Haaste kannabisteille

Tonttutotuudesta.

Kannabis on laiton huume. Eikä suotta. Se haisee imelälle, sen käyttäjät ovat mielenterveysongelmista kärsiviä narkomaaneja ja se aiheuttaa epätervettä liika puheliaisuutta. Maalaisjärki sanoo, että terveen miehen toimintaa sen käyttö ei ainakaan ole ollenkaan. Minä itse en tunne ketään fiksua kannabistia, jolla pää tuntuisi olevan edes järjen hiventäkään.

Hamppu on hyvä proteiinin lähde - mutta valitettavasti kannabistejen kannalta siis - esimerkiksi soija voittaa 3:1:ksi valitan, niin grammamäärässä kuin biologiselta hajoavuudella mitattuna ja soijaa saa ihan ei-geenimanipuloituna aika halvalla.

Mitä tulee kannabiksen lääkekäytölle, minä en näe perustetta:
veren dopamiini-tasolla leikkiminen ei ole luonnollinen tila ja se johtaa univaikeuksiin esimerkiksi kahvin juonnissa. Siksi kivunlievitykseen pitäisi yksinkertaisesti käyttää mielummin alkoholia, venturaation yhdistelmää ja lisätä energiankulutusta.

19

1690

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Siinä ongelma

      "Minä itse en tunne ketään fiksua kannabistia, jolla pää tuntuisi olevan edes järjen hiventäkään."

      Ethän sinä tunne heitä yhtäkään, joten tavallaan olet oikeassakin. Muu teksti oli niin typerää selitystä, että se ei tämän enempää kaipaa kommentointia.

    • kannabisti

      kuinka kännissä aloitus on kirjoitettu? jos se oli kirjoitettu selvinpäin niin otan
      osaa.

    • Fart side of the Groom

      Ei noi sun valhees tieteeks muutu, vaikka yrität laittaa sanoja peräkkäin sopivalla tavalla. Jo toi proteiinijuttu on täysin päin peetä. Lääkitys ei oo koskaan luonnollinen tila, mut jos pitää lääkitä, niin asperiinikin tappaa enemmän populaa vuodessa särkylääkkeenä ku kannabis.

    • catha

      Kannabis haisee imelälle, entä sitten. Viina haisee teollisuus liuottimelle, jota se käytännössä onkin.

      Ei kaikki kannabista käyttävät ole mielenterveys ongelmaisia ja ihan yhtälailla mielenterveys ongelmaisia on alkoholin, kahvin ja grilli makkaran nauttijoissa. Eli ei se mielenterveys ongelma vaadi kannabiksen käyttöä tai toiste päin. Ja oikeastaan, mitä väliä sillä on jos on mielenterveys ongelmia. Sairauksiahan ne ovat siinä missä muutkin.

      Ensinnäkään päivittäinkään kannabista käyttävä ei ole narkomaani, koska narkomaani on psyykkisesti, fyysisesti ja sosiaalisesti koukussa. Kannabikseen voi jäädä vain psyykkisest ja sosiaalisesti koukkuun.

      Ja toisekseen läheskään kaikki kannabista käyttävistä eivät käytä sitä päivittäin. Päivittäis käyttäjiä on vain murto osa käyttäjistä.

      Jos et ole sattunut huomaamaan, niin se alkoholi vasta aiheuttaakin liiallista puheliaisuutta, lisäksi vielä erittäin kovaäänistä ja epäselvää sellaista.

      En oikein ymmärrä että miten kahvin unettomuutta aiheuttava vaikutus liittyy kannabikseen. Kannabis kyllä lisää dopamiinin tuotantoa, mutta ei se aiheuta unettomuutta, vaan päin vastoin se auttaa helpommin nukahtamaan. Kahvin unettomuutta aiheuttava vaikutus taas perustuu adenosiini reseptorin eli hermopäätteen salpaukseen. Kyseinen hermopääte siis vastaan ottaa adenosiini nimistä hormonia, joka saa ihmisen väsymään. Mutta reseptorin salpautuessa se ei kykene ottamaan vastaan adenosiiniä ja tästä seuraa se ettei myöskään väsymys tule niin herkästi.

