14-vuotias

Oh my god

Olen raskaana. Harrastin seksiä poikaystäväni kanssa ja kondomi meni rikki. Poikaystäväni on minua 4-vuotta vanhempi. Mitä teen? En uskalla mennä neuvolaan tai kertoa vanhemmilleni tästä. Olen tosi nuori vielä,en voi kasvattaa lasta vielä. Miks täytyy just mulle käydä näin:/

49

5109

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Joku muu.

      Hei nuori! Olet nuori ja vaikean päätöksen edessä. Voit ottaa neuvolaan yhteyden ihan hyvin, he eivät sinua siellä syö. Mikäli et kuitenkaan halua puhelimitse aikaa varata, voit ottaa yhteyttä oman koulusi terveydenhoitajaan. Hän auttaa sinua myös asiassa eteenpäin ja voitte keskustella eri vaihtoehdoista. Kerro myös poikaystävällesi! Asialla on kiire. Ota yhteys heti tänään! Tiedän, että se on vaikeaa kohdata näitä asioita, mutta kannattaa myös keskustella poikaystäväsi kanssa mitä tekisitte seuraavalla kerralla, kun kondomi hajoaa.

      • Itse sain paikallisesta perheneuvolatädistä kammoksuttavan kuvan. Ärsyttää mennä toiste.


    • ..........................

      Kouluterveydenhoitajalle voit hyvin mennä kertomaan. Hän voi auttaa sinua, ja varata ajan lääkärille. Nyt heti huomenna meet juttelemaan sen terveydenhoitajan kanssa, nimittäin tommosen asian kanssa ei pidä vtkutella yhtään. Ikävä tilanne, mutta kyllä sä selviät. Vaikutat sentään sen verran fiksulta tytöltä, että tajuat ettei vielä sinun iässä kannata lapsia tehdä. Ja kun teillä ehkäisykin on ollut käytössä, niin sekin on jo vastuullisuutta. Mikään ehkäisy ei 100% varma, eikä tommosille voi mitään jos menee kondomi rikki. Voimia sinulle ja hyvää kesää :)

    • 14-vuotias

      soitin neuvolaan ja varasin ajan,ei se niin kamalaa ollut. Mietin vaan,mitä ne siellä ajattelee musta. Täytyy miettiä poikaystäväni kanssa asia ja päättää mitä tehdä. Katuisin ikuisesti,jos tekisin abortin,mutta en ole valmis vielä äidiksi.. Jos ne siellä neuvolassa antaisi viisauden mulle. Olen vielä ylä-asteella ja haaveenani olisi mennä lukioon. Olisin vasta 15-vuotias,kun saisin lapsen. Kiitos vastauksista.

      • .........................

        Olin itse 16v kun tein abortin, ja kokemuksesta tiedän, että vaikea paikka se on. Minulle seurasi siitä masennusta, syyllisyydentunnetta, surua, häpeää ja muuten vaan tosi pahaa mieltä. Mutta se helpottaa ajan kanssa. Enää en edes mieti koko asiaa, mitä nyt välillä tulee mieleen, mutta nykyään abortista puhuminen tai sitä ajatteleminen ei tee enää kipeää. Ajattelin abortin tehtyäni, että aika parantaa haavat, mutta totuus on kyllä se ettei aika yksinään paranna mitään. Vaan se mikä parantaa on se mitä sillä ajalla tekee. Vaikutat tosiaan fiksulta tytöltä, ja olet tosiaan miettinyt tilannettasi. Voin luvata sinulle, ettet sinä aborttia kadu lopun elämääsi. Aluksi se on vaikeaa, mutta helpottaa kyllä. Ei sitä silti kannata yrittää unohtaakaan, koska se ei kuitenkaan häviä mihinkään. Kunhan vaan saat purkaa tunteitasi silloin kun siltä tuntuu niin se on jo hyvä. Älä jä yksin miettimään ja murehtimaan, se vaan pahentaa asiota. Toivon, että sinulla on ihmisä ympärilläsi tukemassa. Luulen, että neuvolassa ne suhtautuu suhun ihan kuin kenenn tahansa muuhun ihmiseen. Hyvin se menee. Laitan tähän pari linkkiä, käy lukemassa vähän tietoa abortista, niin tiedät mitä on edessä. http://www.kaypahoito.fi/kh/kaypahoito?suositus=khp00025 http://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/tk.koti?p_artikkeli=dlk00166 http://www.vaestoliitto.fi/seksuaaliterveys/seksuaaliterveysklinikan_nettipa/ammattilaiset/tietopankki/raskaus/raskauden_keskeytys/


    • lukekaa käyttöohjeita

      täytyy oikeasti ihmetellä että noin nuoret jo harrastaa seksiä!?tuliko mieleen edes semmoinen asia että voit tulla raskaaksi?seksiä ei pidä harrastaa, jos ei pysty kantamaan vastuuta seurauksista, saati sitten huolehtimaan ehkäisystä, niin raskauden- kuin sukupuolitautien. seksi kun ei ole ihan kakaroita varten, seksi on muutakin kuin panemista, siinä on tunteet mukana ja se on kahden ihmisen tärkeä hetki. sen vuoksikaan seksiin ei pidä suhtautua kevytkenkäisesti!. että mitä jos aikuistuisit ensin hieman ja sitten kokeilisit uudestaan poikaystäväsi kanssa. pitäisi kyllä ehkäisyneuvolan/perhesuunnittelun väen pitää puhuttelua tuollaisille. jos et halua ryhtyä äidiksi ihan teininä, niin kannattaisiko ihan teidän MOLEMPIEN käyttää ehkäisyä ja opetella käyttämään kondomia... no nyt vaan menet sitten lekuriin ja keskustelette seurauksista...ja kyselehän niistä ehkäisyistä joita voisit sinäkin käyttää, niin ei tapahdu niin usein vahinkoja, sillä ehkäisyäkin jos käyttää, on vahinkolapsen vaara, mutta parempi sekin että molemmat käyttävät ehkäisyä kuin että vain toinen, se vastuu on teillä molemmilla. ja kannattaa lukea ne käyttöohjeetkin kortsupaketista..koska oikein käytettynä ja oikein asetettuna ei kortsu noin vain hajoa...

