Muistakaa Mdina

Pämmy

Viikon Maltalla vietettyäni voin todeta, että matkan kohokohta oli Mdina. Upea vanha kaupunki. Hotellini oli Sliemassa, joka on todella tylsä. Valletta on kiehtova, mutta päivässä nähty. Kannattaa vuokrata auto tai ottaa päivän-kahden kiertoajelu Captain Morganilta. Siinä näkee koko saaren ja saa paljon kattavamman kuvan paikasta kuin pysymällä vain Sliemassa tai St.Julianissa.

6

725

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Maksoi

      paljonko maksoi auton vuokraus?

      • Mdinaan ihastunut

        Vasemmanpuoleinen ihan kreisi liikenne, en suosittele autoa, mutta bussilla pääsee hyvin joka paikkaan: tiuha ja kattava bussiverkosto!


      • nähtävyys
        Mdinaan ihastunut kirjoitti:

        Vasemmanpuoleinen ihan kreisi liikenne, en suosittele autoa, mutta bussilla pääsee hyvin joka paikkaan: tiuha ja kattava bussiverkosto!

        Busseilla saareen tutustuminen kokemisen arvoinen juttu sekin. Maltan vanhat bussit ovat ihania, mutta EU:n vuoksi tämä huvi loppuu ensi vuonna, Suosittelen!


    • Lomaillut Maltalla

      On hyvinkin reissun arvoinen. Siellä on mm. kirkko, jossa on tapahtunut ihmeitä kautta aikain; ihmiset parantuvat, ja jopa paavikin on siellä vieraillut, koska paikassa on oikeaa 'jumalallisuutta'. Lisäksi saaren pohjoisosassa on harvinainen kalliomuodostelma, jossa luonnonvoimat ovat rakentaneet sisämaahan 'sisäisen meren', josta pääsee luolamia pitkin sukeltamaan ulos merelle.

      Mdina oli uskomattoman upea ajatellen nykypäivää; maailma pysähtyneenä jollekin toiselle aikakaudelle. Itse myöskin nautin Mdinasta.

      Toki käynnin arvoinen - tai miltei pakko - on Blue Lagoon. En voi kuvata, se on itse nähtävä. Toinen samantyyppinen paikka on Marmariksen lähellä Turkissa - Cleopatran saari. Jos sinne joskus tie vie, niin siellä kannattaa ehdottomasti käydä.

      Maltalla on kuitenkin paljon nähtävää, ja itseasiassa vielä enempi koettavaa. Ihmiset ystävällisiä ja kohteliaita.

      Suositan lämpimästi.

    • valtov

      Mdina on upea vanha kaupunki, siitä ei pääse mihinkään, kannattaa käydä. Mutta Maltan liikenne on vasemmanpuoleista ja kadut ja tiet kapeita, auton vuokraus ei ole hyvä idea, bussit ovat liki ilmaisia joten kannattaa käyttää niitä. Koko viikon voi matkata ympäri saarta ilman rajoitusta 13,98€:n hintaan (kesä 2008) !
      Kuvia ja hintoja Maltalta http://www.saunalahti.fi/~vavauh/

      • topikoo

        Vasemmanpuoleiseen liikenteeseen tottui kutakuinkin vartissa vaikken ollut koskaan aiemmin sitä harrastanut. Vaihteen vaihtaminen vasemmalla kädellä oli ongelmista varmaan suurin, joten automaattivaihteinen kiesi voi olla fiksu valinta. Maltalla on todella paljon liikenneympyröitä, mikä helpottaa ajamista vaikka toisin voisi kuvitella. Navigaattori on jokseenkin välttämätön apuväline.

        Viikon aikana en nähnyt ensimmäistäkään kolarin selvittelyä vaikka Maltan autotiheys lieneekin asukastiheyden lailla Euroopan korkeimpia. Tiet pääverkoston ulkopuolella ovat kuitenkin paikoin todella huonokuntoisia ja rengasrikot ovat yleisiä; ei onneksi sattunut omalle kohdalle. Joitakin wannabe-seb-loebeja näkyi revittelemässä tuunattuja Subarujaan, mutta muuten liikenne oli ihan maltillista, eikä edes kauhean ruuhkaisaa. Väitän että näimme viikon aikana niin Maltaa kuin Gozoa moninverroin paremmin vuokra-autolla kuin bussilla köröttelemällä ja bussilla ainakin Gozossa olisivat parhaat mestat jääneet näkemättä.

        Auto vuokrattiin tietysti etukäteen kentälle EconomyCarRentals.com:in kautta. Seitsemän hengen tila-auton viikkovuokra oli 260 euroa naftat (tavallinen medium size kulkupeli olisi ollut ainakin satasen halvempi). Tankillinen löpöä veloitettiin etukäteen, ja auto kannatti palauttaa mahdollisimman tyhjällä tankilla, sillä tankin pohjalle jääneistä litroista ei saa hyvitystä. Tämä alkaa kai olla aika yleinen käytäntö nykyisin etelän mailla. Pientä saarta saakin sitten sompailla aika ahkerasti, jotta saa koko tankillisen kulumaan viikossa.

        Suosittelen siis lämpimästi auton vuokraamista vasemmanpuoleisesta liikenteestä huolimatta.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      140
      4295
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      125
      1681
    3. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      71
      1497
    4. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      283
      1422
    5. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      18
      1304
    6. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      51
      1207
    7. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1141
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      1126
    9. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      60
      1091
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      66
      1083
    Aihe