Kuala Lumpurista juttua

tuk

Moikka,

Vinkkejä mitä KL:ssa kannattaa tehdä ja nähdä.

Petronas twin towersit on tietysti ihan ehdottomasti nähtävä, jos haluaa mennä tornien näköalasillalle on mentävä aamulla jonottamaan (8 -->) vuoronumeroa, jonka mukaan sitten määräytyy aika monelta sinne pääsee. Itse käynti on ilmainen, mutta tosi lyhyt.
Petronaksien alapuolella on iso, mutta tosi kallis ostoskeskus, sieltä saa kaikkia merkkituotteita, ja siellä on myös paljon kalliita ravintoloita.

Jos haluaa nähdä KL:a yläilmoista parempi vaihtoehto on KL tower (tv-torni) jossa on hieno näköalatasanne ja sieltä näkee eri puolille kaupunkia. Torniin maksaa muistaaksen 35 MYR, eli joku reilu 7 euroa. Torni sijaitsee pienellä kukkulalla ja sen ympärillä on tiheä metsikkö, johon on myös mahdollista mennä tutustumaan. Metsässä on ainakin apinoita, jotka kyllä yleensä tulevat myös tv-tornille asti. Viimeksi kun käytiin (huhtikuussa 09) tornilla oli myös pieni eläinpuisto, missä oli liskoja, käärmeitä jne.

Bukit Bintangia voisi pitää eräänlaisena "keskustana" (pääsee monoraililla). Siellä on kauppakeskuksia, missä on ihan edulliset hinnat ja ei-merkkituotteita. Siellä on myös jonkin verran ravintoloita, hinnat vaihtelee ja joitakin terasseja ja kahviloita. Pavillion ostoskeskus on lähellä bukit bintangia, sieltä löytyy kaikkia merkkikauppoja, mutta myös tosi kivoja ravintoloita (hinnat tosin melko lähellä suomen tasoa).

Times Square on myös ihan näkemisen arvoinen, Malesian suurin (kai?) ostoskeskus. Siellä on sisähuvipuisto ja ostettavaa ihan laidasta laitaan.

Yöelämä on vähän hajaantunutta, mutta Asian Heritage row on paikka missä on aina menoa. Siellä on sekä klubeja, pienempiä baareja, sekä joitakin ruokapaikkoja. Melkein kaikilla baareilla siellä on myös terassi. Hinnat siellä on aika kovat, melkein suomen luokkaa. Myös Bukit Bintangilla on joitakin iltamestoja, ja ainakin irkkubaari (vai englantilainen), mistä saa siideriä! Edullisimmin olutta saa bintangilla ja muuallakin niin, että ostaa Bucketin, eli ämpärin, jossa on yleensä 5 olutta, ja jäitä (35-45 MYR). Kaupasta ostettuna tölkki maksaa jotain euron luokkaa.

Ruokapaikkojen hinnat vaihtelee tosi halvasta tosi kalliiseen. kaikissa ostoskeskuksissa on yleensä food mall tai food court, sieltä saa tosi edullisesti esim. lounasta ja vaihtoehtona on usein malesialaista, kiinalaista, thaimaalaista, japanilaista jne. ja hinnat 1-3 euroa.

Keskustan kunnon ravintolat on tietysti hieman tyyriimpiä, mutta kyllä sieltäkin löytää edullisia paikkoja. Me käytiin esim. Bukit Bintangilla olevassa pihviravintolassa, pihvit n. 8-9 euroa. Malesiassa on tosi paljon kiinalaisia ja intialaisa ravintoloita. Jos haluaa hyvää ja halpaa intialaista kannattaa mennä Little Indiaan.

China town on ihan kiva paikka, ja kannattaa käydä vaikka ei piraattituotteita haluaisi ostaakaan. päivällä se on rauhallisempi paikka, illalla täynnä tungosta. Siellä on myös kiinalaisia ravintoloita, mutta ne on vähän hajallaan. China Townin lähellä on myös central market (vähän kun kauppahalli) mistä voi ostaa perinteisiä käsitöitä jne.

KL:ssa on paljon kivoja puistoja, esim. lintupuisto, perhospuisto ja kukkapuisto. Me käytiin lintupuistossa ja se oli ihan makee paikka. Melkein kaikki linnut on siellä vapaana.

Kansallismuseo on hieno ulkoa, sisältä ok. jos haluaa tietää maleasian historiasta jne. suosittelen.

Taksit on oikeesti tosi halpoja, mutta yleensä yrittävät huijata turisteja. Jos vaan mahdollista kannattaa yrittää vaatia, että kuski käyttää mittaria. Matka keskustassa mihin tahansa ei pitäisi maksaa mittarilla yli 20 MYR. Isoissa ostoskeskuksissa on usein taksikuponkisysteemi (ainakin Times Squerilla), eli ostaa kupongin, maksaa luukulle ja kuskille annetaan vaan kuponki. Kupongilla on tietysti vähän kalliimpaa kuin mittarilla, mutta ainakin välttää taistelun kuskin kanssa.

