Geenimuuntelua ei saa kieltää!

luomu

Geenimuunneltu kasvi on 100 kertaa "luomumpaa" ja myrkyttömämpää kuin tavallinen lajike. Koskapa jotta saisit minkäänlaista satoa tavallisesta lajikkeesta, joudut käyttämään 100 kertaa enemmän kasvunsuojelumyrkkyjä !!!

Geenimuunteluhan on itseasiassa vain nopeutettua lajikkeen jalostusta ja se on saanut huonon maineen pelkästään siksi että nimitys geenimuuntelu kalskahtaa jotenkin epäedulliselta. -ihan turhaan.

http://www.tekniikkatalous.fi/kommentit/uutiskommentti/article272270.ece

"Saksan geenimuokkauskiellolla on paljon häviäjiä. Viljelijöiden kulut nousevat ja sadot pienenevät.

Kuluttajat saavat syödäkseen moninkertaisen määrän myrkkyjä.

Geenimuokattu maissi tuottaa itse omat hyönteismyrkkynsä. Maissikoisat ahmivat perinteistä maissia, jonka jälkeen vahingoittuneisiin kasveihin iskee home.

Italialaisessa tutkimuksessa perinteisestä maissista mitattiin satakertaisesti suurempia homemyrkkypitoisuuksia kuin geenimuokatusta maissista. Tulokset tosin salattiin vuosiksi, koska ne eivät sopineet vihreän maatalousministerin ideologiaan. "

8

1041

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Antaapa ajan kulua

      Eikä kuolata kaiken uuden ja kiiltävän perään.

    • GMO-työskentelijä

      "myrkkyluokitukset" Myrkkyä ovat vai I-luokan aineet; muut vain aiheuttavat jotain (eivät siis ole myrkkyä). Mikähän on kirjoittamasi "kasvunsuojelumyrkkyjä !!!" (onko myrkkyä, joka suojelee kasvua); ilmeisesti tarkoitit torjunta-aineita. Toiseksi, oletko tietoinen, miten/millä ne on saatu GMO-kasveiksi ja mitä ne vaikuttavat perimäämme?

    • turotaiturei

      Vanha biologian pettajamme valaisi erittäin hyvin tuosta geenimanipulaatiosta.

      Kertoi myös ihmisen käyttävän hyödykseen aminohappoketjuista vain ne aminohappopalaset eikä silloin siis ole mitään väliä minkälaisesta geenimuunnellusta "pätkästä" on kyse.

      Geenimuunneltu "osanen" ei siis jemmaannu mein kroppaan vaan kyse on pienemmistä paloista joita ei voi muunnella...vain vaihdella niitä paikkoja edullisempaan muotoon.... ;)

      Kantaa en ota siitä miten luonnossa kasvavat muut kasvit saattavat olla epäedullisemmassa kasvuasemassa sillä kysehän on ihmisen itsensä kasvattamasta ruoasta. En kkuitenkaan ole vakuuttunut etteikö luonnolle olisi haitallista saattaa luontoa nopeammin muunneltua kasvia normaaliin kiertokulkuun esim. viekö geenimuunneltu vehnä karatessaan tilaa luonnon heiniltä ja muulta kasvustolta?! Kuka tietää...

    • pelkkä ideologia?

      kaiken mitä jossakin tekniikanlehdessä kerrotaan? Oletko alan asiantuntija? Oletko viljelijä? Vastustan GM-kasveja sen takia koska kukaan ei tiedä GM-kasvien ja ruuan pitkäaikaisista vaikutuksista ekosysteemiin ja ihmiseen. Varmasti joissakin kasveissa geenimanipulaatio saattaa toimiakin mutta yleisesti ottaen koko asian takana on kaupallinen yhteisö joka haluaa vain perinteiset luonnonmukaiset kasvit pois markkinoilta ja haluaa rahastaa GM-kasvien siemenillä koska nämähän eivät tuota omaa siementä vaan on manipuloitu lisääntymättömiksi. Jokainen asiasta hiukankin ymmärtävä ja tietävä ( esim. viljelijät) ovat yleensä geenimanipulaatiota vastaan koska he ymmärtävät sen riskit ja todennäköiset pitkäaikaiset vaikutukset niin luontoon kun maailmantalouteenkin. Geenimanipulaatio ei ole uusi keksintö, se on vain ymmärretty pitää tähän asti pois tuotannosta ja toivottavasti myös tulevaisuudessa.

    • Missukka

      Olen lukenut, että maailmalla geenimuunneltua perunaa (tappaa koloradonkuoriaisia, jotka maistaa jotain osaa perunakasvista) ei luokitella ruokakasviksi vaan torjunta-aineeksi. Revi siitä.

    • anti gmo

      On tutkittu että geenimuunneltujen kasvien geenit karkailevat esim. eläimiin, simpukoihin ja siitepölyn mukana leviävät hallitsemattomasti ties minne. Jos manipuloidut geenit (esim. eläimestä otettu geeni, joka on siirretty kasviin) voivat siirtyä eläimiin, niin kuka tietää mitä ne voivat aiheuttaa ihmiselle, vain aika näyttää.
      Miltä sitten tuntuisi, kun manipuloidut geenit ovat pilanneet kaikki lajikkeet, kuten esim. amerikassa on kaikki maissilajikkeet saastuneet.
      Isolla rahalla tehty "tutkimus" ja aivopesu Lue: Monsanto, pilaa loppukädessä lastemme ruoan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      126
      3078
    2. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      267
      1255
    3. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      101
      1241
    4. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1051
    5. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      65
      1046
    6. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      12
      1010
    7. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      956
    8. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      50
      937
    9. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      42
      904
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      44
      816
    Aihe