Paras editointiohjelma?

Mikäpä on paras videoeditointiohjelma? Mulla ei ole yhtään mitään kokemusta videoiden editoinnista, eli nyt tarvitaan jotain sellasta ohjelmaa joka on helppokäyttöinen ja jossa on perusominaisuudet (pienet efektit, esim. fade out ja in jne, tajuattehan?) eikä mitään turhaa mitkä vaan sekottaa alottelijaa.

Pinnacle, adobe vai mikä? En tiedä näistä mitään...
Ilmianna
Jaa

20 VastaustaJos pc puoli, niin Adoben premiere tai Uleadin videostudio. Pinnaclen tuotteissa olen kuullut olevan eniten ongelmia.. Itsellänikin tästä kokemusta..ts sanoen ovat ilmeisen vaativia koneen kokoonpanon suhteen.. melkoisia ohjelmajöhkäleitä. Jos sulla on mäkki, niin sitten ehkä kannattaa harkita Final cut ohjelmaa.

Hyviä ohjelmia on paljon, ja jokaisessa on omat hyvät ja huonot puolensa. Kyse on vähän niinkuin niistä kuuluisista makuasioista.. Jos olet hankkimassa editointiohjelmaa, suosittelisin ostamaan sellaisen, josta ei ominaisuudet lopu heti kesken.. Loppujen lopuksi niin sanotut karvalakkimalliohjelmat eivät ole kovinkaan paljon helppokäyttöisempiä, mutta hyvin nopeasti alkaa kaipaamaan niitä lisäominaisuuksia.. No tämä oli mun näkemys.

Ps Käyppä muuten mainioilla www.digivideo.org sivuilla kyselemässä muidenkin mielipiteitä
Ilmianna
Jaa
Tosiaan jos sulla on Mäkki, hommaa ihmessä Final Cut Express. Ohjelma ei ole kovin kallis, mutta sitäkin monipuolisempi, ja helppo. Itseasiassa kaikissa Mäkeissä tulee ilmaiseksi mukana myös imovie, joka on vieläkin helpompi, muttei paska ohjelma sekään.

Eli hommaa mäkki, oikeasti. Pääset huomattavasti helpommin leikkaamaan.

PC:ssä Premiere on ihan jees. Jos olet käyttänyt Photo-shoppia, opit Premin käytön varmasti nopeasti. Plussana hyvät yhteensopivuudet muiden Adopen softien kanssa, kuten juurikin tuon Photarin.

Jos haluat ihan tosissasi opetella leikkaajaksi, on AVID aika kova sana. Ohjelma on täysin ammattilaisille tehty, maksaa suht. paljon (öbaut tonnin) mutta sillä sitten tekeekin kaiken mitä editillä voi yleensä tehdä. Mäkkipuolella Final Cut Pro on vastaava ohjelma. Avid ei ole mikään maailman helpoin käyttää (FCP on helpompi) mutta kyllä senkin oppii kun lukee vähän ohjeita.
Ilmianna
Jaa
Kun kyseessä on aloittelija, niin suosittelen ilman muuta Pinnacle Studio 8, sitä on helppo käyttää ja samalla ohjelmalla tekee kotivideoista DVD valikoilla, aivan kuin oikeatkin DVD elokuvat. Eikä virallisessa täysversiossa ole ongelmia, niitä esiintty niinsanotuissa kokeiluversioissa, kun niistä on monia ominaisuuksia karsittu pois. Studion mukana tulee myös Suomenkielinen yli 200 sivuinen käyttöopas.
Jos sinulla on Windows xp käyttöjärjestelmä, niin sen mukana tulee Movie Maker editointi ohjelma, silläkin tekee videoista video CD:n.

