Ayia Napa / Protaras

Ninni_2

Suunnittelemme (pariskunta 24v. ja 26v.) ekaa reissuamme Kyprokselle, ajatuksissa Ayia Napa tai Protaras tukikohtana.

Onko noissa kohteissa nähtävää / pääseekö helposti noista singahtamaan sinne, missä olisi jotain paikallista nähtävää..? Entä onko noissa mitään paikallista menoa, ettei olisi kuten esim. Bulgarin Sunny Beach, että lomakohde on rakennettu vain ja ainoastaan turisteille, eikä mestoilla edes asu paikallisia..?

Ayia Napasta olen lukenut, että se olisi kunnon bilemesta.. Kuinka hurjaa meno on elokuun puolivälissä? Emme ihan loputonta biletystä lomaltamme halua, mutta jotain menoa kuitenkin eli hieman rauhallisempikin meno käy. Mitenkäs shoppailumahdollisuudet ja rannat?

Onko kellään kokemusta Tjäreborgin hotelleista Ayia Napassa: Pavlinia, Christabelle tai Marion? Entä Protaraksessa Lantiana Gardensista? Millainen on paikallinen hintataso?

Kokemuksia ko. lomakohteista otetaan mielellään vastaan, kiitos! :)

18

7461

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Minea*

      Olen kanssanne saman ikäinen ja voin sanoa käsi sydämellä, että noista vaihtoehdoista ehdoton valinta on Agia Napa. Protaras on turisteille rakennettu lomakylä satoine lapsiperheineen ja turistiravintoloineen. Ilta-elämä rajoittuu hotelleilla esitettävään "elävään musiikkiin" ja joihinkin nappuladiskoihin. Hintataso on myös kallis - ostettavaa ei turistikrääsän liksäksi yhtään.

      Agia Napa ei tietenkään ole kovin halpa sekään, mutta esim satamasta löytyy ihan ok ravintoloita ja kun uskaltautuu luostariaukion ulkopuolelle voi löytää siistejäkin pieniä tavernoita - usein perheiden ylläpitämiä, joissa ruoka on paikallista ja edullista. Vuokratkaa vaikka buggy tai skootterit ja käytää vähän kauempana rannalla tai vaikka ihailemassa cape grekon upeita maisemia huipulta, tutkikaa luolia jne. Jonain päivänä (erityisesti keskiviikkona, koska silloin kauppojen aukioloajat ovat joustavimmat ostoksia silmällä pitäen) suosittelen shoppailureissua Larnacaan. Ostosten lisäksi Larnacassa on kiva kaupunkiranta, kaunis vanha kaupunki ja tietysi vähän vaihtelua Napan ravintoloihin. Jos olette kaksi viikkoa, niin ruoka-ostokset kannattaa tehdä Paralimnin ostoskeskeskuksessa ja vaateostoksilla kannattaa pyörähtää vaikka Nicosiassa (se reissu on kuitenkin sen verran pitkä, että menkää bussilla tai vuokratkaa vaikka auto). Yksi kiva päivä kuluu myös WaterWorld vesipuistossa (euroopan suurin), joka ei ole ihan ilmainen reissu, mutta todellakin hintansa väärti. Millekään matkanjärjestäjän retkelle sinne ei ole järkeä lähteä, sillä Agia Napan keskustasta liikennöi ilmainen bussi edestakaisin ja puistossa ruokailusta jo muutenkin kalliiden hintojen takia ei ole mitään järkeä maksaa ekstraa. Jos haluatte säästää, niin vinkkinä voin sanoa, että joka kesä jonkun paikallisen lehden (esim. omichronin) mukana on tullut kaksi-yhden-hinnalla-lippu, joten jos sellainen kävelee vastaan, niin säästätte hurjasti :)

      Paras ranta Napassa on mielestäni Nissi beach, joka on aikojen saatossa luonnollisesti jakautunut "kahtia". Toinen puoli on oikeastaan vain nuorten suosiossa, eikä vähiten dj:densä beach&vaahtobileidensä takia. Nuorten päädyssä on myös ihana "hiekkasaari" johon voi kävellä tai uida ottamaan aurinkoa. Toinen ihan ok ranta on Grecian Bay. Lisäksi kauempana Golden Beach, jossa en ole käynyt vuosiin. Suosittelen myös sitä Larnacan kaupunkirantaa - se on erilainen ja kokemus sinänsä, toisin sillä rannalla on huomattavasti enemmän paikallisia.

