Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

kaksosraskaus ja raskausoireet

äippäx3

Odotan siis tuplia, hoidoilla aikaan saatuja. La on tammikuussa joten aivan aluillaan ollaan. Olen ihmetellyt lähes oireetonta raskautta esikkoon nähden. Miten muiden monisikiöraskaudet ovat edenneet? Olen lukenut että oksentelu on kauheaa, itse en ole oksentanut kertaakaan. Väsymys on kyllä kova ja vatsa pömpöttää jo, osa on kylläkin turvotusta. Raskaustestiin aikanaan plussa tuli jo 3 4 ja todella vahvana, siitä lääkärikin epäili jo silloin tuplia.

11

8637

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Lumi78

      Itselläni alkoi väsymyksellä, sitten tuli pahoinvointia joka sitten paheni. Pari viikkoa oli olo kuin kauheassa krapulassa ja sitten alkoi satunnaiset oksentelut. Saatoin oksentaa ihan mihin aikaa vaan.

      Huomenna alkaa vko 17 ja nyt olo on todella hyvä. Ihana kun jaksaa tehdä ja olo on hyvä :)

    • Nonna-84

      Väsymys oli alkuun aivan kauheaa. en tosin muista kuinka pitkään sitä oli! Joka aamuinen oksentelu jatkui aina rv 25 asti, jonka jälkeen satunnaista oksentelua rv 35 asti..

    • ...

      Minulla oli melko samat oireet alkuraskaudessa, eivätkä väsymys ja vatsan kasvukaan kovin erityisiltä tuntuneet. Nopean pyöristymisen pistinkin aluksi pelkän turvotuksen piikkin, ja väsymyskin tuntui lähinnä iltaisin. Aamuisin sen sijaan olin virkeämpi kuin koskaan ja heräsin aikaisin, vaikka olen aina muuten ollut iltaihminen ja herännyt myöhään. En oksentanut kertaakaan. Ainoastaan jotkin hajut hieman kuvottivat, mutta ei sitä voinut kunnon pahoinvoinniksi sanoa. Kaiken kaikkiaan raskauteni oli fyysisesti helppo, osittain tosin siksikin, että lomailin jo raskauden puolestavälistä asti, enkä yrittänytkään tehdä kaikkea, mihin normaalisti pystyn. Henkisellä puolella pikemminkin oli rankempaa, kun tuli turhankin paljon huolehdittua ja pohdittua kaksosraskauden riskejä. Minulla ei ole kokemusta muista raskauksista, mutta nehän voivat olla samallakin äidillä todella erilaisia. Varmaan jos vielä joskus saan yhden lapsen, menevätkin ensimmäiset viikot sitten pää vessanpöntössä ja saan kaikki mahdolliset muutkin krempat, joilta kaksosia odottaessani säästyin, vaikka luulisi käyvän päin vastoin. :)

    • tuplamamma79

      Mulla menossa nyt rv 19 5 ja olo ollut mainio kuukauden verran. Identtisiä esikoisiani tosiaan odotan, luomuja sellaisia :) Alkuun oli huikeaa väsymystä, olisin voinut nukkua vuorokauden ympäri, pahoinvointi alkoi 10. viikon kieppeillä ja jatkui 14 viikon loppuun. Tällä viikolla oksensin ihan yllättäen yks aamu, mutta tosiaan 15 viikolta lähtien olen jopa naittunut raskaudesta. Masun kumpu alkoi näkyä 11-12 viikoilta ja siitä se onkin kasvanut tuplavauhdilla. Ens viikolla mennään rakenneultraan ja saadaan ehkä sukupuoli selville :)
      Hyviä vointeja tuplamammoille!

    • Mervi20

      Mulla oli heti alusta alkaen aivan älytön pahoinvointi ja oksenneltuakin tuli... Väsymys on myös vaivannut ja kova närästys ja turvotus vieläkin... Olen nyt jo 24 viikolla raskaana ja pahoinvointi multa loppui viikolla 13. Muuten on mennyt aivan hyvin :)

    • Tirppanen86

      Tein positiivisen testin itsenäisyyspäivänä 2008 ja muistaakseni jouluun loppui pikkuiset ällötykset mitä olikaan ollut, ei mitään suurempaa, en oksennellut. Olen aina ollut kova nukkumaan joten en oikein muista väsyttikö enemmän vaiko ei :) Viikkoon 15 asti olin täysin oireeton, silloin alkoivat harjoitussupistukset mutta eipä niihinkään tullut kiinnitettyä huomiota kun eivät sattuneet.

      26 6 jäin sitten sairaslomalle noiden supistusten takia, olivat osansa tehneet kohdunsuulla. Viikkoa myöhemmin jäin osastolle kahdeksi viikoksi koska kanava oli lyhentynyt huimasti. Ja itse en olisi osannut moista arvata koska täysin kivuton olen ollut koko ajan!

      Nyt kotiutuneena ainoaksi vaivaksi on ilmaantunut selkä-, niska- ja lonkkasäryt, oletan että johtuu makaamisesta, olo on ollut heti jo vähän parempi kun olen saanut vähän liikkua. Nyt viikot 31 5 ja ei vieläkään mitään merkittävää, supistukset ovat loppuneet, mitä nyt muutamia kovettumisia ollut. Vauvat liikkuvat hurjasti ja toivonkin että pysyvät vielä ainakin kuukauden verran sisällä :) Tosin muksivat välillä kovin kipeästikin eikä näin ollen nukkuminen ole aina kovinkaan mukavaa, mutta mulla on täällä päivät pitkät aikaa nukkua joten eipä tuo nyt häiritse. Muutenkin saa vessaan nousta tarpeeksi usein, mutta ei sekään minua häiritse niin en sitä kovinkaan kamalana "oireena" pidä kun en siitää kärsi.

