Asuntokauppaa for dummies

ultrablondie

Ensimmäistä okt:a olen ostamassa. Laina suullisesti sovittuna pankista. Miten tämä etenee käytännössä? Mitä kiemuroita tässä on matkalla ja miten pian kyseessä on minun kotini ja linnani?

6

1546

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kokkeillut
    • ei mielestäni

      riitä kauppakirjojen eikä sitovan tarjouksen tekoon!

    • ultrablondie

      Kiitos linkkivinkistä. Tuo laina ei ole oleellinen asia tässä, tiedän varallisuuteni ja taloudellisen vakauteni riittävän lainaan. Oleellista on se, että mitä asiaan kuuluvia koukeroita tähän nyt liittyy. Tarkoitan siis itse kauppaa. Ja saako nämä asiat samantien pankissa sovittua ja homma olisi sillä selvä, vai meneekö tässä arkipäiviä useampiakin jossain byrokratian viidakossa?

      • sovittu.

        laina ei ole mikään sovittu laina. Vain puhumalla lämpöisiä pankin tätin kanssa homma ei etene yhtään mihinkään. Pyydät kirjallisen lainatarjouksen, joka on myös lainalupaus. Siinä paperissa sitten lukee millä ehdoin saat paljonko ja kauanko tarjous on voimassa. Kun tarjouksen voimassaoloaika umpeutuu etkä ole löytänyt haluamaasi kämppää niin sitten pyydät uuden tarjouksen. Lainatarjous on voimassa yleensä 3 kk. Yleensä lanatarjouksen saat samalta istumalta kun käyt juttelemassa siitä pankin asuntolainoista vastaavan kanssa. Ainakin jos olet pankin vanha asiakas. Tietysti on mahdollista että he sanovat postittavansa sen sinulle 1-3 päivän sisällä kun ensin tutkivat taustasi, jos et ole entuudestaan pankin asiakas. Kun sulla on näin lainalupaus taskussa niin tiedät mihin sinulla on varaa ja lähdet etsimään sitä kämppää ja tinkaamaan hinnoista. Jos löydät haluamasi luukun niin yleensä välittäjä sitten jelppaa siitä etiäpäin, hoitaa paperisodan ym. Sinä käyt jossain välissä pankissa tekemässä lainasopimuksen, nostamassa sen lainan ja maksat uuden kämppäsi. Siitä eteenpäin maksat sitten pankille lainaa. Asunnon myyjä ja välittäjä antavat avaimet käteen ja toivottavat sinulle lycka till. Pankki ottaa holviinsa asunnon osakekirjat pantiksi. Tietysti saatat joutua asunnon ostettuasi juoksemaan erinäisissä virastoissa ym. paikoissa makselemassa mahdollisia varainsiirtoveroja, kenties hakemassa jotain lainhuudatuksia, solmimassa jätesopimuksia, ym. - riippuen siitä mitä ostit (osake vai kartano ja 200 lypsävää...).


    • ei ns omistusasuja

      kotisi ja linnasi siitä ko asunnosta muodostuu kun maksat viimeisen erän pankille ja saat me asunnonkirjat omaan kassakaappiin. Siihen asti olet pankin renkinä. Terveoloa siinä Suomalaisen omistajuuden aatelissa joka asuu ja vippailee pankilta ekana asunnon ja sitten remontti rahat ja omistaa ehkä ko höskän jsoksu 20-30 vuoden pästä ostamisesta jolloin on jo uutta remonttilainaa

      • itsellesi

        Hienoa, että sinä kuulut siihen 'hölmöjen' joukkoon, joka maksaa asuntonsa elämänsä aikana useampaan kertaan, eli maksat vuokranantajallesi hänen asuntolainansa asuntolainan korot asunnon ja yhtiön korjaukset ja tämän lisäksi vielä noin ka. 9% tuoton. Sitten kun olet kaiken tuon maksanut alat maksamaan sitä toiseen kertaan ja jos elät tarpeeksi pitkään maksat sen kolmannen ja ehkäpä neljännenkin kerran. Asunnonvuokraus ei todellakaan ole mitään hyväntekeväisyyttä.

        Parhaassa tapauksessa olet maksanut asuunon vuokranantajallesi ja hän on maksanut pankkiinsa sinun antamillasi rahoilla lainansa pois, hän ilmoittaa sinulle, että muuta pois, hän myy asunnon ja pistää sinun rahasi taskuunsa.

        Vain todella rikkailla on varaa asua vuokralla. Onneksi teitä kuitenkin on. Kiitäen vuoranantaja.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      274
      2800
    2. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      212
      1798
    3. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      59
      1492
    4. Tiesitkö? Farmi Suomi Kirsikka Simberg on tämän julkkisnaisen tytär - Katso tyrmäävät mallikuvat!

      Oho, aikamoinen ylläri. Tiesitkö?! Kirsikka Simberg on yksi tämän kauden Farmi Suomi -kisaajista. Hänellä ei ole tuttu t
      Suomalaiset julkkikset
      1
      1241
    5. Kaipaaville

      Kerro sun tunteesi ja ajatukset tähän jos et uskalla irl!
      Ikävä
      79
      1184
    6. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      241
      1104
    7. Miten haluaisit

      Että reagoisin jos näkisin sinut nyt?
      Ikävä
      80
      1032
    8. Sinua tulen kyllä ikävöimään pitkään nainen

      mutta oli pakko tehdä päätös oman mielenrauhan vuoksi. Toivottavasti saat elämältä kaiken mitä haluat.
      Ikävä
      52
      963
    9. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      77
      875
    10. Kärsämäki rosvojen ja tuhopolttajien kylä?

      Poliisi ampui uhkaava miestä Kärsämäellä. Ja vasta joku poltti rivitalon. Mikä riivaa Kärsämäkisiä? Joko tuulimyllyjen
      Kärsämäki
      15
      760
    Aihe