      Elokuun puolivälissä on sesonki jo vähän hiljentynyt, sillä koulut mm. skandinaviassa ja britteinsaarilla ovat jo alkaneet. Bileitä on kuitenkin luvassa ihan syyskuun loppuun asti ja ilmat pysyvät lämpiminä vielä sen jälkeenkin. Baareja, pubeja, clubeja jne on silmänkantamattomiin riippumatta siitä mikä viikonpäivä on. Samanhenkistä porukkaa on myös liikenteessä runsaasti ja hauskaa on varmasti :)

      Tjären hotelleista:

      Pavliniassa asuin pari viikkoa kaksi vuotta sitten ja toiset kaksi siinä naapurissa viime vuonna. Pavlinia on nimenomaan nuorisohotelli, hieman pimeällä ja huonomaineisella alueella, joten en suosittele palaamaan baarista yksin. Paremmat huoneet löytyvät yläkerroksista - kyproslaiset haluavat aina parvekkeensa uima-altaan puolelle ja tämän hotellin kohdalla se oli ihan hyvä veto, sillä vältyimme torakoilta (muurahaisia on muuten kanssa paljon - respasta saa myrkkyä) Altaalla järjestetään sitä pakollista turistiohjelmaa ainakin pari kertaa viikossa, ovelle koputtelevat "grabbarnas cruise"-promoottorit (överikallis skandipaikka - kämäsimmät bileet joissa olen koskaan ollut, käytiin kavereiden kanssa joskus 18v). Hotellin omat bileet on suunnattu lähinnä nuoremmille juhlijoille ja pääkielenä on poikkeuksetta se toinen kotimainen - onneksi ison parkkipaikan läpi on helppo oikaista baarikadulle ;) Altaita on kaksi ja vesi niissä on juuri sitä mitä voi odottaa kun jengi kaataa sinne jurrissa puolet juomista eikä käy päivän aikan kertaakaan vessassa.. Huoneet ovat pinen ja kuluneet ja äänieristys vain nimellinen, mutta ei pavlinia paljon mitään maksakaan, joten tuskin kukaan sinne muuten menee kuin nukkumaan.

      Christabellessä en ole asunut, mutta olen aina katsonut, että se on aika kaukana meiningeistä, joten en ole siksi majoittunut siihen. Marionista voin tulla laittamaan kommenttejä - ollan menossa tänä kesänä kahdeksi viikoksi. Sijainti on ainakin paras mahdollinen, aivan biletysalueen vieressä, mutta katveessa melulta ja lyhyt matka myös rantaan, hyvät yhteydet ja alue on turvallinen. Jatkojahan tollasessa hotellissa ei voi järjestää, mutta se ei kyllä menoa haittaa, sillä takuujatkot löytyvät heti naapurista; luostarinaukion viereistestä Calypsosta ;))

      Mukavaa ja aurinkoista matkaa teille!

      • Ninni_2

        ..informaatiosta! :) Oli kiva kuulla kokemuksia; nyt on päätetty, että Ayia Napaan mennään tänä kesänä, mutta hotellien välillä vielä hiukan puntarointia.. Ilman muuta lisää kokemuksia hotelleista ja kaikesta muustakin tänne vaan :)


      • syyskuussa

        Kiitos kirjoituksestasi :)

        Oletko vuokrannut Kyproksella autoa? Onko "vääränpuoleiseen" liikenteeseen vaikea tottua? Autoilukulttuuri taitaa olla hieman erilainen kuin Suomessa?

        Onko Agia Napassa hyviä shoppailupaikkoja vai onko kaupat tyyliin turistikamaa täynnä?


      • Minea*
        syyskuussa kirjoitti:

        Kiitos kirjoituksestasi :)

        Oletko vuokrannut Kyproksella autoa? Onko "vääränpuoleiseen" liikenteeseen vaikea tottua? Autoilukulttuuri taitaa olla hieman erilainen kuin Suomessa?

        Onko Agia Napassa hyviä shoppailupaikkoja vai onko kaupat tyyliin turistikamaa täynnä?

        Kaikilla paikallisilla ystävilläni on auto, joten vuokraus ei ole ollut minulle ajankohtaista, mutta tiedän ajoneuvojen vuokrauksen olevan kohteessa suosittua ja toimivan hyvin - ihan ilmaistahan sekään ei tietenkään ole, mutta palvelu on luotettavaa, vakutukset kattavat (ja pakolliset) sekä näkeehän saaresta huomattavasti enemmän vaikka viikossa jos on auto alla :) Vasemmanpuoleinen liikenne vaatii alkuun varmasti vähän keskittymistä, mutta sujunee ainakin kokeneilta kuskeilta kaiketi ongelmitta. Autoilukulttuurista voin sanoa sen verran, että liikenne on välillä aika tukkoista kaupungeissa ja parkkipaikan löytäminen voi tuottaa tuskaa, mutta reitit kaupunkien välillä taittuvat joutuisasti hyvillä päällystetyillä teillä (kylissä vähän heikommat tiet, mutta kyllä niilläkin ajaa). Paikalliset osaavat "varoa" turistikuskeja, sillä turistirekkarit ovat punaiset. Vaikka paikallisilla on tapana ajaa pidemmänkin baari-illan jälkeen ja vaikka promillerajat ovat korkeammat kuin suomessa, niin varoitan silti olemaan ajamatta humalassa, sillä poliisien pysäytyksestä selviää paikallinen välillä pelkällä sukunimellä ja yhteisillä tutuilla (olen olen ollut kaksi kertaa ratsiassa ja nähnyt tämän livenä) mutta turistit saavat varmasti vähintään sakot, eivätkä summat ole ihan pieniä.

