Faaraokoira lemmikkinä

Ramses V

Hei, haluaisin tietää faaraokoirasta muutamia asioita, kun olen ehkä hankkimassa itselleni faaraokoiraa. Minkälainen on turkinhoito? Onko tottelevainen rotu vai itsepäinen niinkuin terrierit? Tuleeko hyvin toimeen muiden eläinten kanssa? Onko äänekäs eli haukkuuko paljon? Kiitos jo etukäteen teille jotka vastailevat kysymyksiini.

17

7320

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tutustunut

      farkkukerhon sivuihin, heiltä löytyy myös oma keskustelupalsta http://www.farkkukerho.net/ Sitten, kuten jo tossa ennenkin on mainittu (tiedä oletko viitsinyt lukea) tuo TK pitää sisällään monenmoista harrastajaa, myös niitä farkun omistajia löytyy http://www.tuulenkoirat.net/tk/

    • Farkun omistaja

      Ei tk:hon tätäkin kyselijää viedä please. Siellä saa vittumaista ohjausta. Mielummin farkkupalsta. Ja Farkut haukkuu kovasti.

      • Farkku naapurissa

        Farkut haukkuu,TOTTA! meillä on naapurissa ja kova on sen ääni ulkona kun menee.


    • riistavietti

      Tätä kannattaa myös pohtia vapaana pitämistä ajatellen. (mökillä, kotipihassa, metsässä...varaudu, ettei ehkä onnistu) Mitä haluat koirasi kanssa touhuta?

      • tytsykkä80

        oma farkkuni on hyvin hiljainen sisätiloissa ja suurimmaksi osaksi myös ulkona. Myöskään tuntemani toiset farkut eivät juuri hauku. Ainoa tilanne jossa oma koirani haukkuu on kun se innostuu leikkimään esim koirapuistossa, ja sielläkin haukkuminen ei jatku pitkään.

        Turkinhoito on aika helppoa. Säämiskä on varmaan paras, mitään harjaa en ole ainakaan itse näin lyhyeen turkkiin tarvinnut.

        Toisten koirien kanssa tulee hyvin toimeen, kauhean pienten kanssa en sitä uskalla laskea koska leikit näillä ovat aika raisuja, voi pienempi jäädä jalkoihin. Siis oman veroista painiseuraa. Kissoista ei juuri välitä mutta lintuihin, pupuihin jne kohdistuva metsästysvietti on mahdottoman kova. Ja mitkään käskyt ei tehoa jos koira on irti ja saa näköpiiriinsä 'saaliin'. Metsästyskoiriahan nämä ovatkin ja nimen omaan ajavat saaliinsa kiinni ja tappavat. Irtipitopaikka ei siis voi olla autoteiden lähellä vaan joko kaukana maaseudulla/metsässä tai aidatulla alueella. Koira kannattaa sosiaalistaa pienestä pitäen hyvin jotta esim koirapuistoilu on mahdollista.


    • emppu09

      Hei! Minulla on puolivuotias uros faaraokoira! Hän on todella kiltti ja ei hauku paljon. Meillä on myös kaksi kissaa ja neljä lasta ja hän tulee toimeen todella hyvin kaikkien kanssa. Hän on kyllä todella aktiivinen ja rakastaa yli kaiken kun mennään ulos ja saa juosta vapaana,silloin saattaa innostua jopa haukkumaan hieman! :) Mutta kaikin puolin eritttäin ihana rotu ja rakastaa myös hellimistä ja tämä meidän poju luulee olevansa sylikoira ja on aina tulossa syliin kun istun lattialla tai sohvalla. Ruoat joutuu pitää hyvin piilossa koska hän rakastaa syömistä ja syö ihan mitä vaan on tarjolla. Suosittelen lämpimästi tämän rodun hankkimista varsinkin jos sinulla on mahdollisuus viettää ulkona paljon aikaa hänen kanssaan! :)

    • jsuh

      olen ollut jo muutaman vuoden kiinnostunut tästä kyseisestä rodusta, mutta siitä en ole vielä saanut selvyyttä, että pitäisikö faaraokoiraa käyttää näyttelyissä? eli siis onko se kasvattajan vaatimus/ehto. kun tuntuu että kaikki faaraokoirat mitä tiedän, kirtelee kaiken maailman näyttelyitä yms.
      rotuun ihastuin ensimmäisen kerran 5 v sitten ja nyt alkaa jo polttelemaan tuollainen 'pieni' pentu taloon :)

      • tziizöz

        kummasta me sen voisimme tietää kun emme tiedä kenestä kasvattajasta on kyse. Oikeasti, etkö tajua kysyä tuota kasvattajalta?


