Kuntaliitokset

Jalmari köyliö

Taas nähdään päättäjien sinisilmäisyys. Tietari kirjoittaa päivän alamaailmassa Säkylän lukion ja terveyskeskuksen säilymisestä, mutta unohtaa mainita että niistä on sovittu vain kolmeksi vuodeksi. Se kolme vuotta on lyhyt aika.

Kannattaa seurata miten jo kuntaliitoksen tehneissä kunnissa nyt menee. Sastamalassa jo lehtien yleisönosastoilla vaaditaan kunnan virkamiesten eroa, jopa nimellä. Hämeenlinnassa kuntaliitossopimuksen kolmen vuoden sitovuus kouluihin on nähty, sopimus paperilla on ilmeisesti herrat pyyhkineet per.... näitä esimerkkejä on paljon.

Kunnan budjektista on noin 70% sosiaali- ja terveydenhuoltoon. Köyliön ja Säkylän kuntayhtymä on valtakunnan ykkösiä tehokkuudessaan, Eura kaukana siitä tehokkuudesta. Laskemalla sosiaali- ja terveydenhuollon kustannuksien keskiarvon uuden Euran alueelta asukasta kohti ja vertaamalla sitä nykyiseen köyliön tasoon, saadaan tulos paljonko on saatava hallinosta säästöjä jotta päästään edes tämän hetkiselle tasolle. Tällä laskutoimituksella ei kuntaliitos tuo mitään taloudellista hyötyä köyliöläisille.

Se miksi kuntaliitoksia tehdään, johtuu siitä että valtionosuuksia pyritään pienentämään ja saamaan kunnat pärjäämään omillaan. Työssäkäyntialuetta korostetaan usein kuntaliitosasiassa. Kunta jonka asukkaat käyvät töissä naapurikunnan alueella tuovat vaurautta työpaikkakunnalleen yrityksen menestymisen muodossa ja maksavat ansiotuloveronsa kotikuntaan. Kunnallisveron tuotto jää liian pieneksi asuinkunnalle ja kunnan taloudellista tilaa korjataan valtionosuuksilla. Tältä pohjalta tuntuu täysin järjettömältä Euran, Köyliön ja Säkylän kuntaliitos. Valtionosuudet 2008 Säkylän 987, Köyliön 1441 ja Euran 1519. Jossa tässä jotain liitettäis johonkin niin Eura Säkylään.

Ajatuksia uudesta Eurasta. Asukkaita 20000. Keskustaajama nykyinen euran keskusta. Miten apteekin, pankin yms. parkkipaikat riittää, nyt asukkaita 12500 ja liikenne aivan solmussa, kun autoja ei saa parkkeerattua. Pääterveysasema eura, säkylä on aivan liian kaukana keskusta noin 16 km. Yksi kappale lukioita jäljellä, Säkylä ja Kiukainen lakkautettu. Uusi upea virastotalo nykyisen euran keskustan tuntumassa, jonka rakentaminen sujuu kuin Tv2 takavuosina esittämässä maalaiskomediassa.

Aina vedotaan siihen että kunnallisveroa on korotettava mikäli kunta pysyy itsenäisenä. Ex kunnallispolitikko kertoi Lallin koululla että vero-% on nostettava 25:n. Mielenkiintoiseksi asian tekee se ettei kukaan joka on nyt poliittisesti vastuussa ottanut asiaan kantaa. Mitään vertauspohjaa uuteen euraan ei otettu.

Monessa luottamustoimessa mukana olevien henkilöiden toiminta ihmetyttää. Osuuspankki päätti pysyä itsenäisenä. Mikäli kuntaliitos toteutuu jää pankilta kunnan rahaliikenne pois, se tietää pankille todellä synkkiä aikoja. Seurakunnalle tulee myös loppu liitoksen seurauksena. On todella outoa käytöstä pankin ja seurakunnan luottamushenkilöiltä, kun he ovat päättämässä kunnan asioita, niin käännetään selkä muihin luottamustoimiin.

Kepulle ja demareille tulossa ensi pyhänä rököle vaalitappio, äänestäjiä ei petetä kuin kerran, tietää Jalmari.