      Ja kyllä se kannabis nyt vain on paljon parempi vaihtoehto kivunlievitykseen kuin alkoholi. Ensinnäkin alkoholi on elimistölle erittäin paljon haitallisempaa kuin kannabis. Kannabis ei fyysisesti aiheuta juuri mitään vahinkoa, kun taas alkoholi tuhoaa kaikkia soluja elimistössä ja se rasittaa maksaa aivan valtavasti.

      Kannabis kyllä lisää dopamiinin, eli mielihyvä hormoonin tuotantoa. Mutta alkoholi lisää myös dopamiinin tuotantoa. Alkoholi tosin dopamiinin lisäksi lisää gaba:n tuotantoa ja lamaa keskushermostoa pahimmillaan hengen vaarallisesti.

      Terveisin kannabista kerran pari viikossa viihteeseen käyttävä catha.

      • vierestäseurannut

        Kirjoitit...

        "Kannabis ei fyysisesti aiheuta juuri mitään vahinkoa,"

        Miksi jätit psyykisen puolen pois ?

        Eikö psyykinen terveys ole ihmiselle tärkeä ?


      • mene ihmeessä
        vierestäseurannut kirjoitti:

        Kirjoitit...

        "Kannabis ei fyysisesti aiheuta juuri mitään vahinkoa,"

        Miksi jätit psyykisen puolen pois ?

        Eikö psyykinen terveys ole ihmiselle tärkeä ?

        hoitoon.


      • DarkNinjaHiiri

        >>kyllä se kannabis nyt vain on paljon parempi vaihtoehto kivunlievitykseen kuin alkoholi.


    • no et kyllä montaa hampuusia sitten tunne muutenkaan.

    • Nisti666

      >>Kannabis on laiton huume.

      Sellaiseksihan se on määritelty.

      >>Eikä suotta. Se haisee imelälle

      Hui kauhistus. Entäs mummon imelletty perunalaatikko? Onko sekin vaarallista?

      >sen käyttäjät ovat mielenterveysongelmista kärsiviä narkomaaneja

      Millä perusteella väität näin? Onko esittää jotain näyttöä asiasta?

      >>se aiheuttaa epätervettä liika puheliaisuutta

      Oletko ehkä sanonut jotain, mitä olet myöhemmin katunut? Heh, no onneksi laillinen ei-huumeenomainen alkoholijuoma ei aiheuta harkitsematonta puhetta... tai juoppohulluutta taikka riippuvuutta. Kiitos lainsäädännön.

      >>Minä itse en tunne ketään fiksua kannabistia

      Montako tunnet? Ja kuinka mittaat fiksuutta?

      >>Hamppu on hyvä proteiinin lähde

      Totta. Itsekin syön pienen kourallisen hampunsiemeniä päivittäin proteiinin ja rasvahappojen vuoksi, herkullisesta mausta puhumattakaan. Myös hampputee on suosikkini, koska se on maukasta, rentouttavaa ja kofeiinitonta.

      >>esimerkiksi soija voittaa 3:1:ksi valitan, niin grammamäärässä kuin biologiselta hajoavuudella mitattuna

      Lähde?

      Vaikka se olisi tottakin, niin ei se toisaalta tarkoita mitään. Peruna ei ole porkkana, eikä porkkana ole peruna. Joten mitä sitten? Miksei syödä molempia monipuolisuuden vuoksi?

      >>Mitä tulee kannabiksen lääkekäytölle, minä en näe perustetta:
      veren dopamiini-tasolla leikkiminen ei ole luonnollinen tila

      Mihin viittaat tällä dopamiini-argumentilla. Voisitko täsmentää?

      >>se johtaa univaikeuksiin esimerkiksi kahvin juonnissa

      Kahvi onkin stimulantti, kun taas kannabis määritellään depressantiksi. Niiden lyhyen ja pitkän ajan vaikutukset ovat aivan erilaiset. Niissä on eri vaikuttavat molekyylit. Minusta sinä et ole perustellut mitään, tai vielä esittänyt järkevää argumenttia. Et voi dissata kannabinoleja vetoamalla xanthiinien aiheuttamiin vaikutuksiin.

