Tukikuukausien loppuminen

erhyherh

Onko kellään kokemusta siitä, kun 55 tukikuukautta on käytetty ja opiskelut jatkuvat edelleen? Kuinka hankalaa on saada jatkoaikaa? Kelan sivuilla näytti olevan melko tarkkoja kriteerejä siihen, miksi jatkoa pitäisi saada.

9

2709

Vastaukset

 • Vaikeaa on saada lisää. Yleensä myönnetään vain uutta tutkintoa varten...

  • Oma tai jonkun läheisen sairaus. ei kai niille muut syyt kelpaa.


 • Siis ei kai "jatkoaikaa" voi saada, mutta sulla on oikeus hakea toimeentulotukea.

  • Vain siinä tapauksessa sulla on oikeus toimeentulotukeen, mikäli olet nostanut maksimi opintolainat. Eli ei niitä tukikuukausia kannata turhaan käyttää..


 • Kommentteja toivoisi tähän yliopisto-opiskelijoilta. Tuntuu olevan sen verran erilaisia käytäntöjä ammattikeskikoulun ja yliopiston välillä, ettei aina pysty yleistämään.

 • Laita hakemus sisään opintotukiajan jatkoajan hakemiseksi ja samalla sossuun tukihakemuslaput joihin maininta siitä että olet hakenut opintotukiajan pidennystä Kelalta.

  Mikäli ihme tapahtuu ja jatkotukea myönnetään niin tuki menee suoraan sossulle niiltä kuukausilta joilta sinulle on jo keritty maksaa toimeentulotukea.
  Jos taas ei myönnetä niin saat joka tapauksessa toimeentulotuen.. Minulle tosin sitä maksettiin -20% vähennyksen kanssa koska tilanne oli tuo.

  Toimeentulotuen saamiseksi tarvitset opiskelusuunnitelman joka tehdään oppilaitoksellasi (itse tein amanuenssin kanssa) ja todistettavaa edistymistä.. Periaatteessa toimeentulotukea on maksettava joka tapauksessa (hae myös Kelalta yleinen asumistuki!) mutta yrittävät kikkailla noiden lappujensa kanssa viimeiseen asti.

  • Kelan sivuilla taisi olla ihan virallista tietoa jostain 75op säännöstä, eli jos tämän verran "vain" opintoja jäljellä, niin jatkoaikaa tulee.


 • Itselläni sama tilanne, saan jatkotukea 9kk kunhan toimittaa viivästyksen aiheuttaneesta sairaudesta jonkun todistuksen ja sen lisäksi on opintopisteraja (AMK) jonka pitää olla täynnä (enintään 75 op jäljellä).

  http://www.kela.fi/in/internet/suomi.nsf/NET/080601154051IL?OpenDocument

  "Opintojen viivästymisen perusteella, tutkinnon tukiaikaa voidaan pidentää, jos suoritat

  ylempää korkeakoulututkintoa.
  ammattikorkeakoulututkintoa tai pelkästään alempaa korkeakoulututkintoa ja olet ilmoittautunut näissä opinnoissa ensimmäistä kertaa läsnä olevaksi 1.8.2005 tai sen jälkeen.
  alempaa ja ylempää korkeakoulututkintoa. Jos suoritat alempaa ja ylempää korkeakoulututkintoa ja olet ilmoittautunut opinnoissasi ensimmäistä kertaa läsnä olevaksi 1.8.2011 tai sen jälkeen, voit saada pidennyksen myös alempaan korkeakoulututkintoon."

  "Jotta voit saada pidennyksen, tutkinnostasi saa puuttua opintoja enintään 75 opintopistettä.

  Enimmäistukiajan pidennystä ei myönnetä tieteellisen, taiteellisen tai ammatillisen jatkotutkinnon suorittamiseen. Etkä voi saada pidennystä, jos sinulle on jo myönnetty tukea 70 kuukaudeksi. "

 • Selvennykseksi sanottakoon että siitä asiasta täytyy ottaa selvää että tarkoitetaanko tukiajan pidennyksillä nimenomaista tukikuukausienlisäystä kokonaistukiajassa vaikko pelkästään mahdollisuutta nostaa edeltä käsin tiettyjä tukikuukausia kokonaistukimäärästä tavanomaisesta poikkeavalla tavalla.

suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

 1. Maisa menee naimisiin

  Seiska julkaisi että Maisa menee sittenkin naimisiin. Maisalla olisi nyt vauva ja olisi Jm kanssa naimisissa jos ei keskenmenoa olisi tullut . Olisiko
  62
  1048
 2. Mistä Trumpia syytetään?

  Kertokaas nyt tällaiselle politiikasta tietämättömälle se. Onko se tehnyt Ukrainan presidentin kanssa jonkun salaisen sopimuksen missä Ukraina tuhotaa
  Maailman menoa
  77
  484