        Agia Napan shoppailumahdollisuudet ovat kyllä aika heikot - hyviä, edullisia löytöjä saattaa tehdä joskus increble universesta (mcdonaldsin vieressä oleva ostoskeskus, jossa myydään myös paaaaaljon roskaa - jotain kelvollista olen kuitenkin löytänyt aina vuosittain). Luostarinaukiolta katua ylöspäin kävellessä ja oikealle käännyttäessä tulee vastaan muutamia pikkuliikkeitä joista olen joskus napannut jonkun uuden biletopin tms. Samaa mäkeä alaspäin käveltäessä tulee vastaan gift shoppeja joissa on paljon edullista ostettavaa - viime vuonna jopa ostin tällaisesta korkokengät 15€:lla, joita monet ovat kovasti ihailleet, eli välillä löytyy muutama helmi niistäkin). Shoppaamaan kannattaa kumminkin mennä mieluummin Larnacaan tai Nicosiaan, joissa valikoimat ovat huikeasti paremmat ja hinnat halvemmat :)


      • ertyi
        Minea* kirjoitti:

        Kaikilla paikallisilla ystävilläni on auto, joten vuokraus ei ole ollut minulle ajankohtaista, mutta tiedän ajoneuvojen vuokrauksen olevan kohteessa suosittua ja toimivan hyvin - ihan ilmaistahan sekään ei tietenkään ole, mutta palvelu on luotettavaa, vakutukset kattavat (ja pakolliset) sekä näkeehän saaresta huomattavasti enemmän vaikka viikossa jos on auto alla :) Vasemmanpuoleinen liikenne vaatii alkuun varmasti vähän keskittymistä, mutta sujunee ainakin kokeneilta kuskeilta kaiketi ongelmitta. Autoilukulttuurista voin sanoa sen verran, että liikenne on välillä aika tukkoista kaupungeissa ja parkkipaikan löytäminen voi tuottaa tuskaa, mutta reitit kaupunkien välillä taittuvat joutuisasti hyvillä päällystetyillä teillä (kylissä vähän heikommat tiet, mutta kyllä niilläkin ajaa). Paikalliset osaavat "varoa" turistikuskeja, sillä turistirekkarit ovat punaiset. Vaikka paikallisilla on tapana ajaa pidemmänkin baari-illan jälkeen ja vaikka promillerajat ovat korkeammat kuin suomessa, niin varoitan silti olemaan ajamatta humalassa, sillä poliisien pysäytyksestä selviää paikallinen välillä pelkällä sukunimellä ja yhteisillä tutuilla (olen olen ollut kaksi kertaa ratsiassa ja nähnyt tämän livenä) mutta turistit saavat varmasti vähintään sakot, eivätkä summat ole ihan pieniä.

        Agia Napan shoppailumahdollisuudet ovat kyllä aika heikot - hyviä, edullisia löytöjä saattaa tehdä joskus increble universesta (mcdonaldsin vieressä oleva ostoskeskus, jossa myydään myös paaaaaljon roskaa - jotain kelvollista olen kuitenkin löytänyt aina vuosittain). Luostarinaukiolta katua ylöspäin kävellessä ja oikealle käännyttäessä tulee vastaan muutamia pikkuliikkeitä joista olen joskus napannut jonkun uuden biletopin tms. Samaa mäkeä alaspäin käveltäessä tulee vastaan gift shoppeja joissa on paljon edullista ostettavaa - viime vuonna jopa ostin tällaisesta korkokengät 15€:lla, joita monet ovat kovasti ihailleet, eli välillä löytyy muutama helmi niistäkin). Shoppaamaan kannattaa kumminkin mennä mieluummin Larnacaan tai Nicosiaan, joissa valikoimat ovat huikeasti paremmat ja hinnat halvemmat :)

        Kiva lukea sujuvaa ja informatiivista tekstiäsi Kyprokselta..Olen menossa lapsiperheenä ihan toisenlaiselle lomalle kuin te, mutta autoilu, ranta ja shoppailu vinkit osui ihan nappiin.
        Jos Minea vielä jaksat, niin olisi kiva lukea missä paikoissa käyt paikallisten ystäviesi kanssa/viemänä. Mitä he ovat sinulle saarestaan näyttäneet? kivoja paikka vinkkejä vielä kaipaisin. Voi olla ravintoloita, nähtävyyksiä, kauppoja, puistoja, paikallisten elämän menoa... ihan mitä vaan mieleesi tulee.


      • Minea*
        ertyi kirjoitti:

        Kiva lukea sujuvaa ja informatiivista tekstiäsi Kyprokselta..Olen menossa lapsiperheenä ihan toisenlaiselle lomalle kuin te, mutta autoilu, ranta ja shoppailu vinkit osui ihan nappiin.
        Jos Minea vielä jaksat, niin olisi kiva lukea missä paikoissa käyt paikallisten ystäviesi kanssa/viemänä. Mitä he ovat sinulle saarestaan näyttäneet? kivoja paikka vinkkejä vielä kaipaisin. Voi olla ravintoloita, nähtävyyksiä, kauppoja, puistoja, paikallisten elämän menoa... ihan mitä vaan mieleesi tulee.

