Oksasilppuri

Joy

Eli olisiko kenellään tietoa tekeekö oksasilppurilla mitään? Olen joskus kuullut sanottavan että eihän niillä nyt mitään tee. Ovat aina kuulemma tukossa taikka ei muuten vaan silppua kunnolla. Varmaan malli/merkki myös ratkaisee vai?

12

5760

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • toki paljonkin

      ja kuten nimi kertoo ne tekee silppua.

      • oliko oikein kirjoitettu

        AXT 2500 eli murskaa oksat. On ollut tosi hyvä, eikä ole tukkoon mennyt. Murskaa jopa noin 5cm paksut koivun oksat. Keväällä laitoin orapihlajat siitä läpi. Jonkun verran tekee sellaista makkarapötköä tuoreista varsista, mutta oksat ovat kuitenkin murskana, vaikka kuori jostain kohtaa pitääkin kiinni. En vaihtaisi tuota laitetta mihinkään muuhun. Äänikin niin hiljainen, ettei tarvitse kuulosuojainta käyttää.


    • n. 17v käyttänyt

      Kokoajan on kovasa käytössä ollut tämä Viking, että on ollut käyttöä. Korjailin pelin talven aikana. Muovikanisterista juottelin uusia vahvistuksia, vaihdoin laakerit ja hitsailin uudet alumiiniosat, vaan jäi sellainen vika, ettei tahdo pysyä käynnissä kuin starttinappia kokoajan painaen varsin jos on stopannut vehkeen kesken puuhien. Ryhdyinkin vielä sähkömieheksi ja ohitin koko napin (vähän hankalaa näillätaidoin kun on aikas paljon johtoja). Siis kysymys, onko vika napissa niinkuin uumoilen, vai ehkä kondensaattorissa eli jossain muualla?

    • käytöstä

      Se nyt riippuu vähän käytöstä ja mihin sitä tarvii. Itellä ei ole käyttöä kun on helpompi kasata risut peräkärryyn ja viedä kunnalliseen risupisteeseen

      Jos nyt kompostien ja semmosten kanssa haluaa askarrella ja on pieni piha niin kyllä tolla silppurilla siinä kohtaa käyttöä on. Tosin kunnollinen risusilppuri millä on todellista virkaa ovat aika isoja laitteita ja nuo markettien myymät pikkuvehkeet on enemmänkin semmoseen puuhasteluun.
      Jos se tarve jää pikkupuuhasteluun kuten pensasaidan vuosittaisen leikkujätteen jne. hävittämiseen niin kyllä se siinä menee.

      Merkillä ei nyt niin väliä ole mutta kannattaa ostaa semmonen itsevetävä ja murskaava malli. Kutterimalli pitää kaameaa meteliä ja terät on vähän väliä tylsänä.

    • ana T

      Kyllä murskaava silppuri aivan loistava ja hiljainen peli.
      Meillä Boch 2200 ja hienosti pistettiin taas suuri määrä oksia silpuks.
      Oksa-papanoiden rakenne murtuu hienosti, että todella hyvää materiaalia kompostiin.
      Jos joku vaittää että tollanen kone menee aina tukkoon, niin täytyy sanoa että käyttäjässä vika.
      Kannattaa ottaa huomioon sulakkeen koko. Jos on vanha talo, niin pistorasiaa suojaava sulake saattaa olla vain 10A, jolloin 2500W on liian tehokas peli.
      Silppuamishommassa menee helposti useampi tunti, niin ei kannata ostaa sellaista leikkaavaa silppuria (äänekäs). Murskaava se olla pitää.

      • ihana värkki

        Sama peli ja kaikki se nielasee, kuusenoksat ja vadelman varret. Tosi sukkelasti katoaa isokin kasa ja homma on mukavaa. Joku tuolle meinas pari tuntia saada kulumaan - liekö aukkohakannut isonkin alueen?
        Semmonen hankaluus siinä on, että tahtoo mennä innostuksen puolelle ja kohta on kattelemassa lisää karsittavaa, että ois mitä koneeseen pistää:)
        Minä olen vehjettä naapureille lainannut, kun tarve kumminkin on vain ajoittain eikä ole mieltä joka huushollin vajassa moista seisottaa - ois varmaan kannattanut tehdä kimppahankinta muttei älynnyt, kun piti heti just saada...

        Se ketjuuntuminen loppuu, kun säätää pikkusen lähemmäs terän vastakappaletta - käyttöohjeessa neuvotaan miten.


    • hakkuritarina....!

      Ostin taannoin Motonetista silppurin, kesti kai vuoden päivät kun tuli sellainen sähkövika että ei käynyt muuten kuin sulakkeiden päälle....aina paloi sulake kun konetta käynnisti...!

      Olen sähköalan henkilö, siispä kansi auki ja niimpä se oli että alijännite/suunanvaihtokytkinpakka oli lähes puolittain sulanut...!

      Varaosia ei saa ja katselin että moottori ja planeettavaihteistokokonaisuus on sikseensä vahvaa tekoa että jospa korjaisi koneen käämimällä moottorin entisestä 1-vaihetyypistä kolmivaiheiseksi jolloin vääntömomentti ja luotettavuus paranisi....!

