Koben härkä?

Lehmä.

Onko kokemusta, missä osoitteessa voisi maistaa Koben härkää Japanissa?
En tarkoita mitään huippukallista ravintolaa vaan ihan normaalikukkarolle sopivaa ravintolaa, jossa voisi vain ihan maistaa pienen annoksen (siis ei kilon pihviä)?

6

1036

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Wagyuu

      Japanilaista pihvilihaa on tarjolla useimmissa yakiniku-ravintoloissa. Tuodaan pöytään ohuina suikaleina (esim. 6-10 suikaletta, riippuu paikasta ja annoksesta), jotka sitten "grillataan" pöytään upotetun grillin avulla. Erittäin suositeltava kokemus!

      Tähän tyyliin:
      http://www.youtube.com/watch?v=dPt1ba7Rh_E

      • Lehmä.

        Tarkoittaako yakiniku juuri tätä Koben härkäliha-ravintolaa, vai yleensä ravintolaa ,jossa itse grillataan pöydässä?
        Juuri tuollainen pikkuannos kiinnostaisi eka kerralla. Grillataanko se aina yleensä itse vai tuleeko annos valmiina pöytään?
        Osataanko Japanissa paistaa lihaa???? Kysyn siksi, koska pelkään vähän noita valmiiksi paistettuja annoksia: syön häränlihan ainoastaan puoli-tai kokoraakana , (enkä kengänpohjaksi paistettuna kuten yleensä Suomessa).
        olisi tosi harmi, jos joutuu syömään hienoa härkää liian kypsänä !


      • Wagyuu
        Lehmä. kirjoitti:

        Tarkoittaako yakiniku juuri tätä Koben härkäliha-ravintolaa, vai yleensä ravintolaa ,jossa itse grillataan pöydässä?
        Juuri tuollainen pikkuannos kiinnostaisi eka kerralla. Grillataanko se aina yleensä itse vai tuleeko annos valmiina pöytään?
        Osataanko Japanissa paistaa lihaa???? Kysyn siksi, koska pelkään vähän noita valmiiksi paistettuja annoksia: syön häränlihan ainoastaan puoli-tai kokoraakana , (enkä kengänpohjaksi paistettuna kuten yleensä Suomessa).
        olisi tosi harmi, jos joutuu syömään hienoa härkää liian kypsänä !

        Yakiniku-ravintoloissa on tarjolla kaikenlaista lihaa (myös possua). Vaikea sanoa onko siellä juuri Koben härkää vai ei, kaikissa käymissäni paikoissa on kuitenkin ollut tarjolla japanilaista nautaa (sitä sellaista marmorinnäköistä). Sitäkin on yleensä tarjolla useampaa sorttia eri hintaluokissa. Toivottavasti joku tietää jonkin paikan, jossa olisi juuri tuota Koben härkää tarjolla. Kaikissa niissä yakiniku-paikoissa joissa olen käynyt grillaaminen on suoritettu itse. Mutta kyllä japanilaiset kokitkin sen paistamisen osaa, ei siitä kannata olla huolissaan... Tosin varmasti taso vaihtelee paikan mukaan, niinkuin Suomessakin. En itsekään pidä täysin läpipaistetusta naudan/häränlihasta, puoliraaka on hyvä. Japanissahan syödään lihaa myös täysin raakana (sashimi). Vaikka se usein mielletään nimenomaan kalaksi, se voi olla myös muutakin lihaa, esim. hevosta.


      • miijamaija
        Lehmä. kirjoitti:

        Tarkoittaako yakiniku juuri tätä Koben härkäliha-ravintolaa, vai yleensä ravintolaa ,jossa itse grillataan pöydässä?
        Juuri tuollainen pikkuannos kiinnostaisi eka kerralla. Grillataanko se aina yleensä itse vai tuleeko annos valmiina pöytään?
        Osataanko Japanissa paistaa lihaa???? Kysyn siksi, koska pelkään vähän noita valmiiksi paistettuja annoksia: syön häränlihan ainoastaan puoli-tai kokoraakana , (enkä kengänpohjaksi paistettuna kuten yleensä Suomessa).
        olisi tosi harmi, jos joutuu syömään hienoa härkää liian kypsänä !

        Yakiniku tarkoittaa käsittääkseni lihaa/-varrasta? Kanavarras on yakitori. Koben härkää ei saa ihan mistä vaan, ja annos maksaa kuulemma n. 70e. Itse en käynyt kokeilemassa, joten en osaa neuvoa paikkoja.


      • yakiniku-ya kiitos! :D
        miijamaija kirjoitti:

        Yakiniku tarkoittaa käsittääkseni lihaa/-varrasta? Kanavarras on yakitori. Koben härkää ei saa ihan mistä vaan, ja annos maksaa kuulemma n. 70e. Itse en käynyt kokeilemassa, joten en osaa neuvoa paikkoja.

        Yakiniku=paistettu liha. Ja jos Japanissa puhutaan Yakiniku-ya:sta, niin kaikki mieltävät sen juuri tuommoiseksi raflaksi jossa paistetaan itse lihat pöydässä.


      • yakiniku
        miijamaija kirjoitti:

        Yakiniku tarkoittaa käsittääkseni lihaa/-varrasta? Kanavarras on yakitori. Koben härkää ei saa ihan mistä vaan, ja annos maksaa kuulemma n. 70e. Itse en käynyt kokeilemassa, joten en osaa neuvoa paikkoja.

        Juu, näyttäisi olevan, että Koben härkää ei tosiaan saa ihan mistä tahansa. Koben härkää saa päivälliseksi ainakin seuraavasta hotellista Tokiossa.

        Grand Prince Hotel Takanawa:
        http://web.travel.rakuten.co.jp/portal/my/info_page_e.Eng?f_no=28469


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Huomenta ihana

      Kauniskasvoinen ihanuus 😘 saan sut vielä
      Ikävä
      45
      7382
    2. Hei rakas...

      Miten on työpäivä sujunut? Rakastan sinua 💗
      Ikävä
      32
      4078
    3. Ei tämä etene ikinä

      Kun kumpikaan ei enää ota yhteyttä. Mä en ainakaan uskalla.
      Ikävä
      57
      3615
    4. Edelleen sitä on vaikea uskoa

      Että olisit oikeasti rakastunut muhun
      Ikävä
      50
      3130
    5. Vitsi mihin menit. Heti takasin.

      Mä näin sut tuu takasin! Oli kiire, niin en ehtiny sin perään!
      Ikävä
      17
      2806
    6. Voi ei! Jari Sillanpää heitti keikan Helsingissä - Hämmästyttävä hetki lavalla...

      Ex-tangokuningas on parhaillaan konserttikiertueella. Hän esiintyi Savoy teatterissa äitienpäivänä. Sillanpää jakoi kons
      Suomalaiset julkkikset
      51
      2324
    7. Miksi et irrota otettasi

      Suhteeni?
      Ikävä
      53
      2307
    8. Toiveikas vai toivoton

      torstai? Ajatuksia?
      Ikävä
      37
      2258
    9. Koko ajan olet

      Senkin suhteen kiusannut. Halut on ihan mielettömät olleet jo pitkään
      Ikävä
      43
      2258
    10. Mukavaa päivää

      Mun rakkauden kohteelle ❤️ toivottavasti olet onnellinen
      Ikävä
      16
      2236
    Aihe