pöytätavoista

nnnnnnnnnnnnnn

Työpaikalla joillakin on "outo" tapa kiittää ruoasta vaikka sen on itse tehnyt/lämmittänyt!! Ei siinä samassa taukotilassa olevat sitä ainakaan ole valmistaneet.
Eikö vasta silloin ruoasta kiitetä, jos sen on valmistanut joku toinen esim. vierailulla ollessa perheen emäntää. Näin halutaan osoittaa kiitosta ja arvostusta ym ym. Sanokaas ny te viisaammat, että minkä takia pitää kiittää itseään?

24

4425

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Elmo

      Eiköhän alunperin kiitetty siitä,attä yleensä saatiin ruokaa,ei se aina ole ollut itsestäänselvyys.

    • kädet samalla kun

      kiittävät? Silloinhan se menee yläkertaan se kiitos siitä että edellinen ateria ei ollutkaan se viimeinen. Jos eivät risti niin sitten se voi olla vain sellainen tapa tai sitten vain kiittävät muita läsnäolevia siitä että saivat syödä keittonsa rauhassa.

    • tapatonttu

      kiitostelu on hieni tapa, kertakaikkiaan.

    • kohteliasta

      Minäkin kiitän noustessani ruokapöydästä, oli ruuan tehnyt sitten minä, mieheni tai vaikka kyläpaikan väki. Teen niin jopa kahvilassa tai ravintolassa, vaikkei olisi edes henkilökuntaa lähellä. (Näin siis ollessani jonkun seurassa, yksinäni en pahemmin kiittele. :D)

      En osaa syytä sanoa. Olen pakana, joten mikään uskontokaan ei vaikuta. Tuntuu vaan tökeröltä nousta ja lähteä, vaikka ruuan olisikin tehnyt itse. Tulee mukava olo itselle ja varmaan muillekin ruokailijoille, kun on kohtelias. Ja voihan sitä lounasseurastakin kiittää!

      • luki jossain

        Apina ei lue ruokarukousta. Siis kiitä ja siunaa ruoka, se on todella hyvä tapa!


    • haitta

      vaikka kiittäisi itseään. Jos on jo lapsena oppinut ruuasta kiittämisen tavan, niin se on aikaslailla selkäytimessä. Ei siitä liene kenellekään haittaa...

    • mut kyllä..

      minä saatan kiittää "itseäni" syömisen jälkeen, jos siis olen itse ruuan laittanut.. siis ihan vain "huvikseni".. mut eikai se mikään pakko oo..

    • Ei nyt sentään..

      Kyllä se kiittäminen on ihan normaalia.. Kiitetään yleensäkin siitä että sai ruokaa ym. Ei sitä tarvitse jollekulle suoraan osoittaa.. Tosin voihan sitä kaikkea pitää itsestään selvyytenä.. Kuten sitä että aina on ruokaa?

    • syy (tai no ei PIDÄ)

      Onhan se hyvä, että osaa olla kiitollinen ruoasta, mutta jos kiittää jotakuta, joka ei ole mitään edes tehnyt, niin se vaikuttaa "pyhimystelyltä" ja voi saada muut vaikuttamaan epäkohteliailta.

      Voi sitten kiittää vaikka siitä, että on säänut käyttää ruokailutilaa, ruokaseurasta, tiskaamisesta tai muusta vastaavasta.

    • otempora

      1860-luvun lopussa noin 100 000 suomalaista kuoli nälkään katovuosien seurauksena ja ruoan puutteesta aiheutuneisiin sairauksiin. Muutenkin ollut leipä tiukassa Suomenniemellä. Ehkä olisi sinunkin syytä kiittää ruoasta. Mutta ruoasta ei kiitetä tietenkään itseään, vaan siitä että sitä oli ylipäätään tarjolla. Mahdollisesti myös ruokaseurasta.

      Kiitos!

