Jo 7v kimpassa mitä lahjalistalle?

Kesämorsian -04

Olemme olleet jo tulevan miehini kanssa 7 vuotta yhdessä joista 5,5v olemma asuneet saman katon alla. Olemme siis ehtineet hankkia kotiimme jo lähes kaiken tarpeellisen...

Mitä pyydämme lahjaksi häävierailta? Emme haluaisi enää saada mitään pyyhkeitä tai astioita, sillä niitä on kaapit täynnä jo ennestään. Onko tyhmää pyytää vain rahaa esim. parin vuoden päästä raknnettavaa omakotitaloamme varten? Miten ylipäätänsä muotoilisitte rahatoiveen hääkutsuun?

Tavallaan kuulostaa kyllä aika kylmältä antaa häälahjaksi rahaa, sillä mikä muisto siitä morsiusparille vuosiksi eteenpäin jää?

9

1558

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kesämorsian 2005

      Terve,

      Kas tässäpä kinkkinen kysymys, joka ei varmastikaan ole ainoastaan teidän päävaivanne. Rahan suoranainen pyytäminen kun voi tuntua jotenkin pahalta, ja jotkut ihmiset haluavat ehdottomasti tuoda jonkun konkreettisen lahjan rahan antamisen sijasta.

      Monilta hääsivuilta olen lukenut, ettei Suomessa ole oikein ollut tapana laittaa suoranaista toivetta rahalahjasta kutsuun. Muutamia ideoita kuitenkin sieltä on tullut. Joko voi

      a) Kutsussa ehdottaa soittamista kaasolle/bestmanille/muulle hommaan sopivalle henkilölle häälahjatoiveista. Hän voi sitten kertoa talonrakennusaikeistanne ja mahdollisesti antaa tilinumeron.

      b) Kutsussa voi toivomuksen rahasta laittaa runon muotoon. Eli muutamalla säkeellä kertoa että toivotaan rahalahjaa, joka on tarkoitus käyttää oman talon rakentamiseen. Ja mikäs sen säilyvämpi ja ikimuistoisempi lahja? Kipot ja kupot häviävät ja hajoavat, mutta töllin kaatumiseen tarvitaan jo aikas paljon ;-)

      Yleisesti ottaen on kai suvusta aika paljon kiinni se, ovatko rahalahjat yleisiä vai eivät. Omassa suvussani on aina ollut tapana nimenomaan antaa rahaa, joskus harvoin on ollut lahjalista esim. Stockmannille. Eli niin paljon on ihmisistä kiinni se, pitävätkö he rahatoivetta kummallisena vai ei.

      Mikäli päädytte siihen, että lahjatoiveista voi soittaa jollekin läheisellenne, kannattaa varmasti lisätä listaan muutama tavara. Aina kun kuitenkin on niitä, jotka ehdottomasti haluavat tuoda lahjan. Ja onhan se sitten parempi, että saat sitten vaikka pari ylimääräistä kuppia siitä sarjasta, jota olet jo kerännyt kuin että saisit kolmesta eri sarjasta aloitussetin! Uskomatonta, mutta totta, tätäkin tapahtuu.

      Viime kesänä olin nimittäin häissä, jossa kutsukorttiin ei oltu kirjoitettu mitään lahjatoiveista. He kun olivat olettaneet, että kaikki ymmärtäisivät etteivät he esim. astioita kaipaa, kun ovat asuneet jo samassa omakotitalossa useamman vuoden. Ja sitä ennen kumpikin kymmenisen vuotta yksinään. Mutta ei, lahjapöytään ilmestyi esim. 2 aamiassettiä (munakuppi, lautanen ja kahvikuppi) sellaisia puna-viher-sini-kelta raitaisia. Sen lisäksi oli vielä kahdesta vai kolmesta eri sarjasta joitakin lautasia tai kuppeja... Mikäs niiden hyöty? Ei mikään, kun väri ei ole mieluinen ja sinulla on jo valmiina sarja, josta oikeasti pidät. Siksi ehkä kannattaa toivoa mielummin lisää siitä sarjasta kuin päätyä todellisen kaaoksen keskelle.

      Oikein hauskaa häiden suunnittelua ja onnittelut täältä kauempaa!

    • Kaisa

      Me toivoimme lahjaksi runoa tai puhetta. Oli todella mukava saada tuntemiltaan ihmisiltä lahjaksi puheita ja monet olivat todella nähneet vaivaa puheidensa eteen! Eräs vieras oli jopa sanoittanut ja säveltänyt meille laulun, jonka esitti häissämme!!

      Puhe tai runo tuo hääparille hyvän ja mukavan mielen, muuta 'hyötyä' siitä ei ole... Mutta ei häitä varmaankaan järjestetä hyötymistarkoituksessa...

      Kaikki eivät kuitenkaan ole halukkaita esiintymään, eikä kaikkien runosuoni pulppua yhtä sujuvasti. Näitä vieraita varten mietimme mitä kaipaisimme elämäämme. Olimme kumpikin jo pitkään miettineet yhteisen liikuntaharrastuksen aloittamista ja sulkapallo tuntui kummastakin mukavalta. Niinpä laitoimme listalle sulkapallomailat ja sulkapallot.