Taksien huijaamista on pyritty nyt rajusti siellä karsimaan, ja ainakin nyt viimeksi kun oltiin, sujui jo paljon paremmin kuin vuosi sitten. eli saatiin yleensä mittaritaksi helposti. Yleiset on myös halpoja, monorail kätevin, mutta jos kaksikin ihmistä menee, voi olla että taksi ei tule montaa ringittiä kalliimmaksi (koska yleensä matkat maksaa n. 4-10 ringittiä). Tosin illallla 18--> ruuhkat voi olla aika kovat ja matka taksilla kestää tosi kauan.

KL:ssa on melko vaikea liikkua paikasta toiseen kävellen, ja ilmakin on sen verran kuuma, ettei oo muutenkaan kauheen mielekästä.

KL:n ulkopuolella (N. 13km) on Batu Caves, hienot luolat, jossa on hindutemppeleitä. Temppelliin on TOOSII pitkät portaat, joten ei kannata mennä kuumimpaan aikaan.

Ja vielä, ravintolassa hintoihin saatetaan lisätä alv hintojen päälle. joskus sisältyy hintaa, joskus ei, mutta yleensä siitä jossain pienellä lukee.

4

866

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • lumpuri

      Kiitos sinulle vaivannäöstäsi! Suunnitelmissa Malesian matka ja KL yksi kohde ja oli mukava lukea siitä asiallista ja matkailijaa kiinnostavaa tekstiä.

      • scot

        Olin maaliskuussa Kuala Lumpurissa, ja ratkaistiin toi Petronas Towers-pääsy siten, että maksettiin illalla hotellin pojille, ja siellä oli seuraavana päivänä torneilla ukko lippujen kanssa meitä odottamassa, ja näin ollen päästiin sisään jonottamatta ja turhaan aikaisin heräämättä!


    • Fisu1970

      Tein kesäkuussa kolmen yön pyrähdyksen KL:ään 8v tyttäreni kanssa. Hotellina oli Marriot ketjun Renaissance Jalan Ampangilla. Valintakriteerinä oli 50m uima-allas ja sijainti. Tulimme Singaporesta Aerolinen bussilla, matka kesti rajan ylityksineen 5 tuntia. Matkaa jatkoimme lentäen Berjayalla KL:stä Tiomanille.


      Petronasiin jonottaminen jäi väliin sekä aikataulun tiukkuuden vuoksi että siitä syystä ettei näköalatasanne ole mitenkään säväyttävän korkea.
      Torneja jaksoi kyllä ihailla ulkoa päin, sain vielä pyytämäni huoneen näkymällä torneille, joten ne näkyivät hienosti iltavalaistuksessa hotellille.
      Menara-tornissa kävimme, tosin hieman liian myöhään koska aurinko laski melko pian torniin päästyämme. Näkymät olivat silti aika upeat.

      Petronasin alla/vieressä olevan Suria KLCC ostarin food courtissa kävimme syömässä joka päivä, en tainnut syödä yhtään yli 10 MYR ateriaa, joten ei paikkaa voi kovin hintavaksi sanoa, valinnan varaa oli runsaasti paikallisista italialaisen kautta mäkkiin.
      Ostarissa on runsaasti luksuskauppoja, mutta myös tavallisille kuolevaisille sopivia paikkoja. Alakerrasta löytyy iso ruokakauppa alkoholivalikoimineen (myös kylmää olutta).
      Ostarin jatkeena oleva Aquaria KLCC on käymisen arvoinen paikka, sen n. 90 metrinen haialtaan läpi kulkeva putki on mielestäni vielä parempi kuin Sentosan Underwater worldissä Singaporessa.

      Lintupuisto oli ihan ok ulkoilupaikka, vertailukohtana oli muutaman päivän takainen Jurong Singaporesta, joten suurin säväys jäi tulematta. Viereinen perhospuisto oli mukava, suuri katettu puutarha, missä suuret perhoset liihottivat ympäriinsä.

      Kävimme myös hikoilemassa Batu-luolilla, joka ovat kyllä näkemisen (ja hikoilemisen) arvoinen paikka. Taksi hotellilta luolille maksoi 30 myr kun en jaksanut alkaa tinkaamaan, mutta luolilta Zoo Negaraan, mikä on kaupungin ja luolien välillä, pyydettiin käsittämätöntä 120 myr. Sitten löytyi kuski kuka pyysi mittarilukeman 3myr... Hinnaksi tuli 13myr.

      Zoo Negara oli mukava eläintarha ja siellä kului useampi tunti. Eläintarhan akvaariossa oli hienosto toteuttu biotyyppien sarja puroista mereen.

      • Fisu1970

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      143
      10396
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      55
      2973
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      206
      2809
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      25
      2107
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      17
      1868
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      17
      1689
    7. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      14
      1606
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      18
      1577
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      18
      1533
    10. 82
      1368
    Aihe