      • niitä hajoaa

        On niitä hajonnut enemmänkin käyttäneillä. Siksi ne eivät ole täysin varmoja.
        Kerrankin kun täällä palstalla on ollut vastuullinen nuori neiti kysymässä neuvoa, sinä tulet ja haukut maan rakoon. Kannattaisko itsekkin kokeilla petipuuhia tai jos vahinko pelottaa niin omaa kättä. Ei tarvis olla noin katkera ja pinna tiukalla.
        Aloittajalle vielä, asioilla on tapana järjestyä. Kuuntele mitä neuvolassa kerrotaan ja keskustele poika ystäväsi kanssa. Muista kuitenkin että sinä itse teet viimeisen päätöksen, oli se mikä vain.


      • vahingoton 2v
        niitä hajoaa kirjoitti:

        On niitä hajonnut enemmänkin käyttäneillä. Siksi ne eivät ole täysin varmoja.
        Kerrankin kun täällä palstalla on ollut vastuullinen nuori neiti kysymässä neuvoa, sinä tulet ja haukut maan rakoon. Kannattaisko itsekkin kokeilla petipuuhia tai jos vahinko pelottaa niin omaa kättä. Ei tarvis olla noin katkera ja pinna tiukalla.
        Aloittajalle vielä, asioilla on tapana järjestyä. Kuuntele mitä neuvolassa kerrotaan ja keskustele poika ystäväsi kanssa. Muista kuitenkin että sinä itse teet viimeisen päätöksen, oli se mikä vain.

        eli tässä ehkäpä joitain asioita jotka vaikuttavat kortsun rikkoontumiseen/siirtymiseen pois paikaltaan:

        ensinnäkin käyttöohje:

        Käyttö

        Jokainen kondomi on yksittäispakattu käyttövalmiiksi.

        Ennen kondomin pukemista varmistetaan sen avautumissuunta. Kondomin päähän jäävä siemennesteelle tarkoitettu pussi puristetaan varovasti tyhjäksi ilmasta ja kondomi rullataan jäykistyneen siittimen päälle aivan siittimen tyveen saakka. Kondomia puettaessa on varottava rikkomasta sitä kynsillä tai koruilla.

        Kondomia tulee käyttää koko yhdynnän ajan, koska jo aivan ensimmäisissä siittimen päähän tulevissa "liukastustipoissa" voi olla siittiöitä.






        Kondomia käytettäessä siitin tulee vetää kondomeineen emättimestä heti siemensyöksyn jälkeen ennen siittimen veltostumista. Ulos vedettäessä kondomin tyvestä täytyy pitää kiinni, ettei ehkäisin liu'u pois päältä ja ettei siemenneste pääse valumaan emättimeen.

        Käytetty kondomi hävitetään kuivajätteiden mukana. Kondomia ei saa heittää WC-pönttöön, koska se aiheuttaa putkistossa tukkeumia. Ennen hävittämistä kondomi kannattaa laittaa solmuun siten, ettei siemenneste valu kondomin sisältä.


        Kondomin käyttöä kannattaa harjoitella ennen todellista tarvetta, jotta kondomin pukeminen sujuisi mahdollisimman häiriöittä ja sitä rikkomatta. Pojat voivat harjoitella kondomin pukemista esimerkiksi itsetyydytyksessä, eikä tytöillekään olisi pahitteeksi avata pakkausta ja tutustua kondomiin kaikessa rauhassa ennen yhdyntätilannetta.

        Kondomin rikkoutuessa tai mikäli kondomi on liukunut pois päältä yhdynnän aikana tai siitintä ulos vedettäessä, on syytä turvautua jälkiehkäisyyn (ks. jälkiehkäisy).

        Kondomeja on helppo hankkia ja niiden käyttö on omassa kontrollissa.



        Mahdollisia haittoja

        Lateksiallergiaa lukuun ottamatta kondomeilla ei ole muita varsinaisia lääketieteellisiä sivuvaikutuksia. Joidenkin mielestä yhdyntä on tyydyttävämpää ilman kondomia, "paljaalla". Jotkut kokevat erektionsa kärsivän kondomista, toisaalta kondominkäyttö voi viivästyttää jonkin verran ennenaikaista siemensyöksyä.



        Kondomien hankinta ja säilytys

        Kondomeja saa ostaa yksitellen sekä viiden tai useamman kappaleen pakkauksissa kioskeista, valintamyymälöistä, huoltoasemilta, automaateista, postimyyntiliikkeistä, kemikaalikaupoista ja apteekeista. Hinta vaihtelee pakkauskoosta, mallista ja merkistä riippuen noin muutamasta kymmenestä sentistä yhteen euroon.

        Oikea säilytys on kondomin luotettavuuden kannalta ensiarvoisen tärkeää. Kondomit haurastuvat pakkasessa ja suorassa auringonvalossa. Niinpä niitä ei pitäisi ostaa myöskään kioskien ikkunoilta, missä ne ovat suorassa auringonpaahteessa. Pakkauksiin merkitty viimeinen käyttöpäivä pitää myös huomioida. Kondomipakkaus saattaa kulua tai murtua, jos sitä säilytetään pitkiä aikoja esim. taskussa tai lompakossa, jolloin kumi saattaa vahingoittua. Pakkauksen kunto kannattaa tarkistaa ennen käyttöä.



        Kondomi on ainoa suoja sukupuolitauteja ja HI-virusta vastaan

        Vaikka kondomikaan ei ole sataprosenttinen, se on ainoa ja paras suoja sukupuolitauteja vastaan ja siksi sitä tulisikin käyttää aina tilapäisissä ja uusissa suhteissa, vaikka käytössä olisi jokin muukin ehkäisykeino. Yksikin yhdyntä ilman kondomia tai kondomin rikkoutuminen tai liukuminen pois päältä kesken yhdynnän riittää aiheuttamaan sukupuolitautitartunnan tai jopa HI-virustartunnan. Monet sukupuolitaudit esiintyvät oireettomina ja ne voivat aiheuttaa mm. lapsettomuutta.



