punaviinistä

maha sekaisin

Onko muilla samaa ja mikähän sen tossa viinissä tekee? Punaviini saa jo samana iltana/yönä tai seurv.päivänä mahan toimimaan toistakymmentä kertaa. Ei mene kuralle, mutta toimii ja puskee koko suolen tyhjäksi. Tosi inhottavaa kun ois niin hyvää.

13

12016

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Vinkulle (kai) vähä allerg.

      monenmoisia yliherkkyysoireita aiheuttavia ominaisuuksia jo ihan koostumuksensakin puoleen, etenkin punaviinillä melkein eniten alkoholijuomista vaikka kaikki katsoisi yhdessä nipussa kartoittaen.

      Jotkut ihmisethän ovat niin pahoin allergisia ja muuten yliherkkyysoireita viineistä saavia että huikka viiniä (yleensä juuri punaviiniä) voi aiheuttaa ihan hengenvaarallisenkin tilan hengenahdistuksineen ym. vaikka kaikki muut alkoholijuomat sopisivatkin.

      Viiniallergialle ja muille herkkyyksille on itse asiassa tyypillistä että ne kehittyvät ajanmyötä ja vain jos jollekin ainesosalle on selvästi yliherkkä, voi olla että on aina saanut oireita tietystä lajista. Muutoin on juuri tyypillistä että vaikka vuosikaudetkin olisi pystynyt juomaan niin sitten yhtäkkiä huomaakin ettei enää sovi.

      Yleensä nyt tällainen kehittyvä herkkyys ei sitten millään radikaaleilla oireilla alussa ilmenekään vaan juuri sellaisina pieninä, vatsansekaisuuksina, yleisinä "heinänuhan" kaltaisina tuntemuksina jopa mahdollisesti iho-oireineen. Ja mahdollisesti heti nauttimisen jälkeen alkavine huonoine oloineen.

      Itse pelkälle alkoholillehan voi myös tulla allergiseksi ja saada rajutkin reaktiot ja hyvinkin huonon olon heti nauttimisen vaikutusten alettua mutta tällaiset sitten harvemmin alkavat vain yks kaks kuin seinään vaan yleensä liittyvät siihen että on pitänyt pitkän tauon tai ollut aiemmin mahd. alkoholisti. Ei siis käytännössä ala niin että kohtuullisesti nauttii alkoholia ja sitten vain yksi kaunis päivä onkin iskenyt allergian. Tämä nyt tietysti on selkeä juttu havaita, jos ongelman aiheuttaa pelkkä viini niin sitten vika on siinä.

      Väenväkisin ei kannata kyllä sitten vain pelkän maun ja mieltymyksen takia pysyä sitkeästi aineessa joka selvästi aiheuttaa yliherkkyyttä, vaihtoehtojakin kun on...Nuo kun vain aina tuppaavat sitten menemään pidemmälle ja loppujen lopuksi voi aiheuttaa esim. yliherkkyyden kaikkeen alkoholiin jolloin ei voi enää oikein ilman ikäviä oireita mitään ottaa, edes kohtuudella.

      Itsellä oli aikalailla samanlaisia juttuja joskus, ensin jos joskus otti punaviiniä niin alkoi aikaa myöten paheneva vatsan sekaisuus, tosin niin lievänä ja suhteessa nautittuihin määriin sen verran oireettomana että laitoin ihan alkoholin luontaisten vaikutusten piikkiin (krapulan:) ), myöhemmin kuitenkin alkoi selvästi huomata että jos mitä tahansa muuta saattoi ravintolassakin juoda suuriakin määriä, mutta heti kun otti lasinkin punaviiniä niin alkoi kiertää vatsassa aika pian ja alkoi joskus kovakin aivastelu.

      Tämän jälkeen huomasin aika pian että vika oli kyllä selvästi viinissä ja oli kaiketi sen verran kauan jo saanut "kehittyä" että vaikka täysin erilaisia ovatkin niin joillekin valkoviineillekin oli tullut yliherkäksi. Kerran ohimennen asiasta lääkäriltä kysyin koska syy ei siinä ollut tosiaankaan että vika olisi liiallisessa alkoholissa itsessään ja samaa sanoi hänkin ihan kirjasta katsoen että niin klassiset viiniallergian oireet ovat että kannattaa jättää väliin.

      Nyt kun ei ole vajaaseen pariin vuoteen mitään viinejä juonut ihan satunnaista shamppanjan tai kuohuviinin lasillisen nauttista lukuunottamatta, niin muut alkoholijuomat eivät mitään ole koskaan tehneet. Eivät edes mitkään oluet vaikka kuulemma aika lailla käsikädessä kulkevatkin viinistä johtuvien yliherkkyyksien kanssa.

      Aika pitkä vastaus tuli mutta ainakin nyt jonkin verran varmaan asiaa kysymykseesi.

      • alkuper.

