Ovet jäässä

ikkunasta ulos

Oletko joutunut kamppailemaan / tuskailemaan Seatin keskuslukituksen ja toimimattomien ovien lukitusmekanismien kanssa? Onko syy selvinnyt?

19

5438

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ---

      En ole seatin mut opelissa on ollut samaa vikaa etu ovet kyllä aukeaa ja menee kiinni mutta taka ovet ei välillä mene kiinni tai aukea kuin napista "suostuttelemalla" ovat jäässä, auto parkki taloon muutamaksi tunniksi ja taas toimii! (jonkin aikaa)

      • jussi 23

        oon pannu lukkoihin ase ja lukko sulaa...........
        oon muuten maalta kotoisin ja parkkitalot helvetissä


    • lukija

      Octavian hyvät ja huonot puolet:
      lukitus toimii hyvin kun muistaa silloin tällöin öljytä
      - lukitus ei toimi hyvin jos ei öljyä!

      Omakohtainen kokemus: jos oven lukot ovat paksussa jäässä, ei kauko-ohjainkaan toimi. Lukkosulalla ja aseöljyllä homman saa kuntoon.

      • ei jäädy

        Jostakin aiemmin kuultua: lukkoihin laitetaan tehtaalla rasvat, jotka jäätyvät talvella.
        Kokeilkaapa tätä: Tenttua neularuiskulla lukkopesään ja lukkoihin, eli vanhat rasvat pois ja sitten lopuksi kunnollinen oljyäminen aseöljyllä tai muulla hienolla sprayllä. Itselläni ei ole ollut ongelmia lukkojen kanssa koko talvena, vaikka auto on taivasalla.


      • VAG

        Välttäkää harjatonta pesua, paineella survottu vesi osaa tulla joka paikkaan eikä se ole silloin vain VAG:n autojen ongelmana.


    • syykin selvä

      Pistän suihkauksen aseöljyä lukkoihin aina pesun jälkeen, eikä ole ollut ongelmia. Lukkosulat ja muut "rasvat" ovat pahimpia lukkojen jumittajia. Aseöljy on ainoa toimiva ratkaisu.

    • Tarhan täti

      Oli meinaten lapsilla hauskaa, kun 3-ovisen Ibizani lukot olivat jäätyneet, ja jouduin ryömimään sisään takaluukusta, onneksi se ovi edes aukesi. Vaihtoon muuten lähtee, ensi viikolla on aikaa kierrellä uusien autojen liikkeitä, sen verran on jatkuvia vikoja ollut vuoden vanhassa autossa. Ei tämä ainakaan naisten ajokki ole, jos ei halua taistella vikoja vastaan.

    • kerran purkanut

      Valitettavasti olen/olemme.

      Mielestäni joku kirjoitti aikanaan erittäin osuvasti, että Vituttaa ajaa 50 km, että pääsee auton etuovesta ulos. (niin ensinhän on ryömitty takaoven kautta sisään tai jostain muusta h... luukusta.

      Ongelma tuntuu olevan, kun plussa keli muuttuu yöllä pakkaskeliksi.

      Vika ainakin omassani oli lukon kielekkeessä, joka jäätyy kiinni eikä nouse ylös/vapaudu, vaikka nappi nouseekin ylös.

      Otin ovipahvit pois ja tutkin hieman rakennetta....

      Osa täällä ja muualla on sanonut, että sinne laitetaan lisäjousi.... ihmettelen vaan kovasti että minne koska lukkorakenne on suht.koht suljettu.
      ..eli kun lukkorungon kansimuovin ottaa auki ja liikutaa kielekettä ei päältä päin mikään osa/jousi liiku, kysynkin mihin jousi laitetaan??

      Kieleke on niitattu kiinni (huoltoliikkeet ovat myöntäneet, että rasvat mitä on ko. osissa on käytetty on tehty "Espanjan kuumaan kesäilmastoon".

      Parhaan tuloksen tietenkin saa, jos ottaa koko lukkorungon pois käyttää rasvan poistajaa ja sen jälkeen Dinitrolin dsvs pasta sprayta.

      helpompi ja toivottavasti myös toimiva..
      lukkorunko on kolmella kuusiokoloruuvilla kiinni.
      ylimmäinen ruuvi pois ja CRC;n aseöljyä niin penteleesi. Älä vaan mene tänne laittamaan mitään paksua töhnää. (tämän olisin itse tehnyt ensin jos olisin tiennyt miten lukko toimii)

      Toivottavasti tästä on jollekin apua
      Annan toki lisätietoja jos voin auttaa eli jätä meiliosoitteesi niin vastaan.

      t. lukot kerran purkanut

      ps. merkkihuolto lupasi putsata lukot á 75 euroa/ovi.
      kysyin "Annateko takuun, että sen jälkeen ovet aukeaa. mikä oli vastaus??

