Valtti ulkovaha

terassille ?

Kysyin rautakaupasta kestävintä väritystä ruskeaksi painekyllästetylle terassille ja hän kehui maasta taivaaseen tuon aineen. Öljytä saisi kuulemma kahden kuukauden välein mutta vaha kestää parikin vuotta hyvänä,paikasta riippuen.

Unohti vaan mainita sen jälkeenpäin ilmi tulleen pikkuseikan että jos vahan laitan niin sitten sen jälkeen ei terassille ole muilla aineilla mitään asiaa.Eli onko vaha niin hyvä että katumapäälle ei yksinkertaisesti voi tulla ?

5

3542

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • aika näyttää

      miten käy.

    • jippi jai jea

      joo,en tiiä siitä parista vuodesta. vedettiin tämä aine tällä viikolla terassille ja tehtiin sitä ennen kaikki valmistelut mitä suositeltiin,tehopesu,valttipohjuste ja annettiin kuivua kunnolla jne. noh,pari aurinkoista päivää ja se alko tuntua tahmeelta jalkojen alla?? ensin aateltiin et johtuu varmaan siitä että on niin uusi mutta nyt huomattiin sateen jälkeen sellasia tahmeita läikkiä mitkä ei ainakaan vesirätillä lähteny ja niitten läikkien ulkoreunat ois vähän niinkuin sitä ainetta ja siitä lähtee jopa hieman väriä p.....e. onko kokemuksia kyseisestä aineesta kellään enempää? mitenkähän ton saa ees hinkattua irti,jos niikseen menee..

      • lukee purkissa

        Meillä on käytetty vain joihinkin kalusteisiin. Lattiaan ei ole aikomus laittaa. Vesiliukoista puuöljyäkin saa, joten vahaa laitamme vain noihin tiettyihin kalusteisiin. Ihan kaunis pinta sillä tuli ja näkyy pitävän (laitoimme jo toukokuun alussa).

        Mutta kuten tuolla jo joku sanoikin, kyseessä on suhteellisen uusi tuote (taisi tulla ulkovaha vasta viime vuonna). Tulevaisuus näyttää miten se kestää.


      • pettynyt aineeseen

        Laitoimme viime kesänä ulkovahaa uudelle lämpökäsitellylle terassille kahteen eri otteeseen eri paikkoihin. Heti keväällä vaha oli paikotellen kulunut erittäin pahasti. Soitin maalilnjalle jossa olivat "ihmeissään". Yllättäen juteltuani lmpökäsitellyn puun toimittajan kanssa (joka aikaisemmin suositteli ainetta) totesivat että ainetta ei enää suositella terassille.


      • NuuX
        pettynyt aineeseen kirjoitti:

        Laitoimme viime kesänä ulkovahaa uudelle lämpökäsitellylle terassille kahteen eri otteeseen eri paikkoihin. Heti keväällä vaha oli paikotellen kulunut erittäin pahasti. Soitin maalilnjalle jossa olivat "ihmeissään". Yllättäen juteltuani lmpökäsitellyn puun toimittajan kanssa (joka aikaisemmin suositteli ainetta) totesivat että ainetta ei enää suositella terassille.

        Ainakin kaiteisiin, puutarhakeinuun ja puiseen penkkiin tämä tuote on ollut ehdottoman hyvä. Laitoin pähkinänruskean vahan niihin viime vuoden toukokuussa. Talven jälkeen pinta ei ollut mennyt miksikään, vaikka esim. puinen pihakeinu oli aivan suojaamatta lumikuorman alla. Eikä noita tarvitse käsitellä varmaan vielä ensi kesänäkään, vaikka ne ovat olleet nyt kaksi kesää auringossa paahtumassa (tänä kesänähän paahdetta on todellakin riittänyt). Pinta on silkkisen kiiltävä ja ves helmeilee pinnalta pois. Hyvä tuote niihin pelkkiin kalusteöljyihin verrattuna.

        Nyt haluttaisi laittaa tuo kovapuukalustokin tällä ulkovahalla, kun ei niitä viitsisi millään joka vuosi öljytä. Saa nähdä miten pinta kovettuu. Aion laittaa sillä hunajan värisellä, ettei noista kalusteista ihan tervan värisiä tulisi. Värihän tummuu jokaisella käsittelyllä. Kovapuisiin kalusteisiin tuli näköjään uutuutena 'puuöljy ruskea', joka sisältää myös vahaa. Mutta taidan luottaa tähän jo tuttuun tuotteeseen.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      96
      2605
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2223
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      84
      1927
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1661
    5. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1655
    6. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1616
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      35
      1589
    8. 89
      1530
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      116
      1403
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1264
    Aihe