas, teitä ei kunnosteta, omaa taloutta ei elvytetä..
   Maailman menoa
   217
   2225
  5. Heti alkoivat "asiantuntijat" sössöttämään

   ettei hallituksella ole oikeus pistää ihmisiä pakkokaranteeniin https://yle.fi/uutiset/3-11487500
   Maailman menoa
   223
   1526