Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Seatin

mittarivalot

Mitenköhän vaihdetaan Toledon rikkoutunut mittarivalo sekä lämmityslaitteen valo, tai pystyykö vaihtamaan ollenkaan??

8

5810

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • toledisti

      Mittarivalon vaihdosta ei minulla ole kokemusta. Varmaankin toimenpide on mahdollinen, mutta vaatii mittariston irroituksen.

      Lämmityslaitteen säätimien valon olen vaihtanut. Polttimo on keskimmäisen säätimen takana, säädin irtoaa vetämällä sormivoimin. Polttimon pää näkyy syntyneestä aukosta. Sormin ei polttimoon yllä, vaaditaan pieniä pihtejä tai muoviputkea, jonka voi työntää polttimon päälle. Kun tartunta on hyvä, irtoaa polttimo helposti. Sopiva, uusi polttimo löytyy mistä tahansa autotarvikeliikkeestä. Uuden polttimon paikalleenpano tapahtuu sanoin välinein kuin vanhan poisottokin.

      • Toledo

        Kiitos tuosta lämppärin valon vaihdosta, se on vaihdettu ja toimii. Mutta nuo mittarivalot??


      • toledisti
        Toledo kirjoitti:

        Kiitos tuosta lämppärin valon vaihdosta, se on vaihdettu ja toimii. Mutta nuo mittarivalot??

        Kytketään akku irti, avataan ratin säädön lukitus, vedetään ratti mahdollisimman lähelle ja alas, irroitetaan mittariston edessä oleva muovinen sisäkehys, sitten irroitetaan mittariston kiinnitysruuvit (2 kpl) jotka sijaitsevat mittariston alaosassa, vedetään mittaristoa ulospäin ja irroitetaan johtoliitin, jolloin mittariston voi vetää kokonaan pois. Nyt päästään käsiksi mittarivaloihin.

        Nuo ohjeet on saatu Haynesin VW Golf/Bora 1998-2000 -korjausoppaasta. Suomeksi tai millään muulla kielelläkään ei näytä tuoreisiin Seateihin korjausoppaita löytyvän. Tuo ruotsinkielinen VW Golf/Bora -opas on ollut itselleni hyvä apu, Seat Leon/Toledo on tekniikaltaan 99,9 -prosenttisesti sama auto nuo VW:t. Aika päteviä Leonin/Toledon kohdalla ovat myös Audi A3/A4:n ja VW Passatin korjausoppaat. Näitäkään ei ainakaan vielä suomeksi löydy.

        Akun irroittamisesta löytyy neuvoja ja ohjeita omistajan käsikirjasta. Ensivaroituksena täytyy sanoa, että akun kaapelia irroitettaessa saattaa keskuslukitus mennä päälle varkaussuojan takia. Tässä tilanteessa auton sisälle jääneet avaimet harmittavat penteleesti.


    • jussi

      Onko ohjeet vanhan korimallin toledoon vai uuden/molempien? Oletko jo vaihtanut mittari valot ja jos olet onnistuuko ns. "normi" jätkältä?

      • Valot

        Oman Toledoni vuosimalli on -94 ja en tiedä onko edellämainitut ohjeet uudempaan malliin. En ole vielä vaihtanut koska jos se todella on noin monimutkaista niin voipi olla että puran vasta sitten kun maikki valot pimenee.


    • Mittarivalot

      Noh tulihan vaihdettua mittarivalotkin, aika homma siinä kyllä on mutta onnistuu ihan "kadunmieheltäkin". Muovinen suojuslista on 7 ruuvilla ja ne löytyvät vas. ilmavirtasuutin 2kpl. lisäkytkimen suojuksen alla 1 kpl. mittarin yläosa 1 kpl. penkinlämmittimen katkaisinjan alla 1kpl. ja keskimmäiset ilmanvirtasuuttimet 2kpl. Joten kaikille vaan oikeen hauskaa puuhastelua

    • toledo -04

      Hiukan opastusta kaipaisin siihen että miten mittariston suojana olevan läpinäkyvän pleksin saa irti? Ptääkö irrottaa koko mittaristo?

    • M1-98

      Mittarivalot on vaihdettu, ja ne toimii. Mutta nopeusmittarin vaijerin kiinnitys mittariin ei onnistunut. Aika kinkkinen ujutettava mittariston takana olevaan suppiloon! Siinä lienen epäonnistunut? Epäilen tilannetta vaikeuttavan vaijerin päässä olevan muoviohjaimen murtuneen vaijerista, se on kovin löysän oloinen, mutta kiinni kuitenkin. Onko kellään sopivia vihjeitä vaijerin asennukseen! Kiitos etukäteen!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      71
      2338
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2113
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      78
      1738
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1547
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1536
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1475
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1439
    8. 52
      1298
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      75
      1258
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      30
      1209
    Aihe