        Kiitos kovasti - olen iloinen, jos kirjoituksistani on ollut apua :) Ohessa muutamia mieleeni tulleita juttuja – ilmeisesti majoitutte Agia Napaan, joten keskityn tällä kertaa sen lähiympäristöön:

        Kylät:

        Jos haluatte nähä aitoa kyproslaista elämää, maistaa oikeita kyproslaisia ruokia tai juoda vaikka maukkaimmat Frapét (= jääkahvia) kafeneonissa, niin nämä löytyvät kylistä. Ostettavaa ei yleensä ole kuin muutaman kaupan verran, mutta hinnat ovat edulliset eikä ole ollenkaan tavatonta, että saatte kutsun vaikka jonkun kotiin illalliselle, jos tutustutte paikallisiin (jos näin käy, on kohteliasta viedä tuliaisiksi jotain pientä kuten viiniä, pähkinöitä tai vaikka baklavaa). Kylissä ihmiset ovat kiinnostuneita teistä, mutta ilman turistiliehittelyä ja jos samalle viikonlopulle sattuu vaikka hääjuhla, saatte siihen varmasti kutsun. Häät ovat aikamoinen show pitkine kättelyjonoineen ja traditioineen, mutta myös suurieleinen ja monta tuntia kestävä spektaakkeli joissa tanssitaan, lauletaan ja erityisesti syödään antaumuksella. Kyproslaiset rakastavat lapsia ja ihailevat heitä avoimesti - myös vanhuksia kohtaan tunnetaan syvää kunnioitusta ja tämä kulminoituu erityisesti kylissä, koska perheet asuvat niissä lähekkäin. Agia Napan läheltä löytyvät mm. Xylophagou ja Liopetri sekä Larnacan kupeesta Dromolaxia.

        Troodos-vuoristo:

        Troodos on kaunis ja näkemisen arvoinen; kauniita kirkkoja ja luostari sekä ikilunta ja metsää  Kylät ovat viehättäviä ja sieltä löytyvät taidokkaimmat käsityöt sekä mielenkiintoisia muistomerkkejä ja museoita. En kuitenkaan osaa arvioida, miten lapset viihtyvät, jos reissu kestää koko päivän – vuoristossa voisi olla vaikka kiva syödä maittava lounas jossain tavernassa esim. matkalla Nicosiaan, niin tulisi ihailtua maisemat samalla.

        Cape Greco:

        Oiva pysähdyspaikka vaikka matkalla Agia Napasta Protarakseen tai jos menette Paralimniin, niin Kokkinos supermarketista voi napata edulliset eväät ja pitää sitten tulomatkalla picnikin ihanissa maisemissa. Näkymät ovat upeat – luolat ovat kauniita ja kiivettyään huipulle voi ihailla Kyprosta aitiopaikalta. Joskus lapsena serkkuni muuten väittivät, että luolassa asuu tarun mukaan vesihirviö, joten olen sitä pienestä tytöstä lähtien koittanut aina tiirailla, mutta ei sitä ainakaan vielä viime kesänäkään näkynyt ;)

        Lapsille:

        Kamelipuisto voisi olla lapsille mieluinen – lisäksi Agia Napassa on pieni huvipuisto ja Protaraksessa olen kuullut olevan jopa pienen akvaarion, jossa on erilaisia kaloja, krokotiileja, kilpikonnia ja jopa pingviinejäkin, mutta en ole siellä koskaan käynyt. Waterworldista olen tänne laittanut juttua ennenkin ja se on kyllä hintansa väärti - mielestäni kannattaa mennä koko päiväksi (eikä vähiten siksi, että ranneke on aika hinnakas).


      • Minea*
        ertyi kirjoitti:

        Kiva lukea sujuvaa ja informatiivista tekstiäsi Kyprokselta..Olen menossa lapsiperheenä ihan toisenlaiselle lomalle kuin te, mutta autoilu, ranta ja shoppailu vinkit osui ihan nappiin.
        Jos Minea vielä jaksat, niin olisi kiva lukea missä paikoissa käyt paikallisten ystäviesi kanssa/viemänä. Mitä he ovat sinulle saarestaan näyttäneet? kivoja paikka vinkkejä vielä kaipaisin. Voi olla ravintoloita, nähtävyyksiä, kauppoja, puistoja, paikallisten elämän menoa... ihan mitä vaan mieleesi tulee.