      Asiat eivät ole niin yksinkertaisia. Sanotaan että kahvi on terveydelle haitallista. Luulen, että se kyllä onkin. Kuitenkin se uuden tutkimuksen mukaan vähentää riskiä sairastua dementiaan. Ja kyllähän se kupponen ennen tärkeää koetta parantaa älyllistä suorituskykyä jonkin verran. Puolensa kaikella. Niin kannabiksellakin. Mainittakoon siis vielä, etten suinkaan kiistä, ettei kannabiksellakin olisi haittavaikutuksia.

      >>Siksi kivunlievitykseen pitäisi yksinkertaisesti käyttää mielummin alkoholia

      Univaikeudet eivät aina johdu kivusta. Yleisiä syitä on monia muitakin. Enkä ole koskaan kuullut, että alkoholi ylipäänsä olisi hyvä kipulääke? Millä annostuksella? Minkä tyyppiseen kipuun? Onko jotain lähdettä?

      Mikä muuten on venturaatio?

    • Pilvi irti huumeista

      Mahtavaa satiiria :D Ikävä kyllä joku sinisilmäinen voi ottaa jopa todesta :/

    • jari sarasjuo

      Ei tuollaista mielikuvitustarinaa voi enää kuin nauraa. En jaksa lähteä korjaamaan edes asiavirheitä, saati kirjoitusvirheitä ja kömpelöitä lauseita.

      Veren dopamiinitasoilla leikkiminen on siis tila?

      Nyt jouduin sellaiseen tilaan, että leikin veren dopamiinitasoilla.

      Lääketieteessähän ei muuten harjoiteta tuota luonnotonta tilaa?

      hih hih hih hii

    • mo

      Hupaisaa, että kirjoittajan jokaisesta lauseesta löytyy jotakin korjattavaa. Tietojen puutteen lisäksi äidinkielen osaamattomuuskin taitaa vaivata.

      Haluaisin vielä muistuttaa, että dopamiini on hermoston välittäjäaine, se ei kulje veressä.

    • T

      Nykytilanne ja ongelmat johtuvat dilemmasta luonnon ja ihmisen välillä. Nykyihminen on luonnoton ja luonto vastaa, luonnollisesti. Olen miettinyt että on itseasiassa ihan sama elääkö ihminen vankilassa vai 'vapaudessa' kun hän elää jokatapauksessa vankilassa, huomaamattaan. Psykoosin ja muut sairaudet aiheuttaa ihminen itse itselleen omalla toiminnallaan, luonnolla ja luonnossa kasvavilla kasveilla ei ole mitään tekemistä näiden sairauksien kanssa. Hampunsiemenet ovat monella tavalla mitattuna parempaa ravintoa, ei pelkästään proteiinien takia, vai luuletko pärjääväsi jos käytät ravintona vain proteiineja. Ota vastaan se minkä luonto sinulle antaa äläkä valita.

      • DarkNinjaHiiri

        Jotkut tiedemiehet... en tiedä lähdettä. Väittävät että sienten eli hallusinogeenien käyttäminen olisi edistänyt homosapienssin evoluutiota itsetiedostuksessa.
        Jos nyt joku tiedemies kertoisi miksi ihmisen aivoissa on nimenomaan kannabisreseptoreita ja miksi ne piti juuri nimetä kannabisreseptoreiksi? Miksei bentsokossu reseptoreiksi?


      • R
        DarkNinjaHiiri kirjoitti:

        Jotkut tiedemiehet... en tiedä lähdettä. Väittävät että sienten eli hallusinogeenien käyttäminen olisi edistänyt homosapienssin evoluutiota itsetiedostuksessa.
        Jos nyt joku tiedemies kertoisi miksi ihmisen aivoissa on nimenomaan kannabisreseptoreita ja miksi ne piti juuri nimetä kannabisreseptoreiksi? Miksei bentsokossu reseptoreiksi?

        ##sienten eli hallusinogeenien käyttäminen olisi edistänyt homosapienssin evoluutiota ##

        Huuhaa tietoa, tuohon en usko ollenkaan, urbaanilegendaa.


