Maalla asuvat huomio!

512

Hiillostakaahan kunnan päättäjiä. Toivoa on...


Rantasalmen, Juvan, Puumalan ja Sulkavan kuntien alueella asuu noin 18.000 asukasta. Alueelle on ominaista vahva maatalous ja luomutuotanto, vireä elintarvikeyrittäjyys, sekä laadukas matkailuelinkeino. Lähes 2 prosenttia Suomen puuvaroista on alueella ja vuotuinen puun kasvu 1,5 milj. m3. Saimaan vesistö ulottuu kaikkiin alueen kuntiin. Lisäksi alueella on yli tuhat pienempää järveä ja alue on suurelta osin hyvin saaristoista. Puumala ja Sulkava on luokiteltu saaristokunniksi. Vapaa-ajan asutus on runsasta, alueella on noin 8000 vapaa-ajanasuntoa, joista merkittävä osa on ympärivuotisessa käytössä. Uusia vapaa-ajanasuntoja rakennetaan noin sata vuodessa. Rantojen yleiskaavoitus mahdollistaa vapaa-ajanasuntojen määrän kaksinkertaistamisen.

RaJuPuSu-laajakaista hankkeen tavoitteena on toteuttaa RaJuPuSu-yhtymän tietoyhteiskuntastrategian visio-osuudessa määritelty kattavuus: vähintään 90 prosentilla alueen asukkaista ja yrityksistä tulee olla mahdollisuus laajakaistayhteyteen.

RaJuPuSu-yhtymä kilpailutti julkisesti laajakaistapalvelut. Tarjouksen jätti neljä yritystä, joista pyydettiin kaksi operaattoria haastatteluun. Tarjousten perusteella valittiin palvelun toimittajaksi maakunnalliset FINNET yhtiöt Savonlinnan Puhelin Oy ja Mikkelin Puhelin Oyj. Verkonrakennuksesta ja liittymätoimituksista päävastuun kantaa Savonlinnan Puhelin Oy.

RaJuPuSu-yhtymä haki ratkaisua, joka mahdollisimman hyvin kattaa harvaan asutun alueen sekä vakituiset että vapaa-ajanasunnot. Voittanut tarjous vastasi parhaiten tarjouspyynnössä esitettyihin tavoitteisiin ollen samalla verkon tilaajalle sekä loppukäyttäjille kokonaistaloudellisesti edullisin, kertoo RaJuPuSu-yhtymän kehittämisjohtaja Ritva Partanen.

Verkon toteutus on FINNET yhtiöiden yksi suurimmista haja-asutusalueiden laajakaistaverkon toteutuksesta, lausuu toimitusjohtaja Reima Huttunen Mikkelin Puhelin Oyj:stä.

Hankkeen toteutus mahdollistaa Savonlinnan Puhelin Oy:n ja Mikkelin Puhelin Oyj:n laajakaistapalveluiden laajentamisen aiempaa suuremmalle alueelle Etelä-Savon maakunnassa, toteaa toimitusjohtaja Reijo Tuomela Savonlinnan Puhelin Oy:stä.

Tarjottu ratkaisu perustuu asiakaslähtöisesti suunniteltuun verkkoon ja tekniseen ratkaisuun. Verkko mahdollistaa laajakaistapalveluiden käyttämisen mahdollisimman monissa käyttökohteissa. Laajakaistapalvelu sopii käytettäviksi kodeissa, yrityksissä ja vapaa-ajanasunnoissa. Langaton teknologia mahdollistaa palvelun käyttämisen myös kaapeloimattomalla alueella , kertoo myyntipäällikkö Timo Lipponen Savonlinna Puhelin Oy:stä.

Verkon toteutus aikataulutetaan asiakaslähtöisesti yhdessä tilaajan ja operaattorien kanssa. Tulemme hakemaan paikallisia yhteistyökumppaneita liittymäpalveluiden myyntiin ja asiakaslaitteiden asennukseen toteaa osastopäällikkö Mika Hämynen.

3

801

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • vauhko90

      joo. minä asun juvalla, tai oikeastaan 40km juvasta puumalaan. olisi todella mahtavaa jos nämä laajakaista yhteydet saataisiin tänne "maalle". minäkin käytän nettiä paljon niin tulisi se halvemmaksi ja nopeammaksikin.

      • 512

        Helmi maaliskuun vaihteessa aloittavat asennus työt. Joten eiköhän se siitä helpota.


    • kaarina57

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      53
      5228
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3397
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1532
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      185
      1399
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      76
      1056
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      968
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      887
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      816
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      768
    10. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      71
      759
    Aihe