Mitä kuuluu Rautavaara?

ex-kuntalainen

Niin, mitä Rautavaaralaisille kuuluu? Suurin osa mitä olen lukenut näiltä palstoilta on kovin negatiivista. Muutin pois kyseiseltä paikkakunnalta vajaa 20 vuotta sitten. Mitä palveluja teillä on siellä jäljellä ja tapahtuuko siellä yhtään mitään?

14

1367

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kaekki luikurit

      lähtöö nostelemmaan. Perus-Pena viimeks. Taetaa olla vätys mieheks.

      • Anonyymi

        Pentti Oinonen asui Rinnetiellä.


    • Expertus dico

      Mikäli noin kauan olet malttanut olla pois Vaaralta niin kylää et enää samaksi tunnne. Tämä on nykyään city missä raha liikkuu ja sen kyllä huomaa. Rakentaminen on tällähetkellä vilkasta.Tonne Kiparin rinteiile aloittivat juuri rakentamaan sellaista raharikkaitten eräkeskusta.Sellaisia luxus mökkejä tulee tänävuonna 150 kpl ja ensiv. loput eli 300 kaikkiaan.Hiekkahäikässä näkyy rakennusnosturi olevan pystyssä, sellainen rantahotelli puirjehtijoiile kuulemma tekeillä. Varmaan olet lehdistä lukenut kuinka kauheesti kunnalle jäi ylimääräistä rahaa viimevuodelta. Päättäjillä vain tahtoo olla hätä saada kaikki tuhlattua ennen juhannusta. Katsos kun kohta pitää jättää uudet tilaukset tonne valtiolle siihen harkinnanvaraiseen.Vanhat rahat pitää tuhlata ennen tilauksen jättämistä.Niin kun noi änkyrät tulla valtuustossa suututtivat sen Oinosen Penan muuttamaan Kuopioon,joten nähtäväksi jää vieläkö Jyrki lähettää avustuksia.(Penahan jerjesti rahat kuulemma puhelinsoitolla Jyrkjille) Varmaankin ihmettelet kuinka citytiestö täällä on hienossa kunniossa. Kaikki soratiet on viimesenpäälle asfaltoitu, ei enää törrötä kantoja ajoradoilla, eikä tartte väistellä kuoppia. Rauhallista täällä on tällähetkellä kun ne murhamiehetkin on kaapissa.Kyläpoliisi päivystää torilla joten virkavalta saadaan nopeasti tarvittaissa. Meinasi unohtua kertoa jotta tonne Jokisuunniemeen tulee viimeisenpäälle omakotialue.Omatrannat ja purjeveneille hiano satama jonka rakentaminen on jo aloitettu. Tavallisia veronmaksajia kuulemma kismittää kun soutuveneille ei ole kunnollista venepaikkaa.

      • huipussaan

        Hyvinpä tuntuu pyyhkivän! Tosin taisi olla melkoista sarkasmia! Montako kauppaliikettä siellä on jäljellä? Vieläkö Rautavaara päivät ovat hengissä? Joskus 80 -luvulta muistan yhden tapahtuman, jolloin väkeä oli tullut paikalle niin paljon, että autolla ei päässyt minnekkään! Usko tai älä, mutta totta se on.


      • Expertus dico
        huipussaan kirjoitti:

        Hyvinpä tuntuu pyyhkivän! Tosin taisi olla melkoista sarkasmia! Montako kauppaliikettä siellä on jäljellä? Vieläkö Rautavaara päivät ovat hengissä? Joskus 80 -luvulta muistan yhden tapahtuman, jolloin väkeä oli tullut paikalle niin paljon, että autolla ei päässyt minnekkään! Usko tai älä, mutta totta se on.

        Kyllä nykyäänkin on sellaiset kansanjuhlat jotta varmempi on kun jätät auton lentokentälle.Meinaan päivienaikaan sieltä on järjestetty maksuton linja-autokuljetus torille. Kyllä täällä on palvelut kohdallaan sanotaan ,että 2 kpl on tavarataloja, 1 kpl hautaustoimistoja sekä 2m kpl kirkkoja. Tarkoitan niin luterilaisilla kuin helluntalaisilla molemmilla omat.Tärkein oli jo silloin sinun aikoihin ,eli juottola on täysillä oikeuksilla. Epävirallisia viinakauppoja on tarpeellinenmäärä. Tässä tärkeimmät joten tervetulemas vaan katsomaan ja ihmettelemään.


