Vuohenputken poistamisen

keinoista?

Hei, kuten muillakin, niin myös minulla näyttää olevan ongelma vuohenputken kanssa, eikä mikään pieni ongelma olekaan. Ympäröivillä tonteilla ei kasva vuohenputkea, ainakaan vielä, joten ainoa keino, jolla se on valloittanut puutarhani on, että se on tullut jonkun muun saadun kasvin mukana, ystäviltä tai sukulaisilta. Miettiessäni keinoja vuohenputkesta eroonpääsemiseksi ajattelin kokeilla seuraavaa:

1. Ensiksi teen korkean kehikon, jonka täytän mullalla.
2. Nostan istuttamani/haluamani kasvit penkistä ja käyn juuret läpi siltä varalta, ettei vuohenputken juuriosia pääse mukaan multakehikkoon.
3. Kehikko toimii siis väliaikaispenkkinä kukille.
4. Kun olen valinnut pelastettavat kasvini myrkytän penkin (roundup), jossa on enää vuohenputkea.
5. Kun vuohenputket ovat kuolleet laitan muovin niiden päälle ja muovin päälle uuden multakerooksen, johon uudelleenistutan välaikaispenkissä olleet perennat/kasvit

Olen lukenut, että vuohenputki erittää jonkinsortin kemikaalia, joka estää muiden kasvien kasvamisen sen läheisyydessä, ja siksi se valtaa niin tehokkaasti alaa muilta kasveilta. Tämä kaiketi selittää sen, miksi vuohenputkimätäs on aina niin yhtenäinen, eikä sen keskellä kasva mitään muuta.

Mitä mieltä olette suunnitelmastani. Onko joku lukijoista kenties jo kokeillut samaa ja minkälaisin tuloksin?

6

497

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • minä vaa

      Onnea suurelle yritykselle, olen jossain puutarha ohjelmassa kuullut antamasi ohjeet. Hienoa jo naapureidenkin kannalta, jos jaksat urakan tehdä. Muista lannoitus samalla. ja hakehan tai kivet auttavat rikkaruohojen hallinnassa.

    • Onttomukulakiurunkannus

      Vaikuttaa kyllä sinänsä toimivalta keinolta, mutta minua vähän arveluttaa se muovi uuden kukkapenkin pohjalla. Kasvien juurien olisi hyvä päästä "perusmaahan". Muoville perustetussa kukkamaassa on hitonmoinen kastelu-urakka kuivina kausina. Tai sitten multakerroksen pitäisi olla todella paksu, että se pidättäisi suuren määrän kosteutta. On myös mahdollista, että muoviin jää jonkinlaisia kuoppia ja niihin muodostuu vesilätäkkö, jolloin juuret saattavat mädäntyä.

      Menestystä taisteluun vuohenputkea vastaan!

    • Kuttuuntunut

      Vaikuttaa hyvältä idealta. Minäkin olen lirissä niiden kanssa, kun ei Roundup eikä kitkeminen tehoa lainkaan. Tuntuu, että vuohenputket vaan innostuvat. Minäkin epäilen, että ne ovat tulleet muun kasvin mukana. En muista meidän puutarhassa olleen vuohenputkia ennenkuin meille tuotiin tuoksuvatukkapuskia. Kokeilen ensin laittaa kuoriketta kukkapenkkeihin. Haluaisin istuttaa pioneja ja liljoja, mutta ei se kannata, kun ne tukehtuu vuohenputkien sekaan. Pistää niin vihaksi vuohenputket.

    • naapuriapua

      Onnea yritykselle. Meillä on tehty kaikki temput, ei auta mikään kuin vajaan yhden kasvukauden. Viimeinen yritys oli nostaa kaikki perennat pois penkistä, putsata juuret, laittaa moninkertainen sanomalehtieristekerros ja sitten uudet mullat säkistä. Siihen siivotut perennat. Kesti tasan yhden kasvukauden hienona, jo seuraavana keväänä nousivat ekana terhakat vuohenputket.
      Jos onnistut nyt, kerro se täällä, kokeilen minäkin.

    • Taannuttamalla

      Vouhenputki taantuu, kun poistaa varhaisessa vaiheessa säännöllisesti maanpäälliset osat. Vaatii hiukan viitseliäisyyttä ja tarkkuuttakin. Ja kukkimaan sitä ei saa päästää.

    • tyytyväinen-oon

      minä pääsin siitä kun yhden kesän käänsin ja poimin kaikki juuren pienetkin palat pois, ja taas sama uudelleen jonkin ajan kuluttua, niin syvältä kun jaksaa kääntää. Eipä ole tullut uudelleen. Koko naapurin vastainen raja tuli käsiteltyä, sieltä se oli alunalkaen levinnyt, mutta kun on niin huono maa niin siirtyi meille,Suihkutin ne naapurin puolella olevat yksittäiset ruond upilla ja poissa ovet jo olleet yli 15v.Kaivaminen ja juurien poimiminen pitää jaksaa huolella tehdä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kuka maksaa Elokapinan töhrinnän?

      Vieläkö tukevat Elokapinan toimintaa mm. Aki Kaurismäki, Sofi Oksanen, Paleface, Koneen Säätiö ym. ? Kenen kukkarosta ot
      Maailman menoa
      573
      3806
    2. Muuttaisiko viesti mitään

      Haluaisin laittaa viestin, mutta muuttaisiko se mitään. Oletko yhä yhtä ehdoton vai valmis kyseenalaistamaan asenteesi j
      Ikävä
      48
      3288
    3. Jos sinulla kiinnostaisi

      Nyt, miten antaisit minun ymmärtää sen?
      Ikävä
      38
      2771
    4. Valpuri Nykänen elokapina

      Aikas kiihkomielinen nainen kun mtv:n uutiset haastatteli. Tuollaisiako ne kaikki on.
      Maailman menoa
      66
      2709
    5. Oon vähän ihastunut suhun nainen

      Vaikka toisin jokin aika sitten väitin mutta saat mut haluamaan olemaan parempi ihminen :)
      Ikävä
      19
      2104
    6. Jospa me nähtäisiin

      Sinne suuntaan menossa🤣
      Ikävä
      32
      2061
    7. Se että tavattiin

      Hyvin arkisissa olosuhteissa oli hyvä asia. Olimme molemmat lähestulkoon aina sitä mitä oikeasti olemme. Tietysti pieni
      Ikävä
      12
      1887
    8. Elämä jatkuu

      Onneksi ilman sinua
      Ikävä
      29
      1835
    9. Oot pala mun sielua

      Jos toivot, että lähden mä lähden. Jos toivot, että jään mä jään. Koen, että olet mun sielunkumppani, mutta lämmöllä my
      Ikävä
      17
      1760
    10. Hei T........

      Ajattelin kertoa että edelleen välillä käyt mielessä.... En ole unohtanut sinua, enkä varmasti ikinä... Vaikka on kulunu
      Suhteet
      47
      1719
    Aihe