käsien puutuminen...

pelottaa ja paljon..

Heippa ! Oon syöny tosi niukasti jonkun 2kk ajan.. en luokittele itseäni anorektikoksi enkä haluaisi sitä mutta tämä alkaa jo pelottamaan, oma kuvani on vääristynyt ja olen laihtunut 2kk sisällä jokusen 4-5kg , olen normaalipainoinen

158cm/49kg

ONGELMANI ON SE, että nytkin kello on 3 yölllä, ja olen herännyt nyt toista kertaa paniikissa kun oikea käsi on puutunut nukkuessa! TÄMÄ pelottaa :( .. onko tuo puutuminen miten vaarallista? Koitin heti välittömästi ravistella kättäni mutta seon vieläkin 'jonkun verran puutuneen olonen'

en oikeen tunne veren kulkevan hyvin, olen koittanut saada veren liikkumaan (vönyttelemällä) sun muuta..

auttavatko jotkut vitamiinit kramppeihin ja näihi puudutuksiin??

Toivoisin etten ole yksin tämän kanssa,koska minua pelottaa että veren kulkeminen alkaa hidastumaan AIVOIHIN.. voiko niin käydä?.... Tämä alkaa mennä jo todellakin yli :( olen jo hakenut apua (psykologilta)

Toivoisin teiltä vastauksia, kuinka vaarallisina näitä puudutus tunteita kannattaa pitää? Ja mitä terveellistä voisin syödä välttääkseni erityisesti näitä? Vai onko jotain hyviä vitamiineja ??

AUTTAAKAAA :( en haluaisi valvoa yötä yksin tämän kanssa, mutta en tosiaankaan uskolla alkaa nukkumaan.. pelkään herääväni taas paniikissa jos heräisin siihen ollenkaan ... !

6

2073

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Dawg

      Mulle kävi juuri noin ja juuri samaan aikaan, 2 kk oli tullut syötyä tosi vähän tai paastottua ja joka päivä pyöräilin yli 20 km... Toinen käsi alkoi puutua ja kipuilla öisin ja aamuisin heräillessä. Lääkärille siitä sitten mentiin ihan painokontrolleihin, jolloin mainitsin tästä seikasta... Lähetti neurologille, monien tutkimusten jälkeen tulos on, että kädessäni on (luultavasti pysyvä) neuropatia eli hermostovaurio; se ei nouse vaakatasoa korkeammalle, joskus en pysty pitämään kynää tai avaimia käsissäni, lapaluu kääntyy ulospäin selästä kuin kamelin kyttyrä kun vähänkin kättäni liikutan... Ja tämä johtui lääkäriväen mukaan huonosta ravitsemuksesta.
      Että ei kannata leikkiä terveydellään. Minun piti lopettaa hirveän monta harrastusta, kun käsi petti; akrobatia, uinti, tanssi... Enää en pysty nostamaan edes astioita kaappiin, pyykkejä narulle tai kirjoittamaan koulussa taululle, paitsi aivan alareunaan. En voi osallistua liikunnassa esim pesäpalloon kun en mailaa pysty nostamaan.
      Kyllä kaduttaa.
      Mutta ota huomioon, tämä on pahinta mitä voi tapahtua. Voi olla, että nuo sinun oireesi ovat ohimeneviä. Mutta syö toki kunnolla; elämä on paljon kivempaa normaali-ihmisenä kuin syömishäiriöisenä!

    • pääluupihvi

      käsi puutuu kun sinne ei pääse veri virtaamaan estotta. Tähän ei vitamiinit eikä muu auta.

      Jos et ole aiemmin tästä kärsinyt, olet ehkä kasvuiässä ja olkavarren rakenne on muuttunut niin että yöllä saatat krunksauttaa sen jotenkin hassuun asentoon ja verisuoni tukkeutuu. Tai sitten olet laihduttanut lihaksia pois (ei kyllä muutamassa kilossa pitäisi tälläistä muutosta syntyä) ja rakenne sitä kautta muuttunut.

      Tai sitten olet alkanut nukkua eri asennossa.

      Mulla puutuu kädet melkein joka yö ja se on ihan normaalia. Siihen ei kuole, siihen herää kyllä. Ja olen ihan normaalipainossani.

      • pääluupihvi

        kyllä se veri sinne pieneen nuppiisi virtaa voi hyvä lapsi :D
        Sua pitäis kuristaa kaulasta että se virtaus lakkais. Tai sitten sun sydämen pitäs pysähtyä.


    • perusteella...

      sanoa että kärsit myös jonkinlaisesta ahdistuneisuushäiriöstä. Itselläni on ollut vielä järjettömämpiä harhaluuloja/kuvitelmia kuin tämä sinun :) Onneksi minulla on lääkitys tähän ja apu on ollut harvinaisen hyvä että suosittelisin sinullekkin, tai ainakin selvittämään psykiatrin kanssa ensin. Mutta olen aika varma että sinulla on kyseinen häiriö...

    • ihminen tarvitsee!

      "auttavatko jotkut vitamiinit kramppeihin ja näihi puudutuksiin??"

      http://www.poliklinikka.fi/?id=3027260&page=2652164 :

      "Lihaskrampeille altistavat mm. raskaus, elektrolyyttihäiriöt (mm. magnesiumin ja natriumin puutostila), nestevajaus, nesteenpoistolääkkeiden käyttö ja alaraajojen turvotus suonikohjujen vuoksi."

      Eli lihaskrampit ja puutumiset saattavat sinulla johtua magnesiumin ja natriumin puutoksesta. Luulen, että kun aloit syömään epäterveellisen vähän ruokaa, nämä alkoivat vaivaamaan.

      Kivennäisainelisät voivat auttaakin, mutta ensin kannattaisi alkaa syömään normaalisti terveellistä ruokaa. Synteettisiä vitamiini- yms.lisiä kannattaa varoa, mutta luonnollisia voi käyttää kunhan syöt normaalisti ruokaakin etkä niukasti. Eli et välttämättä tarvitse mitään purkkitabletteja, jos saat ne kivennäisaineet ruuastasi. Eli ensin muokkaat ruokavalion niin että saat siitä tarvittavat kivennäisaineet ja vitamiinit.

    • Anonyymi

      Jos peräreikä puutuu niin dermatologisesti tutkittu daegolax laksatiivi ipuprofeiini kofeeini tuote auttaa kovan vatsan suoli väänteeseen.

      Ei ehkä kannata tunkea joka suolen käänteeseen mutta reiän puutumis reflexksissä on hyvä apu ja paska lentää.

      Terveisin tohtori daeg!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      37
      1826
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1401
    3. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1396
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      14
      1362
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1355
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1324
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1294
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1260
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1210
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1183
    Aihe