Peikonlehti-hoito-ohjeita

jiina

Tämmöistä keskustelua en nyt yhtäkkiä täältä bongannu.. ELi millä sais tuon kasvin pidettyä hengissä? Mullat? Ruukut? Kastelut? Aurinko? Ei ilmeisesti ainakaan suoraa paistetta... Lannoitus? Onko muuten kellään kokemuksia noista ravinnetikuista, ne vois olla mielenkiintonen vaihtoehto näin aloittelijalle, tuskin tuommosta veteen lantrattavaa tulis muistettua.. Kumpi peikkokasville, viherkasvien vai kukkivien kasvien puikko? Pitääkös peikonlehteä talvikaudella huomioida jotenki erityisesti..?

9

12913

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tilli-pilli

      Oman peikkoni olen pitänyt hyvinkin hengissä näin: - tavallisessa kukkamullassa - saviruukussa (en ole vaihtanut ruukkua tosi moneen vuoteen.. ja hyvin pärjää) - länsihuoneen perukoilla, suoraa aurinkoa n. 10 min. päivässä - lannoitan samalla nestemäisellä mömmöllä kuin muitakin kasvejani, silloin kun satun muistamaan - vettä puolihuolimattomasti aina joskus, peikko ei vaikuta kamalan tarkalta kastelun suhteen - talvella vielä satunnaisempaa hoitoa - ilmajuuret voi ohjata kasvamaan multaan - tukikeppi pitää koko komeuden ryhdissä Ravinnetikuista en harmi kyllä osaa neuvoa mitään. Jos minun pitäisi valita, päätyisin varmaan viherkasveille tarkoitettuun puikkoon, koska peikko ei pahemmin kotioloissa kuki. Hienon kasvin olet valinnut! Pitkää ikää peikollesi :D

      • kuin mielipuoli

        Sain kaksi vuotta sitten mukavan peikonlehden. Olen sen vuosi sitten laittanut isoon alta kastelu ruukkuun tavalliseen kukkamultaan. Nyt peikko on jo lähes kaksi metrinen laaja kasvi. Kolmella tukikepillä pysyy ojennuksessa, mutta pukkaa jatkuvasti uusia lehtiä. Osan ilmajuurista olen ohjannut ruukkuun, osan leikannut reilusti poikki. Ruukussa on kolme poikasta, joille pitäisi tehdä jotakin. Alussa alarunko oli ikävän näköinen, joten istutin kultaköynnöksen sitä kiertämään, nyt kiipeilee peikossa siellä sun täällä. Tavallisia vihreitä sisäkukille tarkoitettuja lannoitetikkuja olen laittanut muutaman keväällä multaan Peikonlehteni on melko aurinkoisessa paikassa, mutta ei kärsi. Vettä lisään säiliöön muistaessani. Kohta koko systeemi valloittaa koko huoneen...


    • GGG89758764763

      Nuo ehdet vuotavat tuolla tavalla oudosti. Miksi?

    • nembbu11

      "vuotaessaan" peikonlehti voi todella loistavasti ei syys syytä huoleen. peikonlehti ei muuten pidä paikasta toiseen siirtelystä. muita hoitoon liittyviä ohjeistuksia tulikin jo ihan hyvin.. :)

    • alexx3

      oma peikonlehteni kasvaa Orthexin säiliöruukussa. Normaalissa kukkamullassa. kastelen muutaman desin n. 3 pvän välein. Talvella vähempi kesällä enempi. Nyt käyttänyt 3viikon ajan kasviravinnetta 1korkillinen 2 viikossa. Näyttäisi siltä, että ensimmäiset kukat tulossa! Ilmajuuret on ohjautunut itsestään multaan. Ja niitä ei kannata missään nimessä leikata pois. Maalis-elokuun voi mielestäni lannoittaa kasviravinteella. tällä hetkellä kokoa n. 1½ metriä!

    • viivi 10

      miksi peikonlehden reunat alkaa ruskistua , onko liian vähä vettä vai paljon ja pitäskö antaa lannotetta ?

    • Monstera 16

      Minulla on menossa toinen peikonlehti. Ensimmäisen jouduin antamaan adoptioon hyvään kotiin, kun tuli vastaan raskas päätös, kumpi joutuu lähtemään, tytär vai kasvi. Eivät enää mahtuneet samassa pienessä huoneessa sovinnossa asumaan. Kasvi lähti - tytärkin kyllä sitten aikanaan opiskelupaikkakunnalle.

      Kasvi oli itäikkunalla, joten sai kyllä aika paljon suoraakin auringonpaistetta. Lannoitin sillä vaaleanpunaisella - ja minulla on vahva taipumus yliannostella lannoitteita. Vedenkään suhteen en ollut millään lailla pihi. Useimmiten kunnon kastelun saatuaan peikonlehti tiputtelee ylimääräisiä pois lehdenkärjistä. Jos on helposti vaurioituva lattiapinnoite, kannattaa pitää silmällä ja kenties kastella kerralla vähemmän.

      Tällä hetkellä on uusi monstera eteläikkunalla. Koska edessä on parveke (ja sen katto), ei kasvi joudu keskikesällä kärsimään tuntikausien suorasta paahteesta. Keväällä ja syksyllä auringon ollessa alempana saa kyllä suoraakin paistetta silleen sopivasti. Kastelen ainoastaan aluslautaselle, mutta sitten kerralla reippaasti. Vuoden pimeimpinä päivinä juuri ennen joulua se teki kaksi uutta lehteä ja on tällä hetkellä noin puolitoista metriä kanttiinsa.

      Tukikeppien kanssa on vähän hankalaa, kun vahva kasvi tahtoo aina käännellä ne mieleiseensä suuntaan, kun multa tukee ainoastaan sen verran kuin tukee. Pitäisiköhän ennen pitkää rakennella jonkinlainen kiinteä tuki?

      Peikonlehti(kin) kääntyy aina valoon päin ja keskitalvella se onkin koko lailla toispuoleinen. Olen antanut hänen olla ja käännän sitten taas keväämmällä toisin päin. Valoon kääntyminen kuluttaa kohtalaisen paljon energiaa ja talvella sitä on niukasti.

      Minulla ei ole koskaan ollut lehdenreunojen ruskettumisongelmaa. Oletko varma, ettei kasvissa ole ötököitä?

      • MERITA

        HEI VOISINKOS ISTUTTAA PEIKONLEHDEN LEHDEN LEHDEN VARRESTA SUORAAN MULTAAN?


    • Varsinaisia!

      Käydessäni Berliinissä luonnontieteellisessä museossa hoksasin eräässä läpinäkyvässä akvaariontyyppisessä säiliössä uiskentelemassa sangen hyvinvoivan näköisen peikonlehden. Multaa ei ollut lähimaillakaan. Itselläni oli kerran peräti kolmen vuoden ajan kultaköynnöksen oksia lasikannussa ja pelkässä vedessä. Alunperin ne olivat vain juuria saamassa, mutta koskaan ei oikein tuntunut aika riittävän niiden multaan laittamiseen. Ne kasvoivat oikein reippaasti ja nätisti siinä kannussa, joten lisäsin vain välillä vettä, en mitään muuta, en edes lannoitetta. Viime talvena ne sitten tulivat elinkaarensa päähän. Juuria oli lopulta kannu täynnä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      174
      3184
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      24
      2131
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      2054
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1905
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      70
      1588
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1351
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1247
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1241
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1207
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1188
    Aihe