Koben härkä?

Lehmä.

Onko kokemusta, missä osoitteessa voisi maistaa Koben härkää Japanissa?
En tarkoita mitään huippukallista ravintolaa vaan ihan normaalikukkarolle sopivaa ravintolaa, jossa voisi vain ihan maistaa pienen annoksen (siis ei kilon pihviä)?

6

960

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Wagyuu

      Japanilaista pihvilihaa on tarjolla useimmissa yakiniku-ravintoloissa. Tuodaan pöytään ohuina suikaleina (esim. 6-10 suikaletta, riippuu paikasta ja annoksesta), jotka sitten "grillataan" pöytään upotetun grillin avulla. Erittäin suositeltava kokemus!

      Tähän tyyliin:
      http://www.youtube.com/watch?v=dPt1ba7Rh_E

      • Lehmä.

        Tarkoittaako yakiniku juuri tätä Koben härkäliha-ravintolaa, vai yleensä ravintolaa ,jossa itse grillataan pöydässä?
        Juuri tuollainen pikkuannos kiinnostaisi eka kerralla. Grillataanko se aina yleensä itse vai tuleeko annos valmiina pöytään?
        Osataanko Japanissa paistaa lihaa???? Kysyn siksi, koska pelkään vähän noita valmiiksi paistettuja annoksia: syön häränlihan ainoastaan puoli-tai kokoraakana , (enkä kengänpohjaksi paistettuna kuten yleensä Suomessa).
        olisi tosi harmi, jos joutuu syömään hienoa härkää liian kypsänä !


      • Wagyuu
        Lehmä. kirjoitti:

        Tarkoittaako yakiniku juuri tätä Koben härkäliha-ravintolaa, vai yleensä ravintolaa ,jossa itse grillataan pöydässä?
        Juuri tuollainen pikkuannos kiinnostaisi eka kerralla. Grillataanko se aina yleensä itse vai tuleeko annos valmiina pöytään?
        Osataanko Japanissa paistaa lihaa???? Kysyn siksi, koska pelkään vähän noita valmiiksi paistettuja annoksia: syön häränlihan ainoastaan puoli-tai kokoraakana , (enkä kengänpohjaksi paistettuna kuten yleensä Suomessa).
        olisi tosi harmi, jos joutuu syömään hienoa härkää liian kypsänä !

        Yakiniku-ravintoloissa on tarjolla kaikenlaista lihaa (myös possua). Vaikea sanoa onko siellä juuri Koben härkää vai ei, kaikissa käymissäni paikoissa on kuitenkin ollut tarjolla japanilaista nautaa (sitä sellaista marmorinnäköistä). Sitäkin on yleensä tarjolla useampaa sorttia eri hintaluokissa. Toivottavasti joku tietää jonkin paikan, jossa olisi juuri tuota Koben härkää tarjolla. Kaikissa niissä yakiniku-paikoissa joissa olen käynyt grillaaminen on suoritettu itse. Mutta kyllä japanilaiset kokitkin sen paistamisen osaa, ei siitä kannata olla huolissaan... Tosin varmasti taso vaihtelee paikan mukaan, niinkuin Suomessakin. En itsekään pidä täysin läpipaistetusta naudan/häränlihasta, puoliraaka on hyvä. Japanissahan syödään lihaa myös täysin raakana (sashimi). Vaikka se usein mielletään nimenomaan kalaksi, se voi olla myös muutakin lihaa, esim. hevosta.


      • miijamaija
        Lehmä. kirjoitti:

        Tarkoittaako yakiniku juuri tätä Koben härkäliha-ravintolaa, vai yleensä ravintolaa ,jossa itse grillataan pöydässä?
        Juuri tuollainen pikkuannos kiinnostaisi eka kerralla. Grillataanko se aina yleensä itse vai tuleeko annos valmiina pöytään?
        Osataanko Japanissa paistaa lihaa???? Kysyn siksi, koska pelkään vähän noita valmiiksi paistettuja annoksia: syön häränlihan ainoastaan puoli-tai kokoraakana , (enkä kengänpohjaksi paistettuna kuten yleensä Suomessa).
        olisi tosi harmi, jos joutuu syömään hienoa härkää liian kypsänä !

        Yakiniku tarkoittaa käsittääkseni lihaa/-varrasta? Kanavarras on yakitori. Koben härkää ei saa ihan mistä vaan, ja annos maksaa kuulemma n. 70e. Itse en käynyt kokeilemassa, joten en osaa neuvoa paikkoja.


      • yakiniku-ya kiitos! :D
        miijamaija kirjoitti:

        Yakiniku tarkoittaa käsittääkseni lihaa/-varrasta? Kanavarras on yakitori. Koben härkää ei saa ihan mistä vaan, ja annos maksaa kuulemma n. 70e. Itse en käynyt kokeilemassa, joten en osaa neuvoa paikkoja.

        Yakiniku=paistettu liha. Ja jos Japanissa puhutaan Yakiniku-ya:sta, niin kaikki mieltävät sen juuri tuommoiseksi raflaksi jossa paistetaan itse lihat pöydässä.


      • yakiniku
        miijamaija kirjoitti:

        Yakiniku tarkoittaa käsittääkseni lihaa/-varrasta? Kanavarras on yakitori. Koben härkää ei saa ihan mistä vaan, ja annos maksaa kuulemma n. 70e. Itse en käynyt kokeilemassa, joten en osaa neuvoa paikkoja.

        Juu, näyttäisi olevan, että Koben härkää ei tosiaan saa ihan mistä tahansa. Koben härkää saa päivälliseksi ainakin seuraavasta hotellista Tokiossa.

        Grand Prince Hotel Takanawa:
        http://web.travel.rakuten.co.jp/portal/my/info_page_e.Eng?f_no=28469


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tykkään sinusta tosi tosi paljon

      Siksi en pysty sisäistämään sitä, että se ei ole molemminpuolista. Sattuu liikaa. En osaa käsitellä sitä tunnetta, koska
      Ikävä
      57
      3729
    2. Mikä sai sut ihastumaan

      Mitä tapahtui?
      Ikävä
      167
      2327
    3. Kaupan kassalla kannataa olla kylmä käytös

      https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010488540.html "19-vuotias Minja ja 59-vuotias Anne työskentelevät sillä todelli
      Sinkut
      212
      2039
    4. Mitä tehdä asialle?

      Jos laitan deitti-ilmon "40-vuotias nainen etsii seuraa" niin ketään ei kiinnosta (korkeintaan paria runkkaripenaa joill
      Sinkut
      139
      1924
    5. Mitä helvettiä pakolaisille pitäisi tehdä RAJALLA?

      Jos Venäjä työntää rajalle pakolaisia ja tekee Suomelle selväksi että heidän puolelleen ei ole pakolaisilla asiaa - mitä
      Maailman menoa
      402
      1350
    6. 79
      1221
    7. Hyvää heinäkuuta

      Hyvää huomenta ihanaa. 🦗🌾☔🤗🌻❤️
      Ikävä
      235
      1135
    8. Ethän syytä itseäsi

      siitä miten asia menivät. Mä en antanut sulle tilaisuutta.
      Ikävä
      136
      1118
    9. Olen pahoillani mies

      Olen surullinen puolestasi, ettet saanut kaipaamaasi naista. Yrititkö lopulta edes? Teistä olisi tullut hyvä pari
      Ikävä
      55
      1040
    10. Olet mies varmasti peto

      Makkarin puolella. 🤤
      Ikävä
      74
      1000
    Aihe