        Kondomi suuseksissä

        Osa sukupuolitaudeista tarttuu myös suun limakalvojen välityksellä. HI-virus voi siirtyä toiselle suun pienten haavaumien kautta siemennesteestä tai emättimen eritteistä, mutta myös suusta sukupuolielinten pieniin haavaumiin ja edelleen vereen. Tippuri ja myös klamydia voi aiheuttaa angiinan tapaisen nielutulehduksen ja herpes viihtyy yhtä hyvin suupielessä kuin sukupuolielimissäkin, alkuperäisestä sijainnista riippumatta. Herpesrakkulat voivat sijaita siten, että kondomi ei välttämättä estä tartuntaa. Siispä rakkuloiden esiintymisen ajan kannattaa välttää niin suuseksiä kuin yhdyntääkin.


        Kondomi on oikein käytettynä luotettava ehkäisyväline. Ehkäisyteho on 97 - 98 % (eli 2-3 naista sadasta tulee vuoden käytön aikana raskaaksi), mutta käyttövirheet huomioiden teho alenee 85 - 95 %:iin (5 - 15 naista sadasta tulee vuoden käytön aikana raskaaksi).

        eli kannattaa tarkistaa että käytössä on oikeankokoinen kortsu. kun kortsu on asetettu paikalleen kannattaa tyhjentää se "spermasäiliö" ilmasta, kortsu kannattaa ottaa mahdollisimman pian pois "laukeamisen" jälkeen ettei kortsu itsessään ala siirtymään pois päältä/ettei kortsu jää naisen sisälle kun kalu on lerpahtanut.
        lukekaa niitä käyttöohjeita..


      • vittuuntunu

        turpa kiinni vitu idiootti 14 vuotiaana voi panna nii paljo ku haluaa sä vitu lutka tuu ikinä saamaa keltää


    • olet alle 16v ja

      hän yli 16v...onko jo 18v! Ja vanhemmille sun on kerrottava joka tapauksessa.

    • VoiLuoja!

      Poikaystäväätäsi tullaan syyttämään seksuaalisesta hyväksi käytöksestä(vaikka olette vapaaehtoisesti harrastaneet seksiä). Mutta se on rikos(lukee laissa) että 18-vuotias harrastaa alle 16-vuotiaan kans seksiä..Että onnee vaa! Jos et ens kerral osaa ottaa vastuuta tekemisistäsi nii opettele pitämään housut jalassa siihe asti kun olet tarpeeksi vanha/kypsä! Älä saata pientä ja viatonta lasta tähän maailmaan(nyt kun on vielä kerran LAMA!) vielä kun et varnmaankaa pysty elättää häntä,saatika ittees! Sinuna tekisin abortin sillä kerkiithän sä tekee 10-vuodenki päästä miljoona lasta! Elä tuhlaa lapsuuttas sekstaamalla kun kerran et osaa ottaa vastuuta..Et ole kypsä..

      • oh my god

        Miksi saa aina negatiivistä palautetta? Katsoisit kondomin käyttöohjeen jne.. Ei kai sille mitään voi,jos kondomi menee rikki. Varmasti sitä sattuu muillekkin vanhemmille ihmisille. Ja mun poikaystävä on 18-v,mutta varmasti te kirjottajat olette itsekkin harrastaneet seksiä alaikäisenä.. Vai olitteko 18-v kun menitte sänkyyn ensimmäisen kerran.. Kerroin vanhemmilleni tilanteesta ja ottivat yllättävän hyvin uutisen vastaan. Olemme kuitenkin miettineet aborttia yksityisellä.. Poikaystäväni on samaa mieltä. Olen kuitenkin vastuullinen nuori,en halua teiniäidiksi..


      • ..................

        harrastaako hän seksiä poikaystävänsä kanssa vai ei. Mielestäni tämä tyttö ei tullut tänne pyytämään mitään seksi neuvoja vaan hakemaan apua ikävään tilanteeseensa. Mikä tekee hänestä ei-vastuullisen? Se ei ole kenenkään vika että kondomi sattui menemään rikki, eikä se tee kenestäkään ei-vastuullista. Päin vastoin, tyttö on sentää poikystävänsä kanssa käyttänyt ehkäisyä, ehkäistäkseen ne riskit mitä seksistä voi seurata. Se on vastuunkantamista. Vahingoille ei voi mitään. Kondomi kyllä pettää ihan samanlailla kuin mitä tahansa muukin ehkäisy.
        Kirjoitit hänelle ettei hän ole kypsä. Tuskin kukaan 14-vuotias on vielä kypsä mieleltään, mutta tämä tyttö vaikuttaa ajatuksiensa ja kirjoituksiensa perusteella paljon fiksummalta ihmiselta kuin sinä.


      • PÖrppÖ tÖrppÖ
        .................. kirjoitti:

        harrastaako hän seksiä poikaystävänsä kanssa vai ei. Mielestäni tämä tyttö ei tullut tänne pyytämään mitään seksi neuvoja vaan hakemaan apua ikävään tilanteeseensa. Mikä tekee hänestä ei-vastuullisen? Se ei ole kenenkään vika että kondomi sattui menemään rikki, eikä se tee kenestäkään ei-vastuullista. Päin vastoin, tyttö on sentää poikystävänsä kanssa käyttänyt ehkäisyä, ehkäistäkseen ne riskit mitä seksistä voi seurata. Se on vastuunkantamista. Vahingoille ei voi mitään. Kondomi kyllä pettää ihan samanlailla kuin mitä tahansa muukin ehkäisy.
        Kirjoitit hänelle ettei hän ole kypsä. Tuskin kukaan 14-vuotias on vielä kypsä mieleltään, mutta tämä tyttö vaikuttaa ajatuksiensa ja kirjoituksiensa perusteella paljon fiksummalta ihmiselta kuin sinä.

        ^^ Monä tunne yhden joka oli vasta 13-vuotta ja päätti pitää^^ Olen täysin samaa mieltä edellisen kirjoittajan kanssa


      • Hohhoijaa...

      • fkkhg

        vittu sä et oo kypsä


    • ........................

      sun poikaystävä saa tuomion alaikäiseen sekaantumisesta.