        Ruokailu:

        Agia Napan satamassa on laadukkaita ravintoloita, joiden menu koostuu nimenomaan lähituotteista ja kala sekä äyriäiset ovat takuutuoreita ja maukkaita. Näillä ravintoloilla on hieman enemmän hintaa, mutta pieni iltakävely rannalla meri-ilmassa on ainakin minusta ollut ihana ”aperitiivi” ennen ruokailua pitkän kaavan mukaan, rauhassa. Jos ruokailuun on reilusti aikaa, kannattaa tilata Meze, joka on valtava valikoima erilaisia pieniä liha-, kala-, lintu-, kasvisruokalajeja, salaatteja, juustoja jne - parhaimman olen syönyt Dromolaxiassa ja esim. Agia Napassakin on kelvollinen, perheen omistama ravintola lähellä Tjareborgin Pavlinia-hotellia (liikenneympyrässä ja samalla kadulla & samalla puolella kuin esim. Jasmin Bar). Omia lempiruokalajejani ovat kleftedes&yogourthia (kreikkalaiset lihapullat ja luonnonjogurtti), souvlakia mix (jossa on suuren pitaleivän sisällä salaattia, tomaattia, kurkkua, sipulia, possuvarrasta ja sheftalia lihapullia – ja tästä on myös olemassa kanaversio), dolmades (viininlehtikääryleet), thalassina (mereneläviä pieninä paloina viinietikassa, jossa valkosipulia), spanakopita (pinaattipiirasta), kalamares (mustekalarenkaita), horiatiki salata (kreikkalainen salaatti) ja lapsena tykkäsin kovasti pastitsiosta, joka on eräänlainen makaronilaatikko – kotikylässäni muuten syödään makaronia usein niin, että tipautetaan joukkoon pieni voinokare, vähän mustapippuria ja puristetaan joukkoon reilusti sitruunamehua – kuulostaa ehkä vähän hassulta, mutta on ainakin minusta ihanaa :D! Jälkkäriksi maistuu mielestäni parhaalta vesimeloni (= kreikaksi karpusi, mutta kyproksen kreikaksi batiha).

        Itse en meinaa saada tarpeekseni välimeren keittiöstä, mutta jos haluatte vähän vaihtelua, niin esim. japanilainen Hokkaido on kiva, sillä se on tavallaan show&dinner, kun kokit tekevät näyttäviä temppuja – ruoka on myös todella hyvää ja paikka on hurjan suosittu, joten kannattaa tehdä varaus etukäteen. Agia Napasta löytyy myös mm. italialainen, pari kiinalaista ja toki myös kaikille tutut Pizza Hut, McDonalds, Burger King ja KFC. Monissa turisteille suunnatuissa ravintoloissa on ihan tolkuttoman pitkä lista kaikkea maan ja taivaan väliltä – varsinkin brittiruokaa on pilvin pimein. Itse en kuitenkaan näitä liiemmin harrastaisi, sillä olen saanut niiden henkilökunnasta vähän ”hällä väliä” kuvan - ruoan laadusta sekä rasvan ja suolan määrästä nyt puhumattakaan, mutta toki kukin tavallaan :D


      • Ninni_2
        Minea* kirjoitti:

        Ruokailu:

        Agia Napan satamassa on laadukkaita ravintoloita, joiden menu koostuu nimenomaan lähituotteista ja kala sekä äyriäiset ovat takuutuoreita ja maukkaita. Näillä ravintoloilla on hieman enemmän hintaa, mutta pieni iltakävely rannalla meri-ilmassa on ainakin minusta ollut ihana ”aperitiivi” ennen ruokailua pitkän kaavan mukaan, rauhassa. Jos ruokailuun on reilusti aikaa, kannattaa tilata Meze, joka on valtava valikoima erilaisia pieniä liha-, kala-, lintu-, kasvisruokalajeja, salaatteja, juustoja jne - parhaimman olen syönyt Dromolaxiassa ja esim. Agia Napassakin on kelvollinen, perheen omistama ravintola lähellä Tjareborgin Pavlinia-hotellia (liikenneympyrässä ja samalla kadulla & samalla puolella kuin esim. Jasmin Bar). Omia lempiruokalajejani ovat kleftedes&yogourthia (kreikkalaiset lihapullat ja luonnonjogurtti), souvlakia mix (jossa on suuren pitaleivän sisällä salaattia, tomaattia, kurkkua, sipulia, possuvarrasta ja sheftalia lihapullia – ja tästä on myös olemassa kanaversio), dolmades (viininlehtikääryleet), thalassina (mereneläviä pieninä paloina viinietikassa, jossa valkosipulia), spanakopita (pinaattipiirasta), kalamares (mustekalarenkaita), horiatiki salata (kreikkalainen salaatti) ja lapsena tykkäsin kovasti pastitsiosta, joka on eräänlainen makaronilaatikko – kotikylässäni muuten syödään makaronia usein niin, että tipautetaan joukkoon pieni voinokare, vähän mustapippuria ja puristetaan joukkoon reilusti sitruunamehua – kuulostaa ehkä vähän hassulta, mutta on ainakin minusta ihanaa :D! Jälkkäriksi maistuu mielestäni parhaalta vesimeloni (= kreikaksi karpusi, mutta kyproksen kreikaksi batiha).

        Itse en meinaa saada tarpeekseni välimeren keittiöstä, mutta jos haluatte vähän vaihtelua, niin esim. japanilainen Hokkaido on kiva, sillä se on tavallaan show&dinner, kun kokit tekevät näyttäviä temppuja – ruoka on myös todella hyvää ja paikka on hurjan suosittu, joten kannattaa tehdä varaus etukäteen. Agia Napasta löytyy myös mm. italialainen, pari kiinalaista ja toki myös kaikille tutut Pizza Hut, McDonalds, Burger King ja KFC. Monissa turisteille suunnatuissa ravintoloissa on ihan tolkuttoman pitkä lista kaikkea maan ja taivaan väliltä – varsinkin brittiruokaa on pilvin pimein. Itse en kuitenkaan näitä liiemmin harrastaisi, sillä olen saanut niiden henkilökunnasta vähän ”hällä väliä” kuvan - ruoan laadusta sekä rasvan ja suolan määrästä nyt puhumattakaan, mutta toki kukin tavallaan :D

        Loistavaa infoa, kiitos!

