Kohtalotovereita?

huuhu

Kuulostaa ehkä tyhmältä, mutta olen hieman kateellinen teille keliaakikoille, joilla oli oireita, ja jotka aloitte voimaan paremmin gluteenittomalla dieetillä. Kysyisinkin nyt, onko kohtalotovereita, keliaakikkoja, joilla ei ollut mitään oireita, mutta tohtori määräsi gluteenittomalle dieetille?

Homman nimi on tämä: minulla on tyypin 1 diabetes, joten tutkittiin keliakiavasta-aineet, koska on diabeetikoilla yleistä. Veriarvot koholla, otettiin koepalat, nukka kunnossa, diagnoosi: ei keliakiaa, saa syödä kotimaisia viljoja. Noh, muutaman vuoden päästä, kun veriarvot edelleen vaan korkeat, uudet koepalat, ja sitten vielä perään uudet, koska lääkäri halusi valmistaa, että ensimmäiset otettiin oikein, koska nukka edelleen kunnossa, vaikka veriarvot koholla. Lääkäri lähetti koepaloja vielä jonnekin kauemmaskin tutkittavaksi. Nukka oli aivan kunnossa, jotain ihme "soluja" sieltä löytyi, ei oikein käynyt asia selväksi, ja sitten lääkäri päätti, että kun veriarvot on niin koholla, niin aloitetaan dieetti, vaikka nukka onkin kunnossa, "ettei sitten mene myöhemmin huonoon kuntoon".

Ei siis oireita, nukka kunnossa ja lisäksi äidilläni ja äidinäidilläni on molemmilla ollut lähes koko ajan veriarvot koholla, mutta nukka kunnossa, eikä ole lääkärit pistänyt dieetille. Mammani on jo iäkäs, ja erittäin terve, vaikka on koko elämänsä vehnää jne. syönyt. Mietin vain, voisiko nämä kohonneet veriarvot olla vain "sukuvika" ja diagnoosi tuli, koska lääkäri niin innokkaasti halusi todeta minulla kyseisen taudin? Diabetekseni varmaan vaikutti paljon asiaan, koska diabeetikoilla keliakia on yleistä. Harmittaa vaan, jos loppuelämäni olen tällä melko hankalalla dieetillä, vaikka ei tarvitsisi :/ Voisin tietysti syödä normaalisti ja käydä ottamassa koepalat joka vuosi, niin kauan kuin nukka pysyy kunnossa, mutta itse koin koepalan oton erittäin epämiellyttäväksi, eikä oikein innosta tehdä siitä vuotuista tapahtumaa.

4

866

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • affaa333

   Siis itselläni en ole huomannut dietistä mitään hyötyä sen jälkeen kun rupesin käyttämään gluteenitonta ruokavaliota ja harmittaa joka kerta jossain kun muut näkee syömässä jotain sellasta mitä ennen voin syödä :( keliakiani todettiin vielä vahingossa jostain veriarvoista katottiin ja sitten olinkin jossain testeissä?

  • jokuhuuhaa

   Itselläni ei koskaan ollut mitään oireita, mutta huomattiin kun siskollani todettiin keliakia (hänellä oli sitten niitä oireita). Suoraan sanottua vituttaa kyllä tämä kun ei voi normaalisti syödä ja muutenkin. Toivottavasti pian keksittäisiin joku lääke kealiakiaan, että vois normaalisti syödä. Sillä tulisihan se paljon halvemmaksi kun nyt lama-aikaa elellään. Lisäksi Valtio vois maksaa keliakikoille korvausta, koska heillä on niin helvetin paska elämä väh. 100 € kuussa!

   • tuo

    21 € korvaus on lähinnä kiusaamista. "Haa-haa, ottaakaas tosta muutama ropo ja ostakaa itsellene kuiva gluteeniton leipä." Opiskelijana ottaa erityisesti päähän, kun pitäis elää vähällä rahalla, ja toi perinteinen "makaroni&tonnikala", joka terveille on ihan ilmasta, mutta itse joudun maksamaan makaronista maltaita.


   • pystyyn
    tuo kirjoitti:

    21 € korvaus on lähinnä kiusaamista. "Haa-haa, ottaakaas tosta muutama ropo ja ostakaa itsellene kuiva gluteeniton leipä." Opiskelijana ottaa erityisesti päähän, kun pitäis elää vähällä rahalla, ja toi perinteinen "makaroni&tonnikala", joka terveille on ihan ilmasta, mutta itse joudun maksamaan makaronista maltaita.

    Pitäisi laittaa adressi menemään kansanedustajile keliakiakorvauksen nostamiseksi ja että se sidottaisiin indeksiin. Etenki opiskeliat ja muuten vähätuloiset kärsii aivan liikaa g tuotteiden kallista hinnoista. Aivan naurettava tuo 21 euron avustus.. eihän sillä saa kuin pari pakaste sämpylää kaupasta...


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Sinä olit jotain, mitä ei pitänyt olla olemassa

   Hei kaunis, maailmani pysähtyi, vaikka en ollut valmis pysähtymään. Yhtäkkiä, arvaamatta, olit siinä edessäni valmiina riisumaan kaiken. Ja voi armas
   Ikävä
   172
   2551
  2. Paperittomille täydet Kelan edut! Suomalaiset 1500:- kk palkalla töihin.

   Ohisalo ja vihreet vihaa Suomalaisia , kuinka paperittomalle joka livahtaa jostain vaan Suomeen .annetaan paremmat edut kuin Suomalaiselle?
   Helsinki
   149
   1855
  3. Rasmus Takaluoma

   Poliisi oli pahoinpidellyt Rasmuksen baarissa julkisesti. Virkaveljet salailevat nyt tapahtuneen julki tuomista. Usko meni poliisiin täysin.
   Kadonneet ihmiset
   5
   1608
  4. Mies, olen tullut siihen tulokseen

   ..Että tempperamenttini on sinulle liikaa.
   Ikävä
   138
   1163
  5. Kyllä minä sen myönnän

   että minua varmasti joskus vtuttaa jos ja kun sinulla on joku, toivottavasti joku hyvä, ettet pilaa elämääsi. Ajattele järkevästi ja rauhoitu joskus
   Ikävä
   46
   1006
  6. Sannan "valtiovierailu" nyt

   Sanna pitänyt puheen valtiovierailun aluksi. Toimittajat aivan äimänä, kaikki vittuilee Sannalle ja kyselee mitä vittua se siellä tekee. Joku jopa ott
   Maailman menoa
   371
   971
  7. Marin myönsi, ei kunnon syytä matkustaa Uutseen-seelantiin ja Australiaan

   https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/b910963d-bfe4-4e77-9ad9-c501b10596d5 Kukaan muu pääministeri suomessa ei ole koskaan tehnyt vastaavaa matkaa. N
   Maailman menoa
   331
   942
  8. Vähän välillä tuntuu kuin jos.

   Sinullakin on ikävä. Voin kyllä olla väärässä. Mistäpä sen tietää.
   Ikävä
   80
   878
  9. Saavuttamattomalle

   Leikin kotia täällä ja sydän vaeltaa jossain..
   Ikävä
   55
   850
  10. Hyvää yötä

   Mukavimmalle miehelle. Vältän yhtä tiettyä sanaa kun heti sotketaan.
   Ikävä
   98
   703
  Aihe