      • joku

        menee siitä tekemään ilmotuksen. Ei kai niitä tuomioita ihan tyhjästä anneta. Ja kun ei tytön vanhemmillakaan ollut mitään asiaa vastaan, niin kuka siitä jaksaisi valittaa? Sinäkö? Antaa ihmisten olla rauhassa, ja tehdä rauhassa asiota mitkä itestään tuntuu oikeilta. Ei tämän tytön ja hänen poikaystävänsä välisiin tapahtumiin ole kellään muulla sanomista kuin heillä itsellään. Tässä maailmassa on miljoonia samanlaisia tapauksia joten anna olla. Jos poikaystävä jotain saisi niin varmaan pari kuukautta ehdonalasta, en tosiaan usko että mitään sen enempää.


      • asiallinen kommentoija

        Alaikäiseen sekaantuminen Suomessa on asianomistajarikos, ja jos vanhemmat tai tyttö itse aio nostaa syytettä tai tehdä tutkintopyyntöä, niin eipä taida tulla mitään tuomioita, koska vastapuoli oli todennäköisesti senverran samalla kehitystasolla (alle 6 vuoden ikäero). Tämähän on tietysti tulkinnanvarainen juttu, mutta näin oikeusprosessi Suomessa toimii.


      • ghjgk l
        asiallinen kommentoija kirjoitti:

        Alaikäiseen sekaantuminen Suomessa on asianomistajarikos, ja jos vanhemmat tai tyttö itse aio nostaa syytettä tai tehdä tutkintopyyntöä, niin eipä taida tulla mitään tuomioita, koska vastapuoli oli todennäköisesti senverran samalla kehitystasolla (alle 6 vuoden ikäero). Tämähän on tietysti tulkinnanvarainen juttu, mutta näin oikeusprosessi Suomessa toimii.

        Ei nuoret tiedä/ ota ehkäisyä tosissaan ennen kuin on tänä tilanne ihan kakara raskaana ja poikaystävä jo täysikäinen. SAIRASTA!! sinuna en jättäisi nuoruutta vielä ! Kyllä vanhempien pitäisi lapsiaan vähän valaista asioista kun eivät ne tunnu itse tajuavan !


      • kaikkea sitä saakin
        asiallinen kommentoija kirjoitti:

        Alaikäiseen sekaantuminen Suomessa on asianomistajarikos, ja jos vanhemmat tai tyttö itse aio nostaa syytettä tai tehdä tutkintopyyntöä, niin eipä taida tulla mitään tuomioita, koska vastapuoli oli todennäköisesti senverran samalla kehitystasolla (alle 6 vuoden ikäero). Tämähän on tietysti tulkinnanvarainen juttu, mutta näin oikeusprosessi Suomessa toimii.

        Hirveetä skeidaa heität kehiin. Ei muuten ole asianomistajarikos, ja On tossa meinaan vielä yksi edunsaaja jonka oikeuksia poljet. Nimittäin mahdollinen lapsi.

        Ja jos 14v tulee raskaaksi ja saa lapsen ollessaan 15v niin lapselle määrätään edunvalvoja/holhooja ihan viran puolesta, ja se ei välttämättä olekkaan tämän 15 v pissiksen oma typerä äiti. Virkaholhooja se ei taatusti päästä lapseen=tulevaan äitiin kajonnutta kuin koira veräjästä.

        Kiva kun kommentoit, vaikket MITÄÄN TIEDÄKKÄÄN Suomen laista.


      • :)

        En sitten millään voi ymmärtää tuota että haukutaan!!! ei sitä ketään niin tarkasti katso onko alaikänen ja täysi-ikänen yhdessä. jos molemmat sitä haluavat,ja rakastavat toisiaan ei silloin mitkää lait tule vastaan!! Tuo on pikemminkin säälittävää että tullaan haukkumaan ja alistamaan toista tänne,kun on vaikean päätöksen edessä! miettikääs nyt hiukan,jos oisitte itse samassa tilanteessa,ja yrittäisitte pyytää apua ja teitä vaan haukuttaisiin... Ei mikään ehkäisy keino ole 100% varma,joten tämä ei ole mitenkään heidän syy! On kuitenkin huolehtinut ehkäisystä,mutta välillä ne pettää! älkää hyvät ihmiset tulko tänne lässyttämään mistään alaikäsen sekaantumisista jne!!

        Pärjäilehän!! :)


      • Yoyo__
        ghjgk l kirjoitti:

        Ei nuoret tiedä/ ota ehkäisyä tosissaan ennen kuin on tänä tilanne ihan kakara raskaana ja poikaystävä jo täysikäinen. SAIRASTA!! sinuna en jättäisi nuoruutta vielä ! Kyllä vanhempien pitäisi lapsiaan vähän valaista asioista kun eivät ne tunnu itse tajuavan !

        Kyllä koulussa opetetaan ja kaikki nuoret ovat uteliaita kokeilemaan asioita. Et itsekkään ole varmaan mikään puhdas pulmunen? Ei ihmisiä voi tuomita asioista mitkä ovat vain tapahtuneet. Itse olen 93- ja raskaana en todellakaan ole suunnitellut tätä mutta pidän silti lapsen! olen käyttänyt ehkäisyä mutta KYLLÄ SE VOI PETTÄÄ! en ole ensimmäinen jolle kävi näin! että mieti itseäsi ensin tuossa tilassa ja sitten häntä.


      • äpäräk
        ghjgk l kirjoitti:

        Ei nuoret tiedä/ ota ehkäisyä tosissaan ennen kuin on tänä tilanne ihan kakara raskaana ja poikaystävä jo täysikäinen. SAIRASTA!! sinuna en jättäisi nuoruutta vielä ! Kyllä vanhempien pitäisi lapsiaan vähän valaista asioista kun eivät ne tunnu itse tajuavan !

        isäs oli sairas ku sua teki


    • paljon nähnyt ja kokenut

      Älä tapa omaa lastasi. Sellaisen syyllisyyden kanssa on vaikea elää, sanoo nykymaailma mitä tahansa... Sun elämä ei mene pilalle lapsesta, vaan abortista.
      Jos pidät lapsen, sulla on maailmassa yksi todella rakas ihminen enemmän. :)

    • janinaq

      jos et ole äidiksi valmis, niin sitten suosittelen aborttia. mutta äiteys ei ikää katso, täällä 15v. äiti, ja lapsi nyt 5vko (:

      • Aikuinen äiti

        Jos ei halua tehdä aborttia, ja on vielä liian nuori äidiksi voi lapsen antaa adoptoitavaksi. Paljon on lapsettomia pariskuntia, jotka odottavat omaa adoptiolasta ja olisivat todella hyvät vanhemmat lapselle. Lapsen voi antaa myös sijaisperheeseen, joka huolehtii lapsesta, mutta vanhemmat voivat kuitenkin pitää yhteyttä lapseensa.