      Niin teinkin ja käämin moottorin vanhaan runkoonsa uudelleen, laitoin sisään lämpösuojan ja kaksi kontaktoria sekä kanteen kytkimen 1-0-2 jossa on molemmat ajosuunnat sekä seis-asento.

      Hyvin pelaa ja remontti onnistui hyvin...moottori ja planeettavaihteisto oli mielestäni niin hyvät ja vahvat että katsoin tämän remontin kannattavaksi kun omalle työlleen ei laske muuta palkkaa kuin vaiva...!!!

    • yumalation

      Mulla on pitkäaikaislainassa leikkava silppuri ja jos oman ostaisin, luulisin ostavani murskaavan. Siis sellaisen joka tekee tekee oksista sellaista sentin papanaa. Leikkaava on jumissa joka välissä, pajunkuoret pahimpia. Kietoutuvat akseliin jne. Ajattelin että vessan alle kuivikkeeksi sasisi sillä hyvää tavaraa ja saahan sitä, mutta risujen esityöstö täytyy tehdä niin hyvin, että helpompi päästellä vesurilla koko kasa. Leikkuri vaatii melko suoraa max. 30-40 millistä kamaa. Ohuet latvat holahtaa läpi kuin ripulipaska eikä muutu silpuksi. Laitoin muoviritiä siiviläksi ja sillä erottelin kuivikkeeksi kelpaavan sekä kompostiin menevän karkeamman kaman, mutta oli sen verran työlästä, ääneksätä ja sulakkeita kuluttavaa, että loppusyksy mentiin vesurin tahtiin.

    • Anonyymi

      Ostimme joskus parikymmentä vuotta sitten sellaisen leikkaavan silppurin, taitaa olla merkiltään Black dekkeri. Parina kesänä tuhrasimme sen kanssa ja tuhlasimme aikaa. Sanoisin tuloksesta, että paljon porua-vähän villoja. Siitä lähtien se on tököttänyt tuolla navetan nurkassa käyttämättä.
      Tuossa kun on tontilla muutama hehtaari metsää, niin sinne risut uppoaa ja lahoaa, sekä metsä kiittää.

    • Anonyymi

      Väittäisin, että oksasilppurilla silputaan oksia.

    • Anonyymi

      Meillä on ollut rullatyyppinen Viking vuodesta 2000. Hyvin se silppuaa oksia. Rullan terät joutuu kerran vuodessa terottamaan. Yhden käynnistyskondensaattorin olen siihen vaihtanut.

      Järeämpiä diesel- koneita olen vuokrannut suurempi projekteja varten.

      Viking syö 5 cm asti ja suuret koneet hakettavat sitten 20 cm asti. Viking on lähinnä oksakone, kun taas diesl jyskyttää pieniä runkojakin.

      Isoa konetta ei kannata ostaa, jos ei ole jatkuvaa käyttöä. Lisäksi ne kuluttavat teriä. Yhteen koneeseen jouduin vaihtamaan joka toinen päivä kaikki terät.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En ole rakastunut

      Tai ihastunut sinuun. Kiinnostuin kyllä heti koska erotut massasta.
      Ikävä
      378
      3764
    2. Miksi suomalaisia vainajia säilytetään kylmäkonteissa ulkona? Näin kuolleita kohdellaan Suomessa

      Suomesta ei löydy enää tilaa kuolleille. Tänä päivänä vainajia säilytetään ympäri maata ulkona kylmäkonteissa. Kontit
      Maailman menoa
      209
      1853
    3. Olen ärtynyt koska

      minulla on tunteita sinua kohtaan. Tunteita joita en voi ilmaista. Kaipaan kaikkea sinussa. Siksi olen välillä hankala.
      Ikävä
      67
      1404
    4. Suomalaiset marjat loppuvat

      Suomalaiset marjat mätänevät metsään, koska ulkomaalaiset, lähinnä thaimaalaiset poimijat ovat huolehtineet suomalaisten
      Maailman menoa
      152
      1285
    5. Joku tukeva täti syyttää suomalaisia rasisteiksi Hesarissa

      ”Kaikki valkoiset ihmiset Suomessa ovat kasvaneet rasistiseen ajatteluun”, sanoo Maija Laura Kauhanen: https://www.hs.
      Maailman menoa
      166
      943
    6. Puhutko toisista ihmisistä

      pahaa, jotta näyttäytyisit itse jotenkin paremmassa valossa?
      Ikävä
      117
      893
    7. Yhteiskuntaa hyväksi käyttäjät

      Kyllä täällä Suomussalmellakin osaavat käyttää näitä Suomen etuja hyväksi. Vuokrataan ns. asunto lapselle että saa asu
      Suomussalmi
      57
      890
    8. Mitä teen väärin?

      Alkaa pikku hiljaa tympäsemään ainainen pakkien saanti. Eka ennen kun nähdään, miehet ovat kiinnostuneita viestittelemää
      Sinkut
      117
      870
    9. Oli mukava tavata irl

      Sattuma toi sinut matkani varrelle. Ihmettelin sitä silloin, ehkä vähän vieläkin. Oli ilo jutella ja tuntea, vaikka nyt
      Ikävä
      24
      849
    10. Haluaisin tietää

      mikä saa sinut tuntemaan olosi rakastetuksi. Ja sitten haluaisin mahdollisuuden tehdä juuri niin. 💔
      Ikävä
      51
      848
    Aihe