restonomin jatkokoulutus

Opiskelija

Heips!
Onko lukijoissa sellaisia, jotka ovat vielä jatkaneet 140 ov:n restonomikoulutuksen jälkeen ylioppistossa?
Montako vuotta on mennyt valmistumiseen ja missä tiedekunnassa?
Aika vähän näyttäisi olevan aikaisempia opintoja tukevia.

Nykyisellään ei tutkinnolle ole olemassa esim. työkkärissä olemassakaan mitään nimikettä.
Aikapaljon riippuu omasta työkokemuksesta ja aktiivisuudesta miten alalle sijoittuu töihin,ellei varmaa paikkaa ole valmistumisen aikaan tiedossa, aika pian huomaa tilanteen toivottomaksi mitään saadakkaan.

Monille työnantajille esimiestutkinnon ja työkokemuksen omaava työnhakija on pahin mahdollinen, varsinkin jos ei itsellään ole koulutusta.Moni työnantaja myös ei halua pätevää, työtäpelkäämätöntä työntekijää joka olisi valmis työhön kuin työhön, varsinainen kirosana näyttää olevan toisille koko restonomi- nimike.Vaikka hakijalla olisi kuinka hyvät paperit ja työkokemus tahansa, reippaasta asenteesta huolimatta niin mm. joissain työnvälitysfirmoissa harrastetaan oikein urakalla "luulot pois" menetelmää.

Kun kymmenen vuoden työkokemuksella, alkaen tiskaajasta ja keittiöapulaisen hommista kokiksi ja siitä työnohessa opiskeltuaan esimiestutkinnon luulisi että vielä löytyisi tällä alalla työnantajia jotka arvostaisivat omalla kovalla työllä ammattitaitoista työntekijää.Ja toivoisi työtehtävien kehittyvän sitä mukaa kun ammattitaitoa ja koulutusta alkaa kertyä kymmenenkin vuotta...tiskaajan paikkaa tarjottiin ihan vakavissaan eräästä vuokratyövoiman välitysfirmasta...että saisi alalle edes tuntumaa..Ja nöyrä työnhakijahan ei koskaan voi kieltyä tarjotuista töistä!Haloo...???

6

3058

  Vastaukset

  • NykySuomessa kaikki haluavat olla joko esimiehiä tai asiantuntijoita,joten mene suosiolla vaan takasin niihin normaaleihin duuneihisi joita teit ennen kouluunmenoa, itsensä yleisestä kehittämisestä ei ole firmalla mitään hyötyä,työn tekijöille kannattaa opettaa vain ne taidot joita he tarvitsevat töitä tehdessään.

   • Totta!
    Erityisesti Hotelli- ja ravintola alalla kannattaa muistaa, että kaikkinainen halu kehittää itseään ja hankkia esim. edellä mainittu koulutus tai ylipäätään kaikkinainen kunnianhimo ja itselleen ja elämälleen tavoitteiden haku on täysin turhaa.
    Parhaiten selviää menemällä sieltä missä aita on matalin - eli hops takaisin tiskarin ja perunankuorintahommiin vaan!Pystymetsästä ne parhaat tulee - pysyvätpähän tyytyväisempinä kun eivät paremmasta tiedä - tai halua opiskeluun panostaa.


  • Jos oikein satun muistamaan jatko-opinnot Viikissä kestävät n. 4 vuotta eli muistaakseni hyvistystä restonomin opinnoista sai vain vaivaiset 20 opintoviikkoa.

   Olen itse valmistunut restonomiksi joulukuussa 2003. Pohjakoulutukseni on suurtalousesimies 1993. Opiskelujen välin olen tehnyt kaikkea mahdollista keittiön työtä alkaen keittiöapulaisesta.
   Hakeuduin restonomin koulutukseen, jotta saisin koulutustaustaani laajennettua ja saisin tehdä jotain muuta kuin ESIMIEHEN työtä.
   Muuta työtä ei ole löytynyt vielä, päällikkönä jatkoin hommia vuoden alusta ja se ei TODELLAKAAN ole mitään herkkua. Jos ylityö määrän (joita tulee ja paljon ) vähentää pois kk-palkasta, niin työpaikkani kokki vetää huomattavasti parempaa liksaa.
   Joten hyvä neuvo, jos sinulla on kokin pätevyys mene niihin hommiin ( hyvä kokki tienaa hyvin ) ja sitä kautta hivuttaudu ylöspäin.

   Restonomikoulutuksen ongelma on se, että siellä ei kokemukseni perusteella todellakaan opi niitä keittiössä tarvittavia esimiehen työhön kuuluvia asioita ( Olen yksityisellä isolla firmalla töissä). Esimiehen työhön kuuluvat asiat oppii vain työkokemuksen kautta. Esimerkiksi yritys, jossa työskentelen kouluttaa itse alaisistaan uusia esimiehiä ( myös tutkinnon jo omaavat ovat oppipoikina toimipaikassa, jossa he saavat valmiudet selviytyä itse jatkossa esimiehenä. )
   Eli ei muuta kuin ennakkoluulottomasti hakemaan töitä ja ilmoita sitten vaihvihkaa halukkuudestasi päästä etenamään ylöspäin. Mutta sen voin taata, että helpommallakin voi rahaa ansaita kuin toimia ihmisten esimiehenä.

  • jos on Pamin lehteen luottaminen, hyvälle ja sooloilemattomalle tyypille löytyy aina töitä-niitä perunoita kuorimasta tai entisiä työkavereita paimentamasta jos tuuri käy.olisinpa valinnut toisin....no, nyt meillä on mahdollisuus olla pioneereja, sillä tuntuu että se on ainoa vaihtoehto työllistymisessä.yrittänyttä todella laitetaan.paikkoihin, jotka kiinnostaisi, ei ole maisterinpaperia ja kieroon katsotaan jos restonomi alentuu keittiöorjaksi.minäkin olen jatkanut siellä missä koulussa ollessani viimeksi olin...siivoan!

   • Et siis suosittele restonomin koulutusta? Onko tietoa, kuinka ylipäätänsä hotra restonomit ovat työllistyneet ja minne?.Onko koululla väliä? Oisko tutkinolla asiaa myös kaupan alalle. Vai olisko tradenomiksi järkevämpää valmistua


   • valinta edessä kirjoitti:

    Et siis suosittele restonomin koulutusta? Onko tietoa, kuinka ylipäätänsä hotra restonomit ovat työllistyneet ja minne?.Onko koululla väliä? Oisko tutkinolla asiaa myös kaupan alalle. Vai olisko tradenomiksi järkevämpää valmistua

    niin olen ainakin kuullut.it-ja markkinointiala työllistää ja vaikka on trendikästä tehdä vaikka mitä yhdellä koulutuksella, esim.työkkäri syynää kirjastaan mitä toimenkuvia milläkin koulutuksella voi tehdä ja eivät suostu välttämättä laittamaan hakuun nimikkeitä mitkä kiinnostaa kun ei ole juuri esim.kaupallista koulutusta.sanoisinko vaan että ei osoittautunut sellaiseksi unelmaksi kuin sitä luulin ja mainostettu vapaus valita ei toteutunutkaan.jos haluat ravintolapuolelle, kai sinne päin suuntautunut kannattaa ettei esim.työkkis-nimikkeeksi tule suurtalousesimies vaan ravintolaesimies.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Poker Run kolari

   Ei mennyt aivan putkeen! Joku loukkaantui vakavasti ja taphtuma keskeytetty. Videolta näkyy ensin yksi vene ajaa melko hiljaa kovalla melulla ja vesis
   Yleistä veneilystä
   167
   3190