      • sdfgf
        Aikuinen äiti kirjoitti:

        Jos ei halua tehdä aborttia, ja on vielä liian nuori äidiksi voi lapsen antaa adoptoitavaksi. Paljon on lapsettomia pariskuntia, jotka odottavat omaa adoptiolasta ja olisivat todella hyvät vanhemmat lapselle. Lapsen voi antaa myös sijaisperheeseen, joka huolehtii lapsesta, mutta vanhemmat voivat kuitenkin pitää yhteyttä lapseensa.

        Todellakin huolestuttavaa että tuon ikäiset harrastaa seksiä saatikka että on vielä raskaana!! Onko nuorten niin vaikea ymmärtää että ei kondomi suojaa kun sukupuolitaudeilta, siksi on pillerit niin ei tulisi raskaaksi. En tajua miksi nuoret ei käytä pillereitä jos on pakko harrastaa seksiä.. Sinuna en kyllä nuoruuttasi pilaisi, olet itse vielä lapsi ja joutuisit ottamaan vastuun toisesta laspsesta ni ei hyvää päivää. Saattaa poikaystäväsi saada aika suuret sakot ja muuta sellaista !!


      • en käyttänyt
        sdfgf kirjoitti:

        Todellakin huolestuttavaa että tuon ikäiset harrastaa seksiä saatikka että on vielä raskaana!! Onko nuorten niin vaikea ymmärtää että ei kondomi suojaa kun sukupuolitaudeilta, siksi on pillerit niin ei tulisi raskaaksi. En tajua miksi nuoret ei käytä pillereitä jos on pakko harrastaa seksiä.. Sinuna en kyllä nuoruuttasi pilaisi, olet itse vielä lapsi ja joutuisit ottamaan vastuun toisesta laspsesta ni ei hyvää päivää. Saattaa poikaystäväsi saada aika suuret sakot ja muuta sellaista !!

        minäkään sillon 14 vuotiaana. Raskaaksi tulin ja en ollut 15 täyttänyt, kun jo ensimmäinen syntyi. Poikaystäväni oli silloin jo 18, ja mitään sakkoja siitä ei todellakaan tullut, joten ei se aina niin mene. Ja nuoruus pilalla.. ei todellakaan, vaan elämäni paras päätös. Nyt poika menee jo toka luokalle, hänellä on kolme pienempää sisarusta ja neljäs tulossa.. ja muut paitsi ensimmäinen on aivan suunniteltuja. 24 v. täyttävä äiti, 28 v. isä, ja vanhemmat edelleen onnellisesti yhdessä! Hetkeäkään en pois vaihtais!!


      • 13 VUOTIAS POIKA
        en käyttänyt kirjoitti:

        minäkään sillon 14 vuotiaana. Raskaaksi tulin ja en ollut 15 täyttänyt, kun jo ensimmäinen syntyi. Poikaystäväni oli silloin jo 18, ja mitään sakkoja siitä ei todellakaan tullut, joten ei se aina niin mene. Ja nuoruus pilalla.. ei todellakaan, vaan elämäni paras päätös. Nyt poika menee jo toka luokalle, hänellä on kolme pienempää sisarusta ja neljäs tulossa.. ja muut paitsi ensimmäinen on aivan suunniteltuja. 24 v. täyttävä äiti, 28 v. isä, ja vanhemmat edelleen onnellisesti yhdessä! Hetkeäkään en pois vaihtais!!

        OLIN TYTÖN KAA ALASTI SÄNGYSSÄ JA SE SANO SAANKS IMEÄ SUN MUNAA NIIN MÄ ANNOIN LUVAN JA SIT SE TILANNE LÄHTI KÄSISTÄ JA SIT SILLÄ OLI KORTSU PAKETTI MUKANA SE SANO LAITA SE MUNAAS NII VOIDAAN KOKEILLA SEKSIÄ JA SIT ME KOKEILTIIN NII KONDOMI MENI RIKKI NII SEN PILLUUN MENI MUN SPERMAT NII SE SIT HÄIPPÄS JA SUUTTU MULLE SE VARMAAN KÄYTTI MUA HYVÄKSEEN JA EN TIIÄ ONKO SE TULLUT RASKAAS JOS ON NII VARMAAN TEHNY ABORTIN VOITTEKO AUTTAA MÄ EN KESTÄ MIKS KORTSUN PITÄÄ MENNÄ RIKKI...


      • 13 VUOTIAS POIKA
        13 VUOTIAS POIKA kirjoitti:

        OLIN TYTÖN KAA ALASTI SÄNGYSSÄ JA SE SANO SAANKS IMEÄ SUN MUNAA NIIN MÄ ANNOIN LUVAN JA SIT SE TILANNE LÄHTI KÄSISTÄ JA SIT SILLÄ OLI KORTSU PAKETTI MUKANA SE SANO LAITA SE MUNAAS NII VOIDAAN KOKEILLA SEKSIÄ JA SIT ME KOKEILTIIN NII KONDOMI MENI RIKKI NII SEN PILLUUN MENI MUN SPERMAT NII SE SIT HÄIPPÄS JA SUUTTU MULLE SE VARMAAN KÄYTTI MUA HYVÄKSEEN JA EN TIIÄ ONKO SE TULLUT RASKAAS JOS ON NII VARMAAN TEHNY ABORTIN VOITTEKO AUTTAA MÄ EN KESTÄ MIKS KORTSUN PITÄÄ MENNÄ RIKKI...

