Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Degu ja preeriakoira

prede

Olisin kiinnostunut kyseisistä lajeista, mutta haluan tietää molemmista hyviä ja huonoja puolia. hinnat!

Ehkä enemmän prekku kiinnostaa, mutta kaverillani oli degu ja hän kertoi, että se oli tosi seurallinen ja ihana, kulki olkapäällä paikasta paikkaan ja se sai minut kiinnostumaan entistä enemmän siitä lajista. Mutta olen myös kuullut, että ne voivat tiputtaa häntänsä?

Kertokaa myös hoidosta ja kaikesta sellaisesta oleellisesta.
Mm. Kannattaako ennemmin ostaa terraario vai häkki? Minkä kokoinen on hyvä? Sen tiedän, että yhdellä prekulla on 60x60x60cm ja yhden aikoisinkin ottaa. Deguja ottaisin 2.
Deguista en tiedä, mutta jos prekku olisi kiltti ja sellainen, se saisi olla suunilleen koko päivän aina vapaana kun olen kotona.

Nyt olen täyttämässä 14v, tämä eläin tulisi luultavasti vasta sitten kun olen 18v. Tai meillä on nyt 2 koiraa, hamsteri, lisko ja 3 akaattikotiloa, mahdollisuus sen saantiin on vasta sitten kun vain koirat ovat jäljellä, haluan varmistaa, että häkki saa hyvän tilan seinän vierestä ja no eivät vanhempani suostuisi enempään eläimin, varsinkaan pitkä ikäiseen, "vaativaan" ja isohkon tilan viejään. Mutta joo, haluan tutustua eläimeen monta vuotta, että olen varma siitä ja samalla voisin olla yhteydessä kasvattajaan/eläinkauppaan ja kysellä näistä/käydä tapaamassa siellä olevia prekkuja/deguja.

1

233

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tiikerililja1

      Hei!

      Kasvattelen deguja Lahdessa nimellä Tiikerililjan. Degut eivät oikeastaan tiputa häntäänsä, mutta jos se jää johonkin kiinni tms. se lähtee irti. Se on siis samantyyppinen puolustautymiskeino kuin sisiliskoilla, erona vain se, että häntä ei kasva takaisin. Häntä ei kuitenkaan lähde irti ihan itsekseen ja toki siihen koskea saa. Degut maksavat noin 30-45€.

      Degut vaativat tilavan häkin (esim. 100x50x80cmkahdelle) ja runsaasti virikkeitä. Mieluiten vähintään 0,4m2 kahdelle eläimelle ja korkeutta häkillä tulisi olla vähintään 60cm. Lemmikkeinä ne ovat mielestäni mitä loistavimpia, päiväaktiivisia ja purevat äärimmäisen harvoin ja silloinkin syystä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2227
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2063
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      78
      1668
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1490
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1486
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1377
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1354
    8. 52
      1248
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1190
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1179
    Aihe