Oheisesta linkistä sinulle on hyötyä myös.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Suosittelen myös Pinnaclen Studio 8:a, mielestäni todella helppokäyttöinen verrattuna tuohon Premiereen (näin aloittelijalle). :)

Ainoa vika, että virallisessa täysversiossakin ohjelma pakkailee kaatumaan silloin tällöin kesken editoinnin. Suositeltavaahan on (kuten aina) mahdollisimman usein tapahtuva tallennus.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Kyllä aloittelijalle paras on Mac ja sen mukana tuleva iMovie 4. Sitten tarvitaan vain digivideokamera (ja Firewire kaapeli, jos ei jomman kumman mukana satu tuleen).
Tämä uusi nelosversio varmistaa iMovien asemaa kuluttajasoftan ykkösenä.
Katos täältä: http://www.apple.com/fi/ilife/imovie/
Ja samalla saat ohjelmat musan tekoon, digikuville, musalle ja jos on DVD-polttaja vielä iDVD softankin. Ja kaikki toimii yhteen eli tälläistä kokonaisuutta ei saa millään rahalla Winteliin!
Ilmianna
Jaa
Saako näillä ohjelmilla myös leikattua palasia pois videoista? Kaikkea kukkaa ja muuta saa kyllä palamaan ja pyörimään näytelle mutta kun koittas ottaa palan pois niin ei.. =/ VirtualDub ohjelmaa kokeilin mutta ei avaa XVID...
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Kaikilla videoeditointiohjelmilla voi leikellä videoa haluamakseen.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Paras ilmaisista on Wax 2.0 taitaapi olla myös Linuxille ja Macille.
Suoraan editiointiin on sitte Sony Vegas, 580€
Ilmianna
Jaa
PC-puolella ainoa oikea videoeditointiohjelmahan on tietenkin AVID. Ja vastalauseita ei kuunnella:)
Sopii hyvin aloittelijalle, itsellä meni alunperin pari hassua päivää kunnolliseen sisäistämiseen (ennen en ollut tietokoneella leikannut). Millään Premierillä en suostu leikkaamaan, laatu on hyvä mutta käytettävyys on perseestä.

Hinnastahan et maininnut mitään, nykyään taitaa saada jo parilla tonnilla.

Jos vähäinen efektimäärä riittää (ja miksei riittäisi, hyvässä videossa ei efektejä juuri tarvita), niin mikä ettei ilmainen AVIDin FreeDV. Fadet löytyy, samoin tekstityökalut ja pari muuta kevyttä efektiä. Raitoja on hyvin vähän (2 äänelle, 2 kuvalle), mutta hei: tääkin on sentään OIKEA editti.
Huonona puolena pitää tosin mainita, ettei sitä saa enää oikein mistään kun sen jakelu on lopetettu.
Pistä postia, niin voin mä sen sulle jotenkin toimittaa. Ja kysehän on ihan laillisesta ohjelmasta, koska valmistajakin jakeli sitä netissä ilmaiseksi.

AINIIN, en o varma toimiiko tuo Freeversio muualla kun XP:ssä.
Ilmianna
Jaa
Minulla on koneella tuo vegas 10. Se on TODELLA vaikea käyttöinen!!!!!! En suosittele..
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
ei oo hankala käyttöinen ite opin käyttää vegasii siin parinpäivä jälkeee
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Paras ehdottomasti on Adobe premiere pro cs5. sillä onnistuu mitä vain. Käytännössä rajattomat mahdollisuudet mutta vaatii opettelua. käytin kolme vuotta sony vegasia, mikä oli hyvä mutta ei mitään verrattavissa adoben tuoteeseen. Kun perusjutut opettelee niin adobe on varmasti paras jokaisessa videonmuokkaustilanteessa.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
»Paras ehdottomasti on Adobe premiere pro cs5. sillä onnistuu mitä vain.»

Kyllähän tuolla kaikki onnistuu, mutta helkutin kankea tuo on. Lisäksi ellei kone ole aivan tajuton tykki (tai ehkä vaikka olisikin) videonteko on yhtä rendaushelvettiä. Ei hyvä.
Mutta kyllähän tuo budjettisoftana menisi, etenkään jollei olisi kokemusta paremmasta.

Avidia en vaihtaisi mihinkään. Minkä kalliin ohjelman hankintahinnassa menettää, sen säästää hermoissa ja raudan hankintahinnassa. On nimittäin yllättävää, miten paljon ohjelma vaikuttaa koneen tehovaatimuksiin.

