Tuulimylly oli liikaa

Naapurusto

20

1856

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • naapurin asukas

   Ennen tuulimyllyn rakentamista, omistajan olisi tullut ottaa selvää eri tuulimyllyvaihtoehtojen meluhaitoista, keskustella myös naapureiden kanssa jne.
   Olisi myös pitänyt selvittää, voiko tuulimyllyn sijoittaa vähän kauemmaksi.
   Tokihan tuulivoiman käyttö on hyvä asia, mutta noin voi käydä, jos ajatellaan vain itsekkäästi eikä oteta huomioon muita. Eipä ole sekään hyvä asia, jos naapurit menettävät yöunensa ja sen myötä mahdollisesti jopa mielenterveytensä.

   • voisihan se olla,vaikka sulla olisi se mylly kaivossa,näkymättömissä ja kuulumattomissa,riittää kun naapuri tietää,että se on siellä,niin se häiritsee kun on häiriintynyt naapuri.Minä muutin kerrostalosta korpeen,ojasta-allikkoon.


  • suomessakin

   on maalämpöletkuja purettu kesämökin OMASTA rannasta, koska naapuri on valittanut. Ihan vain piruillakseen.

  • naapur

   Mua kun häiritsee noi naapureiden autot kun ne möykkää, niin saisinkohan kotikorttelin putsattua nyt niistä?

  • ........................

   Kyllä noista vispilöistä on pieni melu kaukana. En yhtään ihmettele naapureiden reaktiota.

   • uuno1.

    emme äänistä välitä pääasia että on puhdasta ener"k"iaa. perk. ja tulee sähköä töpselistä sitä puhdasta sähköä jota "neuvostoliiton atomivoimalat jauhavat siellähän aikoinaan stalinisti satu hassi oli ylistämässä mahtavan naapurin ydinvoimalan avausta aikoinaan kun oli taistolainen ihan piti ylistuslaulunkin ihanasta neuvostovoimalasta.


   • katsovat oikeudekseen

    kuluttaa uusiutumattomia luonnonvaroja mielensä mukaan, kun on PAKKO pitää citymaasturia, mielellään kahta... valittavata tuulivoimaloista PERIAATTEESTA, vaikka niistä ei lähtisi mitään ääntä. Tuulivoimaloista, aurinkovoimasta ym. vaihtoehtoisista energiantuottamistavoista suorastaan KUULUU näissä porukoissa tehdä pilkkaa, korostaa niiden melua, rumuutta jne.

    Voi kun saisi nähdä sen päivän kun nämä tyypit kärvistelevät autiolla rannalla ihmettelemässä, miten tässä näin kävi - ilmastonmuutos tuli ja teki maapallosta asuinkelvottoman.... Kaikkein hulluinta on, että usein pienten lasten vanhemmat ovat kaikkein hurjimpia kuluttajia. Pitää muuttaa maalle ja hommata kaksi autoa ("meidän lasten pitää kasvaa maalla"), käytetään muovivaippoja, matkustetaan perheen kanssa Thaimaahan ja Mexikoon ("pitäähän lasten päästä tammikuussa uimaan.."), ei kierrätetä, ei kompostoida....


    Entä kun lapset parinkymmenen vuoden päästä kysyvät isukilta ja äityliltä, että eikö teille kukaan kertonut ilmastonmuutoksesta ja sen seurauksista...? Eivätkö tutkijat varoittaneet...? Millaiset vaipat mulla oli pienenä? Kuinka monta autoa meillä oli...? Jne. Jne...

    Oiskohan se tuulivoimalan meteli pieni murhe tämän kaiken rinnalla? (Ja TIETENKIN on järkevää myös vähän katsoa, mihin niitä voimaloita rakennetaan - järjenkäyttö on sallittua tässäkin...)


   • Roottoristi

    Tuossa hyvä esimerkki tuulimyllyistä, melkoista räpellystä, ostaa 20000 punnalla tavaraa joka ei edes riitä talon sähköihin.
    Kierrosnopeudet ovat lisäksi tuon kokoisissa myllyissä sitä luokkaa että ulinaa ja suhinaa piisaa. Hailuodossa on iso mylly lossipaikan vieressä. sitä kun kuuntelee mitä kovempi tuuli sen kovempi melu tietysti myllyssäkin, mutta eihän ole äänetöntä tuulta. Juuri ja juuri kuulee myllyn äänen sadanmetrin päähän. ja kovemmalla tuulella meteliä lähtee tuulesta ei myllystä.
    Olisi laittanut heti sellaisen 30m halkaisijaisen myllyn, äänet olisi hieman kovempia, mutta matalampia jolloin melutasu aistitaan pienempänä ja olisi ollut virtaa myydä asti. Toki tulee tyyniäkin päiviä, jolloin ostosähkö.