      Minä olin vuosia 'harjoitellut' hieromista miehelläni. Kumpikin meistä halusi viedä tätäkin harrastusta eteenpäin, niinpä lahjalistallamme oli hierontakurssi minulle. Samalla mieheni sai lahjan, sillä ketäpä muuta käyttäisin harjoitusvastustajanani kuin häntä... =)

      Olemme kumpikin myös seikkailun- ja kokeilunhaluisia ihmisiä ja pyysimmekin neljäntenä asiana lahjalistallamme kokemuksia. Saimme lahjakortin seinäkiipeilytunnille ja lumilautakurssille. Todella mukavia lahjoja kumpikin! Ainakin meille... =)

      Ei niin mielikuvituksellisille ihmisille meillä oli vielä pari helppoa lahjatoivetta listalla: lisäosia astiastoomme ja pari paistinpannua. Täytyy kuitenkin ajatella myös vieraiden viihtyvyyttä ja se lähtee järjestelyistä saakka. Ei ole kiva, jos lahjan eteen täytyy nähdä kohtuuttomasti vaivaa, me kaikki olemme erilaisia ja kuten jo aiemmin sanottu, kaikilla ei runosuoni syki, eivätkä kaikki ole varustettu ilmiömäisellä mielikuvituksella...

      Miettikää lahjalistallenne jotain sellaista, mikä teistä olisi kiva kokeilla tai tehdä tai mitä todella haluaisitte, mutta jostain syystä asia on jäänyt hankkimatta tai teillä on 'projektilistallanne' tärkeysjärjetyksessä tärkeämpiä asioita.

      Minä itse pidän kokemuksia paljon materiaa arvokkaampina, erilaiset kokeilut ja kokemukset kasvattavat ihmisenä. Eikä tästä maailmasta loppujen lopuksi saa mitään muuta mukaansa, kuin oman persoonansa ja kokemuksensa - jos edes niitä...

      Tämä periaate muokkasi paljon omaa listaamme.

    • Tiuku

      Ohjeistakaa hääkutsunne tyyliin :"kipot ja kapot meillä jo on, mutta (häämatka / oma koti sitten joskus) ois verraton.."
      Liitteeksi pankkitilin numero.
      Kyllä fiksut ihmiset ymmärtävät että nykyajan ihmisillä useimmiten kaikki tarpeellinen jo moisen yhteistaipaleen jälkeen on hankittuna. Lahjoja tulee kuitenkin, koska osalla ihmisistä voi olla tiukka rahatilanne ja periaatteita tms ettei rahaa lahjaksi--- ja ainakin jos on tiedossa isot häät kannattaa suosia lahjalistoja kauppoihin jos vaikka haluaa alkaa vanhoja astia- ym. varastoja uudistamaan:)

      • Häävieras

        Saimme kutsun häihin, jossa oli runonmuodossa kerrottuna, että raha olisi tarpeen ja liimattuna yhden euron kolikon kuva.
        Minusta se oli hieno/hienovarainen vinkki.
        Mielelläni toteutin morsiusparin toiveen ja veimme rahaa.
        Onnellinen onnellisten puolesta


    • jutta

      Raha lahjana on ihan ok, jos on jo paljon kaikkea tavaraa, eikä halua kaikenmaailman kippoja ja kappoja hyllyjä täyttämään.

      Häävieraillekin se on usein vaivattomin vaihtoehto. Mutta: miten he, jotka eivät voi/halua pistää paljon rahaa lahjaan?

      Hääpari varmaan sanoo, että rahan määrällä ei ole väliä... mutta miten rauhoittaa vieraan mieltä? Tiliotteestahan näkee kuinka paljon kukin lahjoittaa...

      Ideoita?

    • Marika

      ..ensi kesänä kahdeksan vuoden yhdessä olon jälkeen toivomme muistamista rahassa seuraavan runon kautta:

      Niin moni tarpeellinen tavara
      jo kotiamme täyttää,
      hankintoihin suurempiin
      voisimme lahjavarat käyttää

      Mielestäni kätevä, sillä pitkän yhdessäolon jälkeen kaikkea tuntuu jo olevan.

      Onnea myös muille morsiamille :)

      • Anonyymi

        Loistava runo Marika!


    • Anna

      samaa asiaa ja loppujen lopuksi kirjoitettiin kutsuun että vuosien varrella omaisuutta on kertynyt jo sen verran, että toivotaan että itse kukin tuo lahjana vain itsensä. Joka ainoa kutsuttu tuli, jotkut toi jotain, enimmäkseen pieniä summia rahaa, mutta ilahduttavan monet uskalsi tuoda vain itsensä. Ja sitä me ihan oikeasti toivottiinkin.

    • Anonyymi

      WishSimplyyn tehdylle lahjalistalle (https://wishsimply.com/fi) voi myös laittaa mitä tahansa mieleen tulee. Esineitä, elämyksiä tai rahalahjoituksia. Me laitettiin elämyksiä ja yhdessäoloa.

    Ketjusta on poistettu 6 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      20
      1303
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1272
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1186
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1184
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1163
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1161
    7. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1157
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1154
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1129
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1120
    Aihe