Espanjan hintatasot

utelias ja tietämätön..

minkälaista hintatasoa Espanjassa saa odottaa suomeen verrattuna? Esimerkiksi Torrelimoksessa, Alicantessa ja Malagassa?? Minkä hintaisia vaatteet tai ravintolassa syöminen on?

6

5280

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tapas-Papa

      Sanalla sanoen Espanjassa on edullisempaa. Kannattaa tosin siirtyä turistipaikoista espanjalaisten pariin, niin hinta laskee ja laatu nousee. Talouskriisin aikana hinnat ovat tulleet rankasti alaspäin. Lounastarjoukset ovat jo haitarilla 7-12 euroa. Oma ohjeeni on, että kannattaa kiertää paikat, joissa puhutaan englantia. Ja jos paikka on vielä täynnä pelkästään turisteja, ravintola on melkoisella varmuudella surkea. Keskitason ravintolassa kahden hengen illallinen maksaa kelpo viinin kanssa noin 80 euroa. Kovalla yrityksellä saa hupenemaan 300-400 euroa, jos himoitsee varsinaista gourmet-nautintoa. Alicantessa kannattaa tutustua valencialaisiin viineihin. Maistakaa ihmeessä esimerkiksi Fondillon-aperitiivia, jota ei tosin ihan joka ravintolasta löydy, vaikka upea tuote onkin Alicantesta. Riojan viinejä kannattaa vältellä, sillä suurin osa on roskaa ylituotannon takia. Tästä parhaita huonoja esimerkkejä ovat turisteille tyrkytettävät Marques de Caceres ja Marques de Riscal, jotka olivat hyviä yli 20 vuotta sitten. Ribeira del Dueron punaviinit ovat yleensä hinta-laatu -suhteeltaan parempia poislukien täydellisesti ylihinnoiteltu Vega Sicilia. Mainitsen kuitenkin kaksi erinomaista Riojaa: 200 Monges ja Remirez de Ganuza. Valkoviineistä suosittelen Albariñoa. Yleisesti ottaen ne ovat tasalaatuisia. Valmiñor on tosi upea, mutta jostain syystä sitä löytyy kovin harvasta ravintolasta. Lagar de Cervera on toinen "helppo" Albariño, josta on hyvä aloittaa tutustuminen. Alicanten provinssissa Enrique Mendoza tekee kivoja punaviinejä ja miellyttävää jälkiruokaviiniä (Moscatel), joka on kaiken kukkuraksi todella halpaa. Hakkaa silti monet maineikkaat Moscatelit. Utiel-Requenan (Valencia) alueen viinit ovat hinta-laatu -suhteeltaan yleensä hyviä. Espanjassa kannattaa maistella rohkeasti erilaisia ruokia. Tyypillisiä liharuokia ovat Pierna de Cordero, Conejo, Osso Bucco, Lechazo. Kala Costa del Solilla ja myös Costa Blancalla alkaa olla yhä useammin tuontitavaraa tai kasvatettua... Mejillones (sinisimpukat), Gambas (ravut) caracoles (etanat) ovat yleensä aina hyvää. Valencian itsehallintoalueella tyrkytetään usein Paellaa ja paikallista pastaa Fideuaa, mutta suosittelen niitä vain nimenomaan niihin erikoistuneissa ravintoloissa. Turistipaikoissa ne ovat yleensä surkeita.

    • Tapas-Papa

      Jatkan vielä sen verran, että noista kolmesta valitsisin Alicanten. Vaatteet ovat Espanjassa yleensä edullisempia, mutta kannattaa olla laadun kanssa tarkkana. Halpa tavara tuppaa olemaan laadultaan huonoa. El Corte Ingles on helppo paikka, josta löytyy hieman laadukkaampaa, mutta se ei ole tosiaan se halvin paikka.

    • fdasdfasdfasdfs

      Oman kokemuksieni mukaan (Espanjassa käyty kesällä 2009 ja talvella 2011) ainakin Benalmadenassa varsinkin ruoka, virvoitusjuomat ja alkoholi halpaa verrattuna Suomen hintoihin. Vaateostoksilla kävimme Malagassa, ja sielläkin halvempaa kuin Suomessa. El Corte Ingles on käymisen arvoinen, vaikkakaan ei halvin ostospaikka. Benalmadenassa Lidl sekä paikallinen Super Sol edullisia ostospaikkoja. Teimme itse ruuat vuokrakämpässä neljälle hengelle, tuli halpa ja erittäin antoisa loma.