    Suomessakin myydään 3-4 kilowatin myllyjä, niillä ei saa kuin pahan mielen. Sekin raha laittamalla ilmalämpöpumppuun säästää rahansa takaisin lyhyessä ajassa.


  • Mylläri.

   Englannissa on perinteisesti tuota patavanhoillista kansaa, jonka pitäisi asua äänieristetyissä huoneissa. Sääliksi käy. Ilmaista energiaa kun saisi, mutta öljyllä ja riskaabelilla ydinenergiallako sitä tuhotaan mieluummin luontoa? Sellaisia englansmanneja - voi pyhä yksinkertaisuus, miten nämä ihmiseläimet ovat jotkut niin tolkuttoman tyhmiä.

  • poormanni

   -suomalaista kateutta: ivaa,kaunaisuutta,katkeruutta ja mettäläisyyttä

   • Mymeli

    Kyllä myllyistö, joissa on lavat, lähtee aikamoinen meteli. On myös sellainen kierretuulimylly, joka pyörii oman vartensa ympäri eikä aiheuta meteliä... mutta kyllä kannattaisi selvittää asiat- hyvät ja huonot puolet- ennen pystytystä. Kyllä sekin haitta on, että valo välkyttää myllyn pyöriessä koko ajan. Tästä syystä esim. Tanskassa rakennetaan myllypuistot merelle--- koska lähellä asustusta niistä on liikaa haittoja. Ei pidä kuitenkaan tuomita uusiutuvia energiamuotoja sen vuoksi, että jokin haitta on löytynyt!! mikäs energiamuoto täydellinen ja haitaton on??


  • Naapurikateus

   On se ihme, ettei omistaja kärsi melusta..vaan kateelliset naapurit! Joka maassa löytyy noita pöljiä, jotka eivät osaa olla ystäviä naapurien kesken.

  • On olemassa lähes äänetön tuulimylly, joka on tosin vähän kalliimpi, mutta kestävämpi: http://www.windside.com/finnish/index.html
   Mutta ilmeisesti näiden isojen äänekkäiden rumilusten, näiden tavallisten tuulimyllyjen kauppiaat, mm Fortum, yrittävät hiljentää tämän nerokkaan suomalaisen keksinnön menestystä.

  • ei kuulu

   Ihan oikein teki kun sulki myllyn. Naapurikateuden perään poraajat ei vissiin ole koskaan nähnytkään tuulimyllyjä. Oikeasti niistä lähtee jumalaton suhina ja puhina. Lisäksi generaattorit pitää omanlaista jyrinäänsä. Ja jos mylly on sopivasti auringon edessä lavat vilkuttaa valoa ja herkillä paikoilla vaikuttaa antennisignaaleihin.

   Kaikki viherpipertäjät ja maailman syleilijät saisi mennä itseensä. Energiatuottotuulimyllyjä ei voi tuoda asutuille alueille. Korkeintaan johonkin pellon,metsän,tai meren rantaan jossa ei ole asutusta lähellä.
   Lisäksi koko tuulisähkö on melko kallista ja ei niiden tekeminenkään mikään ympäristö teko ole.

  • ´+8

   muuallakin kuin kerrostaloissa.

   • mamutusta

    Piiperrys on mennyt hakoteille ja ympäristötekoa "vaaliessa" vellit ja puurot ovat menneet sekaisin maailmanparantajilta. Tuulimyllyistä saatu energia maksaa ympäristöä kuluttaessa mineraaleja kaivettaessa , louhoksia ympäristönraiskauksia, meteliä lisäävää desipelihelvettiä ja visuaallisenahaittaa rannoille että saaristoon. Vispilästä saatu energia ei paljon lämmitä omakotitaloa ja kalliiksi käy kukkarolle kun koneistojen vaihteistot hajoilevat, huollot ja varmuus tuottaa vihreetäsähköä on pula-ajan korttibisnestä on ihan sieltä pe*****tä. Mamutus ja vispiläkaupat tulevat veronmaksajalle kalliiksi, siksi ydinsähkö on tulevaisuutta hamaan uuteentulevaisuuteen asti ja mamuttamiselle pitää pistää lopullinenpiste, jotain tolkkua pitää olla utopiavihreillä kerjätessään, egovihreät eivät ole sitä miltä haluavat näyttää.