    • enpä ikävöi takaisin

      *kunta "kehittää" elinkeinojaan *asukkaille tarjotaan hyvät peruspalvelut *uudet asukkaat tervetulleita - tarkoittaako tuo vapaa-ajan asukas, että lisää vaan työttömiä? :) *Rautavaaran kunta tarjoaa ASUKKAILLE HYVÄT HARRASTUSMAHDOLLISUUDET: Tiilikan kansallispuisto, kansainvälinen kurssi- ja luontomatkailukeskus Metsäkartano, lentokeskus harrasteilmailijoille, moottorikelkkailun runkoreitistö sekä Kiparin näköalapaikka. !! Eihän tuossa ole yhtään mitään tarjontaa tavalliselle asukkaalle. Nuorisosta puhumattakaan! *Paikallinen asujaimisto on ihastellut auringonlaskuja Rautavaaralla jo noin 400 vuotta. !!Ja ihastelee varmaan jatkossakin, kun ei ole muuta tekemistä. *kunnan tehtävänä on edistää asukkaidensa hyvinvointia eli edistää työllisyyttä !!Onko toteutunut? *Rautaharju 3h k vuokra 425,56 €/kk !!Kalliit on vuokrat. Samoja hintoja kuin kaupungissakin, vaikka palveluja ei ole olleenkaan. Sentään kuoleva kirkonkylä! KOVASTI MARKKINOIDAAN ULKOPUOLELLE, MUTTA OMAT ASUKKAAT ON UNOHDETTU TÄYDELLISESTI!

    • maineen

      Ainakin kyseenalaista kunniaa Rautavaaralle on tuonut se yks junttikansanedustaja.

      • Omaa etua

        Jep, Pena on pelkuri, joka pakeni vellit housuissa (vai hameessa). Persut on suurin hidaste koko pohjois-savossa edes jonkinlaiselle kuntien kehittämiselle. Surkeaa populismia ja oman edun tavoittelua, hävetkää!


      • Pax vobiscum
        Omaa etua kirjoitti:

        Jep, Pena on pelkuri, joka pakeni vellit housuissa (vai hameessa). Persut on suurin hidaste koko pohjois-savossa edes jonkinlaiselle kuntien kehittämiselle. Surkeaa populismia ja oman edun tavoittelua, hävetkää!

        Mitä 4-kopla on Rautavaaralla saanut aikaan. Kunnan imagon kohotukseen laitetaan 40000€ kiire tuhlata viim.vuoden ylijäämät. Ei edes tiestöä saada korjattua cityssä. Missä viipyy Kuusitien ja samoin sorateiden päällystykset. Hävetkää päättäjät !!!


    • ffffffffffffffffffffff

      On näköjään turha kysyä teiltä yhtään mitään. Puhutte vain keskenänne. Sisäänpäin lämpiäviäkö olette?

      • mielipiteitä....

      • Miettijä
        mielipiteitä.... kirjoitti:

        Rakas ystävä. Eihän tuo nyt kerro yhtään mitään siitä, mitä mieltä kuntalaiset ja Rautavaaran asukkaat/veronmaksajat ovat mieltä...

        Heh heh, rautavaaralaiset veronmaksajat. He maksavat veronsa tuloista jotka on työssä käyvien veroilla kustannettu. SIIS: Kun tulot ovat päivärahoja tai eläkettä, niin ei kannata kehua veronmaksuistaan. Ei nykyään työeläkerahastot riitä eläkkeisiin, pääosa eläkkeistä maksetaan työssä käyvien tuloista. Valtio on vastuussa siitä.


    • kortain

      Joku sanoi ettei Rautavaaralla ole naisia olihan niitä kuusi kymmen luvulla kun eräs pari valjakko sitoi puuhun ja käyttivät niin kuin tietätte. olin silloin 25v kun kertoivat. ja olleet näkemässä,vieläköhän asuvat vaaralla tekijät.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      5025
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      32
      3177
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1827
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1780
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1645
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1501
    7. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1266
    8. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1257
    9. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      11
      1255
    10. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1247
    Aihe