      Onnea odotukseen!

    • Mother of child

      Heippa! odotan myös kaksosia,ihan luomuna tullut tulos. Meillä jo kaksi lasta ennestään. Viime raskaudessa olo oli aivan kauhea, mutta nyt ei mitään ongelmia. Hieman väsymystä ilmassa ja työmotivaatio aivan poissa. Koko ajan sitä miettii jo odottaa joko nyt taas tulee huono olo, mutta onneksi ei ainakaan vielä mitään merkkejä siihen suuntaan.

      • twins 10

        Hei!
        Odotan myös kaksosia syntyväksi tammikuussa.
        Esikoisen raskaus oli kivuton lukuun ottamatta usein vaivaavaa migreeniä. Ei ollut pahaa oloa ollenkaan.. Loppuaikana turvotus oli kyllä järkyttävää,,,

        Nyt, kun kaksosia odotellaan on olo ollu järkyttävä viime viikkoon asti. Pahoinvointia ja joskus oksensinkin. Migreeni vaivaa taas!
        Jalat ovat jo nyt koetuksella ja turvotusta esiintyy, siksi pelottaakin miltä
        jalkani tuntuvat marrasjoulutammikuussa. HUI KAMALA. en ole hoikimmasta päästä, joten varmasti painon vuoksi tulee ongelmia...
        Onneksi vielä ei ole tullut kuin noin 0.5kg painoa.

        Mutta, se miksi ajattelin kirjoittaa on ajatus jota oon miettinyt pitkin raskautta.
        Mielestäni kaksosten odottajia pelotellaan hirveesti.. koko ajan sanotaan riskiraskaudeksi.. on ultraa koko ajan ja erikoislääkäreitä jne..
        sehän on vain hyvä, kun on lääkäriaikoja tarpeeksi usein mutta
        fyysistä pahoinvointia enemmän olen kokenut henkisen pahoinvoinnin.
        Koko ajan saa stressata miten vauvoilla menee, vaikka juuri stressi pahentaakin raskautta..


    • äippänen

      Onnittelut tuplista!!

      Täällä kans hoidoilla aikaansaadut tuplat, LA lokakuussa. Mulla alkoi pahoinvointi jo ennen raskaustestin tekemistä, ja tosi voimakas ällötys esim olutta ja siideriä kohtaan, meinasin yrjötä jo oluen hajusta (vaikka muuten tykkään oluesta). Pahoinvointi oli 24/7 mutta yrjösin vaan kerran. Paha olo alkoi helpottaa rv11 paikkeilla ja viimeisetkin ällötykset loppui muutama viikko sen jälkeen. Tosin vieläkin on joitain ruokia jotka ei vaan maistu...

      Masu oli hoidoista ihan turvonnut, raskaus alkoi näkyä joskus kevään mittaan ja toukokuussa olikin jo ihan bullero masu :) Nyt on semmonen pömppö että melkein kaikki kysyy että eikö sun vauva jo synny (kun eivät tiedä monta on sisällä).

      Tässä raskaudessa onkin sitten ollu melkein kaikki klassiset raskauskrempat, jalat turvoksissa, kädet puuduksissa jne... Suppareita on tosi paljon mutta kaikki on kunnossa, kohdunsuulla ei mitään ongelmaa (vielä) ja kohta lähtee liikkeelle 30. raskausviikko.

      Verrattuna esikoisen odotukseen voisin sanoa että vaikka noita kremppoja onkin niin silti koen voivani aivan erinomaisen hyvin! Vaikka en enää jaksakaan touhuta kotitöitä ja muita juttuja.

      Jotenkin on uskomatonta ja ihanaa ajatella että kohta kotona on kaksi vauvaa :) Alussa ajatus tuntui jotenkin oudolta, ja oli vaikeaa kuvitella hoitavansa kahta, mutta nyt se tuntuu ihan normaalilta :D Pikemminkin tuntuu hassulta että jotkut kantavat sisällään "vain" yhtä lasta (kuten minäkin muinoin)... Onneksi luonto järjestää nämä tuntemuksetkin kohdilleen :)

    • viputi

      Täällä kanssa tuplat tulossa. Alku on tosin ollut sen verran hankala, että olen vielä hieman epäilevä raskauden edistymisestä. Ensimmäinen kolmas on vielä menossa, ja veristä vuotoa tuli kolmisen viikkoa. Tällä hetkellä ei ole vuotoa. Viimeisin arvio on, että odotin kolmosia, joista yksi ei selvinnyt. Varmuutta ei kuitenkaa ole. Pahoinvointi on melkoinen ja aivan 24 h. Kaikki ruuat kuvottavat, silti tekee koko ajan mieli syödä jotain. Mihinkään ei huvita lähteä, kun koko ajan oksettaa. Että sellainen mukava alkuraskaus. Edellisissä raskauksissa (kaksi raskautta) ei ollut minkäänlaista pahoinvointia (ei ainakaan jäänyt mieleen).

    • tuplien mamma

      Minulla nyt 7 kk luomukaksoset. Maha alkoi nakya selvasti jo viikolla 10. Aluksi rinnat olivat todella kipeat. Oksentelin viikolle 18 asti ja viikolta 20 alkaen loppuun narastys oli kova. Sen verran rankat oireet etta kiloja tuli vain 14, jotka jaivat kaikki sairaalaan. Onnellista odotusta kaikille!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2217
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2043
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1652
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1480
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1466
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1367
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1344
    8. 52
      1238
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1190
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1169
    Aihe