MIKSI RUOTSI PAKOLLINEN?

opiskelija

Hei!

Tietääks kukaan kertoo, miks ruotsi on pakollinen opiskella suomalaisille ja miks se on toinen kotimainen kieli? Miksi esim. yliopistoissa ruotsista tehdään vaikea, pitää tehdä kaiken maailman kokeet, että pääsee läpi. Onkos tää joku kansallisuustesti vaadittu Ruotsista käsin, vai?

Jos joku osaa vastata, niin hyvä.

12

1956

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Svante

      Se nyt vaan on niin, että kun Suomi aikoinaan oli osa Ruotsia n. 700 vuotta, niin kieli teki tehtävänsä täälläkin. Onhan se tosin helppo kieli, ja pohjoismaalaisena ei yhtään huonompi taito täällä liikkuessa.

      • opisjelija

        venäjä ole pakollinen? Entä saame??? ps. minusta ei kumminkaan ole, vaikka mitä joku sanois, ruotsi kotimainen kieli. Ruotsi ei ole kotimaamme, ymmärtäkäämme!!


      • ha det
        opisjelija kirjoitti:

        venäjä ole pakollinen? Entä saame??? ps. minusta ei kumminkaan ole, vaikka mitä joku sanois, ruotsi kotimainen kieli. Ruotsi ei ole kotimaamme, ymmärtäkäämme!!

        vaan aloitetta menemään, jos haluat lisää virallisia kieliä Suomeen (vrt Sveitsi). Asia nyt vaan on niin, että Suomessa ON kaksi virallista kieltä. Se on tilanne. Sen takia molempia myös opiskellaan. Yhdyn edellisen vastaajan mielipiteeseen, että pohjoismaissa on enemmän hyötyä ruotsin kielen taidosta kuin suomesta. Ruotsi ei ole kotimaamme totta, eikä ruotsi kotikielemme, mutta suomenruotsi ON (ja kielillä on todellakin eroa).


    • bonbon

      ruotsia suomessa äidinkielenään puhuvat ylittävät tietyn prosentti määrän, jolloin se suoraan merkitään toiseksi kotimaiseksi kieleksi!!!!!!

    • tytti

      Se on toinen kotimainen kieli, sillä sitä puhuu 5% väestöstä. Niin kauan kuin Suomi on kaksikielinen maa tulee kaikkien osata molempia kieliä, ei siinä sen kummempaa.

    • Hö ös vagra mö

      En tiedä minkä ikäinen olet,
      mutta itse olen törmännyt maailmalla hosuessani siihen tosiseikkaan ettei koulunpenkillä istuta KOULUA VAAN ELÄMÄÄ VARTEN! Jos osaat kieltä, sun on paljon helpompi mennä töihin ja kommunikoida kyseisessä maassa (jos moista harkiset joskus).
      Yliopistossa suorittamani ruotsin opinnot olivat minulle helppoja (lukiosta toikkarissa 7, kirjoitin C:n). Olen 1/8 ruotsalainen, ja asunut rajaseudulla 20v, ja ruotsia saanut harjoitella vaikka joka päivä alkuperäisen ruattalaisen kanssa. Ei ne kieliopit ratkaise pitkälle vaan kommunikoinnissa tärkein on rohkeus puhua.
      Tämä on asenne kysymys.
      Mikään asia ei ole niin vaikea etteikö sitä opi, ei ainakaan ruotsin kieli.

      • opiskelija

        on nostettu nyt yliopistossa. Mulla oli 7/B. No, olen kyllä kuullut "tason" riippuvan opettajasta. Toisessa paikassa pääsee helpommalla. Joku ei vaadi kovin paljon, toinen vaatii älyttömiä.


    • karjalainen

      kyllähän se ihan historiaan liittyy... suomessa asuvat suomenruotsalaisethan ovat aivan yhtä suomalaisia kuin muutkin...
      mietit, miksi venäjä ei sitten ole virallinen kieli. tottahan on, että venäläisiä on täällä paljon ja tuskin kielen opettelemisesta olisi kenellekään haittaa ainakaan täällä itä-suomessa jossa venäjää kuulee lähes aina kun lähtee jonnekin ihmisten ilmoille kun taas ruotsia täällä ei kuule ikinä. joensuun prismassakin on kyltit suomen ja venäjän kielellä mutta ei ruotsiksi, lappeenrannassa venäjänkielisten asukkaiden määrä on jotain 8%.
      mutta "suomenvenäläiset" ovat kuitenkin suomeen muuttaneita, eivät täällä satoja, jopa tuhansia, vuosia asuneita, kuten suomenruotsalaiset. ruotsi on ollut suomessa ainut virallinen kieli joskus tuossa taannoin, mutta kun suomi oli venäjän vallan alaisena, oli suomalaisilla omat postimerkitkin, kuten myös kieli.
      ruotsissa on määrällisesti enemmän suomenkielisiä kuin suomessa ruotsinkielisiä. pointti on kuitenkin, että ruotsinsuomalaiset ovat selkeästi muuttaneet suomesta ruotsiin. typerää tietysti tällainen "kuka oli täällä ensin"-määrittely, mutta niin sen on järkevintä mennä..
      tietysti se, miksi ruotsia opiskellaan suomen kouluissa, on toinen juttu... tai oikeastaan ei ole: jos menet töihin vaikka helsinkiin, on siellä osattava palvella asiakasta suomen ja ruotsin kielellä, koska kaksikielisessä maassa ihmisellä on oikeus saada palvelua omalla äidinkielellään! paitsi tuo ei tietenkään koske ahvenanmaalaisia, heidänhän ei jostain syystä tarvitse opetella suomea.

    • Niggru

      Turhaa paskaa. Kaikkein vaikein aine ja silti vittu turhin kyllähän nekin osaa englantia puhua.

    • horsmaa

      Aikoinaan kun minä olin koulun penkillä ei opetettu mitään kieliä, ja niin ne opinnot jäi ja työelämä kutsui. Ruotsin kieltä en ole koskaan tarvinnut enkä tule tarvitsemaan. Mutta Englanti olisi tarpeen joka päivä. Muistan vielä kun poliitikot yrittivät pärjätä tankero englannilla, sääliksi kävi.
      Nyt alkaa olla jo myöhäistä opiskella, täytyy vain yrittää googlen kääntäjällä, tosin verkkokaupassakin on tullut sitä mitä tilaa. Vaikkapa Saksasta.

    • Anonyymi

      Moroo smpit

    • Anonyymi

      Kyllä

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1535
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1174
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1107
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1006
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      965
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      927
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      882
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      19
      852
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      674
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      650
    Aihe