Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Lemmikkioravista?

Linds

Hei!

Kyselisin alustavasti lemmikkioravista!

Olisin siis kiinnostunut hankkimaan pari maaoravaa.Olisiko jollakulla kokemusta tai muuten tietoja oravista? Neuvoja, vinkkejä, ohjeita?

Tässä hieman kysymyksiä:

1. Riittääkö 80x54,5x81,5 terraario kahdelle maaoravalle?
2. Sopiiko oraville aivan sama ruoka, mitä syötän roborovskilleni: 50% Crispy hamster, 20% Supa hamster, 20% Omena osca, 10% kuorittua kauraa, kissanpapuja ym.(kissan papuja vain muutama viikossa) pähkinöita, auringonkukansiemeniä, marjoja, kasviksia ja hedelmiä säännöllisesti?
3. Mineraali-, kalkki- ja suolakivi?
4. Maaoravan kynsiä ei tarvitse leikata?
5. Riittääköhän 2 h/päivä illalla vapaana juoksentelua, seurassani turvallisessa, sähköjohdottomassa huoneessa.
6. Mitenköhän roborovskini (1½ vuotias, tyttö) ja oravat pärjäisivät yhdessä? Siis samassa huoneessa vapaana, jos pärjäisivät, niin saisivat kaikki 3 olla 4h vapaana, jos eivät niin sitten kurret 2h ja hamsteri 2h, tasapuolisesti. Entä pärjäisiköhän oravat kahden tyttöhermeliinini kanssa pihalla tai kanien huoneessa.
7. Pärjäävätkö kaksi poika/tyttö oravaa samassa häkissä, siis samaa sukupuolta olevat?
8. Mikä on maaoravien keskimääräinen elinikä?

Kertokaa myöas ulkoilutuksesta, koulutuksesta/kasvatuksesta/kesytyksestä!:)Niksejä?

Perheeseeni kuuluu siis minun lisäkseni hamsteri, 2 kania, clumberinspanielityttö, Norjalainen metsäkissa naaras ja kaksi kultakalaa.

Asun omakotitalossa, jossa on oma huone kaneille. Hamsterille omansa, kissalle oma, koiralle oma. Koira ja kissa saavat liikkua vapaasti tietenkin myös olohuoneessa, makuuhuoneessani, keittiössä, työhuoneessa, ala ja yläkerrassa ja kissa saa tietysti vierailla koiran huoneessa ja koira kissan huoneessa. koiraa varten piha on aidattu ja hän saa olla pihalla vapaana, kissa ulkoilee siellä valvotusti päivittäin valjaissa 3 x päivässä pihan ulkopuolella lyhyitä aikoja. Koiran ulkoilutan n. 1h lenkillä 4 kertaa päivässä. työskentelen kotonta käsin kielenkääntäjänä. Kanit saavat ulkoilla valjaissa ja aitauksessaan kesäisin hyvällä säällä. Hamsteri on sisällä. Kanit ovat vapaana kellon ympäri omassa huoneessaan.

Sopisiko teidän mielestänne minulle siis orava lemmikiksi?
Olen erittäin kiinnostunut uusia haasteita kohtaan ja olen erittäin eläinrakas ihminen.

Minulla on hoitopaikka ja pari kotonani käyvää hoitajaa tiedossa, sitä varten jos lähden matkalle pidemmäksi aikaa kuin päiväksi, eli siis olen jossain muualla kuin kotonani yön.

En paljoakaan reissaa.

Olen 39 vuotias ja koirani Nelli on 4 vuotias, kissa:Emma on 5 vuotta vanha ja kanit on molemmat 3, niiden nimet on Lilli ja Miina. Hamsteri: Ronja 1½. kalat : Emppu ja Hamppu kohta 10.

Olen suunnitellut maaoravien hankintaa nyt noin puoli vuotta, mutta selbvää niistä en ole kauheasti ottanut. Alan nyt vasta "harjoitella":)

Minulla on ollut kesätyöpaikka löytöeläintalolla, ja siellä on muutamaan kertaan olut hylättyjä villioravan poikasia tai sairaita/haavoittuneita aikuisia kurreja. Yksi poikanen majaili kerran minun kotonani parisen vuotta sitten.

Asun kohtalaisen rauhallisella seudulla läähellä metsiä ja maatiloja, en nyt ihan maaseudulla, mutta melkein.

Kiitos etukäteen! Ja hyvää kesää ystävällisin terveisin toivottaa: Linda Lampi:)

PS. Saa antaa myös nettisivuosoitteita!

3

465

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Keskustelun aloittaja

      Niin, kurrejen terraario tulisi siis hamsterin huoneeseen, yläkertaan. Huoneen ovi on kiinni, samoin kuin kanien huoneen ovi, jotteivatat kanit karkaa/ koira ja kissa tule huoneeseen.

    • Keskustelun aloittaja

      Juu elikkä siis tiedän nyt että häkin tulee olla monta kertaa isompi!:)
      Rakennan itse 2 m korkean 100x50 häkin. Olisiko ehdotuksia tai vinkkejä rakennusmateriaaleista yms. ?

      Häkkiin tulee oraville umpinainen juoksupyörä,jossa ei ole telinettä. Papukaijojen pesäpönttöjä pesäkoloiksi. Köysiä, tikkaita, putkia ja suurehko koivulaatikko. Laatikon sisältö: Mullan, hiekan ja kuivuneiden lehtien sekoitusta. Häkkiin laitan myös pihkattoman männynoksiston kiipeilyä varten. Vesas astiaksi laitan kaneille ja freteille tarkoitetun wc:n, jonka kuivikkeeksi hajua imevää puupellettiä. Häkin pohjalle kuivikkeeksi puunpurua ja haapahaketta.

