latvominen

350 tainta kasvamassa

En ole löytänyt mistään kunnollista tietoa latvomisesta, milloin tehdään miten tehdään mille kukille tehdään. Jos jollakin olisi antaa esim kirjan nimi josta voisi lukea tai parashan on kokemus, kiitollisena odotan. Muutama joka nyt on sydämellä: Kiinanasteri, 5 cm korkea, tuuhea latvus, lisää lehtiä tulossa, latvotaanko? Suurin ongelma daalia, korkeita n. 6-7 cm, ensin sirkkalehdet, pitkä varsi ja päässä kaksi lehtiparia, latvonko? Olen kaksi vuotta tätä harrastanut ja täysin koukussa :) Viime vuonna riippapetynit epäonnistuivat kaikki, mutta tavalliset olivat sitäkin komeampia, tänä vuonna toisinpäin... :) Ne olen kyllä latvonut aina n. 5 senttisinä. Latvotteko perlargonioita, toiset sanoo ei missään tapauksessa. Viime vuonna en latvonut, eivät kyllä olleet kovin tukevia, kukkivat kyllä.

4

1787

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sökösöö

      Minä latvon vaan leijonankidat.Petunioita en koskaan ole latvonut,silti on tullut tuuheita taimia ja hyvin on kukkineet aikanaan.Tiedän että monet latvoo petuniat ja minuakin on kehotettu niin tekemään,mutta minun taimet on kehittyneet hyvin ilman latvomistakin. Pelargoneja kasvatin siemenistä viime vuonna,enkä niitäkään latvonut,ja tanakoita taimista kumminkin tuli. Latvo sellaiset taimet joista näyttää tulevan sellaisia "hujoppeja",jotka ei haaro kunnolla. Tuuheita ja tanakoita taimia ei tarvitse latvoa. Kasvatusolosuhteet vaikuttaa paljon siihen tuleeko taimista honteloita ja huonosti haarovia,vai tuuheita.Liian lämpimässä ja vähässä valossa ne tuppaa venymään liikaa pituutta.Viileä mutta valoisa paikka olisi paras niille,jos sellaisen paikan vaan voi niille järjestää.

      • mutta aina petuniat

        Petuniat mitä olen aina latvonut,muuten niistä tulee pitkiä ja honteloita.Latvoista saa lisää uusia petunioita,juurtuvat helposti mullassa.


      • Kauris
        mutta aina petuniat kirjoitti:

        Petuniat mitä olen aina latvonut,muuten niistä tulee pitkiä ja honteloita.Latvoista saa lisää uusia petunioita,juurtuvat helposti mullassa.

        sen verran, että ostin 20 tainta semmoisia alle kymmenensenttisiä olivat, kuukausi takaperin. Puutarhuri neuvoi, että ensimmäiset nuput pois niin tuuhettuu. Niin minä tein (on ollut joka kukassa nuppu) ja nyt ovat haaroneet hyvin ovat sellaisia 15 cm pituutta ja leveyttä. Omat Nelsson siemenistä idätetyt kuolee vissiin käsiin. Jotain meni taas pieleen. Taaas;)


    • alkuper

      vastanneille. Napsein eilen illalla muutamista 'hujopeista' latvan pois, mm daaliosta jotka ovat kyllä aika korkeita. Toivottavasti nyt alemmat lehtien haarat alkavat kasvattaa uutta oksaa. Pitäisi uskaltaa vaan kokeilla mutta kun jokaikinen on niiiin rakas ja hellästi hoivattu että olisi kurjaa jos yksikin niistä ottaisi nokkiinsa niin että kupsahtaisi :) Vielä kysyn onko kenelläkään tiedossa hyvää kirjaa taimien kasvatuksesta, noin niinkuin kädestä pitäen?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      69
      1315
    2. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1227
    3. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      113
      1155
    4. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      73
      1070
    5. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      58
      880
    6. IS viikonloppu 18-19.5.2024.

      Laatija Toni Pitkälä on itse laatinut ja kuvittanut 3- arvoista ristikkonsa. Nihkeästi tuntuu löytyvän ensimmäisiä var
      Sanaristikot
      75
      751
    7. Oliko vähä sometettu taas vai?

      Tuli aiva liika nopiaa traktorin perä vastahan. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/2b3857b3-f2c6-424e-8051-506c7525223a
      Kauhava
      9
      692
    8. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      41
      691
    9. Kristityn megahyökkäys idän palstoilla on kauhistuttava

      Terroristikristityn megahyökkäys joka puolella on kauhistuttava, hänen viesteissään on järjetön määrä vihaa. Hän on idän
      Idän uskonnot
      362
      669
    10. S on minun etunimen kolmas kirjain.

      Mikä sinun etunimen kolmas kirjain on?
      Ikävä
      53
      656
    Aihe