Rellun tyhjäkäynti

Frenchfries

Ostin tänään Renault Megane Break 1.6 16v (vm. 2000). Muuten tuntuu olevan hyvässä kunnossa, mutta tyhjäkäynti hieman "nypyttää". Eli kierrokset pyörii 750 ympärillä (ei vaihtele paljoa) ja auto vähän "tärisee"/"nykii". Vika ei ole suuri, mutta onko yleistä, ja millähän korjaantuis? Tack och ädjö!

8

1326

Vastaukset

 • tai ainakaan ihan heti oikeaa. Sinuna veisin auton vaikkapa autosähkökorjaamolle,tulee pitkän päälle halvemmaksi kuin hakea sitä vikaa arvausten perusteella.Mutta lonkala heittäisin itse,vaivan olevan likainen polttoainejärjestelmä,kaada tankkiin STP:n puhdistus litkua (maksaa noin 6€).Jos ei auta, niin suosittelen lämpimäsi korjaamoa.

 • Puolat heikkoja tiettyyn valmistenumeroon asti.
  Tarkista niiden toimivuus.

  • "" Relluissa
   Yleensä
   Puolat heikkoja tiettyyn valmistenumeroon asti.
   Tarkista niiden toimivuus. ""

   Kerroppa tuo tietty valmistenumero.


 • tyhjäkäyntimoottori likainen/rikki.

 • 1,6 break vm. 2001 uutena ostettu ja jolla ajelin useamman vuoden. Tyhjäkäynnin tasaisuus ei paljon tasaisempi voi olla kuin oli yhteen määräaikaishuoltoon asti. Haettuani auton huollosta ihmettelin jo ekoissa liikennevaloissa seisoessani tyhjäkäynnin epätasaisuutta. Hilkulla oli, ettei sammunut välillä. Muutaman päivän jaksoin asiaa ihmetellä ja harmitella ja kun oli ajoa huollon ohi, kävin valittamassa asiasta. Ei ollut kuulema vika tai työvirhe vaan kertoivat asian olevan ok ja johtuvan siitä, että tyhjäkäyntiseos on säädetty laihemmalle polttoainetalouden nimissä. Asia ärsytti aikansa mutta viimein siihen ei enää kiinnittänyt huomiota.

  • Semmonen pieni mutta, että tyhjäkäynti seosta ei voi säätää ruiskussa ja vikka voisi niin täysin turhaa. Kulutus tyhjäkäynnillä on olematonta. Sen sijaan rytkyttävästi käyvä tyhäkäynti saattaa hörppiä enemmän bensaa, koska ecu kaikin konstein koittaa paikata käyntiä, yleensä ensimmäisenä lisäämällä syöttöä.


 • Koita ajella pelkällä bensiinillä, älä yhtään etanolia. Itsellä oli kylmänä ja joskus lämpimänä sama. Poistin etanolin niin oho, ei sekoa lambda. Katso vaikka, seosta koittaa rikastaa. Mutta suoli...

  • Mmmm. suoli


suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

 1. Iranilainen kansanedustaja lupaa 3 miljoonan dollarin palkkion

  Trumpin tappajalle. https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/cfa37fd0-332c-4304-8dc6-3f7024244907
  Maailman menoa
  102
  3962
 2. Luisteluvalmentaja Mirjami Penttinen

  Valmentaa nuoria kannustavasti ja tasa-arvoisesti.
  13
  2025
 3. MURHA hämeenlinnassa

  Keskustassa, maanantain ja tiistain välisenä yönä??!! Kertokaa heti lisää........
  Hämeenlinna
  27
  1893
 4. Otin vastaan osa-aika töitä kaupasta

  Huomasin että suomen anteliaan sosiaaliturvan ansiosta tienään 5 päivänä viikossa 3 työtuntia tekemällä saman verran kuin 5 päivänä 8 tuntia päivässä
  Maailman menoa
  25
  1062