        Tehtiin valintamme mekin ja tosiaan Pavlinia odottaa elokuun puolivälissä :)


      • ertyi
        Minea* kirjoitti:

        Ruokailu:

        Agia Napan satamassa on laadukkaita ravintoloita, joiden menu koostuu nimenomaan lähituotteista ja kala sekä äyriäiset ovat takuutuoreita ja maukkaita. Näillä ravintoloilla on hieman enemmän hintaa, mutta pieni iltakävely rannalla meri-ilmassa on ainakin minusta ollut ihana ”aperitiivi” ennen ruokailua pitkän kaavan mukaan, rauhassa. Jos ruokailuun on reilusti aikaa, kannattaa tilata Meze, joka on valtava valikoima erilaisia pieniä liha-, kala-, lintu-, kasvisruokalajeja, salaatteja, juustoja jne - parhaimman olen syönyt Dromolaxiassa ja esim. Agia Napassakin on kelvollinen, perheen omistama ravintola lähellä Tjareborgin Pavlinia-hotellia (liikenneympyrässä ja samalla kadulla & samalla puolella kuin esim. Jasmin Bar). Omia lempiruokalajejani ovat kleftedes&yogourthia (kreikkalaiset lihapullat ja luonnonjogurtti), souvlakia mix (jossa on suuren pitaleivän sisällä salaattia, tomaattia, kurkkua, sipulia, possuvarrasta ja sheftalia lihapullia – ja tästä on myös olemassa kanaversio), dolmades (viininlehtikääryleet), thalassina (mereneläviä pieninä paloina viinietikassa, jossa valkosipulia), spanakopita (pinaattipiirasta), kalamares (mustekalarenkaita), horiatiki salata (kreikkalainen salaatti) ja lapsena tykkäsin kovasti pastitsiosta, joka on eräänlainen makaronilaatikko – kotikylässäni muuten syödään makaronia usein niin, että tipautetaan joukkoon pieni voinokare, vähän mustapippuria ja puristetaan joukkoon reilusti sitruunamehua – kuulostaa ehkä vähän hassulta, mutta on ainakin minusta ihanaa :D! Jälkkäriksi maistuu mielestäni parhaalta vesimeloni (= kreikaksi karpusi, mutta kyproksen kreikaksi batiha).

        Itse en meinaa saada tarpeekseni välimeren keittiöstä, mutta jos haluatte vähän vaihtelua, niin esim. japanilainen Hokkaido on kiva, sillä se on tavallaan show&dinner, kun kokit tekevät näyttäviä temppuja – ruoka on myös todella hyvää ja paikka on hurjan suosittu, joten kannattaa tehdä varaus etukäteen. Agia Napasta löytyy myös mm. italialainen, pari kiinalaista ja toki myös kaikille tutut Pizza Hut, McDonalds, Burger King ja KFC. Monissa turisteille suunnatuissa ravintoloissa on ihan tolkuttoman pitkä lista kaikkea maan ja taivaan väliltä – varsinkin brittiruokaa on pilvin pimein. Itse en kuitenkaan näitä liiemmin harrastaisi, sillä olen saanut niiden henkilökunnasta vähän ”hällä väliä” kuvan - ruoan laadusta sekä rasvan ja suolan määrästä nyt puhumattakaan, mutta toki kukin tavallaan :D

        Lämmin kiitos jälleen! Tekstiäsi on todella ilo lukea. Olet mielestäni ensimmäinen ja "ainoa" joka todella tietää asioista Kyproksella ja kirjoittaa niistä meille muille nautittavasti.
        Olen lähdössä perheeni kanssa reissuun ja valitsimme Calliston "tukikohdaksi". Auto on varattuna 10 päiväksi ja ajattelimme kiertää saarta näinä päivinä. Luin lapsille ääneen "luola hirviöstä" ja se on nyt must kohde... Vuoristoon myös suuntaamme. Lapset ovat reissanneet kanssamme ympäri ämpäri 3kk lähtien.
        olemme varanneet allinc vaihtoehdon, mutta emme ole koskaan jämähtäneet hotellille syömään "kaikkea mitä annetaan" joten ruoka vinkkisi olivat kovin mukavia. Sitruuna makaronia toivon että voimme kokeilla, se kuulostaa maistuvalta:) Japanilainen kuulostaa myös mukavalta.


