Joosua Adiel

Vesa

sukunimi on "tavallinen" suomalainen, joten voisiko pojalle antaa nimeksi Joosua Adiel, vai onko liian erikoinen? Joosua on historiallisena henkilönä positiivinen, Adiel löytyi suvusta.

12

762

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Tapani

   joka on ehkä 3 vuotta vanha mutta minusta se kuullostaa tytön nimeltä, vaikka se onkin vissiin Raamatusta (?). Oletteko uskovaisia? Joosuastakin tulee mieleen sotaisa johtaja, haluatteko pojan muistuttavan jotakuta väkivaltaista miestä?

   • Vesa

    ...vaikka ollaankin uskovaisia, en tiennyt Adielin olevan Raamatusta. Tarkistin asian ja nimi Adiel tosiaankin löytyy sielä, 1. Aikakirja 4:36 , mutta hänen elämästään kerrotaan vain vähän:

    "Nämä nimeltä mainitut olivat sukujensa ruhtinaita, ja heidän perhekuntansa olivat levinneet ja lisääntyneet. Ja he kulkivat Gedoriin päin, aina laakson itäiseen osaan saakka, hakeakseen laidunta lampailleen. Ja he löysivät lihavan ja hyvän laitumen, ja maa oli tilava joka suuntaan sekä rauhallinen ja levollinen, sillä ne, jotka olivat asuneet siellä ennen, olivat haamilaisia."

    Suurimmalle osalle poikien nimistä löytyy historiasta joku sotaisa esikuva - mutta moniko Aleksanteri/Aleksi nimen antaja ajattelee kuinka sotaisa Aleksanteri Suuri oli?


  • YRJÖ

   SELLAISTA NIMEÄ! IHAN KAMALA.

  • tarja

   näistä nykynimistä ainakaan huonommuuttaan.Ja toinen nimihän on esillä tosi vähän.Joose olisi sitten varmaan liian tavallinen?

  • typykkä

   Laita vaan nimeksi Joosua Adiel. Minun mielestä nimi on hyvä ja sopii hyvin yhteen.

   • jepjep

    sopii kyllä, jos poika olisi juutalainen...
    Viittaa niin kovin sinne päin.


  • evian

   niitä toisia nimiä koskaan missään käytetä, niin miksipäs ei. Oikeastaan ihan kiva yhdistelmä, vaikka itse en pidä Joosua-nimestä. Adiel on aika hauska ja vähän erilainen nimi :)

  • haamu

   Mä kans oletin että Adiel olisi naisen nimi..

   • Tapani

    voi olla että aina kun poika sanoo nimensä niin toinen kuulee väärin että Joosua Adele


  • kaunista

   minusta se on kaunis nimi :)

  • Sohvi

   Meillä kesällä 4v. täyttävä poika, jonka ensimmäisenä nimenä Adiel. Alkuun minuakin vähän mietitytti kuulostaako tytönnimeltä tms., mutta mieheni ihastui ko. nimeen (löytyy muuten Kustaa Vilkunan kirjasta "Etunimet"), eikä onneksi antanut periksi!

   Nimi on oikein hyvä, moni on ihmetellyt ja ihastellut, mutta mieleen on myös monelle jäänyt! Kyseessä tosiaan vanha raamatullinen miehennimi, kuten Arielkin, jonka sukupuolisuutta taas pahasti sotkee Disney´n Pieni Merenneito...

   Anna ihmeessä pojalle harkitsemasi nimi, hyvältä kuulostaa! Kutsumanimihän on se tärkein kuitenkin, ei niitä muita niin usein tarvitse/saa esitellä;o)

  • Anonyymi

   Isoisäni nimi oli Emil Adiel. Suvusta löytyi kymmenkunta Adiel-nimistä. Nimi on kaunis.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. En minä alussa sua pitänyt kauniina

   Mutta nyt olet silmissäni maailman ihanin nainen. En edes käsitä, mitä tapahtui. Pikkuhiljaa muutuit silmissäni haluttavimmaksi naiseksi koko maailmas
   Tunteet
   181
   2178
  2. Tämäkin vielä! Steppi suviseuroissa

   Nyt on maailmankirjat sekaisin, En ollut uskoa silmiäni. Selvänä teltassa lauloi muiden mukana.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   64
   2068
  3. Voisitko mies kirjoittaa

   Jotain kivaa ja siten että tunnistaisin itseni varmasti? Ei ilkeilyjä..
   Ikävä
   49
   1061
  4. Kirjoitan sulle sydämestäni

   Syvin toiveeni on päästä kanssasi suhteeseen, saada tutustua sinuun ja että sinäkin tuntisit minut sellaisena kuin olen. Minulla on paljon rakkautta s
   Tunteet
   58
   825
  5. uskallatkohan laittaa

   Kerro jotain mistä sinussa pidän? Tunnemme toisemme riittävän hyvin tietääksemme toisistamme nämä asiat melko osuvasti.
   Ikävä
   36
   745
  6. Homseksuaaliksi syntyminen - vuosisadan sumutus?

   Tieteellinen fakta on ettei homoseksuaaliksi voi syntyä vaan homoseksuaaliksi ruvetaan. Tätä kylmää ja itsestäänselvää tosiasiaa ei aivan viime vuosik
   Luterilaisuus
   255
   724
  7. Meillä on vain telepaattinen suhde

   Tai siis mulla suhun. Yksipuolinen se on, ja romanttinen kaikesta huolimatta. Mielikuvitus korvaa sen, mitä ei koskaan ollut.
   Ikävä
   61
   693
  8. Ei tiemme enää kohtaa

   Joten älä odota, että ilmestyisin elämääsi. Se, mitä on tapahtunut on mennyttä, eikä sitä enää saa takaisin. Voi olla, että et näe minua pitkään aikaa
   Ikävä
   69
   681
  9. Body count

   Sanotaan että miehellä tulevaisuus ratkaisee ja naisella menneisyys kun etsitään oikeasti vakavaan parisuhteeseen toista. Jos naisella paljastuu oleva
   Sinkut
   238
   655
  Aihe