        SEN TYTÖN IKÄ MUUTEN ON SAMA KUN MUN NII AIKA ÄRSYTTÄVÄÄ KUN PITI MENNÄ SEN KAA SÄNKYYN MUT SE SANOI EILEN ET VOITAIS TAAS KOKEILLA ETTÄ ME RAKASTUTTAIS TAAS SE SÄNKYSSÄ OLO OLI 27.11.09


      • suizzz
        13 VUOTIAS POIKA kirjoitti:

        SEN TYTÖN IKÄ MUUTEN ON SAMA KUN MUN NII AIKA ÄRSYTTÄVÄÄ KUN PITI MENNÄ SEN KAA SÄNKYYN MUT SE SANOI EILEN ET VOITAIS TAAS KOKEILLA ETTÄ ME RAKASTUTTAIS TAAS SE SÄNKYSSÄ OLO OLI 27.11.09

        vedä kuivat!


      • typy-95
        suizzz kirjoitti:

        vedä kuivat!

        hei oon saman ikäinen tyttö kun sinäkii eli 14-vuotias (-95) . mun mielestä pikkuset on todella ihania hei vaikka meidän ikämme on tosi nuori nii älä tapa vauvaas ! abortti ei oo mikään ratkaisu. paras ehkäsy ois olla harrastamatta seksiä, itse en aijo tod harrastaa ennen ainakaan kun oon sen 15v täyttäny. jos teet abortin voi olla ettet enää ikinä pysty saamaan lapsia ! ja ajattele sitä pientä sitten mahassasi kun se tuntee polttavan neulan voi ajatella että se ajattelis että * äiti apua , mitä minulle tapahtuu , äiti minuun sattuu.. * SE - VITUN - PENSKA - ON - SYYTÖN - TEIDÄN - TEKEMÄÄNNE - ' MOKAAN ' . ja sillä on oikeus elää . okei , varmasti ihmiset saattaa sua kahtoo kun oot paksuna mut so what , ne oikeet kaverit kyl tukee ja sun täytyy neuvotella sen pojan kanssa, onko sillä edes työtä..? mitä mahtavin olis jos sillä ois työtä ja pystys osaks ees elättää lasta ja asusitte teillä , vielä jos kummanki vanhemmat auttaa nii ok tuutte toimeen ihan hyvin ei mitään hätää. (: ja sun täytyy kertoa vanhemmilles, jos ne oikeesti rakastaa sua nii pystyt kertoo niille mitä vaan hei haloo ne on sun vanhempas ! ajattele sitten niitä äitiyden tuomia hyviäkin puolia , JOTKUT EI JUMALAUTA EDES PYSTY SAAMAAN LAPSIA JA TIETYT TYYPIT TÄÄLLÄ VETELEE VAAN ABORTTEJA ! ja kun lapsi on vuoden ikäinen pystyt jättämään jo hänet hoitoon ja sillon lapsesi on 4v kun olet kahdeksantoista ja pystyt menemään hyvin baareihinkin no problem.

        Älä missään nimessä kuuntele niitä jotka sitä suosittelee !


      • ootappa muutama vuos
        typy-95 kirjoitti:

        hei oon saman ikäinen tyttö kun sinäkii eli 14-vuotias (-95) . mun mielestä pikkuset on todella ihania hei vaikka meidän ikämme on tosi nuori nii älä tapa vauvaas ! abortti ei oo mikään ratkaisu. paras ehkäsy ois olla harrastamatta seksiä, itse en aijo tod harrastaa ennen ainakaan kun oon sen 15v täyttäny. jos teet abortin voi olla ettet enää ikinä pysty saamaan lapsia ! ja ajattele sitä pientä sitten mahassasi kun se tuntee polttavan neulan voi ajatella että se ajattelis että * äiti apua , mitä minulle tapahtuu , äiti minuun sattuu.. * SE - VITUN - PENSKA - ON - SYYTÖN - TEIDÄN - TEKEMÄÄNNE - ' MOKAAN ' . ja sillä on oikeus elää . okei , varmasti ihmiset saattaa sua kahtoo kun oot paksuna mut so what , ne oikeet kaverit kyl tukee ja sun täytyy neuvotella sen pojan kanssa, onko sillä edes työtä..? mitä mahtavin olis jos sillä ois työtä ja pystys osaks ees elättää lasta ja asusitte teillä , vielä jos kummanki vanhemmat auttaa nii ok tuutte toimeen ihan hyvin ei mitään hätää. (: ja sun täytyy kertoa vanhemmilles, jos ne oikeesti rakastaa sua nii pystyt kertoo niille mitä vaan hei haloo ne on sun vanhempas ! ajattele sitten niitä äitiyden tuomia hyviäkin puolia , JOTKUT EI JUMALAUTA EDES PYSTY SAAMAAN LAPSIA JA TIETYT TYYPIT TÄÄLLÄ VETELEE VAAN ABORTTEJA ! ja kun lapsi on vuoden ikäinen pystyt jättämään jo hänet hoitoon ja sillon lapsesi on 4v kun olet kahdeksantoista ja pystyt menemään hyvin baareihinkin no problem.

        Älä missään nimessä kuuntele niitä jotka sitä suosittelee !

        Onkos sulla minkäänlaista käsitystä siitä minkälaista soopaa kirjoitat!!! Ajattele kuule vähän ennenku kirjoitat yhtään mitään!!!