        ##Jos nyt joku kertoisi miksi ihmisen aivoissa on nimenomaan kannabisreseptoreita"##

        Myös että rotan ja hiirenkin aivoissa on kannabinoidireseptoreja ja lukemattomia muita reseptoreita joita tässä tilan puutten vuoksi ei kannata käsitellä. Niiden kehittyminen nisäkkäille on hyvin vanhaa perua.
        Endokannabinoidien tutkimus on vaikeaa niiden lipidiominaisuuksien, pienten pitoisuuksien ja nopean hajoamisen vuoksi. Esimerkkinä anandamidi häviää rotan aivoista muutamissa minuuteissa. Endokannabinoideja esiintyy elimistössä hyvin vähän, ja niiden pikomolaarisia pitoisuuksia määritetään massaspektrometrilla.
        Endokannabinoideja ei kannata verrata sellaisenaan kannabikseen, siksi paljon erilaisia ne ovat ominaisuuksiltaan.



        ##miksi ne piti juuri nimetä kannabisreseptoreiksi?##

        Reseptorit läydettiin jo toista kymmentä vuotta sitten. Kannabiksen vaikuttavien aineiden tutkimus johti kannabinoidireseptorien ja lopulta kokonaisen uuden välittäjäaineryhmän, endokannabinoidien löytymiseen. Nämä elimistön omat välittäjäaineet ovat bioaktiivisia lipidejä, monityydyttymättömien rasvahappojen johdoksia, jotka vaikuttavat mm. syömis- ja juomiskäyttäytymiseen sekä unen säätelyyn.
        Endokannabinoidit voivat säädellä itsenäisesti sekä sentraalista että perifeeristä hermostoa, minkä lisäksi niillä on suoria vaikutuksia verisuoniin. Niiden nopea metabolia saattaa myös vapauttaa elimistöstä muita vasoaktiivisia aineita.


      • Hiiripienipyörii
        R kirjoitti:

        ##sienten eli hallusinogeenien käyttäminen olisi edistänyt homosapienssin evoluutiota ##

        Huuhaa tietoa, tuohon en usko ollenkaan, urbaanilegendaa.


        ##Jos nyt joku kertoisi miksi ihmisen aivoissa on nimenomaan kannabisreseptoreita"##

        Myös että rotan ja hiirenkin aivoissa on kannabinoidireseptoreja ja lukemattomia muita reseptoreita joita tässä tilan puutten vuoksi ei kannata käsitellä. Niiden kehittyminen nisäkkäille on hyvin vanhaa perua.
        Endokannabinoidien tutkimus on vaikeaa niiden lipidiominaisuuksien, pienten pitoisuuksien ja nopean hajoamisen vuoksi. Esimerkkinä anandamidi häviää rotan aivoista muutamissa minuuteissa. Endokannabinoideja esiintyy elimistössä hyvin vähän, ja niiden pikomolaarisia pitoisuuksia määritetään massaspektrometrilla.
        Endokannabinoideja ei kannata verrata sellaisenaan kannabikseen, siksi paljon erilaisia ne ovat ominaisuuksiltaan.



        ##miksi ne piti juuri nimetä kannabisreseptoreiksi?##

        Reseptorit läydettiin jo toista kymmentä vuotta sitten. Kannabiksen vaikuttavien aineiden tutkimus johti kannabinoidireseptorien ja lopulta kokonaisen uuden välittäjäaineryhmän, endokannabinoidien löytymiseen. Nämä elimistön omat välittäjäaineet ovat bioaktiivisia lipidejä, monityydyttymättömien rasvahappojen johdoksia, jotka vaikuttavat mm. syömis- ja juomiskäyttäytymiseen sekä unen säätelyyn.
        Endokannabinoidit voivat säädellä itsenäisesti sekä sentraalista että perifeeristä hermostoa, minkä lisäksi niillä on suoria vaikutuksia verisuoniin. Niiden nopea metabolia saattaa myös vapauttaa elimistöstä muita vasoaktiivisia aineita.

        Mielenkiintoista! Kerro lisää!
        Mitenkäs tämä:
        http://fi.wikipedia.org/wiki/Dimetyylitryptamiini

        Siis ihminen kehittää aivoissaan DMT:tä ihan luonnostaan? Pitääkö paikkaansa?


