Turhaakin turhemmat ylioppilaat

yberoppinut

Kävin kaksissa lakkiaisissa tänä vuonna. Molemmat juhlakalut olivat samasta koulusta, joten olin seuraamassa myös lakitusta. Toinen sai useamman stipendin ja kunniamaininnan. Toinen taas ilmeisesti ei edes ollut mikään kovin häävi opiskelija, kun todistustakin piiloteltiin viimeiseen asti juhlissa.

Tämän menestyneemmän kotona juhlat olivat hillityt ja mukavan rauhalliset. Hyvin jäi aikaa rupatella vanhempien ja tuoreen ylioppilaan kanssa. Kaikki oli itse laitettu ja järjestetty.

Tämän vähemmän lahjakkaan tytön kotona sitten oli oikein pitopalvelu hyysäämässä. Pihalle oli rakennettu esiintymislava, jossa renkutti luonnollisesti jokin bändi. Kakku maistui teolliselta, ja näytti siltä, ettei vieraastakaan ollut pulaa, kadulla oli useita kymmeniä autoja. Juhlakalua ei juurikaan näkynyt.

Mietityttää vain, että tuollaisilla vähemmän menestyneillä on hirveä tarve tuoda esiin omaa paremmuuttaan kaikenlaisin hienoin järjestelyin ja vetämällä koko homma yli. Kukin tyylillään, mutta minun silmissäni meni pahasti mauttomuuden puolelle.

5

438

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kyseessä

      ole kuitenkin kotiväen tapa juhlia ja elää. Jokainen taaplaa tyylillään. Ei lakkiaisia järjestetä prameemmiksi sen vuoksi, että arvosanat on huonot ;)

    • ja kaikki mahtuu mukaan

      Talo elää tavallaan ja vieraat käypi ajallaan sopisi sananlaskuna tähänkin, koska olin myös juhlissa joissa yo ei nyt niin hirmuisen hyvin pärjännyt, mutta luonteeltaan upea, kauniskäytöksinen nuori nainen ja nautti väenpaljoudesta täysillä. Tarjoilut oli itse tehty, vieraita niin että talo meinasi pamahtaa liitoksistaan ja tunnelma koko ajan rennon hauska, välittävä ja jokaikinen vieras oli lämpimästi tervetullut. Eihän sieltä moni raaskinut nopeasti lähteäkään, joten olen eri mieltä siinä että huonoilla arvosanoilla ja juhlien tyylillä olisi yhteyksiä. Paremminkin jotkut vain ovat enemmän vieraanvaraisia luonteeltaan ja jotkut eivät ja sen takia juhlista voi tulla teennäiset, jos isäntäväki ei ole erityisesti isojen juhlien järkkäämisen mestareita. Aina täytyy muistaa, että olipa juhla kuin juhla, niin isäntäväki koettaa parhaansa ja meidän vieraiden tehtävä on osoittaa heitä kohtaan myönteisyyttä ja hyväksyä mitä meille halutaan tarjota.

    • kriittinen!

      Onko sinulla oma lehmä ojassa?
      Mitkä arvosanat ovat sinun mielestäsi riittäviä pitopalvelun käyttämiseen? Entä bändin tilaamiseen? Minä olen aina luullut, että kaikilla ylioppilaaksi päässeillä on oikeus viettää lakkiaisjuhlaa, kullakin omalla tavallaan.

    • Entinen lukiolainen

      Kaikki eivät nyt vain halua esitellä arvosanojaan muille, vaikka olisi mennyt hyvinkin. Miksi pitäisi? Eikä se keskiarvo ollenkaan kerro lahjakkuudesta. Mitä isoihin juhliin tulee, niin esimerkiksi vanhemmat ovat halunneet järjestää sellaiset juhlat. Mitä pahaa siinä on? Sitä paitsi, jos nyt sitten otetaan hypoteesiksi, että juhlakalu olisi päässyt rimaa hipoen ylioppilaaksi, niin sitä suurempi syy on juhlia!

      Itseäni lähellekään kaikki aineet eivät lukiossa kiinnostaneet. Esmerkiksi ruotsi ja matikka menivät rimaa hipoen läpi. Reaalikoe ja äidinkielen koe onnistuivat kuitenkin todella hyvin. En saanut hyviä yo-papereita enkä muutenkaan olisi halunnut niitä esitellä, koska ne olivat minun. Lukio siis meni läpi rimaa hipoen ja lähes lukematta, mutta minä ja vanhempani olimme hyvin onnellisia ylioppilaaksi pääsystäni. Niin olivat myös tuttuni ja kyllä tapahtumaa kelpaisikin juhlistaa. Tiedossa kuitenkin oli, että olin jännittänyt kauan, pääsenkö läpi.

      Nyt työstän väitöskirjaa ja voin rehellisesti sanoa, että maisteripapereistani tuli erinomaiset. Olin lahjakas yliopistossa omassa oppiaineessani sekä sivuaineissani, koska olin kiinnostunut niistä. Myös mollaamasi uusi ylioppilas voi olla ihan toista kuin arvaatkaan silloin, kun pääsee oikeasti opiskelemaan lukion jälkeen.

      • insinööri

        Minä myös menin ripaa hipoen, tosin en lähinnä ehtinyt lukea. Autoin vanhempiani yrityksessä ja edellisenä kesänä tein kolmea työtä ja kävin autokoulun. Lukulomankin ajan minulla oli siivoustyö ja kuskasin äitiäni tavaran hakuun tukusta ja tein hommia puodissa muutenkin. En tosin päässyt haluamaani yliopistoon, mutta aikuisiällä sitten kouluttauduin insinööriksi ja kohtuu hyvin meni. Moni kiitettäviä lukiosta vetänyt tyttö ei insinööriopinnoissa pärjännytkään, mutta minulle tämä tekninen ala sopii.

        Meilläkin oli paljon vieraita. Se johtui yksinkertaisesti vanhemmistani, yrittäjävanhempani tunnettiin paikkakunnalla ja sitä kautta vieraita tuli paljon. Vanhempani olivat myös innokkaita seurakunnan vapaaehtoistyöntekijöitä ja seurakuntaväkeä kävi myös.

        Vielä noista arvosanoista. Itselläni oli kurssikaveri, jolle oli tärkeää saada kaikesta kiitettäviä ja saikin enimmäkseen. Mutta hyvä ettei itkua vääntänyt, jos joku heikompi sai paremman. Mutta mm. harjoitustöitä tämä viilasi niin kauan, että ei aina ehtinyt palauttaa ajallaan. Jos opettaja laski numeroa myöhästymisen takia, haukuttiin opettaja. Tällainen tyyppi kun jossain projektissa jää vilkkua piilaamaan, niin seuraava projekti voi olla, että menee kilpailijalle. ARvosanojen eteen jos on tehty paljon töitä, niin ne eivät välttämättä kerro todellista osaamista. Se joka lähtee tentistä puolen tunnin kuluttua ja saa nelosen, osaa luultavasti enemmän kuin se joka lähtee viime tingassa ja saa vitosen.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      78
      1785
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1679
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1494
    4. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1174
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1173
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      5
      1161
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1126
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1121
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      6
      1099
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1094
    Aihe