kissat ja hamsu?

Viljelmiina

Moikka! Haluisin kuulla teidän kokemuksia kissojen ja hamsujen yhteiselosta. Minulla on ollut penskana kultahamsteri ja nyt omistan kaksi kissaa. Hamsukuume ei vaan vieläkään ole hävinnyt mihinkään. Siispä hyvät ystävät jos vastaisitte kysymykseen pitävätkö kissani hamsua suupalana vai samanarvoisena perheenjäsenenä? En tietenkään tieten tahtoen tuputa pienokaista kissojen nenille ja juoksentelu lattialla tapahtuisi eri huoneessa. En kestäisi lemmikkieni välistä sotaa.

13

430

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • argh

      no, eikös se riipu kissasta, vai?
      ainakin itse ajattelen näin.

      Meillä taasen on metsästäjä koira,
      joka tälläisiä pieniä eläimiä metsästää,
      mutta hamsun j'tti rauhaan.

      Ekaksi hieman kateellinen, mutta nyt ei välitä.


      Tietenkin kun kissat ovatkin kissoja,..
      no, jos hamsteri eläisi omassa
      häkissään. Epäilisin, että kissoille tulisi
      eka mieleen syödä se, mutta,
      jos pidät huolen hamsustasi, esim. päivisin kun olet muualla,
      niin hamsu häkkineen esim. vessaan suljetun oven taakse, niin tuskin tulee hätää.

      Kunhan kissat eivät kyttäisi päivät pitkät hamsua,
      kun poloinen stressaantuisi liikaa.

      siispä sanoisin, että uskallat ottaa hamsun,
      jos vain jaksat huolehtia sekä kissoista ja hamsusta.
      taas mä söpersin tuolla jottain omaani.

      • uneksija

        ...meillä on MAAILMAN ujoin kissa ja se aluks pelkäs hamsua ja sitte myöhemmi ku se oli jo tottunu siihe se rupes työntelemään niitä tassujaa pinnojen välistä. Elikkä uskompa että loputki on tällasii...


    • ...

      Mulla on kissa ja neljä hamsteria jokainen omissa häkeissään. Yhteiselo sujuu ihan hyvin kunhan vaan muistat, että sinä olet se, jonka täytyy huolehtia siitä, ettei kissa pääse liian lähelle hamsteria.

      Meille kävi kerran niin, että unohdimme hamsterin häkin pöydälle kun tuli kiire lähtö. Kissa oli tietenkin myös kotona, ja vielä samassa huoneessa. Olimme poissa pari tuntia, kissa hyppäsi juuri pöydältä, kun tulin kotiin ja häkki oli siirtynyt vähän.

      Toisen kerran sama hamsteri oli poissaollessamme saanut häkkinsä luukun auki ja kissa oli kotona. Olimme yön poissa ja palatessamme ihmettelimme missä hamsteri on. No sehän löytyi pitkän etsinnän jälkeen eteisestä roskapussista, joka oli onneksi unohtunut viemättä. Hamsteri oli peloissaan, mutta siitä ei löytynyt merkkiäkään siitä, että kissa olisi siihen koskenut.

      Kun olemme kotona ja pidämme hamsuja sylissä tai sohvalla, kissa saa olla vieressä katselemassa, mutta ei saa tulla liian lähelle. Syyrialaisiamme kissa tosin pelkää hiukan, jos vie hamsterin lähemmäs, kissa perääntyy. Hamsterit eivät koskaan ole vaikuttaneet stressaantuneilta. Pidämme hamstereita sen verran ylhäällä, ettei kissa pääse niihin käsiksi. Koskaan ei siis mitään vakavaa ole tapahtunut.

      Kunhan muistat pitää huolen siitä, ettei kissa pääse omin nokkinensa liian lähelle hamsteria, niin uskoisin, että tulevat ihan hyvin toimeen samassa talossa. Vaikka meillä oli kyllä hamsteri ennen kuin kissa tuli taloon, joten on pienestä asti tottunut hamstereihin...