      • PäivittäkääSuomiwiki
        Hiiripienipyörii kirjoitti:

        Mielenkiintoista! Kerro lisää!
        Mitenkäs tämä:
        http://fi.wikipedia.org/wiki/Dimetyylitryptamiini

        Siis ihminen kehittää aivoissaan DMT:tä ihan luonnostaan? Pitääkö paikkaansa?

        Pitäähän tuo sinun väitteesi, myös 5-OH-DMT:a ja 5-MeO-DMT:a syntyy luonnostaan ja niiden toimintaan liittyy keskeisesti aivojen tuottamat betakarboliinit.

        Entäs pitääkö tämä paikkansa?
        "A new hypothesis proposed is that in addition to being involved in altered states of consciousness, endogenous DMT may be involved in the creation of normal waking states of consciousness. It is proposed that DMT and other endogenous hallucinogens mediate their neurological abilities by acting as neurotransmitters at a sub class of the trace amine receptors; a group of receptors found in the CNS where DMT and other hallucinogens have been shown to have activity. Wallach further proposes that in this way waking consciousness can be thought of as a controlled psychedelic experience. It is when the control of these systems becomes loosened and their behavior no longer correlates with the external world that the altered states arise.[32]"

        http://en.wikipedia.org/wiki/Dimethyltryptamine


    • JK

      Jumalauata. Asia on harvinaisen yksinkertainen. Joko käytät kannabista tai sitten yksinkertaisesti et. Se on asia mihin sinulla taikka kenelläkään muulla ei ole paskaakaan vaikutusvaltaa. Hyväksy faktat taikka vedä petto korville.

      • Sisisisisilisko

        Niin tai sanottaisko, että alkoholi laittaa dopamiini tasot todella voimakkaasti heittelehtimään, kuten amfetamiini. Kannabis ei käsittääkseni dopamiini tasoille ihmeempiä tee.

        Alkoholi ja amfetamiini yhdistetään dopamiini tasojen heittelyyn ja sitä oikein hoidetaan erikseen katkon aikana.

        Kannabis saattaa haista jonkun nenään imelälle. Alkoholi SYÖVYTTÄÄ hermosoluja, myös aivoja. Ensimmäiset merkit käsivapinat. Alkkiksella kävely onkin sellaista vasikan ensikävelyä muistuttavaa. Alkoholi on hermomyrkky se lamaa ja häiritsee hermoston, siis myös aivojen toimintaa. Alkoholilla erittäin helppo juoda itsensä myrkytykseen. Tämän tekevätkin yli tuhat ihmistä vuodessa. Yliannostuksessa hermosto lamaantuu, sileät lihakset salpautuvat, sydän ei muista lyödä ja keuhkot ei muista hengittää. Ensin tulee aivovaurio (huomaa monesta alkoholististakin, yleensä ensin menee puhe ja lasku osio päässä fojong, sitten koordinaatio jne.) puhe sammaltaa selvänäkin, hermosto ei hallitse kunnolla kielen toimintaa. Alkoholi kyllä laittaa muutenkin sössöttämään ja aikuinen mies puhuu huonommin kuin neljä vuotias lapsi.

        Niin, jotkut väittävät, että kannabis ei sovi toisille heikon mielenterveyden omaaville.

        Itsellä kaikki kaveripiiri täyskansalaisia. Ei ikinä mitään sekoamisia sun muuta, myös heidän kaverin kaverinsa eivät juuri tiedä ketään, joka olisi kajahtanut.

        Sinänsä itse preferoin voimakkaasti kannabista.

        Sanomattakin selvää, että alkoholia ei pidä missään tapauksessa ottaa mielenterveysongelmissa.

        Alkoholista tulee delirium tremes -tiloja. Suurin osa suomalaisista henkirikoksista tapahtuu alkoholi ainetta käyttämisen yhteydessä. Herätään seuraavana aamuna mistää mitään tietämättömänä verinen kirves vieressä ja rakas läheinen kylmänä vieressä. Moni mies itkee ja valvoo ensi yönkin miettien miten tuli juoneeksi ja kuinka käsittämätön teko tuli tehtyä, nyt pitää lähteä liikkeelle linnakundina ja ilman rakasta ystävää.