      • ..ii..
        Minea* kirjoitti:

        Ruokailu:

        Agia Napan satamassa on laadukkaita ravintoloita, joiden menu koostuu nimenomaan lähituotteista ja kala sekä äyriäiset ovat takuutuoreita ja maukkaita. Näillä ravintoloilla on hieman enemmän hintaa, mutta pieni iltakävely rannalla meri-ilmassa on ainakin minusta ollut ihana ”aperitiivi” ennen ruokailua pitkän kaavan mukaan, rauhassa. Jos ruokailuun on reilusti aikaa, kannattaa tilata Meze, joka on valtava valikoima erilaisia pieniä liha-, kala-, lintu-, kasvisruokalajeja, salaatteja, juustoja jne - parhaimman olen syönyt Dromolaxiassa ja esim. Agia Napassakin on kelvollinen, perheen omistama ravintola lähellä Tjareborgin Pavlinia-hotellia (liikenneympyrässä ja samalla kadulla & samalla puolella kuin esim. Jasmin Bar). Omia lempiruokalajejani ovat kleftedes&yogourthia (kreikkalaiset lihapullat ja luonnonjogurtti), souvlakia mix (jossa on suuren pitaleivän sisällä salaattia, tomaattia, kurkkua, sipulia, possuvarrasta ja sheftalia lihapullia – ja tästä on myös olemassa kanaversio), dolmades (viininlehtikääryleet), thalassina (mereneläviä pieninä paloina viinietikassa, jossa valkosipulia), spanakopita (pinaattipiirasta), kalamares (mustekalarenkaita), horiatiki salata (kreikkalainen salaatti) ja lapsena tykkäsin kovasti pastitsiosta, joka on eräänlainen makaronilaatikko – kotikylässäni muuten syödään makaronia usein niin, että tipautetaan joukkoon pieni voinokare, vähän mustapippuria ja puristetaan joukkoon reilusti sitruunamehua – kuulostaa ehkä vähän hassulta, mutta on ainakin minusta ihanaa :D! Jälkkäriksi maistuu mielestäni parhaalta vesimeloni (= kreikaksi karpusi, mutta kyproksen kreikaksi batiha).

        Itse en meinaa saada tarpeekseni välimeren keittiöstä, mutta jos haluatte vähän vaihtelua, niin esim. japanilainen Hokkaido on kiva, sillä se on tavallaan show&dinner, kun kokit tekevät näyttäviä temppuja – ruoka on myös todella hyvää ja paikka on hurjan suosittu, joten kannattaa tehdä varaus etukäteen. Agia Napasta löytyy myös mm. italialainen, pari kiinalaista ja toki myös kaikille tutut Pizza Hut, McDonalds, Burger King ja KFC. Monissa turisteille suunnatuissa ravintoloissa on ihan tolkuttoman pitkä lista kaikkea maan ja taivaan väliltä – varsinkin brittiruokaa on pilvin pimein. Itse en kuitenkaan näitä liiemmin harrastaisi, sillä olen saanut niiden henkilökunnasta vähän ”hällä väliä” kuvan - ruoan laadusta sekä rasvan ja suolan määrästä nyt puhumattakaan, mutta toki kukin tavallaan :D

        Kiitti hani :) Mun pitää alkaa lukea näitä sun tarinoita lisääkin ni mäki tiedän minne me mennään! matkakuume, matkakuume!


      • Minea*
        ertyi kirjoitti:

        Lämmin kiitos jälleen! Tekstiäsi on todella ilo lukea. Olet mielestäni ensimmäinen ja "ainoa" joka todella tietää asioista Kyproksella ja kirjoittaa niistä meille muille nautittavasti.
        Olen lähdössä perheeni kanssa reissuun ja valitsimme Calliston "tukikohdaksi". Auto on varattuna 10 päiväksi ja ajattelimme kiertää saarta näinä päivinä. Luin lapsille ääneen "luola hirviöstä" ja se on nyt must kohde... Vuoristoon myös suuntaamme. Lapset ovat reissanneet kanssamme ympäri ämpäri 3kk lähtien.
        olemme varanneet allinc vaihtoehdon, mutta emme ole koskaan jämähtäneet hotellille syömään "kaikkea mitä annetaan" joten ruoka vinkkisi olivat kovin mukavia. Sitruuna makaronia toivon että voimme kokeilla, se kuulostaa maistuvalta:) Japanilainen kuulostaa myös mukavalta.

        Nöyrin kiitos kaikille palautteestanne :)!

        All inclusive on mielestäni aivan järjeenkäypä vaihtoehto, kun on tenavia matkassa - varsinkin jos on asennoitunut noin, että maistelee muutakin jos siltä sattuu tuntumaan.

        Aurinkoista matkaa Teille kaikille toivotellen,

        Minea*


      • Suvi1984
        Ninni_2 kirjoitti:

        Loistavaa infoa, kiitos!