12

335

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jos opettaisitte

      Euran tk.n väelle hyvää taloudenpitoa ja terveydenhoitoa?

      Valitsisin vaaleilla uuden kunnanjohtajan. Uudella pormestarinimikkeellä. Silloin valintaa voisi uusia tarpeen mukaan.
      Valtuusto ja hallitus valitaankin uusiksi ajallaan, mutta pääpomokin olisi hyvä vaalittaa.
      Ei Euran tk vedä kaikkia lähialueilta. Parempikin, että yksiköt on pienempiä. Hyviä asioita voisi toisiltaan kopsata ja laittaa täytäntöön. Niillä systeemeillä on kaikilla hyvä olla.
      Sama ahtaus on lukiossakin. Tuskin niitä voisi yhdistää.
      Kun pohtii jaksamista, tulee siinäkin raja vastaan. Sitä johtjien harventamista kait odotellaan.
      Jos taas vertaa pohjoisen lapin tilannetta välimatkojen suhteen, on täällä olevat kunnat lähellä. Tottumus on toinen luonto, vai miten se nyt oli?

      • <<<<<

        ON SE HARMI JOS TULEE KUNTALIITOS


      • ei tule
        <<<<< kirjoitti:

        ON SE HARMI JOS TULEE KUNTALIITOS

        siinä ei ole mitään järkeä, jos valtuutetuilla on omat aivot mitkä päättää, eikä kuuntelisi puolueen nokka miehiä niin tulos voisi olla parempi. euralaisissa ei ole mitään vikaa mutta ei säkylän ja köyliön kannata mennä euran velkoja maksamaan.


      • Oma päätös
        ei tule kirjoitti:

        siinä ei ole mitään järkeä, jos valtuutetuilla on omat aivot mitkä päättää, eikä kuuntelisi puolueen nokka miehiä niin tulos voisi olla parempi. euralaisissa ei ole mitään vikaa mutta ei säkylän ja köyliön kannata mennä euran velkoja maksamaan.

        Monta kertaa on tehty selväksi, että tässä asiassa jokainen valtuutettu saa päättää itsenäisesti. Ja se on näkynyt äänestyksinä. Vain demareilla on viitteitä ryhmäkurista. Laskettelet paksua pajun köyttä ja omaa mutu -juttuasi vailla todellisuuspohjaa...


      • mahdatko ymmärtää
        Oma päätös kirjoitti:

        Monta kertaa on tehty selväksi, että tässä asiassa jokainen valtuutettu saa päättää itsenäisesti. Ja se on näkynyt äänestyksinä. Vain demareilla on viitteitä ryhmäkurista. Laskettelet paksua pajun köyttä ja omaa mutu -juttuasi vailla todellisuuspohjaa...

        itsekkään, vai uskotko itsekkään tuohon kirjoituseen.


    • huomioija_

      Ei sitten tullut Euran, Säkylän ja Köyliön kuntaliitosta, ainakaan vuonna 2011. Eikä sinänsä voi enää tullakaan, kun Köyliö liitettiin osaksi Säkylää saatuaan vaakunansa emäpitäjänsä käyttöön.

      Jos nykyinen Eura ja nykyinen Säkylä päättäisivät yhtyä yhteen, pitäisi palvelutarjonta taata mahdollisimman laajalle kyseisessä pitäjässä. Esimerkiksi nykyisen Säkylän neljästä alakoulusta tuskin on varaa lopettaa yhtäkään. Muussa tapauksessa jäljelle jääviin alakouluihin tulisi varmaan melkoinen ryysis, ja se ei kyllä ole hyvä. Ja vaikka pääterveyskeskus olisikin Euran keskustassa, terveyskeskustoimintaa ei olisi mielestäni syytä ainakaan tyystin lopettaa nykyisen Säkylän alueelta. Helpottaisi varmasti esimerkiksi vuorenmaalaisten mahdollisuuksia hyödyntää oman kotikunnan terveyskeskupalveluja. En ihmettelisi, vaikka muussa tapauksessa vuorenmaalaiset pyrkisivät mieluummin hyödyntämään Huittisten terveyskeskuspalveluja. Myöskään yläkoulujen karsiminen vain yhteen ei olisi järkevää juuri siksi, kun muusta syystä tulisi melkoinen ryysis jäljelle jäävään yläkouluun. Eikä sekään olisi hyvä.