        Shamppanjan oksennan heti ulos (ei kauheen fiiniä ;)) ja todella tuo punaviini nyt tehny tuon vatsan ylitoiminnan. En ole aiemmin pahemmin punkkua maistellutkaan, löysin vasta viimeaikoina sen makoisuuden, mutta tietysti nyt saa jäädä. Olut mulle ei sovi ollenkaan keliaakikko kun olen, mutta muut, kirkkaat ja siideri ja ainakin tähän asti valkkari ei oo tehny mitään "ylimäärästä". Joten palailen siihen siideriin ; )


    • Sherrymaha

      Hei!
      Punaviinistä ei minulla ole vastaavia kokemuksia, mutta- sherry! Se on ylivoimainen laksatiivi! Saan mahani toimimaan ottamalla illalla 1-2 lasillista sherryä. Kun vielä satun tykkäämään sherrystä, niin...slurpp...

      Punaviiniä nauttisin mielelläni ruuan kanssa- ja nautinkin. Nyt vain pulmaksi on tullut ärtynyt vatsanportti. Kiinteä ruoka, ja varsinkin liharuoka tekee ylävatsan araksi-ja sydämentykyttely tuntuu vatsan seuduilla. Joskus on vaikea löytää sellaista asentoa, jossa se ei häritsisi ja saisi unen. Jees jees, olen nostanut sängyn päädyn 10 cm korkealle ja käyttänyt Gacvisgonia, ja yrittänyt olla syömättä pariin tuntiin ennen nukkumaan menoa, mutta silti vaivoja on.
      Minullakin on keliakia. Täytyy vaan kai pikkuhiljaa nöyrtyä ja tyytyä elämään mahan ehdoilla- pois kinkku ja punaviinisyöpöttely illalla!

      Myötätuntoisin terveisin Sherrymaha

    • redwinemilan

      Itselläni muutamasta lasista punaviiniä on tullut paha olo ja yksi viikonloppu kun meni lähemmäs kaksikin pulloa taisin oksentaa nelisen kertaa. Nykyään jo yhdestä lasillisesta saattaa mennä maha sekaisin. Ei ole mukavaa ollenkaan, sillä pidän punaviinistä erittäin paljon.

    • Juuuups

      Itse olen juonut punaviiniä vuosikaudet. Nyt on alkanut kuivasta punaviinistä kuivua iho. Kaverit epäilivät, että minut on hakattu baari-illan jälkeen. Todellisuudessa olin juonut vain punaviiniä: kyynärpäät ihan punaista ihottumaa täynnä, kylkeen meinaa tulla mustelmaa muistuttavia kuvioita ja reisissäkin pari laikkua.

      Olen nyt juonut kolmena tai neljänä päivänä punaviiniä tällä viikolla. Nyt jo yhdestä ainoasta pullosta sain mennä vessaan ja kyllä paska lentää. Aloin googlettaan sanoilla: "punaviinistä vatsa sekaisin", ja löysin tämän keskustelun. Tulin siihen tulokseen, että ehkä itsellenikin on alkanut lieviä allergian oireita kertymään.

    • Äiteen-ripulipoju

      Olen kitannut punkkua jo vuoskausia, mutt tulee heti perseestä ulos ja kaadetaan aina sitteb saunan taakse.

    • Anonyymi

      Punaviinistä tulee kyllä kuravatsa vaikkei satu. Kaippa normaalia..

      • Anonyymi

        Punkkua en pysty enää juomaan kuin kotona, koska jo lasin jälkeen alkaa paska lentämään muutamaan kertaan siihen malliin, että vessaan pitää päästä sekunneissa. Mikäli litkii enemmän niin se tuntuu menevän suolistosta suoraan läpi. Jos on ummetusta niin sen voin kyllä laukaista punaviinillä totaalisesti.


      • Anonyymi

        Kannattaa kokeilla eri viinejä. Mieluummin sellaista laadukkaampaa, ei mitään edullista tynnyrinhuuhtelu jämää.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kannattaa kokeilla eri viinejä. Mieluummin sellaista laadukkaampaa, ei mitään edullista tynnyrinhuuhtelu jämää.

        Entä luomupunaviini.


    • Anonyymi

      Monet ihmiset joilla on jonkin sortin hiiva-allergiaa eivät kestä punkkua. Se sisältää hiivaa.

    • Anonyymi

      Minulla ripulipainotteinen IBS, tosi paha. Punaviini on ainoa, mitä voin juoda alkoholeista. Kovettaa vähän vatsaa! Ja rauhoittaa. Ei tietenkään suurina määrinä.

    • Anonyymi

      Kyrpää täytyy työntää Tapio Aution perseeseen myllypurossa että aineenvaihdunta lähtee toimimaan viinin jälkeen että ja tietysti homo leikkien lisäksi myös käydä pitää perinteisesti paskalle ja kusella usein

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      5035
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      32
      3177
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1827
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1780
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1655
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1501
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      11
      1275
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1266
    9. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1257
    10. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1247
    Aihe