Hävettää, kun en ole pahoillani

ihan vaan sisäisesti

Eräs ihminen on ollut minua kohtaan usein ilkeä ja pahansuopa - lytännyt minut ihmisenä. Äskettäin hän sairastui vakavasti. En tunne mikäänlaista myötätuntoa häntä kohtaan. Tuntuu, että on oikein olla säälimättä, eikä hän varmasti odotakaan pikaisen paranemisen toivotuksia minulta, mutta kuitenkin samalla myös hävettää. Kätkettyä vanhingoniloako ehkä häpeän vai sitä etten olekaan niin umpikiltti kuin kuvittelin?

4

724

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • olevasi

      kiltti, mutta oikeesti oletkin pitkävihainen ja katkera. Siis mun mielestä, mutta itsehän kysyit sitä täällä keskustelupalstalla.

      • kylläkin.

        Toisaalta jos hän on loukannut sinua syvästi. Mikä suhde sinulla on häneen, siis eikös noin inhottavien riitojen jälkeen mene yleensä välit poikki jolloin minusta hän olisi sinulle ikäänkuin vieras ihminen.

        Ei kai vieraiden ihmisten sairastumisesta voi tuntea kuin sellaista neutraalia myötätuntoa. Siis tottakai tekee pahaa jos kuulee että joku vieras ihminen on sairastunut vakavasti, mutta eihän sitä toisaalta voi kaikkia maailman murheita ottaa omaksi taakakseen.


    • olehyvä

      Saat antaa itsellesi luvan olla kokematta myötätuntoa. Myönnät kyllä jo, että tiedostat myötätunnon tarpeen tuommoisessa tilanteessa. Mutta jos sitä ei tunne niin se ei järkeilemällä parane eikä sitä voi todella pakottaa.

      Ei kukaan meistä ole umpikiltti eikä kukaan meistä ei ole todella umpipahakaan. Ne ovat vain sanoja. Tärkeintä on, että kun mielessäsi ajattelet, että jos tuo käsittelemäsi juttu keskustelisi itsensä kanssa maailman tappiin, tiedät ihan täsmälleen, mihin se juttu menee. Sano mielessäsi sille asialle, että sen esittämät huolet suuntaan sekä siihen toiseen suuntaan on otettu huomioon ja että ne asiat on arkistoitu talteen. Eli sanoo niille ajatuksille, että ei ole hätää, kaikki on tallessa ja jos koskaan on tarvetta ja joku haluaa käydä niitä läpi, niin ne löydetään sieltä arkistosta.

      Jos olet todella rohkea voisit kirjoittaa kyseiselle ihmisielle ja kertoa, miltä sinusta tuntuu. Että osoitat myötätuntoa, mutta et todella tunne sitä. Ja kerrot rauhallisesti ilman vihaa, että miksi. Pyydät anteeksi, että tuommoisella hetkellä vaivaat ja että jos välillänne ei olisi kaikkea sitä painolastia, niin se kokemasi tarve myötätunnolle voisi olla aitoakin.

      Se että on kiltti, ei tarkoita, että saisi väistää konflikteja silloin kun ne tapahtuvat. Koska olet välttänyt niitä liikaa, ollut liian kiltti, olet hieman ainakin vetänyt ilkeyttä ja pahansuopuutta puoleesi ja siksi ansainnut sen. Voit nyt korjata asiaa mutta vain jos olet todella suora tunteistasi ja otat edelleenkin myös toisen tunteet huomioon. Jos hän sitten vielä kohtelee sinua julmasti eikä käänny, tiedät sitten, ettei sillä ole mitään tekemistä sinun kanssasi, ja olet vapaa. Häntä et siinä hänen kivussaan sitten enää ainakaan voi auttaa.

    • c´est la vie

      Suomeksi sanottuna nämä v-mäiset anopit, koulu- ja työpaikkakiusaajat, kotiväkivallan harrastajat sekä muut jokapaikan kampittajat eivät tarvitse kenenkään myötätuntoa! Ovathan he surkeita raukkoja, mutta miksi p..skiaista pitäisi sääliä? Miksi hänelle pitäisi tarjota tilaisuutta järkevään, vastavuoroiseen keskusteluun, kun heistä on vain haukkumaan muita ja kehumaan itseään sekä kamujaan? Nämä mulkerot eivät ole millään muotoa uhreja, vaan henkisen ja/tai ruumiillisen väkivallan aseekseen valinneita raakalaisia. Joskus myös ikäville ihmisille tapahtuu ikäviä asioita, mikä on pelkästään kohtuullista.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      169
      3010
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      26
      2089
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      2034
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      91
      1863
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      71
      1573
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      19
      1323
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1232
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      10
      1221
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1193
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      9
      1181
    Aihe