Lapinporokoirat...

moiXX)

Elikkä oon hankkii ehkä lapinporokoiraurosta =). Sopiiko se ulkokoiraksi - pääsis kyllä joskus sisällekin mutta muuten seurusteltas niinkuin sisäkoirankin kanssa. Onko herkkähaukkuisia? (tiedän, että se on yksilöllistä mut haukkuuko paljon??) mikä on uroksen säkäkorkeus suunnilleen???? Kiitos sille, joka viitsii vastata =)

3

735

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Yksi kiukkuinen rodun pitkä...

      Säkä vaihtelee rodussa huomattavasti, ei sitä voi ennakoida. On alta 50cm uroksia ja jopa 60cm uroksia. Herkkähaukkuisia ja ei-herkkähaukkuisia. Jos koira diskataan naruun nurkalle tai häkkiin ulos, niin ei ole ihme, jos se siellä alkaa toimittaa vartijan virkaa. Lapinporokoira ei useinkaan aina nykypäivänä etelän näyttelyporokoirista tuotettuna kestä turkiltaan tuota paikoillaan möllöttävän ulkokoiran "virkaa". On huomattava ettei se ole sellaisessa "pidossa" missään jatkuvassa liikkeessä, kuten työkoira perinteisessä työkäytössä ollessa, mikä pitäisi sen lämpimänä talvet ja muut hyiset kelit. Lappalainen on niin seurallinen koira, että sitä ei voi suositella tuollaiseksi ns tarhakoiraksi. Se kärsii siitä. Joku koira tarkenee, toinen ei, mutta hyvin usein, useimmiten, ne todella tahtovat olla siellä missä omistajansakin. Jos koiraa ei voi pitää sisällä, sitä ei kannata ottaa. Entäs jos koira sairastuu ? Sairaan koiran paikka ei ulkona. Entäs miten pentu ? Pentua ei saa pitää kokoaikaisesti ulkona. Narussa pentua ei saa pitää kuin pieniä aikoja. Yhden kasvattajan - joka on sitä mieltä että eikunvaan ulkokoiraksi - kasvatti oli myyty koira-allergisille rivitaloon ulkohäkkiin. Kävi sitten niin, että uudenvuoden paukkeen aikaan sitä ei oltu vaivauduttu eikä ymmärretty edes sisään tuoda, vaan jätetty koira alttiiksi koko sille älämölölle. Koirasta tuli ääniarka, ja se alkoi huutaa kuin hyeena joka risaukselle siellä ulkona ulkohäkissänsä rivarin pihalla. Sitä ei voitu tuoda sisäkoiraksi, koska perheessä oli koira-allergisia. Siitä oli pakko hankkiutua eroon. Tällaista tapaa, mutta tästä oppii precis miten intelligenttiä tämmöinen "otetaan ulkokoiraksi" juttu oikein on. Mitä tahansa voi sattua ja koirasta voidaan joutua luopumaan. Sitten mietitään, kuka ottaa koiran, joka ei ole sosiaalistunut ihmisiin, ei osaa oleskella asua sisällä ihmistensä kanssa, eikä ole oppinut edes sisäsiistiksi, koska on ollut niin häkissä tai narussa, ja sisään päästettäessä hyppää ensimmäiseksi vaikka pöydälle erään kuuluisahkon tapauksen mukaan. En suosittele. En millekään koirarodulle tuota kohtaloa. Ja kyllä ne ulkokoirien kanssa tulevaisuudessa tehtävät "kyllä sen kanssa seurustellaan kuten sisäkoirankin kanssa"-- jutut kyllä tiedetään .... siellä ne on pihan perällä unohdettuina ns vähäsyömäisinä, joista kukaan ei älyä edes niillä olevan mitään peruskoiranhoidon tarvetta, saati tiedetä eikä ymmärretä koska niillä on jokin vialla ja eläinlääkintähuollon tarve. Argh !

      • bumbuli

        Ei kaikki ulkokoirat ole tuollaisia ''hylättyjä tarhaelukoita'' Ihan tiedoksi vain, minullakin on koira. Ja se elää ulkona, ei mitään ongelmia. Se ei kärsi mistään. Minusta koiran saa ottaa ulkokoiraksi, jos sen kanssa TODELLAKIN seurustellaan,lenkkeillään,harrastetaan esim. tokoa yms..

        Lainasin:
        .... siellä ne on pihan perällä unohdettuina ns vähäsyömäisinä, joista kukaan ei älyä edes niillä olevan mitään peruskoiranhoidon tarvetta, saati tiedetä eikä ymmärretä koska niillä on jokin vialla ja eläinlääkintähuollon tarve.

        Ei yleistetä, kiitos. Jos koira on ulkokoira, se ei mitenkään automaattisesti tarkoita tuota. -.- Pisti vihaksi tämä sinun yleistäminen!


    • joo..

      ärsyttää tuommoiset kysymykset...jos kerta olet kerta noin pitkällä koiran hankinnassa niin hyvät hyssykät sentään et edes tiedä koiran säkää.. ota selvää ry :n sivuilta !!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      147
      10682
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      56
      3033
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      206
      2849
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      25
      2137
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      17
      1888
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      17
      1709
    7. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      14
      1656
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      18
      1597
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      18
      1543
    10. 82
      1478
    Aihe