      • halapa

        HALPAHALPAHALPAHALPA!!!!!!!!!!!!!!!!
        Aina vaan halpa ja vieläpä antoisa.Kannattaako edes lähteä minnekkään jos aina vaan pitää etsiä halvinta?Nauttikaa lomasta älkääkä viettäkö lomaanne etsimällä kokoajan sitä halvinta mahdollista.


      • don Luis
        halapa kirjoitti:

        HALPAHALPAHALPAHALPA!!!!!!!!!!!!!!!!
        Aina vaan halpa ja vieläpä antoisa.Kannattaako edes lähteä minnekkään jos aina vaan pitää etsiä halvinta?Nauttikaa lomasta älkääkä viettäkö lomaanne etsimällä kokoajan sitä halvinta mahdollista.

        Halpuutta ei tarvitse sen kummemmin etsiä.Edelleen varsin edullista (ja melko hyvää)ruokaa löytyy,kuten jo mainittiin näistä EI turistikohteista.Itse olin 16 päivää Torre del mar nimisessä paikassa ja suurinpiirtein haukoimme vaimon kanssa henkeä,jos iltaruokalasku(juomineen)oli yli 25 euroa.Voin sanoa että jopa alle 20 euronkin päästiin.(Halvin oli kalapaikka jossa söimme lautaselliset sardiineita ja yhteisen lautasen friteerattuja katkarapuja sekä vesi ja olut ja leipä yhteensä 5,50 euroa)Emme meinanneet uskoa hintaa todeksi joten kävimme muutaman päivän päästä syömässä,neljä "lautasta"ja vain euron kalliimmalla.ilmiönä hieman kummastutti ilmennyt kahtiajako.Jotkut ravintolat olivat aina täynnä ja viereiset tyystin tyhjinä?Perinteiset Gin-Tonicit rantakadun varrella maksoivat 12,40 (4kpl)yhteensä.Halpuuteen siis törmää etsimättä.Häpeäkseni voin tunnustaa ,että tuli tilattua edellämainittua Marques de Caceras punkkua,noin 12 pöytään kannettuna.


    • 25-v

      Laidasta toiseen!

      Minkähän tuoteryhmän tai palvelualan hintatasoa tarkoitat?

      Meillä on viime vuosilta kokemusta vain Torreviejasta.
      Itse käyn perjantaisin ostamassa hedelmät, vihannekset yms. markkinoilta huomattavasti alle markettihintojen.
      Vaimo luumuilee rättiosastolla ostaen itselleen rintsikat yms. ja minulle kalsareita, T-paitoja yms. tarpeen mukaan.
      Ovat kuulemma tosi halpoja.

      Juomista yms. on tarpeetonta mainitakaan.
      Marketeista meitä lähinnä on Uppers, seuraava on Mercadonna.

      Valmistan itse pöperöt paitsi sunnuntaisin jolloin käymme lounaalla takanamme olevassa, akrun näköisessä, paikallisten kansoittamassa paikassa johon on paikallaan varata päytä mieluummin edellisenä päivänä.
      12€:lla saa neljän ruokalajin herkullisen, runsaan ateria viinikannullisineen ja vesineen ( 1l ).

      Samassa paikassa vastaava ateriakokonaisuus maksaa tiistaisin 6€ ja paikka on todella täysi.
      150m:n päässä rannassa on tusinamenu 9€.

      Muutama kortteli sisäkaupunkiin päin niin valikoima ja hintahaitari kasvavat.

      Rahan meno riippuu täysin valinnoista!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      88
      1224
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      151
      1026
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      56
      742
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      14
      720
    5. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      688
    6. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      287
      685
    7. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      60
      684
    8. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      36
      618
    9. En oikeastaan usko että sinä tai kukaan

      Olisi oikeasti ihastunut tai rakastunut. Se on joku harhakuva joka minusta miehestä syntyi. Ja kun se särkyy, niin "tunt
      Ikävä
      42
      614
    10. Viime yönä mietin paikkoja luonnossa, missä olen kulkenut

      kävellyt ja ikävöinyt, ja ollut niin yksin. Monet kerrat. Ne palauttavat mieleeni sinut ja sen, kuinka kipeää on se kaip
      Ikävä
      57
      612
    Aihe