kurkku "kurisee"

heidi

Onko kenelläkään sellaista samanlaista juttua, että syönnin jälkeen, etenkin jos syön jotai rasvaisempaa niin kurkku alkaa "kurisemaan" kummallisesti. Se tuntuu siltä kuin siellä liikkuisi ilmaa ruokatorvea ylöspäin, mutta mitään ei tule ylös. Joskus se aiheuttaa ihan hirveää meteliä ja muut ihmettelee et mitä sun maha murisee kun just syötiin..Ja kun se ääni ei tule tosiaan mahasta vaan se tulee ruokatorvesta. Se on sellaista tavallaan tahdonalaista, että oon oppinut hallitsemaan sitä aika hyvin hengityksen kautta. Mut jos oon syönyt tosi paljon niin on aika tuskainen olo sen takia..
Oon käynyt vuosia sitten parilla lääkärillä ja varjoainekuvauksissa mutta mitään ei löytynyt ja lääkärit ei osanneet mitään sanoa..
Ei se mua enää häiritse niin paljon kuin mitä se joskus ennen häiritsi, koska osaan hallita sitä aika hyvin, mutta mietin vaan onko jollain muulla samanlaista?
Tää oireilu alkoi yläasteikäisenä. Nyt oon jo päälle parikymppinen.

20

15700

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • heidi

      ei kellään sit taida olla mitään sellaista? No mahtaakohan täällä käydä lääkäreitä/lääketieteen opiskelijoita jotka osais sanoa jotain asiaan? Lääkärit joiden luona kävin eivät kyllä osanneet sanoa yhtään mitään..

    • sini

      Olen ihmetellyt samaa juttua, olen myös parikymppinen, ja tuo "kurina" on seurannut mua jostain 15 vuotiaasta. Mä en osaa sanoa liittykö ongelma mulla aina edes syömiseen, mutta ainakin kerran viikossa se tulee, ja väistämättä. Ääni on todellakin välillä tosi kova, ja se tunnekaan ei ole kovin miellyttävä. Ja se voi kestää useita tunteja, yleensä illalla. Jos saat joltain asiantuntijalta selvää mikä meillä on, niin kuulen diagnoosin mielelläni!

    • Flugi

      Sama ongelma! Ittelläni ongelma ollut pari kolme vuotta, mutta hallintaa en kyllä ole oppinut:S Onko jotain hyviä vinkkejä? Vaiva on todella kiusallinen ja alentaa itsetuntoani, valitettavasti..

      • jeku9086

        Sama ongelma! Googlettamalla tää oli ainoo keskustelupalsta joka asiasta löyty. Ongelma on ollut jo vuosia, ja onhan se häiritsevää esim. luennoilla tai muissa hiljaisissa tilaisuuksissa. En osaa tuota kurinaa hallita kuin hengitystä pidättämällä tai yskimällä, joten onhan se tukalaa.
        Olis kyllä kiva tietää mistä johtuu ja miten välttää.


      • kivakulöytykohtaloto
        jeku9086 kirjoitti:

        Sama ongelma! Googlettamalla tää oli ainoo keskustelupalsta joka asiasta löyty. Ongelma on ollut jo vuosia, ja onhan se häiritsevää esim. luennoilla tai muissa hiljaisissa tilaisuuksissa. En osaa tuota kurinaa hallita kuin hengitystä pidättämällä tai yskimällä, joten onhan se tukalaa.
        Olis kyllä kiva tietää mistä johtuu ja miten välttää.

        Sama vaiva ollut vuosia, olen 30v nainen. Minulla on kyllä refluksitauti ja lievä palleatyrä, välillä tuhansiä röyhtäyksiä päivässä ja veikkaan että tuohun vatsalaukun läpän auki olemiseen liittyisi jotenkin tuo "sammakon kurnutus"


      • SuoRef
        jeku9086 kirjoitti:

        Sama ongelma! Googlettamalla tää oli ainoo keskustelupalsta joka asiasta löyty. Ongelma on ollut jo vuosia, ja onhan se häiritsevää esim. luennoilla tai muissa hiljaisissa tilaisuuksissa. En osaa tuota kurinaa hallita kuin hengitystä pidättämällä tai yskimällä, joten onhan se tukalaa.
        Olis kyllä kiva tietää mistä johtuu ja miten välttää.

        http://www.refluksi.fi sivustolla on keskustelupalsta, josta löytyy muutamia samoista oireista kärsiviä .... korinaa sanalla voi kanssa löytyä sieltä keskusteluita.


    • landiski

      kouristelee, tai ylävatsa. Itselläni ruokailun jälkeen nykii sillen inhottavasti ylävatsalla tai keskellä rintaa (ruokatorvi). Sitten kuuluu välillä kaiken näköistä ääntä, lorinaa, pulputusta. Olen tuntenut myös joskus värinää ja nykäisyjä ylävatsalla / rintakehällä, ne on sitten todettu kammiolisälyönneiksi, että tämmöistä se masu mulla aiheuttaa. Kannattaa käydä uudelleen tutkimuksissa, vatsantähysty, ja ylävatsan UÄ. Ellet ole varma ettei johdu mitenkään pumpusta, niin sitä ei kannata tutkituttaa, vaan joskus tuo masu aiheuttaa myös painetta pumpulle ja saattaa häiritä sitä tai toisinpäin.