        Vedinpä mukaan alkoholin, sillä silloin huomataan myös mitä kannabis ei aiheuta.

        Eli Kannabis saattaa aiheuttaa jollekin marginaalille mielenterveyden horjumista, jos siihen on taipumusta.

        Alkoholi hermovauriot, syövät, sisäelinvauriot, hirmuteot, pakkomielle usealla juoda yhä vain lisää käyttökerran alotettuaan, mielenterveyden ongealmat, itsemurhat, ratissa tehdyt kauhuteot, aivosairaukset ja aivoinfarkti, sydän ongelmat, todella helppo saada kuolettava yliannostus, muistin menetykset, persoonan harhat ja vääristynyt käsitys itsestään, housuihin kuseminen ja paskantaminen, asunnottomuus, ei kykyä huolehtia itsestään saati muista. Viimeinen todella tärkeä haitta, känniläinen ei kykene asettamaan itseään toisen sijaan, ei pysty useinkaan pitämään muista huolta. Jäätyneet alkoholistiperheen lapset, joiden silmissä on pelokas tyhjyys koko elämän ja miellyttämisen tarve valtava, kun aina on joutunut varomaan kahjoa alkoholisti isää ja/tai äitiä, monesti myös hoitamaan nuorempia sisrauksiaan.

        Itsellä ei ota sieraimeen kannabis, mielestäni se tuoksuu erittäin hyvältä, jotenkin olen kiitollinen siitä asiasta. Muuten joutuisin ehkä käyttämään noita hirviö kalliita teollisuuden liuottimia.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kuvat! Dannyyn liitetty Helmi Loukasmäki, 22, on puhjennut naisena kukkaan - Some sekoaa: "Sä..."

      Ooo, kaunis aikuinen nainen Helmistä on kasvanut siinä yli 80-vuotiaan Dannyn rinnalla! Katso uudet kuvat: https://ww
      Suomalaiset julkkikset
      47
      3115
    2. Henkirikos Alakylässä

      Nainen löydetty elottomana, mies otettu kiinni. Mitä on tapahtunut?
      Seinäjoki
      47
      2341
    3. Suodatinpussin kastelemalla saa parempaa kahvia

      Kokeilin niksiä ja kyllä tämä kahvi on parempaa nyt. Ei lainkaan maistu paperiselta. Huljuttelee hanan alla suppiloa pap
      Maailman menoa
      125
      1710
    4. Tidätkö nainen

      että suoraan sanottuna v.tut.aa että pääsit näin lähelle minua. Ei olisi oikeasti aikaa tähän mutta silti aina välillä o
      Ikävä
      100
      1563
    5. Onkohan sinulla kaikki hyvin?

      Nyt vähän sellainen outo tunne tuli. Sinun asiasi niin ei minulle toki tarvitse kertoa. Kunhan mietin...
      Ikävä
      38
      1077
    6. Viimeinen reissu tälle kesälle

      Pian se syksy on. Hyvää huomenta ja aurinkoista päivää. ☕🌞🍁🌻🐺❤️
      Ikävä
      169
      954
    7. Mikä on kaivattusi etunimi?

      Otsikossa siis on kysymys eriteltynä. Vain oikeat vastaukset hyväksytään.
      Ikävä
      44
      921
    8. Huikeeta, mahtavaa, ihan mielettömän upeeta

      Me ostettiin talo Espanjasta. Tosin saadaan käyttää sitä vain muutama viikko vuodessa kun on monta muutakin ostajaa! M
      Kotimaiset julkkisjuorut
      175
      856
    9. En kestä katsoa

      Sitä miten sinusta on muut kiinnostuneita. Olen kateellinen. Siksi pitäisi lähteä pois
      Ikävä
      71
      801
    10. Oho! Arja Koriseva paljastaa TTK:n ekasta suorasta lähetyksestä: "On vähän ärsyttävä yhtälö!"

      Upea Arja Koriseva! Tsemppiä haasteelliseen tilanteeseen! Lue lisää: https://www.suomi24.fi/viihde/oho-arja-koriseva-
      Suomalaiset julkkikset
      14
      764
    Aihe