      • älyhoi!
        typy-95 kirjoitti:

        hei oon saman ikäinen tyttö kun sinäkii eli 14-vuotias (-95) . mun mielestä pikkuset on todella ihania hei vaikka meidän ikämme on tosi nuori nii älä tapa vauvaas ! abortti ei oo mikään ratkaisu. paras ehkäsy ois olla harrastamatta seksiä, itse en aijo tod harrastaa ennen ainakaan kun oon sen 15v täyttäny. jos teet abortin voi olla ettet enää ikinä pysty saamaan lapsia ! ja ajattele sitä pientä sitten mahassasi kun se tuntee polttavan neulan voi ajatella että se ajattelis että * äiti apua , mitä minulle tapahtuu , äiti minuun sattuu.. * SE - VITUN - PENSKA - ON - SYYTÖN - TEIDÄN - TEKEMÄÄNNE - ' MOKAAN ' . ja sillä on oikeus elää . okei , varmasti ihmiset saattaa sua kahtoo kun oot paksuna mut so what , ne oikeet kaverit kyl tukee ja sun täytyy neuvotella sen pojan kanssa, onko sillä edes työtä..? mitä mahtavin olis jos sillä ois työtä ja pystys osaks ees elättää lasta ja asusitte teillä , vielä jos kummanki vanhemmat auttaa nii ok tuutte toimeen ihan hyvin ei mitään hätää. (: ja sun täytyy kertoa vanhemmilles, jos ne oikeesti rakastaa sua nii pystyt kertoo niille mitä vaan hei haloo ne on sun vanhempas ! ajattele sitten niitä äitiyden tuomia hyviäkin puolia , JOTKUT EI JUMALAUTA EDES PYSTY SAAMAAN LAPSIA JA TIETYT TYYPIT TÄÄLLÄ VETELEE VAAN ABORTTEJA ! ja kun lapsi on vuoden ikäinen pystyt jättämään jo hänet hoitoon ja sillon lapsesi on 4v kun olet kahdeksantoista ja pystyt menemään hyvin baareihinkin no problem.

        Älä missään nimessä kuuntele niitä jotka sitä suosittelee !

        Siksi lapsen ei tarvisikaan syntyä "perheeseen" jossa lapseen ei olla valmiita ja eikä pystytä lapsesta huolehtimaan.

        Miksi pitää lapsi, ryhtyä äidiksi liian nuorena jos lapsen kasvattamiseen ja lapsen kanssa pärjäämiseen tarvitsee vielä omia vanhempia myös taloudellisesti?

        Se on kyllä surullista, että tasan ei käy onnen lahjat, mutta väitätkö että se on hänen vika ja hänen syytä, että jotkut eivät voi saada lapsia?


      • ärsyyntynyt
        älyhoi! kirjoitti:

        Siksi lapsen ei tarvisikaan syntyä "perheeseen" jossa lapseen ei olla valmiita ja eikä pystytä lapsesta huolehtimaan.

        Miksi pitää lapsi, ryhtyä äidiksi liian nuorena jos lapsen kasvattamiseen ja lapsen kanssa pärjäämiseen tarvitsee vielä omia vanhempia myös taloudellisesti?

        Se on kyllä surullista, että tasan ei käy onnen lahjat, mutta väitätkö että se on hänen vika ja hänen syytä, että jotkut eivät voi saada lapsia?

        Aborttia ei missään nimessä! Anna vaikka adoptoitavaksi,jollekkin,joka ei saa lasta!!


      • rexa
        ärsyyntynyt kirjoitti:

        Aborttia ei missään nimessä! Anna vaikka adoptoitavaksi,jollekkin,joka ei saa lasta!!

        Piditkö lapsen vai teitkö abortin ?


      • ....
        rexa kirjoitti:

        Piditkö lapsen vai teitkö abortin ?

        Joo'o.. tämähän on melkein vuosi sitten kirjoitettu..


      • niiinnn
        .... kirjoitti:

        Joo'o.. tämähän on melkein vuosi sitten kirjoitettu..

        niin voin kertoa että itse olen 16v ja luulin muutama viikko sitten että odotan lasta mutta testi näyttikin negatiivistä ja haluan vain kertoa kaikille teillä jotka päätänne auotte että seksiä voi harrastaa jo alle 18 vuotiaana! Meillä oli täydet ehkäisyt käytössä niin kuin vanhoillakin ihmisellä mutta esim. ehkäisyneuvolasta saaduilla kortsuilla ei ole mitään virkaa koska ne puhkeavat heti. sen on todennut moni kaverinikin. Ja ymmärrän että kauhistuttaa jos esim. joku 10 v on jo harrastanut seksiä, mutta nuoret joilla on murrosikä mennyt kauan sitten ja olemme valmiit seksiin on lupa nauttia siitä, koska mun mielestäni kun murrosikä on mennyt ja ylä-astetta vaikka jäljellä niin silloin on jo "tarpeeksi vanha" ja kukaan ei voi tulla sanomaan minkä ikäisenä on tarpeeksi vanha tai kypsä vaan jokainen tietää sen tasan itse!!!


      • äitis ikäinen täti
        niiinnn kirjoitti:

        niin voin kertoa että itse olen 16v ja luulin muutama viikko sitten että odotan lasta mutta testi näyttikin negatiivistä ja haluan vain kertoa kaikille teillä jotka päätänne auotte että seksiä voi harrastaa jo alle 18 vuotiaana! Meillä oli täydet ehkäisyt käytössä niin kuin vanhoillakin ihmisellä mutta esim. ehkäisyneuvolasta saaduilla kortsuilla ei ole mitään virkaa koska ne puhkeavat heti. sen on todennut moni kaverinikin. Ja ymmärrän että kauhistuttaa jos esim. joku 10 v on jo harrastanut seksiä, mutta nuoret joilla on murrosikä mennyt kauan sitten ja olemme valmiit seksiin on lupa nauttia siitä, koska mun mielestäni kun murrosikä on mennyt ja ylä-astetta vaikka jäljellä niin silloin on jo "tarpeeksi vanha" ja kukaan ei voi tulla sanomaan minkä ikäisenä on tarpeeksi vanha tai kypsä vaan jokainen tietää sen tasan itse!!!

        Ja tasan voi tulla sanomaan.

        Ei muuten olis aborttejakaan jo Te kaikki pissikset jotain muka tietäisitte. Säkin mokoma 16v pissis et varmasti oo kypsä yhtään mihinkään. Suu sulla on, ja paukutat sitä. Siinä kaikki.

        Ai niin, sääliksihän käyt.


      • sivustaseurannut....
        äitis ikäinen täti kirjoitti:

        Ja tasan voi tulla sanomaan.

        Ei muuten olis aborttejakaan jo Te kaikki pissikset jotain muka tietäisitte. Säkin mokoma 16v pissis et varmasti oo kypsä yhtään mihinkään. Suu sulla on, ja paukutat sitä. Siinä kaikki.