      Euran keskusta olisi toki siinä mielessä luontevin keskustaajama kyseisessä pitäjässä, kun se on ainakin väkiluvullisesti alueen suurin taajama sekä se tavottaisi koko alueen asukkaat laajemmalta rintamalta. Ainakin, kun otetaan huomioon myös Hinnerjoen, Honkilahden ja entisen Kiukaisten kunnan alueet. Mielestäni ei olisi kuitenkaan syytä kuihduttaa muuta aluetta tyhjiin. Säkylän keskustasta saataisiin sinänsä oivallinen keskus, joka siis helpottaisi esimerkiksi vuorenmaalaisten asioimista kyseisessä kunnassa. Vuorenmaalta katsottuna asioiminen vaikuttaisi olevan näppärintä Säkylässä, mutta näppärämpää Huittisissa kuin Eurassa.

    • KylTääOnJoNähty

      Euran punikit myisivät kaiken liikenevän ja lopettaisivat kaiken elollisen toiminnan uuden kunnan reuna-alueilta ja käyttäisivät rahat omien lahoamispisteessä olevien rakennusten korjaamiseen. Jos jotain sattuisi jäämään, niin palkattaisiin lisää henkilöstöä kunnes rahat olisivat taas loppu. Siinäpä oiva tulevaisuus uusille eoralaisille.

      • Niinhänkävi

        Siten hän kävi Kiukaisten kouluille ja terveysasemalle. Euran demarit osaavat vain oman edun tavoittelun ja nepotismin.


    • Köyliöläissäkyläläinen

      Kun ei saatu Säkylää ja Köyliötä liitettyä Euraan, niin nyt samat politrukki-idiootit ajavat meittiä Poriin. Sekös muka jotain auttaa häh???

      • niinpä_niin

        Mieluummin voitaisiin nykyinen Eura ja nykyinen Säkylä liittää osaksi Raumaa. Kaupungin keskusta olisi tosin noin 50 km:n päässä, mutta voitaisiinhan Eurasta ja Säkylästä kehittää Raumalle jonkinlainen itäkeskus. Ettei joka asian tähden tarvitsisi niin pitkää matkaa ajella. Mutta tämä vasta olisikin melkoista utopiaa, joten tuskinpa toteutuu.


    • NäinOnNäreet69

      Luuletko, että edes kukaan vähärkinenkään kunta huolitsisi Euraa liitettävän itseensä?

    • Lalliksenhenki

      Nyt nähdään miten oikeassa aikoinaan UUDEN euran kuntaliitoksen vastustajat olivat. Esko Eela kirjoitteli tänään alamaailmassa että häntä on loukattu.
      Lallintalon kuntaliitostilaisuudessa Eela syytti kuntaliitoksen vastustajia hänen henkilöönsä kohdistuneesta uhkailustan. Jälkeenpäin on käynyt selväksi että siitä Lallintalon tilaisuuden järjestäneestä ryhmästä uhkailija ei ollut. Eela ei silti pyytänyt anteeksi vääriä sanojaan. Lähtiessään Lallintalolta Eela sanoi, että hänen mielipiteeseensä ei voi vaikuttaa.
      Nyt on eri ääni kellossa.

      Kiukaislaiset, jotka salaa liittyivät Euraan vuotta ennen kuin päättäjät ( lue ryhmä pyrkyreitä) olivat yhteisesti sopineet kaikkien liitosten tekemisestä, ovat varmaan nyt ylpeitä itsestään, kun Eurakosken puolen Osuuspankin lopettaa Euran Osuuspankki ja Panelian puolen Osuuspankin lopettaa Länsisuomen Osuuspankki. Mitä Kiukaisiin vielä jää.
      Kysymys Kiukaislaisille: Miten niinkuin omasta mielestänne edustajanne ovat hoitaneet asioitanne? Onko voittajan olo?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      54
      5269
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3417
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1552
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      190
      1430
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      76
      1056
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      978
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      887
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      826
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      778
    10. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      71
      769
    Aihe