        Tehtiin valintamme mekin ja tosiaan Pavlinia odottaa elokuun puolivälissä :)

        Mikä päivä ootte lähössä reissuun? Mekin ollaa lähössä elokuun puolessa välissä (tai no 10.8) Agia napaan ja just pavlinia hotelliin. Ollaan 22&25 -vuotias pariskunta:)


      • Ninni_2
        Suvi1984 kirjoitti:

        Mikä päivä ootte lähössä reissuun? Mekin ollaa lähössä elokuun puolessa välissä (tai no 10.8) Agia napaan ja just pavlinia hotelliin. Ollaan 22&25 -vuotias pariskunta:)

        Ollaan lähdössä 17.8., ikää 24&26 :)


      • Suvi1984
        Ninni_2 kirjoitti:

        Ollaan lähdössä 17.8., ikää 24&26 :)

        Me lähetää viikoa aikasemmin eli 10.8. Harmi, ois ollu mukava saada matkaseuraa :)


      • mievaan12
        ..ii.. kirjoitti:

        Kiitti hani :) Mun pitää alkaa lukea näitä sun tarinoita lisääkin ni mäki tiedän minne me mennään! matkakuume, matkakuume!

        Kivoja juttuja. Itse olen ollut Pavlinia hotellissa joka kyllä mielestäni oli todella vaatimaton. Uima-allas oli äärettömän pieni, samoin "auringonottopaikat"... Huoneet olivat karseat ja kolkot. Vaikka tyttöporukalla lähdettiin bilettään, ei ainakaan minuun kolahtanut kuulla Kyproksella ainoastaan Ruotsalaisten, Norjalaisten ja Tanskalaisten puhetta... Paikallisia ei Agia Napassa juuri näkynyt ja paikka oli minusta kuten turisteja varten rakennettu. Agia Napa ei ainakaan minun mielestäni sovellu lapsiperheille, vaan juurikin rankkaa bile-elämää viettäville ihmisille :)

        Protarakseen tiemme käy, joten jos vielä virtuaalimatkaopas laittaisi vinkkejä juuri lapsiperheitä ajatellen :) Lapset todella pieniä, toinen alle vuoden ja toinen reipas 2 vuotta. Mistä noita buggyja (?) voi vuokrata ja paljonko maksaa, sekä mihin kannattaa mennä ostoksille, jos haluaa löytää muutakin kuin joka kojusta samanlaisia t-paitoja, feikki-crocseja ym. turistikamaa...esim. bilepuseroita, hienoja farkkuja tai korkkarisaappaita?

        Ja vielä jos viitsit kertoa hintatasosta, esim. ravintolaruoat, kaljat, breezerit... :)


      • "Anneli"
        mievaan12 kirjoitti:

        Kivoja juttuja. Itse olen ollut Pavlinia hotellissa joka kyllä mielestäni oli todella vaatimaton. Uima-allas oli äärettömän pieni, samoin "auringonottopaikat"... Huoneet olivat karseat ja kolkot. Vaikka tyttöporukalla lähdettiin bilettään, ei ainakaan minuun kolahtanut kuulla Kyproksella ainoastaan Ruotsalaisten, Norjalaisten ja Tanskalaisten puhetta... Paikallisia ei Agia Napassa juuri näkynyt ja paikka oli minusta kuten turisteja varten rakennettu. Agia Napa ei ainakaan minun mielestäni sovellu lapsiperheille, vaan juurikin rankkaa bile-elämää viettäville ihmisille :)

        Protarakseen tiemme käy, joten jos vielä virtuaalimatkaopas laittaisi vinkkejä juuri lapsiperheitä ajatellen :) Lapset todella pieniä, toinen alle vuoden ja toinen reipas 2 vuotta. Mistä noita buggyja (?) voi vuokrata ja paljonko maksaa, sekä mihin kannattaa mennä ostoksille, jos haluaa löytää muutakin kuin joka kojusta samanlaisia t-paitoja, feikki-crocseja ym. turistikamaa...esim. bilepuseroita, hienoja farkkuja tai korkkarisaappaita?

        Ja vielä jos viitsit kertoa hintatasosta, esim. ravintolaruoat, kaljat, breezerit... :)

        Hei, joko olette olleet Protaraksessa vai onko matka vielä edessä??? minä olin kahden lapseni kanssa 22.6. alk. vkon matkalla. lapset 9v ja 12 v. Voisin kertoa jotain...??!!


      • ninna___
        "Anneli" kirjoitti:

        Hei, joko olette olleet Protaraksessa vai onko matka vielä edessä??? minä olin kahden lapseni kanssa 22.6. alk. vkon matkalla. lapset 9v ja 12 v. Voisin kertoa jotain...??!!

        Hei, kertokaas millaiset ilmat tällä hetkellä on protaraksella? olemme lähdössä sinne ensiviikolla viikoksi ja olisi kiva tietää =)


      • minna5
        "Anneli" kirjoitti:

        Hei, joko olette olleet Protaraksessa vai onko matka vielä edessä??? minä olin kahden lapseni kanssa 22.6. alk. vkon matkalla. lapset 9v ja 12 v. Voisin kertoa jotain...??!!

        Minö mielelläni kuulisin matkakokemusta Protaraksesta :)
        Lasten kanssa 4, 5 ja 9 v on lähdössä mukaan :)


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      697
      6059
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      519
      3709
    3. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      186
      3550
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      172
      2754
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      10
      2489
    6. 283
      2182
    7. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      24
      1573
    8. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      108
      1480
    9. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      100
      1419
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      89
      1210
    Aihe