      • Nahkahousu

        Onko Seat Cordoba vm. -00 ovipaneelit helppo purkaa itse ? Meinaan jos yrittäisin itse korjata tuota kuljettajan oven jäätyvää lukkoa. Miten siis purkaminen onnistuu ? Ikkunan veivi irroitetaan ensin kai, mutta miten ?!


    • osama

      mikä seat? alkuperäinen vai jälkiasennettu keskuslukko?

    • Lukot

      Kun on tuo keskuslukitus kaukosäädöllä.
      Ei ole tarvinnut avainten kanssa pelata, sen kuin nappia painaa.
      Laitoin tuossa jo loppuvuodesta hieman voitelua. Sellaista lukkosulaa, jossa on voiteluainetta joukossa. Sellainen metallinen pieni "pullo", jossa on joku pumppusysteemi, eli siinä on sellainen litteä kapea kärki, joka menee sisälle lukkopesään siitä avaimenreijästä ja sitten vaan painetaan. Kallista on, mutta hyvää (vaikka joku tuossa väittikin, että vaan aseöljy auttaa, mutta puhukoon, mitä puhuu).
      Eivät ole lukot temppuilleet.
      Näytti noista joistain kirjoituksista, kuin olisi joitain uusavuttomia tai provoilijoita tai jälkeenjääneitä liikkeellä. Ehkä ovat noita kaikkia.

      • Pete

        vaan lukkomekanismeissa oven sisällä. Lukkopesän voitelu ei auta mitään, oviverhoilun purkamalla pääsee kiinni ongelman ytimeen. Tämä on ihan oikea ja yleinen ongelma turhan monissa VAG-autoissa eikä mitään provoilua.


      • Hyvin
        Pete kirjoitti:

        vaan lukkomekanismeissa oven sisällä. Lukkopesän voitelu ei auta mitään, oviverhoilun purkamalla pääsee kiinni ongelman ytimeen. Tämä on ihan oikea ja yleinen ongelma turhan monissa VAG-autoissa eikä mitään provoilua.

        On tähän ikään ollut muitakin autoja. Itse asiassa tämä on ensimmäinen Seattini. Eikä tässä ole moittimista, sen enempää lukoista, kuin ovistakaan.
        Mutta aikaisemmista autoista kyllä löytyi oikein ongelmatapauskin.
        Mutta nyt ei ole valittamista.


    • Peltsi

      Tuollaistahan se oli kun vielä Gorballa ajelin, aina kun pakkanen heitteli niin mekanismi taatusti jumitteli. "Hauskinta" oli kun joskus ikkunoidenkin siirto jumissa eli sitten ei muuta kuin loikkimista penkkien yli joko repsikan puolelle taikka takaovien kautta! Tuossa yhteydessä lienee penkinlämppien vastukset hajonneet kun kämmenellä ja kengänpohjalla tuli liikaa pintapainetta vastuselementteihin. Metroauto yritti öljytä tms mutta hetken toimittuaan jäätyi ja jumitteli.

      • ,,,,,

        Näinhän se nähtiin.


    • Dr Diesel

      Pakko kertoa tämäkin tarina n. 10 vuoden takaa. Oli tammikuinen aamuyö. Olin kotipihallani ryömimässä jäätyneeseen Opel Kadett - farmariini takaluukun kautta. Paikalle sattui poliisipartio. Tiukka kysymys - "Mikä mies?" ja kehoitus seisoa auton vierellä kädet näkyvissä. Asia kyllä selvisi, ja sain poliisilta hyviä neuvoja: voitele lukot hyvän sään aikana ja käsittele myös ovien kumitiivisteet silikonisprayllä tai vastaavalla. Olen noudattanut neuvoa, eikä ole ollut ongelmia.

      • Kerran purkanut

        Hyvät ihmiset

        LUKEKAA aikaisemmat viestit.

        Vika ei ole yleensä lukkopesässä (siis siinä johon avain laitetaan ja jota käännetään)

        Vika on lukkorungossa.


    • seat

      itselläni on -98 mallinen cordoba. itsellänikin jäätyi etuovet, mutta sitten laitoin aseöljyä avaimenreikään eikä ole enään jäätyneet. oli pakkasta 20`c tai suojakeli ja pakkasta perään, niin ei jäädy.

    • Anonyymi

      purin seat cordoba 1.9 tdi v 2002 kuljettajapuoleisen oven lisä jousen viritin , aina on pelannut sen jälkeeen , NYT on sama ongelma viereinen etuistuin lukkiutuu jos pitkä pakkas yö .

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      129
      3267
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      109
      1311
    3. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      267
      1285
    4. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      65
      1096
    5. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1061
    6. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      14
      1056
    7. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      57
      979
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      976
    9. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      42
      944
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      46
      854
    Aihe