Mutta kukin tyylillään. Kyllä Lada 1200L vie myös paikasta toiseen, mutta mieluummin ajan paremmalla autolla.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Voiko sillä Win 7 mukana tulevalla Movie Makeria vastaavalla videoeditorilla leikellä pitkien kuvaraitojen alusta, lopusta ja keskeltä leikata tarpeettomat kohdat pois ja polttaa jätetyt DVD:lle? Millainen skarvi leikkauskohtiin jää?
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Kannattaako sitä kysellä kun voi itsekin koittaa?

Itse en kyllä kyseiseen roskaan koskisi pitkällä tikullakaan, mutta koittakoon ne joita kiinnostaa.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Minä olen käyttänyt Win Movie Makeriä (XP), Pinnacle 9 ja 14 ultimate (XP ja Win7), MoviePlus X5, AVS, HD Writer (Panasonic -kameran mukana) ja Win7 koneessa (64-bit) päädyin nykyisin käyttämään Power Director 9 -ohjelmaan, joka on varsin monipuolinen ja selvästi nopeampi kuin edellä mainitut. Uutta ohjelmaa rupesin etsimään, kun Pinnacle osoittautui kovin hitaaksi sekä edittoinnissa että renderöinnissä.
Ilmianna
Jaa
Käyttämäni editointivehkeet järjestyksessä:

S-VHS (nauha-edit), U-Matic (nauha-edit), Betacam (nauha-edit), Avid (Mac), U-lead (Win, pelkkä kokeilu), Premiere (Win, paremman puutteessa), MovieMaker (kammottava yhdenkerrankokeilu), Avid Xpress (Win, pitkästä aikaa kunnon softa, Avid MediaComposer (Win, parempi versio).

Kyllä pitää sanoa, että kun 90-luvun lopussa tolla Macilla koulussa leikkasin (kova PowerMac: 200MHz prossu ja huimat 18Gb kiintistilaa), meni 10 vuotta ennen kuin sain toimivan editin käyttööni. Rautaa voin vaihdella mutta softaa en vaihtaisi mistään hinnasta (paitsi tietenkin uudempaan versioon).

Ja mikäs tän kirjoituksen pointti oli? Ei mikään, kello on 1:37 eikä nukuta.
Ilmianna
Jaa
Suosittelen:
Pinnacle studio 16 ultimate n.139e (paljon ominaisuuksia esim. chroma key, red gigant, 3d editointi ja yli 2000 efectiä)Pinnaclessa voi muokata efektejä paljon.

Magix movie edit pro mx 2013 Premium n.129e (vähän vähemmän ominaisuuksia kuin pinnaclessa, mutta ammattimainen ja mahdollistaa 3dstereo editoinnin hd:nä)

Corel video studio pro x5 ultimate n.89e(Paljon ominaisuuksia halvalla esim. chroma key ja paljon erilaisia)

Magix on kallis,laadukas ja ominaisuksineen(joita on vähemmän kuin corelissa ja niitä ei voi muokata paljoa)

Corel on hyvä ja halpa ratkaisu.

Pinnacle on kallis, mutta paljon ominaisuuksia ja paras, jos viitsii tuhlata paljon rahaa. Pinnacle studio ultimatessa tulee mukana vihreä taustakangas.
Ilmianna
Jaa
?
I I
_

siishäh µitä kannataa käytää?
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
siis häh mitä kannataa käyttää (tarkoitin)
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti

Vastaa alkuperäiseen viestiin

Paras editointiohjelma?

Mikäpä on paras videoeditointiohjelma? Mulla ei ole yhtään mitään kokemusta videoiden editoinnista, eli nyt tarvitaan jotain sellasta ohjelmaa joka on helppokäyttöinen ja jossa on perusominaisuudet (pienet efektit, esim. fade out ja in jne, tajuattehan?) eikä mitään turhaa mitkä vaan sekottaa alottelijaa.

Pinnacle, adobe vai mikä? En tiedä näistä mitään...

5000 merkkiä jäljellä

Peruuta