    • Kaarlo87

      Joillakinko tuo on kausittaista? Itselläni tuo on jo kestänyt koko tähän astisen elämän. Nyt alkoi vaivaamaan kun en näköjään kykene röyhtäisemäänkään tahdonalaisesti, että löytyisikö jostain joitain kikkoja, millä ton röyhtäisyn kykenisi onnistuneesti suorittamaan ihan ulos asti tämän pirsuuksen kurlaamisen sijaan. Välillä olo on todella tukala ja syönnin päälle vielä pahempi. Joskus saan yskimällä röyhtäisyn aikaan mutta välillä tulee ruuat mukana pihalle niin että kai tähän olisi hyvä löytää joku vähän toimivampi kikka.

    • olen miettinyt

      Sama! En tiedä mistä se johtuu, olen nyt 16v ja tämä alkoi kun olin 11. Ei se varsinaisesti häiritse tai tunnu ikävältä, mutta on kiusallista olla hiljaisissa tilanteissa tämän vuoksi D:

    • Harmittaaa

      mulla ihan sama juttu! oon nyt ite vasta 16 mutta on tää ongelma ollu jo jokunen vuosi. ei todellakaan kiva tunne, vielä kun ei saa sitä loppumaan!

    • Kurnuttaja123

      Täällä myös yksi tästä kärsivä. Tämä alkoi jo ala-asteella ja nyt olen 29. Todella inhottavaa. Välttelen tilanteita, joissa joutuu olemaan hiljaisessa tilassa muiden ihmisten kanssa. Usein juuri rasvainen ruoka tai sokeri laukaisee. Mulal tää on ihan päivittäistä ollut aina. Raskausaikana oli ihan koko aikaista! Mulle on joku lääkäri sanonut, että johtuu närästyksestä. Mutta kun ei tähän närästyslääkkeet ole juurikaan auttaneet.

      Olen myös yrittänyt saada röyhtäistyä ilman pihalle, mutta ei se ulos asti tule. Osaan myös hieman hallita tätä, mutta en kunnolla. Välillä ne vaan tulee eikä mahda mitään. Muistan kun olin kouluuni liittyvässä työharjoittelussa ja jouduin jakamaan toimistohuoneen toisen kanssa. Istuimme saman pöydän ääressä. Kyllä hävetti kun kaikessa hiljaisuudessa tehtiin töitä ja mulla kurkku laulaa "sammakon kurnutusta". Sammakon kurnutukseksi mun kaverit tän risti jo ala-asteella.

    • Vanhempimies64v

      Minäkin kärsin samalaisesta vaivasta,ilmanousee vatsata, mutta ei meinaa tulla ulos, jää kurkkuun,
      ei ole mitenkään polttavaa, mutta jos juon illalla alkohulia, ja meen nukkumaan alkaa närästää maatessa, helpottaa kun nousen istumaan,ja otan närästys lääkkeen, käynyt myös tähystyksessä ei löytynyt mitään, mikä avuksi

    • ngiiufuygjhvhgd

      Sama, tosin olin huomaavinani että teen vaihtaminen kahviin vähensi hiukan tuota kurinaa. Kävin tän takia varjoainetutkimuksessakin (röntgen?), jossa kuvattiin nielaisu, mutta siinä ei löytynyt mitään poikkeavaa. Jos vain osaisin röyhtäistä tahdonalaisesti, niin koko ongelmaa ei mielestäni olisi, ja sama varmaan muillakin?

    • Poika134

      Joo mulla samaa useimmiten ku juo limsaa ja usein se kyllä loppuu kun vaihtaa asentoa. Ite oon vasta 13 ja jatkunut jo kolme vuotta ja ei oo oppitunneilla kivaa sen takia. Kurnutuksen mulla saa ite aikaan hengittämällä syvään syönnin jälkeen. Pitäiskö tän takia käydä jossain lääkärillä?

    • Tiituj

      Ihanaa kuulla että muillakin samaa ongelmaa. Minulla kyse ei ehkä kurnimisesta, kutsuisin pikemminkin möyrinnäksi. Nykyään sitä tekee jo kaikki ruoka mitä syön, varsinkin jos syön iltapäivällä. Kiusallinen töissä

    • Anonyymi

      minul kurisee kaiket päivät joka sekunti!!!

    • Anonyymi

      Mulla myös ongelmana pelkästään nieltäessä se että tuolta kurkusta/ruokatorvesta kuuluu joku ihmeellinen ääni tai kurnutus ja ollu jatkuva palan tunne kurkussa/ruokatorvessa.. kiusallista just jos on hiljaista ja nielasee niin monet on ihmetelly mitä ääniä teen vaikka en sille mitään voi.. Lääkärissä oon pari viikkoa sitten käyny ja epäili refluksia mutta lääkkeet ei oo mitään auttanu ja varmaan joudun tarkempiin jatkotutkimuksiin tän takia... inhottava tää vaiva ja haittaa aika paljon olemista

    • Anonyymi

      Kurkun äänet jotka Brainstorning menetelmin luodaan ihmisten kiusaksi, huutamalla, jne.
      Äänimalja jonka varaan näitä myös tehdään ei ole soveliasta.

    • Anonyymi

      Juuri löysin tähän vaivaan nimityksen on r-cpd ja netistä huonosti tietoa löytyy kun on uusi diagnoosi ja suomessa tätä ei juurikaan tunneta mutta oireet tuossa ainakin samanlaiset.

    • Anonyymi

      Moi mulla sama juttu kurkku kuriee kokoajan jotain närästystä se on kyllä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14881
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3069
    3. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3066
    4. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3065
    5. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3065
    6. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3064
    7. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3064
    8. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3060
    9. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3055
    10. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3054
    Aihe