        Ai niin, sääliksihän käyt.

        aikuinen ihminen ja kielenkäyttösi on tuota luokkaa. Juuri tuollaisen takia niitä vastuuttomia nuoria tulee, kun aikuiset käyttäytyvät itse kuin pahaiset kakarat, "ja tasan voi tulla sanomaan, pissis".


      • vai niiin
        sivustaseurannut.... kirjoitti:

        aikuinen ihminen ja kielenkäyttösi on tuota luokkaa. Juuri tuollaisen takia niitä vastuuttomia nuoria tulee, kun aikuiset käyttäytyvät itse kuin pahaiset kakarat, "ja tasan voi tulla sanomaan, pissis".

        juu ja kattokaas ku ette tunne yhtää ihmistä ni miten te voitte tulla sanomaan että pissis! ja mites nii vastuuttomat aikuiset!? mun lapsia ainaki tuen täysillä enkä hauku, enkä tarkota että he saavat tehä mitää vaan, mä keskustelen hein kanssa ja näin mut jos vahinko kaikesta ehkäisystä huolimatta käy niin mä ainakin tuen ja autan mun lasta kaikessa mitä se päättää enkä hauku maan rakoon, säälin vaan kaikkien niitten lapsii jotka täällä haukkuu ihmisä, jos niille kävis vaikka vahinko, niin mitäköhän neki uskaltaa tehä ku tietää et kotoo, rakkaimmalt ja tärkeimmält ihmiselt, vanhemilta ei saa millastakaa tukee.
        ja tein on turha tulla tänne haukkumaan pissikseks tai miksikään muuksi kun ette edes tunne! keroinpahan vain mielipiteeni!


      • .............
        vai niiin kirjoitti:

        juu ja kattokaas ku ette tunne yhtää ihmistä ni miten te voitte tulla sanomaan että pissis! ja mites nii vastuuttomat aikuiset!? mun lapsia ainaki tuen täysillä enkä hauku, enkä tarkota että he saavat tehä mitää vaan, mä keskustelen hein kanssa ja näin mut jos vahinko kaikesta ehkäisystä huolimatta käy niin mä ainakin tuen ja autan mun lasta kaikessa mitä se päättää enkä hauku maan rakoon, säälin vaan kaikkien niitten lapsii jotka täällä haukkuu ihmisä, jos niille kävis vaikka vahinko, niin mitäköhän neki uskaltaa tehä ku tietää et kotoo, rakkaimmalt ja tärkeimmält ihmiselt, vanhemilta ei saa millastakaa tukee.
        ja tein on turha tulla tänne haukkumaan pissikseks tai miksikään muuksi kun ette edes tunne! keroinpahan vain mielipiteeni!

        mitäs nämä pissiksiksi haukkujat sitten tekisivät, kun se onkin se oma lapsi joka on pamahtanut paksduksi / josta on tulossa isä. Heittävät kadulle koska ei sellainen sovi heille? Minusta ei ole sen surullisempaa asiaa kuin se, jos nuori ei uskalla puhua vanhemmilleen mahd. raskaudesta tms. Siinä vaiheessa voi nämä viisaat aikuiset katsoa vaan peiliin ja miettiä missä vika kun lapsella on paha olla, kun aikuinen ei kuuntele ja ei tue. Surullista, todella.


      • voivoi...

        :D


      • ei teiniäitejä
        ............. kirjoitti:

        mitäs nämä pissiksiksi haukkujat sitten tekisivät, kun se onkin se oma lapsi joka on pamahtanut paksduksi / josta on tulossa isä. Heittävät kadulle koska ei sellainen sovi heille? Minusta ei ole sen surullisempaa asiaa kuin se, jos nuori ei uskalla puhua vanhemmilleen mahd. raskaudesta tms. Siinä vaiheessa voi nämä viisaat aikuiset katsoa vaan peiliin ja miettiä missä vika kun lapsella on paha olla, kun aikuinen ei kuuntele ja ei tue. Surullista, todella.

        että nämä teiniäidin vanhemmat ottavat sen vastuun teiniäidin lapsesta, että teiniäiti pääsee bilettämään ettei nuoruus jää elämättä..
        noin se on useimmiten käynyt, ja on niitäkin jotka ovat adoptoineet lapsenlapsensa.ja otetaan huomioon myös ne tapaukset joissa teiniäidin lapsi huostaanotetaan, kun ei se oma lapsi ollutkaan niin kiva "lelu" kuin oltiin kuviteltu.
        harvoissa tapauksissa teiniäiti on tullut heitetyksi ulos kodistaan äitinsä toimesta.mutta en kyllä ihmettele vaikka tuollainen taliaivo heitetäänkin kadulle, jotkut vanhemmat kun ihan oikeasti yrittävät pitää rajoja teinillään ja kertoa kaikesta ehkäisyyn liittyvästä mutta teinipä suurinpiirtein nauraa päin näköä ja on tyyliin "ei mulle tapahdu noin".
        sitten kun vatsa on pystyssä niin tullaan itkemään apua, kyllä siinä vaiheessa saa olla vähän vittumainen takaisin ja ehdottaa että hommaa oman kämpän ja alkaa ottamaan vastuuta niinkuin muut normivanhemmat.


    • Järkyttynyt

      Miksi helvetissä 14-VUOTIAS, harrastaa seksiä?! Painostiko 18v poikaystäväsi siihen?

      • ...

        enää lukee tätä aloittamaansa provoketjua


    • gdfgdgfg

      Kondomi ei ole kunnon ehkäisyväline, kannattaa jatkossa hankkia esimerkiksi e-pillerit.

      • Hmm?-.-

        Kondomi meni siks rikki ku poikaystäväs nussi sua liia lujaa pilluu sit se meni rikki ?? :D :D. Ps oon itekkin harrastanu seksiä E-PILLEREITÄ käyttäen ja en oo raskaan koska ne on vähä parempiin ku kondomi :))


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      75
      5564
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      24
      2486
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      26
      1967
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      56
      1704
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1591
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1388
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1307
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      9
      1269
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1239
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1193
    Aihe