Keinoemona myyränpoikasille..

myyrä

Tämä tapahtuo ihan vahingossa kun kesällä päätimme leikata kauhean yli pitkäksi kasvaneen niityn. Aloitimme leikaamaan ruohoa koneella.Minä potkin alta pois keppejä ja kiviä. Kun niitty oli melkein leikattu huomasin että heinien seasta oli lentänyt jokin pesä.Järkytyin kuin huomasin että pesästä oli tippunut poikasia ruoholle, niillä oli karvapeite mutta liikkua ne eivät vielä osanneet, tutkin vähän aikaa niitä ja totesin ne myyriksi.Poikasia oli yhteensä 6. Emoa ei näkynyt missään kunnes vähän ajan päästä koiran toi ruohomättäästä puolikuolleen myyrän en tiedä oliko se niiden emoa vai ei, myyrä kuoli, haavoja siinä ei ollut joten ei ainakaan jäänyt ruohonleikkurin alle olisiköhan koira napannut? Mutta poikaset oli pakko yrittää pelastaa. Niillä ei ollut vielä silmiä auki eikä viljaa syöneet joten arvelin että imivät vielä. Tein niiille maidon korviketta mitä syötin niille parin tunnin välein ruiskulla tipoittain suuhun.Yksi poikanen kuoli ,jo alussa se oli poikasista pienin eikä maitoakaan huolinut kunnolla. Muut Myyränpoikaset kasvoivat ja niiden silmät avautuivat ne alkoivat myös liikkumaan "pesässä" pidin niitä pahvirasiassa jossa oli niiden vanhan pesän rippeitä pian siirsin rasian vanhaan lasiseen terraarioon minkä sisustin kepeillä ja ruoho-sammalmättäillä.Poikaset alkoivat syömään kiinteätä ruokaa.Ruuaksi tarjosin niille kauraa, ulkoa erillaisia kasveja ja ruohoa,omenaa.
Ne alkoivat jo muistuttaa aikuisia myyriä.Pari viikkoa eteenpäin päätin että nyt ne ovat jo tarpeeksi isoja selviytyäkseen itsekseen luonnossa, 5 isoa myyrää päästin vapauteen vähän matkan päästä pihastemme olevalle pellolle. En tiedä selvisivätkö hengissä, mutta ainakin saivat tilaisuuden.Tulevaisuudessa pitää olla varovaisempi ruohoa leikatessa, nykyään olemme jättäneet niityn rauhaan ja vain naapurin lammas käy sitä karsimassa.Ei nimittäin haluta että vastaavaa sattuisi uudestaan.Myyrät pitäkööt niittynsä.

7

1655

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Honey

      Ainakin mun mielestä hienosti tehty. Eiköhän ne pikku myyräset ole itsekin löytäneet ruokaa ja elelevät nyt massut pyöreinä :)

      • lintunen

        moi!! sanotaan, että luonnosta ei saa ottaa eläimiä mut musta ainakin sä teit hyvän teon koska ei noin pienet myyrän-poikaset ois selvinny ees päivää... hyvä!!!


      • friend
        lintunen kirjoitti:

        moi!! sanotaan, että luonnosta ei saa ottaa eläimiä mut musta ainakin sä teit hyvän teon koska ei noin pienet myyrän-poikaset ois selvinny ees päivää... hyvä!!!

        juu on samaa mieltä hienosti tehty!


      • Anni
        friend kirjoitti:

        juu on samaa mieltä hienosti tehty!

        Hoitosi vaikutti todella asian tuntevalta ja myyrät voivat varmaan hoidossasi hyvin! En siis tosiaankaan tiedä mitään myyrien hoidosta mutta heräsi vain sellainen ajatus että osaako ne myyrät hakea itselleen luonnossa ruokaa ku ne on sinun kuonasi tottuneet ruokintaan.


      • myyrä
        Anni kirjoitti:

        Hoitosi vaikutti todella asian tuntevalta ja myyrät voivat varmaan hoidossasi hyvin! En siis tosiaankaan tiedä mitään myyrien hoidosta mutta heräsi vain sellainen ajatus että osaako ne myyrät hakea itselleen luonnossa ruokaa ku ne on sinun kuonasi tottuneet ruokintaan.

        Kyllä luulen että ne pärjäävät hyvin, sillä kaikki ruoka jonka tarjosin niille on löydettävissä lähiympäristöstä.Viljapeltojakin on täällä monia.Kyllä myyrää ruokaa löytää, ne syövät paljon erillaisia kasveja,jyviä,hyönteisiä tai mitä sattuu löytymään en usko että ne nälkään nääntyvät kun ruokaa on joka puolella myyrän ympärillä, vieressä, olisi varmaan eri asia jos ne olisivat olleet lintuja joille kelpaavat vain tietty ruoka.Myyrähän on melkein kaikki ruokainen.Vaikka enemmän kasvinsyöjä..


    • JMont

      Tuli hyvä mieli kun luki tätä. Mahdollisuus elämään pitää olla jokaisella elävällä ja sitä pitää suojella. Ja ainakin niillä oli mahdollisuus selvitä, ilman sinua sitä ei olisi ollut.

    • tekemistä

      olen myös pelastanut pulaan jääneen metsämyyrän,näyttää isolta hiireltä.mutta se olikin raskaana ,sille laitettiin 1m/1m häkki ja se sai 5 vauvaa joista tuli aivan huoneessa liikkuvia lemmikkejä,kuten äitinsäkin.asutaan maalla ovi oli auki jos haluavat lähteä aika koitti elämä kutsui.kävivät joskus entisellä ruokakupilla se oli kissan ja myrtsyjen yhteinen.nyt ei ole näkynyt tänä kesänä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      63
      6323
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      25
      4066
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      263
      2476
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1970
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      28
      1458
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1326
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1097
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1070
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      1016
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      991
    Aihe