mankellin paras ja huonoin

Anna

Henning Mankellin kirjathan on hirmuisen hyviä mutta mikä teistä on kaikista paras?
Itselleni Palomuuri kolahti parhaiten, mutta se olikin ensimmäinen jonka luin ja siksi ehkä elämyksellisin. Valkoinen naarasleijona oli aika pelottava ja tää uusin, Ennen routaa ehdottomasti huonoin.

8

2377

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Overtravel

      "Pyramidi" oli ehkä, "Ennen routaa" oli kiva sekin.

      Huonoin on joko "Tanssinopettajan kotiinpaluu" tai "Valkoinen naarasleijona".

      "Tanssinopettajassa" viimeiset sivut pilasi kaiken. Näytti äkkiä tehdyltä lopulta.

      "Naarasleijonassa" oli liikaa höpinää esi-isien hengistä ja jumalista.

    • Atomi-Antti

      ..alkaa TV-sarjana sunnuntaina ykkösellä. Kai olit tietoinen?

    • Spirit

      Mankellin kirjat on hyviä. Huonoin ehkä mielestäni Riian verikoirat ( tuli mieleen vanhat agenttitarinat..) mutta muut ovat ollet hyviä. Suunnitelmissa on lukea Mankellin muitakin kirjoja... jos vaan kirjastosta löytyy :)

      • Flamenca

        Samaa mieltä kanssasi.
        Kovasti ovat lainassa. Eilenkään ei löytynyt kirjastosta ensimmäistäkään. :)


      • annu
        Flamenca kirjoitti:

        Samaa mieltä kanssasi.
        Kovasti ovat lainassa. Eilenkään ei löytynyt kirjastosta ensimmäistäkään. :)

        Kannattaa muuten lukea ainakin Wallander kirjat järjestyksessä; sillä niissä viitataan aina aikaisempiin... samoin se Tanssinopettaja myös oikeassa välissä, eli milloin Mankell sen kirjoitti.


    • Elena

      Eikö sinua sitten Palomuurissa lainkaan vaivannut sen tietty epäuskottavuus? Kuten se, että poliisilaitokselta voi aivan kevyesti kävellä ulos, kun tyhmät jepet ei katso perään? Tai se, että tietokonenero pikkupoika muutamassa sekunnissa "kopioi" kaiken datan parille levylle, jonka pyörittämiseen kuitenkin tarvitaan massiivinen kone? Mille levylle se datamäärä mahtui aikana ennen usb-muisteja? Tai se, että kirjailija on itse joutunut liittämään siihen jälkipuheen sävyyn "olisi se näinkin voinut olla".

      Ansioksi on sentään luettava tietty varoitus yleisestä yhteiskunnan haavoittuvuudesta, ilman sähköjä esim. Mutta noin täysin vailla varalaitteita ei juuri olla - vaikka Helsinkikin tässä jokin aika sitten oli osittain ilman sähköjä ylikuormituksen vuoksi.

      • Mampu

        Nappasin tänään kirjaston 4 päivän pikalainojen hyllystä Mankellin uusimman eli Savuna ilmaan. Valmistauduin viettämään rattoisan yön Mankellin seurassa, mutta pettymys oli niin suuri, että oli pakko googlettaa jokin keskustelu, jossa saa vähän purkaa pettymystään.

        En juurikaan katso televisiota tai elokuvia, kun koen niiden kerronnan niin puutteelliseksi kirjoihin verrattuna; mies kävelee kadulla, menee kauppaan ja ostaa litran maitoa jne eli kaikki ajatusten ja tunteiden kuvailu jää kerronnasta pois. Kirjassa tuon saman voisi esittää tuhansin sanoin kuvaillen miehen mietteitä, tunteita, pelkoja, aavistuksia jne. Juuri niihin perustuu rakkauteni kirjoihin. Paitsi että saan itse kuvitella paikat ja henkilöt pääsen myös kurkistamaan heidän sielunmaisemaansa.

        Nyt tämä kirja, joka on siis alunperin tv-käsikirjoitus, riisuu Mankellin mahtavan sielukkaan ja monitahoisen kerronnan juuri tuolle tasolle. Siinä kerrotaan, kuka menee minne ja kenen kanssa jne aivan kuin ohjatttaisiin näyttelijöiden liikkeitä. Lauseet, virkkeet ja kappaleet ovat kaurimäkimäisen lyhyitä ja töksähtäviä. En kertakaikkiaan jaksa lukea tuota tönkkötönkköä muutamaakymmentä sivua enempää. Tuli ihan paha mieli. Kuinka yksi vankkumattomista suosikkikirjailijoistani on voinut antaa vetää itsensä tuollaiseen tv-käsikirjoituksella romaanina rahastamiseen!


    • ams84

      Askeleen jäljessä on jäänyt ikuisesti mieleeni. Se oli ensimmäinen Mankellin kirjoittamista kirjoista, jota aloin lukemaan. Todella suositeltava teos. Viimeksi sain luettua loppuun Viides nainen-kirjan, joka oli myöskin jännittävä ja se tuli luettua pikavauhtia. Nyt luen Wallander-sarjan Ennen routaa, jonka jälkeen aion vielä lukaista Hymyilevä mies-kirjan. Sen jälkeen olen lukenut kaikki Wallanderit ja paljon muitakin Mankellin kirjoittamia kirjoja. Voin myös kehua Kennedyn aivot-nimistä kirjaa.

      Afrikkaan sijoittuvista Mankell-kirjoista paras on ehkä ollut Leopardin silmä. Kaksi hutia olen tähän mennessä lukenut Mankellilta. Ne olivat Panokset ja Nimeltään tea-bag. Näissä kahdessa kirjassa oli niin hölmö tarina, että ei jaksanut kovastikaan kiinnostaa. Muilta osin Mankell kirjoittaa erinomaisia kirjoja, joiden parissa saa kyllä ajan kulumaan nopeasti.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      140
      5993
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      33
      3645
    3. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      25
      1935
    4. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      18
      1929
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      25
      1748
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      75
      1601
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      16
      1522
    8. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      18
      1418
    9. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1416
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      24
      1327
    Aihe