Vuohenputken poistamisen

keinoista?

Hei, kuten muillakin, niin myös minulla näyttää olevan ongelma vuohenputken kanssa, eikä mikään pieni ongelma olekaan. Ympäröivillä tonteilla ei kasva vuohenputkea, ainakaan vielä, joten ainoa keino, jolla se on valloittanut puutarhani on, että se on tullut jonkun muun saadun kasvin mukana, ystäviltä tai sukulaisilta. Miettiessäni keinoja vuohenputkesta eroonpääsemiseksi ajattelin kokeilla seuraavaa:

1. Ensiksi teen korkean kehikon, jonka täytän mullalla.
2. Nostan istuttamani/haluamani kasvit penkistä ja käyn juuret läpi siltä varalta, ettei vuohenputken juuriosia pääse mukaan multakehikkoon.
3. Kehikko toimii siis väliaikaispenkkinä kukille.
4. Kun olen valinnut pelastettavat kasvini myrkytän penkin (roundup), jossa on enää vuohenputkea.
5. Kun vuohenputket ovat kuolleet laitan muovin niiden päälle ja muovin päälle uuden multakerooksen, johon uudelleenistutan välaikaispenkissä olleet perennat/kasvit

Olen lukenut, että vuohenputki erittää jonkinsortin kemikaalia, joka estää muiden kasvien kasvamisen sen läheisyydessä, ja siksi se valtaa niin tehokkaasti alaa muilta kasveilta. Tämä kaiketi selittää sen, miksi vuohenputkimätäs on aina niin yhtenäinen, eikä sen keskellä kasva mitään muuta.

Mitä mieltä olette suunnitelmastani. Onko joku lukijoista kenties jo kokeillut samaa ja minkälaisin tuloksin?

6

375

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • minä vaa

      Onnea suurelle yritykselle, olen jossain puutarha ohjelmassa kuullut antamasi ohjeet. Hienoa jo naapureidenkin kannalta, jos jaksat urakan tehdä. Muista lannoitus samalla. ja hakehan tai kivet auttavat rikkaruohojen hallinnassa.

    • Onttomukulakiurunkannus

      Vaikuttaa kyllä sinänsä toimivalta keinolta, mutta minua vähän arveluttaa se muovi uuden kukkapenkin pohjalla. Kasvien juurien olisi hyvä päästä "perusmaahan". Muoville perustetussa kukkamaassa on hitonmoinen kastelu-urakka kuivina kausina. Tai sitten multakerroksen pitäisi olla todella paksu, että se pidättäisi suuren määrän kosteutta. On myös mahdollista, että muoviin jää jonkinlaisia kuoppia ja niihin muodostuu vesilätäkkö, jolloin juuret saattavat mädäntyä.

      Menestystä taisteluun vuohenputkea vastaan!

    • Kuttuuntunut

      Vaikuttaa hyvältä idealta. Minäkin olen lirissä niiden kanssa, kun ei Roundup eikä kitkeminen tehoa lainkaan. Tuntuu, että vuohenputket vaan innostuvat. Minäkin epäilen, että ne ovat tulleet muun kasvin mukana. En muista meidän puutarhassa olleen vuohenputkia ennenkuin meille tuotiin tuoksuvatukkapuskia. Kokeilen ensin laittaa kuoriketta kukkapenkkeihin. Haluaisin istuttaa pioneja ja liljoja, mutta ei se kannata, kun ne tukehtuu vuohenputkien sekaan. Pistää niin vihaksi vuohenputket.

    • naapuriapua

      Onnea yritykselle. Meillä on tehty kaikki temput, ei auta mikään kuin vajaan yhden kasvukauden. Viimeinen yritys oli nostaa kaikki perennat pois penkistä, putsata juuret, laittaa moninkertainen sanomalehtieristekerros ja sitten uudet mullat säkistä. Siihen siivotut perennat. Kesti tasan yhden kasvukauden hienona, jo seuraavana keväänä nousivat ekana terhakat vuohenputket.
      Jos onnistut nyt, kerro se täällä, kokeilen minäkin.

    • Taannuttamalla

      Vouhenputki taantuu, kun poistaa varhaisessa vaiheessa säännöllisesti maanpäälliset osat. Vaatii hiukan viitseliäisyyttä ja tarkkuuttakin. Ja kukkimaan sitä ei saa päästää.

    • tyytyväinen-oon

      minä pääsin siitä kun yhden kesän käänsin ja poimin kaikki juuren pienetkin palat pois, ja taas sama uudelleen jonkin ajan kuluttua, niin syvältä kun jaksaa kääntää. Eipä ole tullut uudelleen. Koko naapurin vastainen raja tuli käsiteltyä, sieltä se oli alunalkaen levinnyt, mutta kun on niin huono maa niin siirtyi meille,Suihkutin ne naapurin puolella olevat yksittäiset ruond upilla ja poissa ovet jo olleet yli 15v.Kaivaminen ja juurien poimiminen pitää jaksaa huolella tehdä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      141
      2092
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1928
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1878
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1690
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1488
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1276
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1180
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1168
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1163
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1147
    Aihe