    • ruokailija

      uskovat ihmiset saattavat kiittää Jumalaa siitä,että ruokaa tosiaan on. Ei se nimittäin meistä kiinni ole, onko sitä vai ei ,jos Jumala on olemassa. ja joillakin on ihan vain tapa kiittää,vaikka ruuan olisi tehnyt itse.se on niinkuin refleksi.

    • vastaaja7890

      hehe jotkut sanoo sen kiitoksen vain sen takia että se on niitten mielestä kivaa..
      joku inside vitsi...

      • että on vielä ruokaa. Voi ronklata ja nirsoilla, ainakin Suomessa. Ehkä tulee ajat, jolloin tämä yltäkylläisyys ei olekaan itsestäänselvyys. Ei saakaan sitä päivän pitsaa enää. Mitäs sitten sanotaan?


    • täysin.

      kulttuurista,kiitetäänkö ruoasta. Esimerkiksi intiaanit jättävät aina osan ruoasta syömättä,se on vanha tapa. Ruokaa jätettiin,jos joku kulkuri tuli paikalle sai sekin jotain syödäkseen. Monessa kulttuurissa maiskutus ja röyhtäilyt ovat kiitoksen vastineita.

      • niinpä on näin

        Miksi kiittää ku on syöny? Ite en kiittele, sanon vaan ett menihän tuo alas, jos kumppani kysyy maistuiko? Ei muakaan kiitellä ku oon pessy pyykin, siivonnu tai tehny muuta hyödylistä kotityötä! No, vierailulla vanhuksien luona "lipsahtaa" kiitti. Mutta sekin hyvin ponnettomasti. Vanhanaikaista kiitellä. Kunnon röyhtäisy ja päälle pieraisu niin siinä kokki tietää ett "kiitti vaan"!
        Näin meillä.


      • osasto 4
        niinpä on näin kirjoitti:

        Miksi kiittää ku on syöny? Ite en kiittele, sanon vaan ett menihän tuo alas, jos kumppani kysyy maistuiko? Ei muakaan kiitellä ku oon pessy pyykin, siivonnu tai tehny muuta hyödylistä kotityötä! No, vierailulla vanhuksien luona "lipsahtaa" kiitti. Mutta sekin hyvin ponnettomasti. Vanhanaikaista kiitellä. Kunnon röyhtäisy ja päälle pieraisu niin siinä kokki tietää ett "kiitti vaan"!
        Näin meillä.

        isäni ei edes laitoksessa saa santsia .. vuodeosasto mieti


      • no niin

        Ja intiaanit tekevät sitä vieläkin, ihan varmuuden vuoksi. Todellako?

        Typerä kysymys: muistaako kukaan elämää ilman pizzaa, kebabia tai mcdonald'sia?
        Siitä ei ole pitkäkään aika, eihän.

        Kyllä kiitos on paikallaan. Aivan vain siitä että on ollut hauskaa ruokaseuraa.


      • Maailma on täynnä tapoja, mutta kiitollisuuden osoittaminen saadessaan jotain hyvää osakseen on yleismaailmallista - on se sitten röyhtäilyä tai piereskelyä.

        Kellä sitten kiitollisuutta osoitetaan on jo toinen asia eikä sillä niin merkitystä olekaan. Ravinto ja muut siihen verrannolliset asiat kuuluvat ihmisen perustarpeisiin, jotka huomataan vasta kun ne puuttuvat. Ja suurelta osalta maailman ihmisiä ne puuttuvat.

        Jotenkin me luulemme, että maailma on niin staattinen paikka, että se ei voi muuttua siitä, mitä se nyt on. Ruokaa on pöydässä tänään, huomenna, ylihuomenna - aina ja ikuisesti. Väärin ja vieläkin väärin - jo pelkkä äkillinen työttömyys saattaa aiheuttaa vähintäänkin pienen ruokapulan suomalaiseenkin pöytään.

        Me vain unohdamme kiittää siitä, mitä on, silloin kun sitä on. Sitten kun sitä ei ole, asia asettuu vasta kontekstiinsa.