  • .......

   pitää aikamoista meteliä... kuljen päivittäin yhden rivitaloasunnon ohi ja muutama päivä sitten ihmettelin kymmeniä metrejä ennen kuin olin tuon rivarin luona, että mikä hemmetti vinkuu ja pörisee ja viheltää niin vimmatusti ja sitten huomasin kun ääni vain voimistui rivarin kohdalla, että joku pipertäjä oli hankkinut ilmalämpöpumpun seinäänsä... melkein siihen naapurin ikkunan alle. Kyllä muuten ottais päähän jos asuisin siinä ja naapuri olisi tuollaisen yllätyksen ikkunani alle keksinyt. Ymmärrän myös mainiosti tuulimyllystä hermostuneita naapureita. Melusaasteeseen kiinnitetään kyllä aivan liian vähän huomiota.

  • naapureiden kantaa?

   Ei olisi tarvinnut satsata yhtään puntaa, kun naapurit olisivat heti alkuun sanoneet ei.

   Sitä paitsi nuo tämän päivän suositut myllyt ovat vaarallisiakin, katsokaapa
   http://www.vihrearouva.net/uutiset.html (19.5.)

   Noiden sijaan voi ruveta asentamaan vertikaaliakselisia myllyjä, niistä ei irtoa mitään siipiä kun käyvät eri periaatteella (27.3.) ja ovat sitä paitsi lähes äänettömiä.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Seiska: "Naimisissa oleva kansanedustaja Matias Mäkynen (SDP) iski nuoren opiskelijan"

   https://www.seiska.fi/Kotimaa/Skandaalipaljastus-Naimisissa-oleva-kansanedustaja-Matias-Makynen-iski-nuoren-opiskelijan "Opiskelija on kertonut lähip
   Maailman menoa
   720
   6857
  2. Ota muhun yhteyttä

   Jotakin kautta. Selvitetään asiat..
   Ikävä
   75
   1311
  3. "Haitta-poliitikko" Riikka Purra sai täyslaidallisen yritysjohtajilta

   "Vastuutonta isänmaan vahingoittamista" Useat yritysjohtajat kritisoivat perussuomalaisten maahanmuuttolinjaa. Muun muassa sijoittaja ja yrittäjä Pet
   Maailman menoa
   637
   910
  4. Ilman heijastinta ?

   Kauhavalla lenkkeilijä menehtyi auton törmättyä päin. Kyllä se heijastin on halpa henkivakuutus pimeällä, toki ei ole tietoa että onko heijastinta käy
   Kauhava
   16
   848
  5. Purra on täysin oikeassa: EU:sta voi ja pitää erota

   Britannialle ei ole koitunut todellisuudessa mitään haittaa siitä, että se erosi EU:sta. Ei ainakaan Maailman Pankin tilastojen mukaan. Erilaiset "asi
   Perussuomalaiset
   173
   846
  6. Olen tajunnut että tein virheen

   Kun meidän yhteys katkesi. Olisit ollut se oikea nainen mulle, miten enää voisin asian korjata? Olen pahoillani.
   Ikävä
   93
   730
  7. Ohjeita nettideittailun aloittaville

   Voisin kuvitella, että tätä aihetta on palstalla suhteellisen paljon jo käsitelty, mutta en alkanut kaivella mitään arkistoja. Kertokaapa mitä vinkke
   Sinkut
   120
   705
  8. Martinan Emma gaala.

   Luuleeko Martina olevansa koko Emmagaalan pääjehu vai mikä on? Monta päivää jo laittanut itseään gaalaa varten,ja tottakai, pois kotoa hotelliin pakko
   Kotimaiset julkkisjuorut
   166
   669
  9. Mies mikä on sun mielestä suurin

   este sille ettei meidän tutustuminen ole edennyt? Ja uskotko vielä että tavataan?
   Ikävä
   49
   669
  10. Yle-kysely: SDP ohitti perussuomalaiset - Keskusta romahti jo vihreiden taakse

   Ylen tuoreessa kannatusmittauksessa kärkikolmikon kannatuserot kaventuivat entisestään. Kokoomus on ykkössijalla 2,5 prosenttiyksikön erolla SDP:hen.
   Maailman menoa
   167
   668
  Aihe