Koiratestin (verikoe) tuloksesta

femmafetale

Olen jo kauan haaveillut omasta koirasta ja nyt sitten vihdoin olisi ollut mahdollista hankkia sellainen. Suunnittelin rodun ja kaiken valmiiksi ja menin sitten koira-allergia testiin varmuuden vuoksi. Sieltä tuli jäätävä vastaus, olen allerginen koirille. Allergia-aste on 2-luokka ja tarkempi lukema 2,65. Ilmeisesti en pysty hankkimaan koiraa, vai onko joku vastaavassa tilanteessa vielä hankkinut koiran? En ainakaan pahoja allergiaoireita ole kavereiden koirista saanut, siksi tämä tieto tuli aika yllätyksenä.

3

3221

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mietittää

      Meidän perheessä on koira ja lapsen verikokeitten tulokset tulivat juuri tänään ja yllätys:13.70 oli allergia-arvo,joten meillä menee nyt mietinnän puolelle,mitähän ihmettä tehdään karvakuonon kanssa...:0(..mut jos jotain tohon arvoosi voin sanoa,niin meidän tytöllä ei ainaskaan mitään oireita(silmien vuotamista,kutinaa tms) ole ollut...saas nyt sitten nähdä,mitä tehdään...vaikee ja kova paikka kaikin puolin!!

      • kissakakku

        eli verikokeen allergia-arvo koiralle on 14,5. Mikä siis tuli täytenä yllätyksenä. Ei mitään oireita. Myös kissalle oli 3,2 ja meillä on sekä kissoja että koira. Itsekin mietin mitä ihmettä teen, koska kotona ei oireita. Töissä puolestaa menee nenä tukkoon hieman ja lomalla ei oireita ollenkaan. Outoa..


      • väärä hälytys?
        kissakakku kirjoitti:

        eli verikokeen allergia-arvo koiralle on 14,5. Mikä siis tuli täytenä yllätyksenä. Ei mitään oireita. Myös kissalle oli 3,2 ja meillä on sekä kissoja että koira. Itsekin mietin mitä ihmettä teen, koska kotona ei oireita. Töissä puolestaa menee nenä tukkoon hieman ja lomalla ei oireita ollenkaan. Outoa..

        Yleinen ohje nykyään on(, paitsi asenteisiinsa luutuneilta, vanhanaiakaisilta allergialääkäreiltä ja hössöttäjiltä), että lemmikin voi pitää "todetusta" allergiasta huolimatta jos OIREET EIVÄT PAHENE tai tässä tapauksessa oireita ei ole lainkaan. Ei siis ole teillä mitään kiirettä huolehtia lemmikin kohtalosta ja huolehtia _epäluotettavien_ testien tuloksista, vaan voitte nauttia ilolla karvaisten perheenjäsenienne seurasta.

        Maalaisjärkikin tuntuisi sanovan, että jos ei ole engelmaa, ei tarvita turhia toimenpiteitä. Omasta kokemuksesta voin myös sanoa, että pistää vihaiseksi tuollainen lääkärien totalitaarinen meininki. Minut todettu pienen ikäni koiran ja kissan kanssa asuneena ihmisenä myös koiralle ja kissalle allergiseksi, ja lääkäri käski hankkiutua niistä eroon. Ei hankkiuduttu eikä ole ollut oireita. Höpön höpön sanon minä. Erikseen ovat tietysti oireilevat allergiat, joille on näyttöä muutenkin. Pahimmissa tapauksissa silloin on koirasta tai muusta lemmikistä luovuttava.

        Allergioihin suhtaudutaan Suomessa jonkun asteisella "hysteerisyydellä" ja täällä tehdään valtavasti ylidiagnooseja allergioista, ja etenkin ihotestit ovat epäluotettavia. Allergiatestien valmistajien testitulokset vaihtelevat huimasti ja niitä tulkitaan myös vaihtelevalla tarkkuudella. Allergiatestit testaavat lisäksi vain yleisimpien koirarotujen allergeenejä sisältävillä näytteillä, joten lapsenne saattaa olla hyvinkin siedättynyt teidän omien koirienne epiteelille, mutta reagoida muiden koirien allergeeneihin.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      114
      8584
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      40
      2595
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      124
      2323
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      23
      1976
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      15
      1714
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1529
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1477
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1419
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1292
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      13
      1203
    Aihe