        Eikä ole enää edes aihetta kiittää - ainoastaan toivo paremmasta jää jäljelle.


    • kuuluu tapoihin

      Meillä kiitetään aina ruuasta. Jotkut muut etikettiasiat voivat ajoittain unohtua, mutta tuon olen opettanut perheelleni. Pöydästä ei poistuta kiittämättä. Ja en tässä hae kiitoksia itselleni - aterian valmistaa kukin vuorollaan.
      Mutta ruuasta kiittäminen kuuluu ihan etiketin perusasioihin.

      Ravintolassa muistan myös kiittää - jos siihen on aihetta ja yleensä on.

    • eräs vaan

      Ehkäpä ystäväsi eivät kiitäkkään ruuasta vaan mukavasta pöytäseurasta ruokailun aikana. Ainakin minulle on opetettu pienestä pitäen, että ruuan laittajaa kiitetään ruuan jälkeen ruuasta ja muuta pöytäseuruetta ruokaseurasta ruokailun jälkeen.

    • OTAT-

      Nyt otat pulttia turhanpäiväisestä asiasta. Jokainen kiittäköön ateriansa jälkeen jos haluaa. Se on hyvä tapa. Kiitos siitä, että vatsa on täynnä ja kiitos tosiaan seurasta ruokapöydässä. Oli se sitten kotona, työpaikalla tai sukulaisissa. Nipottaja.

    • ruokamamma

      Kiittäminen liittyy kiitokseen ruokaseurueesta - elikä kiitos ruokaseurasta, ei niinkään ruoasta.

      • kiitollinen

        Voihan sitä toki kiittää ruokaseurastakin, onhan se kohteliasta. Meidän perheessä kiitos ruoasta osoitetaan yleensä sen valmistajalle, mutta jokainen voi vielä ennen ateriointia siunata ja kiittää sen ruoan, mikä lautasellaan on.

        Itse ennen aterioinnin aloitusta laitan kädet lautasen reunoille ja siunaan ruokani ja kiitän ateriastani; oli se sitten oma tekemäni, tahi toisen. En sano sitä ääneen välttämättä, se on vain sellainen kunnioituksen ja kiitollisuuden hetki siitä, että on ruokaa mitä syödä.

        Kiitollisuus luo miellyttävän ilmapiirin ja opettaa ihmistä olemaan kiitollinen monista eri asioista; joita ei välttämättä ollut aikaisemmin edes huomannut. Kuin vasta silloin kun niitä ei enää ole.

        Kyllä minusta kannattaa pitää kiinni kohteliaista tavoista, olivat ne sitten tervehtimisiä, kiitoksia tai mitä muuta tahansa. Pientä arkipäivän hellyyttä ja ystävällisyyttä kanssaihmisiä kohtaan. Ei sitä ole koskaan liikaa.

        Kaunista kesän jatkoa kaikille!


      • Kiitos ruoailun jäkeen ole tarkoitettu siksi , että yleesä oli saatu syödä. Nykyään ei monikaan ymmärra millainen asia oli, että yleesä sai syödä. Ei tarvi mernnä kuin noin 60 vuotta takaisin. Silloim kiitos oli varhin aiheellinen monissa paikoissa. Ja aiemmin nälkävuosin tilanne oli vielä kauheampi aterioiden suhtee. 1866-1868 suomen väestöstä kuoli nälkään 8%. Silloin kiitos varmaan tuli sydämmestä. Ja vielä nytkää ei läheskään kaikilla ole olen niin kovin suuri mahdollisuus saada kunnollista ruokaa. Leipäjon monissa kaupungeissa osoittavat se. Eli kyllä kiittäminen on hieno asia.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      68
      4853
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      15
      2300
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      26
      1826
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      13
      1546
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      37
      1520
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1338
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1257
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1166
    9. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      4
      1161
    10. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      13
      1136
    Aihe