Naisdekkaristeja

Straw

Päätin ottaa puheeksi naisdekkaristit, kun olen sen tyyppisiä kirjoja viimeaikoina lukenut. Juttu on se, että haluaisin tietää, onko sellaisia, mielellään amerikkalaisia naisdekkaristeja, joita en vielä tunne. Olen käynyt läpi Patricia Cornwelliä, Marcia Mulleria, Sara Paretskyä, Sue Graftonia, Mary Higgins Clarkia, Mary Willis Walkeria ja vilkaissut myös Ruth Rendelliä ja Dorothy L. Sayersia, ja ei-amerikkalaista Christietä myös. Onko kellään täydennystä listaan?Kiitos jo etukäteen.=)

20

4069

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tor

      ainakin Martha Grimes.Tapahtumat sijoittuvat
      kuitenkin Englantiin.

    • Kalmo

      Sinulla olikin Paretsky jo listalla. V.I. Warshawski on yksi cooleimmista naisetsivistä mitä rikosviihteeseen on luotu. Harmi, että aiheesta tehty elokuva oli suhteellisen syvältä. Joku toinen näyttelijä olisi voinut olla parempi valinta päärooliin.

      Jossakin lehdessä joku kriitikko kutsui Warshawskia naispuoliseksi Marloweksi, mutta minusta hän muistuttaa enemmän Robert B. Parkerin kirjoista (Ja niiden pohjalta 1980-luvulla tehdystä tv-sarjasta) tuttua Spenseriä.

      Kokeileppa kotimaista Leena Lehtolaista. Hänen tuotannossaan on jotain samaa kuin Paretskyn kirjoissa.

      • Straw

        Niin, luin tosiaan yhtä Paretskyä, mutta jostakin syystä en oikein innostunut. Pitää koettaa uudelleen, oli siinä kirjassa paljon hyvääkin (taisi olla nimeltään Suojelusenkeli).


    • Miska

      ..on englantilainen Minette Walters. En tosin tiedä mitkä hänen kirjoistaan on käännetty suomeksi. Itse olen lukenut niitä ruotsiksi.

    • Plato

      Kannattaa tutustua myös Lia Materiaan ja Janet Evanovichiin (Janetit ovat ratkiriemukkaita!). Walters on loistava ja häneltä on käännetty
      Kuvanveistäjä, Kaiku, Umpikuja, Ruutitynnyri, Ruumis jääkellarissa, Ristiaallokko ja Pimeä huone.
      Englanninkielisistä (ei suomennettu) voit kokeilla esimerkiksi Sparkle Hayteria ja Karen Kijewskiä.
      Älä myöskään unohda Amanda Crossia (3213 heinäpaalia on loistava kirja!). Siinä muutamia näin alkuun valtavasta naisdekkaristien valikoimasta. Suomalaisista kannattaa muistaa myös Sirpa Tabet ja Eeva Tenhusen Mustat kalat.

      • Straw

        En ole koskaan kuullutkaan niistä, jotka luettelit, joten kiitos informaatiosta. Nehän olisivat voineet mennä kokonaan ohi suun. =)


    • Overtravel

      Karin Fossum, Marianne Fredriksson, Anne Holt ja suomalainen nimimerkki Mario Kirsi. Viimeinen om nimimerkistä huolimatta nainen.

      • V.I. Varsaviski

        Fred Vargaskin on nainen ja hyviä ovat Pystyyn, kuollet! ja Ei takkaa, ei tupaa.


    • V.I. Varsaviiksi

      Mee esim. Tampereen kaupungin kirjaston sivuille ja muistaakseni siellä on pitkä lista "Kauhistuttavat naiset" eli siis naisdekkaristeja. Muistaakseni kohdassa Tietokannat. Dekkarinetistä löytyy lisää!

    • V.I. Varavitsi

      Ei kun kohdasta Luetteloita ja linkkejä.

    • Anna

      En ole mikään alan asiantuntija mutta kaksi hyvää tulee näin yhtäkkiä mieleen. Karin Alvtegen ja Linda Barnes. En tosin tiedä minkä verran kummaltakaan on suomennettu tuotantoa ja mille tasolle ne asiantuntijapiireissä rankataan. Itselleni Alvtegenin Skuld ehkä yksi parhaista kirjoista mitä olen lukenut.

      • miisi-kiu

      • Straw
        miisi-kiu kirjoitti:

        ONkohan Liza Marklund mainittu. On kyl ruotsalainen, mutta vauhdikas. DekkarNetistä löytyy paljon tietoa sekä mies- että naiskirjoittajista. Suosittelen piipahtamaan
        http://www.tornio.fi/kirjasto/tuu/dekkarit/default.htm

        Juuh...sivuista oli paljon apua, kiitos vain vinkistä.


      • ------
        Straw kirjoitti:

        Juuh...sivuista oli paljon apua, kiitos vain vinkistä.

        sujata masseyn rei shimura-kirjat ja elizabeth georgen dekkarit.


    • Nobody

      olis vielä yks. nimittäin Anna Jansson. ruotsalainen, kaks kirjaa (?) on käännetty suomeks. Kalpeat ja kuoleet sekä Vaitelias jumala. suosittelen lukemaan

    • kesäkissa

      Amerikkalaisista tulee vielä mieleen: Kathy Reichs ja Faye Kellerman. Reichin kirjat ovat hyvin saman tyylisiä kuin Cornwellin (naiskuolemansyytutkija on päähenkilönä) ja Kellermanin kirjoissa on päähenkilönä lähinnä miesetsivä ja hänen perheensä. (Faye Kellerman on Jonathan Kellermanin vaimo.)

    • paula

      Donna Leon on amerikkalainen vaikka kirjoittaa Venetsiaa sijoittuvia Guide Brunetti-dekkareita. Jos et halua keskittyä anglo-amerikkalaiseen maailmaan, niin Venäjältä löytyy Alexadra Marinina, jonka kirjoist on suomennettu pari, ainakin Irina tietää liikaa.Niiden päähenkilö on omalaatuinen miliilisiupseeri Anastasia Kamenskaja.

    • mst

      Ruth Rendell ja Dorothy L. Sayers ovat muuten myös Christien lailla brittejä :)

      Amerikkalaisista suosittelisin Janet Evanovichin Stephanie Plum -kirjoja, joku taisi hänet jo mainitakin. Siis jos haluat lukea paikoitellen hysteerisen hauskaa dekkaria...

    • Elena

      P. D. James on nainen, kirjoittanut Cordelia Graystä mm. Murha ei sovi naiselle, muuten päähenkilö mies. Elizabeth George on amerikkalainen mutta kirjat sijoittuvat Englantiin.

    • Anonyymi

      Leena Lehtolainen jo mainittiinkin. Ruotsalaiset Anna Jansson, Viveca Sten, Mari Jungstedt, Camilla Läckberg ja Ann Rosman. Englantilainen Elly Griffitsin Ruth Galloway-sarja ja Ann Cleevesin Vera Stanhope tutkii sekä saman kirjailijan Shetland-saarten murhat.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      96
      2625
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2223
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      84
      1947
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1675
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1671
    6. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1626
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      36
      1606
    8. 91
      1553
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      120
      1415
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1274
    Aihe