Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Kokemuksia Suvi 395:stä?

Harkinnassa

Onko vakaa? Liukuuko jo 4hv koneella, kuten mainoksessa sanotaan? Mikä sopiva koneteho? Soudettavuus? Työn laatu?

9

5531

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Keskustelun aloittaja

      paino 82kg, joten ehkä helppo laittaa talveksi maihin ja kääntää ympäri ja varmaan helpottaa keveys myös soutamista
      2 airopaikkaa
      moottorikaivon tyhjennys (ilmeisesti)
      kuitenkin 1 lukittava paksi, voi jättää irtotankin veneeseen lukkojen taakse, ei tarvitse aina kuljettaa irtotankkia kotiin
      saa 1m irtokaiteet taakse (helppo pitää kiinni ajaessa ja saa vapatelineet niihin kiinnitettyä uistellessa)
      törmäyslista
      jälleenmyyjä löytyisi paikkakunnalta

      Nämä nyt esitteen mukaan. Tulisi ihan kalastusveneeksi suojaisille vesille meren rannikolle. Mielellään liukuisi tai muuten olisi nokka alhaalla yksin ajaessa, ettei tarvitsisi jatkopinnaa, mikä on hankala käyttää keskipenkiltä ja tarvii aina kantaa mukaan veneelle lähtiessä. Isoa konetta en viitisi hankkia ihan käyttävyyden kannalta (säilytys, paino, kulutus jne.) Mieluiten 4/5 hv koneella.

      Suvi 395 esittelysivu:

      http://www.termalin.fi/395_2.htm

      Minulla on ollut Terhi 385, hyvä, laadukas ja tukeva vene, mutta yksin ajessa jatkopinna on tarpeen, muuten nokka nousee liikaa jo pienellä kaasulla. Lisäksi soutuominaisuudet ovat aika huonot. Ei silti uusi Terhi 385 voi olla yksi vaihtoehto.

      Samalla jos on kokemuksia 4/5 hv perämoottoreista niin mitä suosittelette?

      • ainakaan

        Terhiä mene enää hankkimaan,sitä ei saa kuin kyntämään tai sitten katsellaan taivasta. Suvi menee yksin ajettaessa vallan mainiosti "plaanissa" kunhan laittaa parikymmentä kiloa painoa keulaan,muuten on liian herkkä sivu tuulelle. Itsellä 5hv 4 tahti moottori ja pelaa kuin unelma yksin ajettaessa,sitten kun pari kaveria mukana niin vauhti kyllä laskee huomattavasti mutta pitää muistaa ettei mopolla moottoritielle.


      • jousimies2

        Ainakin omalla 4hp nelari jammulla Suvi kulki reilun solmun ripeämmin. Tuntui muutenkin tukevalta. Terhi 385:stä sen verta kokemusta etten yli satakiloisena pitänyt sitä kauhean vakaana. Mitä moottoriin tulee niin varmaan 5hp Honda vois olla hyvä virran ulos-ottonsa takia. Meinaan mikäli jotain kaikua tai gepsiä meinaat käytellä ja saahan siitä kulkuvaloonkin virrat mikäli hämärämpään aikaan joudut liikkumaan.


      • Suvi395
        jousimies2 kirjoitti:

        Ainakin omalla 4hp nelari jammulla Suvi kulki reilun solmun ripeämmin. Tuntui muutenkin tukevalta. Terhi 385:stä sen verta kokemusta etten yli satakiloisena pitänyt sitä kauhean vakaana. Mitä moottoriin tulee niin varmaan 5hp Honda vois olla hyvä virran ulos-ottonsa takia. Meinaan mikäli jotain kaikua tai gepsiä meinaat käytellä ja saahan siitä kulkuvaloonkin virrat mikäli hämärämpään aikaan joudut liikkumaan.

        Liukuiko 1 päällä ajettaessa? Miten 2 päällä?


      • aika vaikea
        Suvi395 kirjoitti:

        Liukuiko 1 päällä ajettaessa? Miten 2 päällä?

        mennä arvioimaan mutta itsellä 5hv nelari 395 perässä. Yksin liukuu mukavasti sopivassa kelissä(ei liikaa allokkoa) 2 päällä kulkee vielä suht mukavasti mutta kolmas ukko kyllä sitten hidastaa mittavasti. Muistetaan kuitenkin taas ettei mennä mopolla moottoritielle :-) Hyvä vene se on kokonsa ja painonsa puolesta sopii ainaki Kallalle mainiosti.


    • suvi.

      hyvinä puolina mm. 60 kg, liukuu hyvin pienellä voimalla ja on nautittava ajella vaikka perältä. Ei ole nokka pystyssä. Suuret törmäyspuskurit. Suosittelen etsimään samanlaisen, vaikka voikin olla vaikeaa löytää, valmistusmäärä ainoastaan 1 kpl. Valitan jampat.

      • Mr 105 kg

        Suvi 395 Yamaha 4 kakstahti .Yksin ajaessa liukuu hyvin jos ajaa keskipenkiltä , takana istuessa menee kuin ylämäkeen. Eli tankki etujalkatilaan ja ite keskeltä ohjaten niin vauhti lisääntyy huomattavasti


      • Mullakin on

        Mun suvi ei paina kun 52 kg, onko siitä jääny jotain tekovaihessa pois? Hyvin silti on kestänytl mutta en ole käyttänyt jatkovartta!
        Törmäyspuskurit ei ole kyllä kovin isot, voiskohan niitä korjailla jollain silikoonilla?


    • 4hvSuzuki

      Yksin ajettaessa peräpenkiltä suvi 395 liukuu tosi nätisti ainakin 2-tahti neliheppasella kun pulttaa hydrofoilit tms. siivekkeet moottoriin kiinni. Ilman ko siipiä ei toiminut kuin keskipenkiltä ajettaessa ja perältä ajettaessa keulapainon kanssa jotenkuten. Nyt siipien kanssa kulku todella ripeää noin pienelle moottorille. Meno muuttui myös huomattavasti vakaammaksi. http://www.motonet.fi/web/guest/muut#query=hydrofoil

    Ketjusta on poistettu 22 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      94
      2485
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2173
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      83
      1829
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1621
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1586
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1565
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      34
      1518
    8. 59
      1384
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      89
      1319
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1254
    Aihe