      Veden tarjoan oraville suunnitellusta juomapullosta, ja ruokakupeina käytän jyrsimisen kestäviä lasitettuja kivitavara ja teräskupeja.

      Laitan hakkiin myös jyrsijöiden kalkki ja suolakiven.

      Syötän tuoreruokaa vain 2-3 kertaa viikossa ja ainoastaan sen verran mitä orava jaksaa heti syödä.

      Perusruuaksi sötän oraville tarkoitettua siemensekoitusta, rotanpelletiä, marjoja hedelmiä, vihanneksi ja juureksia.

      Herkkupaloina toisinaan voikukkaa, apilaa, tähkiä: esim hirssin ja maissin tähkä, lisäksi tuoreita pajun ja omenapuun oksia sekä maapähkinöitä.

      Oravat saavatkin omakseen koiran entisen huoneen ja koiran peti sijoitetaan yläkertaan. Oravien huoneen ovi pidetään kiinni kissan ja koiran takia...vaikka ne ovatkin ystävällsiä muille eläimille ja ovat kilttejä kaikin tavoin.:)

      Aijon hankkia yhden uroksen ja kaksi naarasta.

      Tarkennus: Aijon hankkia 3 siperianmaaoravaa.

      Sitten vielä kysymys:

      mitn on, pitäisikö poika tai molemmat tytöt leikata, tosin monikaan eläinlääkäri ei varmastikkaan kasteroi oravaa?

      Vai onko ihan ok, että oravat poikivat? Minulle se käy, mutta eikai se ole kovin vaarallista oraville?

      Kertokaas sitten vähän pienten poikasten hoidosta ja synnytyksestä/kantoajasta ja parittelusta.

      Kauhean paljon ei ilmeisesti ole oraville kysyntää joten "joutuisin" varmaan pitämään kaikki tai ainakin osan poikasista, mutta ei se mitään.

      Rahan meno ei haittaa, sitä kyllä on vaikka lampaat söisi ja kokemusta on kanin poikimisesta useampaan kertaan.

      Ennen näitä minun nykyisiä lemmikkejäni, minulla on ollut kaksi rottaa, paljon eri rotuisia kaneja, sussexinspanieli, maatiais kissoja kaksi ja syyrialainen- sekä kiinankääpiöhamsteri.

      Lapsea perheessäni oli: Harrieri, Pyhä Birma, lauma maatiaiskaneja, kaksi marsua ja Suomen hevonen. Väliaikaisesti hoidossa on ollut myös lampaita ja minipossu.

      Eli kokemusta on monista eläimistä, mutta ei vielä oravista omana lemikkinä.

      Mitenköhän on, että miten ussein kannattasi ulkoiluttaa ulkona, vai tarvitseeko ulkoiluttaa oravia ollenkaan?

      Ja kuinka paljon kurret tarvitsevat "ulkoilua" huoneessa vahdittuna häkin ulkopuolella?

      Riittääkö se pari tuntia/päivä, vai järjestänkö lisää aikaa, otamalla sitä vaikka kanien seurasta, sillä oleilen niiden kanssa tunnin teen joskus töitä samassa huoneessa(paperi töitä, ei tietokoneella). Paitsi vapaapäivinä selkeästi enemmän, heillähän on toisensa niin eivät tarvitse niin paljoa seuraa, ja pikkusiskoni 14 vuotias tyttö käy usein käyttämässä kissaa, koiraa ja leikkii kanien, koiran ja kissan kanssa. Silloin voin olla enemmän oravien kanssa kun sisko on kanien, kissan ja koiran kanssa. Ja sillouin kanitkin saavat enemmän seuraa, kun tuo tunti kanien kanssa menee usein niiden huoneen ja häkin ja ulkoaitauksen siivoamiseen kokonaan.

      • Kurre...

        Tervehdys!

        Voisin hieman auttaa sinua tuossa kurre hommassa. Eli, kasvatan itse Siperian maaoravia, ja kaksi urosta ei pidemmän päälle tule toimeen samassa häkissä, vaan aina täytyisi olla uros ja naaras, tosin nekään eivät aina välttämättä tule toimeen. Tuo on niin orava kohtaista että sitä on mahdotonta sanoa etukäteen. Oravia ei kastroida niiden pienen kokonsa vuoksi, ja koska ne yleensä lisääntyvät vain kerran vuodessa. Naaraan kiima ilmenee siitä että se huutaa läpi vuorokauden (tapahtuu keväällä) joten korvatulpat ja buranat ovat hyvä apukeino. Kanto aika on noin kuukauden päivät ja poikasia tulee yleensä 2-6. Oravat hoitavat poikaset itse. Oravista on TODELLA KOVA kysyntä joten taatusti saisit poikaset kaupaksi=) Oravia et missään nimessä saa vapaaksi ulos päästää koska niitä et sitten takaisin enää saa. Oravia voit pitää vapaana sisällä, kunhan muistat tukkia kaikki mahdolliset reiät jonne ne voisivat vilahtaa. Ja niitä ei vapaana ollessa saa koskaan jättää ilman valvontaa. Pari tuntia per päivä on ihan sopiva määrä niiden "ulkoilu" ajaksi, riippuu tosin häkin koosta paljonko ne tarvitsevat vapaana oloa. Suositeltavaa olisi yksi kuutiometri per orava. Hinnat vaihtelevat 90-400 euroon riippuen oravan iästä, sukupuolesta ja väristä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2237
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2063
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      78
      1678
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1500
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1496
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1387
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1354
    8. Persuilla ja Saksi-Riikalla meni sitten pornon levittämiseksi koko touhu.

      Onko kenellekään yllätys?
      Perussuomalaiset
      52
      1258
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1190
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1179
    Aihe