Hain näköinen kala?

Haikala

Onko siis olemassakaan sellaista kalaa joka ruumiinrakenteeltaan muistuttaisi haita, mutta on kuitenkin pieni kala n. 5 cm... Vai olenkohan unta nähnyt?
Tai edes mikä lähinnä muistuttaisi, jos mikään...

4

439

Vastaukset

 • Kovin pientä ei ole. Haibarbi on yli 30cm pitkä ja haimonni vielä isompi. Edellä mainuttu on vieläpä uhanalinen laji, joten vaikea ymmärtää miksi sitä edes myydään.

  Eli eipä taida olla kaipaamaasi kalaa, jokin hopeatatra tms. voisi jotenkuten hyvällä mielikuvituksella haita muistuttaa.

  • itselläni oli joskus 3 kpl haimonneja. Tulivat minulle 700 litraisen akvaarion mukana.
   Isoin haimonni oli yli 40 cm ja muut n. 30 cm, eli kyseessä ei ole mikään pikkukala. Se minkä takia ihmiset ostavat kaloja akvaarioliikkeista, on se että maimonnit ja haibarbit ovat keskenkasvuisia ja pieniä kooltaan. Olet siis saattanut nähdä pieniä haimonnin poikasia akvaarioliikkeessa.


  • Itseasiassa olen itekin näitä haibarbeja kalakaupoissa nähnyt. Tälläkin hetkellä osaisin sanoa, että mistä löytyy. Ne tosiaan kasvavat isohkoiksi, mutta luonnollisesti ovat myynnissä poikasina eli juuri 5-10 senttisinä. Näin ollen on tämä hieno(mutta uhanalainen) kala varmaankin se mitä tarkoitat.


 • Näin kerran yhdessä videossa että yhdellä suomalaisella oli joku hain tapanen mini kala mutta en tiedä hai lajia 😬kun tämmöinen hai kala tietäjä olen.

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.