      • vegata

        miulla 6 hamsua, ja kaks kissaa. ja ei ongelmia. kissat saavat joskus olla huoneessa, missä elukat on, mutta vain valvotusti. kissoja ei saa jättää hamsterin kanssa samaan huopneeseen valvomatta. sillä jokainen kissa on peto, ja saalistusviettiä jäljellä, vaikka kuin on jalostettu.


      • -jenni9011-
        vegata kirjoitti:

        miulla 6 hamsua, ja kaks kissaa. ja ei ongelmia. kissat saavat joskus olla huoneessa, missä elukat on, mutta vain valvotusti. kissoja ei saa jättää hamsterin kanssa samaan huopneeseen valvomatta. sillä jokainen kissa on peto, ja saalistusviettiä jäljellä, vaikka kuin on jalostettu.

        meillä ainakin on kaksi kissaaa ja yksi hamsu...
        yksi kuoli koska kissa sai jotenkin yöllä häkin auki ja hamsu pääsi itse pois häkistä ja tippui maahan ja käveli toiselle puolelle taloa ja aamulla löysimme äidin kanssa hamsuni puoli kuolleena... ja se kuolikin kahden päivän päästä...
        nyt olen ottanut uuden ja nyt ei ole kiinnostusta!
        en tie mikä niille sit tuli...

        kyl mä ainakin ottaisin uuden hamsun!


    • Nöpsö

      Sorry, mut mä oon kuullu vaan niistä tapauksista, joissa hamsteri on tullut syödyksi. Minusta esim. 27 e maksava kääpiöhamsu on kissalle turhan kallis päivällinen.

      • hep

        Mun tutulle oli ainaki käyny niin, että hamsu pääty kissan ruuaksi. Hamsu oli ilmeisesti päässy häkistä pois ja kissa oli napannu heti sen..


    • Rölli...:P

      On kyllä harvinaisen usein niin,että kissa pitää hamsteria suupalana... Mutta toki voit ottaa hamsterin jos siltä tuntuu, kunhan olet tarkkana ettei kissasi pääse hamsteriin käsiksi.
      Liiankin usein hamsterit joutuvat kissan suuhun, mutta niin ei yleensä käy jos pidetään tarkaan huolen ettei kissa saa hamsteria hampaisiinsa :)

      *Toivottavasti kaikki sujuu hyvin :D *

    • Hantta

      itse voin sanoa että minulla on koira ja 3-kesyrottaa ja koira ei ole moksiskaan rotista..(vaikka ne joskus tykkää mennä oiranpäällekkin)
      koirani ainakin pitää niitä omina pentuinaan...että kai tämä sama on kissalla...mut juoksuta niitä silti eri huoneessa.. :)

    • Boy

      Moikka
      Meillä on kissa ja hamsteri ja hyvin tulee toimeen....
      myö ollaa pidetty niitä nenät vastakkain sillein että hamsteri on ollut miun kädes ja kissa on nuuskinut sitä...
      se aikansa nuuski ja sitten läks pois...
      eli ihan hyvin onnistuu :)

      • -jenni9011-

        meilläkin on nyt kun on yksi hamsu ja kaksi kissaa niin laitan sen välillä kissan nenän etee (hamsu mun käessä)ja sit se vaan haistelee ja lähtee pois.


    • Viljelmiina

      Tänään hain sitten sen hamsuliinin! Se on inana. Kissat aluksi katselivat häkkiä että mikäs se tämä on, mutta eivät ainakaan vielä jaksaneet kunnolla kiinnostua. Nyt ainakin rauha maassa. Hamsu turvassa omassa häkissään ja kissat tyytyväisenä nukkumassa.

    • Anonyymi

      Meil taas on 2 kisua toinen niistä on koko aja Hamsun häkin Eessä toinen taas on ehkä minsan kuukaudessa sielä taas että:3

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 122
      3016
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      84
      2761
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      17
      2188
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      20
      1763
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      21
      1668
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1509
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      17
      1479
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      28
      1427
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      16
      1387
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1312
    Aihe