      • farkun omistaja

        Luulen että jokainen kasvattaja haluaa että koira on ensin rakastettu, hyvin hoidettu perheenjäsen ja lemmikki ja plussaa on jos kiinnostaa viedä näyttelyihin, mutta se viekö näyttelyihn vai ei on omistajan oma päätös. Kasvattaja kyllä kertoo jos ehdottomasti haluaa koirasta näyttelykoiran ja myy kyseisen pennun vain kotiin jossa käydään näyttelyissä. Harvassa taitaa olla ne pentueet joissa kaikki pentueen koirat käy aktiivisesti näyttelyissä, että pentua hankkiessa voit ilmoittaa että et halua näyttelykoiraa.
        On monia faaraokoiria ihan vaan kotikoirinakin =) on myös faaraokoiria joista ei ole näyttelykoiriksi ja niiden kanssa tehdään muita juttuja.
        Onnea pennun hankintaan ja ihan parhaan rodun olet valinnut, kerran kun ottaa faaraon ei enää muita rotuja halua ;)


    • Toheli

      Hei! Olisin myös itse kauhean kiinnostunut hankkimaan Faaraokoiran :) mutta tietäisikö ketään onko vaikka täällä Porissa Faaraokoirien kasvattajia tai kenneleitä josta voisi hakea?

      • Farkkunen

        Kannattaa mennä tonne SFK:n sivuille katsomaan. Sieltä näkee kaikki kasvattajat. Muttamutta.............. Faaraokoira ei ole mikään maailman helpoin rotu, joten mieti vielä kerran haluatko todella koiran, joka on hyvin riistaviettinen eli lähtee helposti pupun perään, saattaa olla vaikea ulkoilutettava joskus, ja silti lenkkiä täytyy tehdä, koska farkulla riittää tuota energiaa. Ja sitten vielä jaksatko sosiaalistaa ja kouluttaa koiraa, ettei tule remmiräyhääjää? Ja sitten vielä koirapuistoilu: ei ole faaraokoiran kanssa ihan yksinkertaista: farkkujen leikit ovat raisuja ja farkku kun pääsee vapaaksi, sitä on mahdoton pitää aisoissa ja joskus se saattaa mennä tosiaan pienempien koirien kanssa leikkisille, ja mikäli toinen koira ei halua leikkiä, ei tämä luupää välttämättä tajua sitä vaan jatkaa leikkiinkutsua, mikä saattaa näyttää ja kuulostaa uhkaavalta tilanteelta toisen koiran omistajan mielestä, ja riita on alustettu........................

        Minun mielestäni jos todella haluaa farkun, niin on varmasti myös valmis ottamaan sen muualtakin paikkakunnalta kuin omaltaan. kasvattajissakin on eroja ;)

        Toiset ottaa farkun ihan toisesta maastakin, eli suosittelen todella Sulle, Toheli, ja kaikki muutkin, jotka faaraokoiraa harkitsevat, että menette tuonne SFK:n sivuille lukemaan lisää rodusta ja otatte yhteyttä kasvattajaan. Sitä kautta saatatte saada jopa mahdollisuuden mennä tutustumaan rotuun jonkun omistajan kotiinkin, koska esim. näyttelyissä koirat eivät todella ole omia itsejään.


    • Farkkunen

      Ramses V:
      Turkinhoito on minimaalinen, joku säämiskä riittää, ja suihku näyttelyyn mentäessä, tai pari kertaa vuodessa, tai silloin kun on hyvin likainen ;)


      Itsepäinen rotu, mutta ruoalla saa aika hyvin motivoitua esim näyttelyissä tai agilityssä myös. Tottelevaisuuskoulutus on vähän yksilöllistä.

      Tulee toimeen kenen kanssa tahansa, mikäli vain koulutus menee oikein ja sosiaalistetaan pienestä pitäen, ja kunnolla.

      Kyllä haukkuu. Varsinkin leikkiessä. Mutta kaipa sekin on yksilöllistä. Meillä haukutaan leikkiessä, ja paljon!

      • Vieraileva

        Meidän faaraokoira ei hauku ikinä..


    • vieraileva

      Minulla on faaraokoira, joka on todella helppo hoitoinen :)

    • .....

      lähteekö farkusta paljon karvaa?

    • vieraileva2

      Mikäli olet kiinnostunut faaraokoirasta, suosittelen ehdottomasti lukemaan ensin netistä kaiken tiedon mikä löytyy. Sitä löytyy nimittäin paljon sekä itse rodusta että kasvattajista.
      Sen jälkeen kannattaa siirtyä kysymään tarkentavat kysymykset joko kasvattajilta, tahi Tuulenkoirat.net sivustolta. Vaikka edellä on sivustoa parjattu, niin farkkuomistajat ovat siellä todella ystävällisiä ja mielellään kertovat rodusta paljon lisää; Etenkin jos huomataan, että kysyjä on jo selvittänyt perusasiat rodusta, esim yllä mainitut lähteekö paljon karvaa jne (googlestakin löytää jo varmasti kirjottamalla kysymys suoraan hakukenttään..). Faarao on kuitenkin hyvin monisyinen rotu, josta löytää aina lisäkysymyksiä.

      Tuulenkoiriin siis lukemaan, sieltä löytää faaraosta hyvin realistisen kuvan eikä jää huonotkaan puolet selviämättä!

      • GoldenA

        Farkkukerhon foorumilta kyselisin.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      432
      3095
    2. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      107
      2462
    3. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      367
      2257
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      158
      2025
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      7
      1837
    6. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1267
    7. 166
      1255
    8. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      97
      1176
    9. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      72
      1094
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      88
      957
    Aihe